Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 december 2012

Norska sexskandalpoltikern



Den norska statssekreteraren som omedelbart lämnade regeringen när det stod klart att han använt sitt "kändisskap" för att få en 17-årig och ännu inte myndig flicka i säng, har ett horoskop med flera moraliskt svaga punkter.

Även om himmelen inte dömer någon (eller gör den?) kan man säga att kartan visar vilka blindskär själen återvänder till jorden med och nu ska bli medveten om. I värsta fall genom att först klanta till det och uppfylla födelsehoroskopets mest dystra omen!



Från studien av homosexuella horoskop vet vi redan att antikens människoskådare tycks ha haft fog för att kalla libidons planet Mars "fallen" i Kräftans tecken. Den här placeringen var överrepresenterad i den grupp som fått hela sexdriften bak-och-framvänd. 

Här har vi en ytterligt förstärkt sexlust eftersom expansiva Jupiter också står i Kräftan och anses "upphöjd" här. Det vill säga, det biologiska Vattenelementets primära tecken är synnerligen lämpat för en riktalig avkomma - Jupiter själv står för kosmos förmåga att skapa variationer på tema, och nyfödda bebisar är väl just det: en aldrig sinande räcka nya instanser "i köttet" av vad himmelen och Världssjälen för ögonblicket dikterar.

Den moraliska och begränsande Saturnus är inte överdrivet sträng mot sig själv eller andra ett år när den flyter lite hit och dit i Fiskarnas rörliga vatten. Med Saturnus i ett fixerat tecken av typen Luft (dvs. Vattumannen) kan man, som hos Fredrik Reinfeldt, räkna med total fixering under en ideologi man bestämt sig för. Inte ens om den politik ideologin dikterar funkar, klarar dessa människor att tänka om. De är fångar under Saturnus.

I fallet med den norska politikern verkar han dock ha använt Fiskarnas rörlighet för att flytta gränserna en smula för vad han kunde unna sig, hans lidelse (Rajas guna) i den kännande och hungrande Kräftan var ju så stark, och Jupiter äger ju i detta horoskop gränsdragaren Saturnus. Det var alltså hans okontrollerade libido i Kräftan som fick honom att frångå Saturnus normala gränsdragningar.

Men vid verkliga olyckor brukar det vara ett antal samtidiga tillbud på himmelen, och det är inte förvånande att just den "fallna" Mars i Kräftan förstör för äktenskapets tecken Vågen. Mars-Kräftan är ännu ett sätt att beskriva den sedelösa horan som skadar befintliga allianser genom att locka sexköpande torskar med ovetande fru (eller make) kvar i hemmet. 

Mars angrepp mot Vågen kan också ge "teasers" - fresterskor - eftersom Vågen och dess härskare Venus i Luft är själva konceptionen (idén) om de två könens förening. Sexmissbruk, nymfomani och andra spruckna och läckande psyken hittas helt klart vanligen under Vatten som sådant eller kombinationen av Vatten och Luft. Vatten och Eld kan naturligtvis också göra tricket, medan Luft med Jord tenderar till moderation - Jord är ofta för pragmatisk för utsvävningar som kan få konsekvenser.

Det är mycket troligt att HBT-gruppen som visade en tydlig överrepresentation av den fallna Mars i Kräftan bland heterosexuella motsvaras just av "äktenskapsbryterskor" av sagda typ.

Det är symptomatiskt att det enda gifta par jag någonsin känt där maken var sjukligt svartsjuk gentemot sin vackra hustru, visade att hon hade den fallna Mars i attack mot Solen. Jag vet att hans intuitiva svartsjuka var berättigad. Hon var otrogen mot honom, förmodligen med flera män (dock inte mig, även om vissa ouvertyrer gjordes). 

Ett annat förhållande raserades nästan sedan kvinnan, Skorpionascendent med den fallna Mars i Kräftan som hela horoskopets ägare, hamnat i säng med en god vän till sin make. Den gode vännen hade typiskt nog Månen i den irrationella och passionerade Kräftans tecken. Kräftor tycks inte kunna förneka sig något när lidelsen väckts (i enlighet med den irrationella själens eller månens faser)! De blir perfekta borgare och konsumtionsslavar. Det är därför Sol-Kräftan Stefan Löfven har så fruktansvärt svårt att bete sig som en man i frågor om vård och profit. 

När det var oro i socialdemokratin om en ersättare till Mona Sahlin betvivlade jag Veronica Palms karta eftersom jag tyckte partiet behövde mer högflygande tankar (Luft) för att klara framtiden. Men jag ångrar det, Palm hade varit hundra gånger bättre för partiet än Juholt, som enbart triggade den dolda högervridningen inom partiet med resultat att näringslivet till sist fick sin perfekt lydiga nickedocka i Kräftan Löfven - precis samma sort som Kräftan Reinfeldt. Veronica Palm var Stenbock tecknet som har självkontrollen där Kräftan ger efter utan strid för sin krypande närighet.

Hur heterosexuella män med den fallna Mars kan bete sig har den norske politikern just illustrerat. Kräftan är ett så fegt tecken och presterar bara i skyddad verkstad, att man just kan tänka sig att de snor åt sig sex enbart när de känner sig trygga och i överläge, som t.ex. med betydligt yngre kvinnor. Den som fortfarande minns polischefen Kapten Klänning och hans sexuella övergrepp på unga kvinnor kan studera hur den fallna Mars i Kräftan fungerar i hans horoskop

Sedan är det förstås viktigt att minnas att Mars-Kräftan inte som regel är så här urspårad. Statistisk överrepresentation är trots allt bara en mycket liten övervikt jämfört med rent slumpbrus, men en tillräcklig tendens för att bloggen har givit tummen upp för zodiaken. Det är ingen slump att den är konstruerad som den är, antikens observatörer hittade återkommande fenomen som ledde till den grötiga tradition som man än idag kan skönja om man ger sig tid.

Norrmannens Mars attackerar ingen planet i Vågen utan tecknets idé som helhet. Men här ligger faktiskt den södra månnoden, den "halshuggna" halvan av en girig demon, och det är väl rätt typiskt att det är en "onormal allians" utlöst av Mars lusta som gör att hans huvud kapades. 

Man skulle kunna säga att båda hans lastbarhet (Jupiter/Mars i Kräftan) och det rättmätiga straffet (Draksvansen) ligger förprogrammerad på födelsehimmelen. Men säkerligen har inte alla födda under Mars passage genom Kräftan varit otrogna, förstört någon annans äktenskap eller förfört fjortisar, homo eller straighta. Det skulle innebära att årgång 1966 under den här Marstransiten kollektivt är ett fullständigt uppfuckat gäng, samtliga behäftade med ett kosmiskt tillverkningsfel!

Min misstanke riktas mot just det här dygnet när vällustiga Venus i maktpersonernas tecken Lejonet och därtill på exakt rak linje med kungastjärnan Algol. Eftersom Venus (eller i synnerhet den "fallna" Venus i Jungfrun) kan kallas de prostituerades stjärna skulle den här kombinationen i värsta fall kunna vara bilden av en mäktig rockmusiker och hans groupies som villigt erbjuder honom sex för att själva få bada i hjältens strålglans. Resonemanget kan naturligtvis utvidgas till att gälla moralsvaga politiker som upptäckter hur lätt det är att få till det om man bara har lite makt.

Det skulle kunna vara så att det som händer i Kräftan och i Lejonet vid denna period bildar en negativ synergi så att människans sämsta egenskaper förstärks! Och då blir förstås Mars attack mot förbindelsernas Vågen så mycket solkigare.


Bonusspaning

Av f.n. 6900 sparade horoskop (här ser mitt bisarra öga Kräftans tecken 69!) hittar jag 10 personer födda 1966 under den period Mars är fallen.


  • Tasha de Vasconcelos;15.8.1966 - skönhet, brittisk-portugisisk modell - se hennes extrema Vattenhoroskop i detta gamla inlägg
  • Lena Callne;18.8.1966 - programledare/författare - glömt varför jag tog notis om namnet
  • Anonym;19.8.1966 - en homosexuell kvinna som uttalade sig i någon tidning om sin insemination i Danmark (Sverige vägrar utföra den)
  • Salma Hayek;2.9.1966 - aktris
  • Fredrik Skavlan;2.9.1966 - norrman - är han en manhora som bara vill frottera sig med de rika och mäktiga? - eller t.o.m. latent kvinnohatare med tanke på hur han inte låter sina kvinnliga intervjuobjekt blomma ut - stryparen Saturnus på Månen detta dygn
  • Roger Ingebrigtsen;8.9.1966 - definitivt en norrman av skandalsnitt
  • Carola Häggkvist;8.9.1966 - artist, jag vet inte hur tidigt i hennes karriär jag började höra rykten om slampighet, en mörk sida dold bakom den spelade religiositeten
  • Adam Sandler;9.9.1966 - filmregissör och skådespelare - uppehöll sig länge vid low-brow-komedier där han, ett Lejon, alltid spelade dummer man obegripligt ändå alltid omgiven av extremt vackra kvinnor
  • Thomas Gravius;19.9.1966 - fd chef för Panaxias kontanthantering, misstänkt för ekobrott
  • Thomas Aaras;26.9.1966 - kriminell, fängslad för att (med sin dominanta partner) ha hängt upp parets tre fosterbarn i krokar

Portugisiskan föddes till en nymåne i Kräftan, men övriga är Lejon utöver de avslutande Thomasarna som båda är Jungfrur. Inget att säga om soltecknet för det vi observerade här var Mars transit genom sitt fallna läge. Jag skulle vilja påstå att de här tio ganska omgående antyder att det finns en karaktärssvaghet med med Mars i Kräftan. 

Inte otippat en homosexuell (inseminationskvinnan). Vi har Skavlan och Sandlers svaghet för 10-poängskvinnor, två som är tiopoängare (jag ser Salma Hayek som en fantastisk varm och charmerande kvinna, och handen på hjärtat, jag kan förstå varför också Skavlan, född samma dag, funkar med folk). Vi har Carolas följetong i pressen om att "hitta sin man" - den lär väl aldrig få ett slut. Och så två brottslingar (bara den ene dömd ännu) och på detta nu också den otuktige norske skandalpolitikern. 

Naturligtvis skulle hela horoskopsamlingen kunna bestå av "sjuka" eller "udda" öden - och då är inget alls bevisat! Det är ju knappast ett slumpmässigt urval från världens befolkning jag gjort, när vid insamlandet av det som ger löpsedlar. 

Jag lämnar därför dessa tio namn till dem som vill försöka se en minsta gemensamma nämnare i den fallna Mars beteende hos dem. Kanske är det omöjligt med tanke på att det okända ascendenttecknet "stämmer om" den den fallna Mars eller kan låta den fallna tillbaka i betydelse. Jag kan dock nämna att det andra av otrohetsaffärerna var ett fall där Mars var "neutralt verksam" och därtill låg i det "bästa huset" (det 9e för samvete). Det fallet visar kanske hur klen den fallna Mars är. Inte ens med en mängd stöd lyckas ett "fallet libido" vandra helt rakt.


Inga kommentarer: