Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 december 2012

Merkels & Reinfeldts informationskontroll

En hotfull nyhet på morgonradion P1. "Världens näst mäktigaste människa", Agneta Merkel, ändrade i sista sekund förutsättningar för sitt årliga möte med utländska journalister. Från och med nu gällde sekretess - inget får tas med ut. Alla inspelningsapparater av!

Låter det här som inverteringen av nazi-Tyskland, där ingen i judegettot slapp ut, eller för den delen som regeringen Reinfeldt, som börjat med hemligstämpling av sitt arbete på ett sätt som borde få svenskarna att bli mörkrädda?

Förklaringen är enkel. När folk förlorar i kunskapsnivå släpps de simplaste elementen fram i maktposition. Imbeciller som inte ens kan räkna (moderaterna!) blir det bästa ett fördummat folk kan leverera till sin "representativa demokrati". Det är tänkvärt att Sverige och Europas tre tungviktare, Tyskland, England och Frankrike, alla leds av personer födda i Kräftans, protektionismens tecken. Tre av dessa fyra är högerledare. Detta har bloggen tidigare noterat, men att nu Merkel bokstavligen visar att helvetet är över Europas canceroida inre liv, är inte välkommet. (Eller kanske är det det, för det tyder på att en förändring är på väg.)

Man kunde tro att bara siffertricksarna i Sveriges regering saknade insikt i de morallagar inte bara individer utan hela nationer måste följa för att hålla världen på stadig kurs, och att Sveriges dåraktiga förstörelse av sina egna sociala stabiliseringssystem var ett unikt socialt självskadebeteende här uppe i det nordiska mörkret.  Att regeringen Reinfeldt har något illvilligt i sitt kollektiva sinne och utnyttjar gemene mans beredskap att blunda bara man har sitt eget på det torra.

Men det här är inte en fråga om den svenska själviskheten. Det är mer troligt en del av den Sista Striden mellan Rovkapitalisterna och världens alla folk. Ska det då vara så svårt att kväsa denna "enda procent" av utsugare? Ja, om de förfogar över alla medel för påverkan och, likt regeringsorganen DN och Expressen isolerar sina läsare från varandra, genom det eliminera länksystemet till bloggosfären. 

Att det just är DN och Expressen som valde bort nätets demokratiska revolution och föll tillbaka på envägskommunikation (som de regeringspolitikens megafoner de i huvudsak ändå är) visar att det är ett övergripande europeiskt mönster: Cancerns tecken Kräftan bygger nu murar kring "Fort Europa" och det enda som återstår sedan är att hela organismen självdestruerar.



Med Merkels kända födelsetid har vi visserligen samma mörkläggande tendens i Skorpionascendenten som är så tydlig i fallet Carl Bildt och hans dubbla uppdrag som politiker och självberikande oljespekulant. 

Skorpionascendentens och horoskopets härskare Mars attackerar sedan nionde utlandshuset med indisk 210-gradersaspekt. ("8-stegsaspekt" som symboliserar aggression eller dödande.)

När Mars kastar sin eld mot Vattentecknet Kräftan sluter sig det senaste i sin typiska protektionism och det blir "utlandet" (9e) - i det här fallet utländska journalister - som drabbas.

Men symboliken verkar i bägge riktningarna. Man kan också säga att Merkel och Bildt båda är PERSONLIGEN INTRESSERADE av att göra utlandet till sin bakgård. Skorpionens Mars står i 2a huset för egna pengar, och aspekten till Kräftan i nionde kan ses som att båda söker utvidga sitt trygga hem (Kräftan) till att omfatta "provinserna". 

Bildt och Merkel är den klassiska kolonialisttypen och de utvidgar båda sina personliga territorier genom ett hemligstämplandets politik, en politik typisk för både Kräftan och Skorpionen (det tredje Vattentecknet Fiskarna, är mer talför - men även här kan man hos Bildt se hur det lögnaktiga svamlet hos Skavlan fungerade utmärkt för som ett led i den allmänna mörkläggningsstrategin). 

Vad Reinfeldt är, det blir jag inte klok på. Han verkar mest vara en karaktärslös och slem makthungrare. När t.o.m. högerjournalisten Lena Mellin i AB skriver sarkastiskt om hans senaste stöld av (s)-idéer, då har det gått långt!

Merkels nionde hus var från kvinnans födelse en förvarning om en eurocentrisk och livsfarlig människa. Men Europa har förlorat vad av vishetstraditioner de kan ha ägd och ingen ser längre skriften på väggen. Faktum är att man kan se extrembeskattningen av de rika i Frankrike som ett snarlikt från Sol-Kräftan Hollande: symbolen bottnar i människans mest primitiva djurbeteende och även Hollande verkar rakt motsatt den extroverta och skapande människan: Kräftan drar in allt bakom krabbans skyddande skal. Och där börjar sjukdomen cancer, det här djuret symboliserar under hot en onaturlig strypning av flödet. 

Reinfeldt nöjde sig med att göra Sveriges svagaste befolkningssegment, de arbetslösa och sjuka till rena fattighjon. Reinfeldt gjorde Sverige till ett avskräckande exempel där vi tidigare varit ett beundrat land för vår välfärdspolitik och höga mänskliga livskvalitet. 

Hollandes socialism låter istället Kräftan fungera på ett värdigare sätt: genom att den suger näringen den behöver ur de feta isterbanden i landets ekonomiska elit. Kräftan är en symbol med flera nivåer av skiftande klarhet, men i Sverige har vi genom det till förvillelse lika paret Reinfeldt och Löfven sett två Kräftor som lägger sig platt för Arbetsgivaren, precis som Kräftans Måne är underordnad Lejonets Sol.

Problemet är det att Kräftan står för näringsförbränning och därför är helt fel tecken om man vill skapa en ny värld och en ny mänsklighet som tänker högre och mer rätt än bara som ett djur. "Tillväxtekonomi" tillhör gårdagen, men det krävs en Sista Strid innan en ny mänsklighet tar över och förpassar mastodonter som Merkel, Reinfeldt och Löfven till något dammigt museum. 

Faktum var att högermedierna effektivt blandade bort korten när Håkan Juholt ledde socialdemokraterna. De pekade på hans mustasch och Elvis-musik i ett klassiskt illusionisttrick som avledde publikens uppmärksamhet från det väsentliga. De framställa honom som en oväsentlig person. Varför? Jo, för att det han sade tillhörde framtiden. Det var radikalt. T.o.m. pingviner ordnar sina samhällen bättre än Fredrik Reinfeldts regering. Så sant! Jämför det det med Stefan Löfvens negativa "det går inte" i frågan om att eliminera profitörerna från vården!

Den medieunderstödda kupp varigenom finanskapitalet installerade nickedockan Löfven istället för Juholt var en rejäl högersväng bort från den oundvikliga framtid i vilken de mänskliga rovdjuren kommer att betraktas som de förbrytare de är.

Kräftans tecken associerades i antiken med "utgången" eller "frågans avslut". Tre Kräftor i ledarposition i europeiska länder - och så det oönskade sladdbarnet Reinfeldt i byfåneland - det råder knappast något tvivel om att vår "livsstil" sjunger på sista versen. Nu behöver västerlänningen stå upp och eliminera Rovdjuren som håller det här systemet vid liv fast det är övertid redan. Anders Borg - varför dessa hycklande låtsasutfall mot bankväsendet? Du tigger om att få ditt huvud serverat på någons fat.


Inga kommentarer: