Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 december 2012

Skelettkvinnans horoskop

DN meddelade i november att den rättspsykiska undersökningen inte fann Skelettkvinnan eller nekrofilen lida av någon svår mental störning men konstaterade samtidigt att detta kanske inte blivit slutsatsen för, säg, tjugo år sedan. Nu har hon dömts till skyddstillsyn: SvD, AB.


Jag har utan större intresse följt rubrikerna men letade nu fram den sjuka, homosexuella kvinnans födelsedatum i en Flashback-länk. Det tog en kvarts bläddrande men var värt det, för här har vi ett fantastiskt horoskop som återknyter till flera av bloggens återkommande figurer. Och det behöver väl knappast sägas att Satans stjärna verkar på sitt absolut mest perverterande sätt på denna himmel.



Apropå att gnida dödas skelettdelar mot sina genitalier kan man också notera att detta är året 1975 då den hungrande demonen Rahu spädde med en förstärkt "dödsdrift" i Skorpionens tecken. 

Bland de första fynd bloggen gjorde i försöken att förstå månnoderna var ju de båda svenska skådespelare födda 1974/75 som begick självmord och som båda verkade kunna knytas till den sataniska axelns förvärrade tillstånd då månnoderna passerar genom den.

Hos dessa funderade jag också över det ibland svåra mötet mellan Vattnets mörka sidor (instinkt) och tankelivets Luftelementet - båda hade varianter på det "sociala utanförskapets stigma" den svarta Skorpionen som svårligen låter sig integreras med folkvimlets Vattuman.

Faktum är att Skelettkvinnans horoskop också domineras av en intrikat problematik som inbegriper Vatten och Luft, men nu på den mest primitiva nivån eller personliga nivån. Sinnelaget i Luft lutar sig för sin tankeverksamhet på intellektets Merkurius, vilken för just denna månplacering kanske olyckligt sjunkit ner i Kräftans primitiva lusta.

Och det omvända gäller: Kräftans irrationella föreställnings- eller fantasivärld ges av Månen och denna ligger här i den rena "mentaliseringens" tecken Tvillingarna. Det är med andra ord en ömsesidig reception mellan tecknens härskare, och jag har för mig att bloggen hittat flera mottaganden mellan Luft och Vatten som bara varit ett elände. 

Det här motsägs visserligen av några rader i det rättspsykiatriska utlåtandet, vilket bara visar hur inkapabel dagens värderelativistiska kultur blivit på att identifiera vansinnet. Det är därför t.ex. har den svenska regering vi nu har, ingen har längre en vettig referensram för att kunna bedöma när den botten helt gått ur den sekulära kulturen.


Skelettkvinnan är den lägsta sortens underpresterare, omotiverad och utan skolresultat, sexuellt perverterad, planlös och sedermera försjunken i drogmissbruk. Är inte detta den klassiska bilden av de mest primitiva yttringar både Tvillingarna och Kräftan är kapabla till?

En Tvilling utan stuns i blir ett missbrukat intellekt, en såskopp, en konsument av skräptidningar, desinformation på nätet och mer än troligt en smitthärd av galna konspirationsteorier som det informationskåta tecknet suger åt sig utan att kunna utvärdera eftersom Luft alltid löper risken att nöja sig med ett liv i de egna tankekonstruktionerna. Omdömet och förmågan att lägga rimliga pussel saknas helt hos den lägsta typen av Tvillingarna.

Kräftan å sin sida, är ett kallt och utelämnat Vattentecken som lever för att tillfredsställa det svarta hål känslolivet per definition är. Tillsammans kan de här två tecknen producera fenomenala ynkryggar vilket den råljugande, avsatta moderata försvarsministern Tolgfors vittnat om. Bristen på moral i Tvillingarna i kombination med revirinstinkten i Kräftan kan leda till riktiga mänskliga lågvattenmärken och Kräftan (Månen) är också det tecken som bör kopplas till syndafallet - när människan låter instinkt styra istället för rationell tanke.

Mars i Oxen på ingång mot total blackout i konjunktionen med Satans huvud Algol, är också en fenomenal indikation. Tydligen såg Skelettkvinnan som fyraåring en lekkamrat dö (har inte sökt efter detaljerna), men jag skulle hellre placera den händelsen i den irrationella underbyggnaden under barndomens Måne (första t.o.m. fjärde levnadsåret). För då får vi ett sinnelag som behärskas från Merkurius sjunken i Vatten och den olustiga kombinationen av Liemannen Saturnus som skördar en Sol - ett levande liv.

Trots att födelseklockslaget är guld värt, skulle jag vilja återknyta till de självmördande skådespelarna från denna fas av månnodsaxeln samt ett tredje fall med en svensk mördare från ungefär samma tid. Det råder en sjuklig dödsdrift i "luften" under nodernas vandring genom sataniska axeln och nekrofili efter att ha sett en barndomsvän dö, mord eller självmord är bara lite olika yttringar av samma grundstörning i kosmos. 

Vem vet hur många hundratusentals hysteriska storkonsumenter av våldspornografi som föddes i världen under denna period? Finns det en topp i brottsstatistiken för människor födda med denna ovanligt besvärliga variant på den sataniska axeln? 

Enligt bloggens teori - som efter läsningen av Ptolemaios Tetrabiblos i våras visade sig mer än bara mitt påhitt, har den "sataniska axeln (Oxe/Skorpion alternativt 2a/8e huset) att göra med en sjuklig bindning till det kroppsliga. 

I Skelettkvinnans fall därtill en sjuk bindning till och med till kvarlevor av kroppar! Med månascendenten hamnar lustigt nog Dödens Saturnus som stryper Solens vilja till stordåd (som inte är överdrivet stor i Kräftan till att börja med) just i andra huset som Ptolemaios kallade "Dödsrikets portal".

Ta Solen/Saturnus i fantasiernas tecken Kräftan som en viktig pusselbit till önskan att onanerar med hjälp av skelettdelar. Lägg på den perverterade lustan från Mars/Satan och vi är på god väg mot en mycket gåtfull tanke: var Skelettkvinnan förutbestämd att bli ett mänskligt olycksöde redan genom den dag hon föddes - flera år innan hon såg sin barndomskamrat dö? 

Har hela världens psykologiska vetande fel? Händelser på livets väg kanske inte alls "utlöser trauman" utan finns där enbart för att själen ska möta sina egna synder och problem som hopat sig genom felsteg under många liv. Ser man själen som ett ofattbart långsiktigt projekt är ett liv av lidande och perversion ingenting i det stora helt - när hela pusslet är lagt kommer varje liten del att visa sig passa in perfekt i Berättelsen.

*****

Andra med himlar liknande Skelettkvinnans

Att Solen och Saturnus och dessutom i Kräftan är en viktig signatur tycks helt klart. Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender och Solen i Månens tecken känns lite bakvänt det med. Jag valde sedan som fjärde kriterium Mars i Oxen (utan att kräva en konjunktion med Algol) men av drygt 7.000 horoskop dök hela 12 upp. 

Jag bytte då ut Mars i Oxen mot Månen i Tvillingarna eftersom Sol i Vatten och Måne i Luft är en smula bakvänt - se bara Fredrik Reinfeldt som solärt agerar för Instinkten (Vattnet) och sedan Rationaliserar med den planet (Månen) som borde ägna sig åt kroppen. Här slösas hela möjligheten till högre intellektuellt självförverkligande bort! 

Skelettkvinnan har precis samma problem, återigen Solen i Reinfeldts tecken men nu Månen i en enklare typ av intellektualitet än Reinfeldts Våg. Tvillingarna ställer inte några krav på sig själva att tänka i harmoniska helt och de låter ibland som rena faktaspottare som inte har någon tanke på att ena meningen går helt emot nästa. Reinfeldt försöker åtminstone låta genomtänkt och utbalanserad!

Med justeringen av sökmönstret sjönk antalet träffar till bara fyra. Uppenbarligen är Skelettkvinnans kombination inte lyckad för kändisskap (om vi antar att dataunderlaget inte är helt skevt på grund av för mycket "udda" kändisskap).

Notera att den (troligen) destruktiva ömsesidiga receptionen mellan Merkurius i Vatten och Månen i Luft saknas i detta sökmönster, men faktum är att alla fyra träffarna har den. De är:
  • Vidkun Quisling;18.7.1887 - den norske landsförrädaren som jag hade tillfälle att nämna i samband med försvarsminister Tolgfors lögner om vad Sverige gjorde eller inte gjorde i Saudiaffären
  • Margareta Winberg;13.8.1947 - en frejdig (s)-politiker som ibland slagit mig är lite yvig av det där slaget som jag beskrivit Luft och Vatten, tanke och känslor som stormar iväg
  • Joseph M. Tucci;13.8.1947 - rik företagsledare för datorföretaget EMC
  • Laura Fraser;24.7.1976 - skotsk aktris som jag glömt varför jag noterade hennes data. Kanske fångade jag en skymt av henne i den gåtfulla "Vanilla Sky" (2001) med Tom Cruise, en suggestiv film om gränsen mellan dröm och verklighet (Vatten och Luft, vilket är vad vi talar om här.) Frasers karriär tycks ha kulminerat redan två år tidigare, när hon var 22 och hade en huvudroll i en obetydlig ungdomsfilm i genren småsliskig sexkomedi (med förvecklingar).
Laura Fraser tv. i sin enda "stora" roll (1999)

Quisling och de två följande är inte mycket att säga om. Men Laura Frasers enda "claim to fame" - via en banal film om att skapa en artificiell drömkille för sex - ringer faktiskt en liten klocka. Det låter som en lika begåvad historia som Skelettkvinnans sex med benknotor.

Men låt oss göra ett rent experiment och åter kombinera Sol och Saturnus men nu i Vågen där Saturnus sägs fungera bäst. Istället för en Sol i Vatten med ett sinnelag i Tvillingarnas Luft vänder vi nu på steken och låter Månen ligga i Kräftan där den förfogar över sig själv. 

Jag säger inte att detta är en perfekt motbild till Skelettkvinnan, men poängen här är att låta Solen (och Saturnus) befinna sig i element som är mer deras egna, och Månen förfoga över den lägre instinktiva sfären. Detta är i teorin en bättre fördelning av planeterna och borde därför återspeglas i att vi hittar fler celebriteter. Är det så?

Alls inte! Fem träffar är helt jämförbart och faktiskt, här syns plötsligt mer psykiska problem än i förra gruppen.
  • Kaki (Katherine) Hunter;6.11.1955 - obskyr aktris
  • Adde Malmberg;6.11.1955 - ståuppkomiker av "gruffiga" typen (de kanske alla är sådana, ståuppen är väl lite av gnällspiken upphöjd till konstform. Månen i Kräftan är en formidabel klagosångare!
  • Lynndie England;8.11.1982 - kvinnlig soldat, dömd för att ha torterat krigsfångar i Irak (Månen i Kräftan är ofta också en pennalist, rädd i det yttre livet men rätt övermaga när den känner sig trygg med sin egen klan.)
  • Johnny Lewis;29.10.1983 - mördade sin kvinnliga hyresvärd (Månen i Kräftan!) i drogat tillstånd och dog sedan i fall från hustaket.
  • Lindsey Vonn;18.10.1984 - idrottens omslagsflicka, alpinist
Den enda slutsats av den här onödiga slutknorren är en som jag borde ha lärt mig. Inte ens 7.000 horoskop är tillräckligt om man börjar ställa komplexa frågor till himlen. Tre-fyra samtidiga krav skapar genast så pass unika himlar att det blir för få träffar för att något eventuellt mönster ska visa sig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr för er blev hon friad helt från alla anklagelser så det ni skriver är bara olagligt förtal och borde tas bort!

Anonym sa...

Nån som överhuvud taget SETT denna så kallade "skelettkvinna". Är hon inte bara en sorts destruktiv dödsgudinnemyt som passar så väl in i vår tids nyvaknade dödskult inbegripet haloweenfirandet och inspirerat av mexicanska firandet av av lik?
Att "hon blev frikänd" - har rättegången blivit dokumenterad? Nuför- tiden så kan ju drivna och påhittiga personer påverka media med texter och muntliga berättelser som sätter journalister i spinn som okritiskt sätter skrivartänderna i allt som låter extremt och för att locka läsare. Med andra ord. Finns det nån skelettkvinna? Finns det nån rättegång? Och den så kallade pappan till skelettkvinnan som klagat över hetsjakten på hans dotter och inte förstår ett dyft varför hon drabbats av dessa ifrågasättanden? Hon samlar skelett - om hon nu finns- och han "fattar inte vad hon gjort för att göra sig förtjänt av detta", nämligen folks ifrågasättande av hennes "beskedliga" lilla hobby! Verkar som "pappan" som jag också tror är en påhittad person - "troll" kallas det visst - är lika sjuk som "skelettkvinnan". Fast hon var ju inte sjuk, sades det från nåt håll. Om hon verkligen finns, så är hon kanske osteolog? Då borde hon få ett arbete med att forska om ben i arkeologiska fynd. Att samla på skelett, vars bärare inte kan försvara sig, är en kränkning av de människor som dessa skelett än gång burit upp, så får domstolarna säga vad dom vill. Som det nu verkar så visar utslaget att domstolarna själva är perverterade och följer vad bloggaren kallar "satans stjärna". Stackars Världen i framtiden, arma mänsklighet, vad den kommer att få lida.

Seaward sa...

"Troll, kallas det visst"

Det här låter som en överdos nätinformation - för mycket data valsar runt utan hållhakar på verkligheten. Varför inte ta reda på om brottmålet är registrerat? Istället för att tänka högt och inte ens bry sig om vad bloggens sakfråga gäller, finns det nättjänster för den seriöst intresserade.

För att återvända till ämnet, horoskopställande, är det därför jag testar astrologin empiriskt---att se om verkligheten ter sig på det sätt som de astrologiska traditionerna indikerar.

Anonym sa...

Siwert!

Jag är kvinnans pappa och när jag läser det du skrivit om min lilla dotter blir jag heligt förbannad och ledsen på en och samma gång.

Du använder lögnerna på Flashback som sanning och försöker på ett märkligt sätt bekräfta att det är så. Du är en elak person som medverkar till näthat på detta vis. Jag ber dig att ta bort de stycken som utgör förtal!

Kan också påpeka att hon friades i Hovrätten och fick tillbaka sin skelettsamling som egentligen inte är så stor som folk tror. Redan i tingsrätten friades hon från påståendena att hon var "nekrofil". Jag som känner henne vet mycket väl att hon inte är detta oerhört oförskämda påstående som golvade hela min familj och nästan tog livet av min dotter.

Min dotter, jag och min familj har lidit oerhört under de snart tre år som gått. Jag tycker nu det är tid för payback! Dvs radera skiten du kokat ihop!

/Kent Carlsson
ifolkets.intre.se

Seaward sa...

Se mitt svar till föregående klagande. Detta inlägg är anonymiserat - jag nämner ingens namn. Du begår däremot fadäsen att uppge ett namn, vilket var olyckligt för din dotter eftersom du nu gjorde det jag höll mig för god för, ger en ledtråd till allmänna snokare utan bloggens särskilda intresse.

Som part i målet i en generande historia där det är viktigt att skilja på den rättsliga skuldfrågan och de psykologiska dimensionerna, är det lätt att förstå att astrologin, här sakligt brukad för en förståelse av de himmelska signaturerna, framstår som "skit". Med lite urskillning ska man dock se att så inte är fallet.

Den här bloggen har studerat lindrigare och grövre patologier / fixeringar med mera under sex år i syfte att om möjligt verifiera astrologins traditioner och sanningsanspråk. Detta kan vara den största metodbaserade presentationen av kartor för intresserade att vässa sina intellekt med. Arbetet går vidare.

Anonym sa...

Med "skit" menar jag förtalet mot min dotter inte ditt intresse för astrologi eller det du skapat på denna blogg. Det kan till och med utgöra ett visst intresse även från min sida utan att påstå att jag är anhängare av astrologi.

När jag läste din artikel för ett längre tag sedan stod min dotters personuppgifter där. Hur som helst är dina påståenden om min dotter avskyvärda.

Jag vill bara påpeka att hon friades redan i Tingsrätten från den obehagliga och huvudlösa beskyllningen om sin läggning. Jag ser det som anmärkningsvärt att personer i vårt vackra land fortsätter att beskylla henne för sådant som Tingsrätten och Hovrätten avvisat.

Flashback, som mest drivit förtalet mot min dotter, består av en samling anonyma dårar som upplever förtal av andra som vilket nöje som helst. Så fort vi dragit masken av dem förnekar de dock och tar avstånd för vad de sagt och försöker få det till att vi begår brott som avslöjat dem. Det är så näthatet fungerar, dvs förtalar vem som helst utan att blinka men när de blir ertappade då minsann skall det åtalas.

Jag förutsätter att du, Siwert, inte är som dårarna på Flashback utan är en normalt fungerande person med empati för andra och att du gällande min dotter bara råkat följa med "strömmen". Därför vädjar jag till dig att ta bort de meningar som utgör olagligt förtal och är rena lögner. Jag ser att du redan tagit bort eller ändrat kommentarer mot min tidigare vädjan så jag ser hoppfullt på detta.

Vi har nu nått fram till den tid då min dotter skall börja gå vidare i livet och för den skull tar jag kontakt med alla som skrivit förnedrande lögner att ta bort det. Det är det jag kallar för "Payback".

Någon skrev här att näthata näthatet.
Det har visat sig att det är näst intill omöjligt att gå den legala vägen för att få bort näthat. Näthata näthatarna KAN vara en väg. Men då är det strikt näthatarna som skall näthatas och inte, från näthat, oskyldiga personer.
Tack för den idén du anonyme postare!

Jag gör inget "misstag" med att presentera mig med mitt namn. Det är mycket väl beräknat och utgör en styrka och skapar respekt bland de fega anonyma kräken att våga vara sig själv. Jag kommer aldrig att vara anonym när jag talar med folk på nätet.

/Kent Carlsson
ifolkets.intre.se

Seaward sa...

INGET har någonsin raderats i detta inlägg med efterföljande kommentarer!

Det är önsketänkande om inte ren lögn att det har funnits personuppgifter. Jag hör här också lögntendenser som spinner på tanken i ett annat inlägg att bara en kvarts läsning knappast kan ha räckt för en djupare förståelse.

http://sidereal.hall-of-man.com/2015/05/satans-egen-nymane-och-skelettkvinnan.html

Vet du då inte att skrivna sidor för alltid ligger kvar på nätet i olika arkiv, så att intresserade kan se hur texter "anpassats" eller förändrats över tid.

Här kan du själv verifiera att du far med osanning: Way Back Machine visar exakt samma text vid tiden för inläggets publicering som nu:

https://web.archive.org/web/20130101043154/http://sidereal.hall-of-man.com/2012/12/skelettkvinnans-horoskop.html

Som part i målet saknar du troligen sensibilitet att se att inlägget faktiskt INLEDS med uppgiften att läsaren ska vara medveten om att rätten inte fann något åtalbart. Läsaren förväntas vara begåvad nog att själv korrigera den följande texten i sitt huvud utifrån detta. Den som ser hat överallt har troligen en låg förmåga att skilja förtal (vilket kräver en ond intention) från skarpa ordval.

Till utmaningen att gå vidare i livet hör kanske att inte bli en rättshaverist utan inse att det som har hänt det har verkligen hänt – med hela mediedrevet och allt. Att flänga runt nätet som en Stasi-censor och kräva historierevision bådar inte gått för nästa fas, eftersom ditt själva tankesätt är problematiskt.

Anonym sa...

Vad får du det ifrån att "bara en kvarts läsning knappast kan ha räckt för en djupare förståelse" eller "Det är ett faktum att den så kallade pappan på den tid han ägnade sidan (knappa 15 minuter) knappast kan ha hunnit att både noggrant sätta sig in i texten och skriva sin kommentar."

När jag läser använder jag Tor men när jag skriver använder jag tre olika uppkopplingar där "Tre" är en av dem. Dessutom var jag här och läste både ovanstående och andra inlägg redan i början av 2013 och då hade jag Bredbandsbolaget.

Vad det gäller personuppgifter räcker det med att skriva om henne så kan vem som helst hitta dessa bla på Flashback, som du själv säger dig gjort.

När man blivit så oerhört kränkt på helt lösa grunder av dårarna på nätet som slagit ut min familj helt är det inte alls konstigt att man försvarar sig. Om någon dyker på mig ute på stan och börjar slå mot mig kommer jag också då att försvara mig tappert.
Enligt ditt sätt att resonera skall man snällt stå och ta emot stryk och sedan, svårt skadad, inte bry sig om detta utan gå vidare i livet.
Sådan är inte jag, jag försvarar mig tappert och kommer att göra det i framtiden så länge som min familj blir kränkt på nätet.

Nu ber jag dig snällt och vänligt att ta bort det som är kränkande om min dotter och numera om mig!

/Kent Carlsson
ifolkets.intre.se

Seaward sa...

”Femton minuter” Den här bloggen erbjuder inte mycket för den som inte kan analysera texter och dra slutsatser utifrån ett givet grundmaterial.

Bloggen kommenterar aktualiteter och söker via givna TIDPUNKTER djupare förståelse av astrologins principer. Människan är bara ett säsongsblomster men hennes patologiska yranden tjänar sanningssökarens studier av de tidlösa principerna.

En annan sida av bloggen ägnar sig åt politisk retorik och använder offentliga personers horoskop för att presentera den antika filosofins moraliska världsbild i vilken bl.a. ingår en heteronormativ syn på människolivet. Ja, patologi delas ut ”från kosmos”- det är själarnas ackumulerade öde som portioneras ut på planeten jorden.

Allt publicerat på bloggen kommer att finnas kvar för framtida referens. Ska du ge dig över Atlanten och börja kräva att det globala internet-arkivet bränner misshagliga böcker också?

Jag vet att ämnesvalet astrologi lett till nedsättande kommentarer om bloggaren på nätet, men det vore inte friskt att hänga läpp för den saken. Jag rekommenderar samma blick framåt för alla och envar. Gå framåt och låt det som har varit vara, det är ett allvarligt tecken på att du och kanske fler anhöriga har fastnat i en psykisk återvändsgränd. Rätthaveristens fallgrop är ren regression.