Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 december 2012

Look-alikes: Edward Furlong & James Spader




Ibland är det frestande att ta lika utseenden till hjälp för att korrigera ett horoskop. Som barnstjärnan Edward Furlong från en av Terminator-filmerna, där den okända födelsetiden lämnar oss i ovisshet om han har Månen i slutet av Vattumannen eller i början av Fiskarna.

Han har tydligen drogproblem (AB) och på den här bilden påminner han mycket om James Spader, vars förmåga till att skapa obehagliga och kalla rollgestalter påminner oss om Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent.

Att Furlong har Solen i drogkänsliga Vattentecknet Kräftan gör det naturligtvis frestande att tänka sig en födelse i Kalifornien snart efter lunch eller senare, så att han får båda Ljusen i Vatten genom Månens entré i Fiskarna. 

Denna dubbla emfas på Vatten har bloggen upptäckt vara en återkommande indikation på karaktärssvaga typer som lätt dukar under för allsköns beroende. Vatten är som sagt klassificerat som ett kallt element som behöver tillskott av energi (Eld). Därav kanske "eldvatten" (alkohol)...

Att tankarna direkt gick till Spader när jag såg bilden till vänster och Spader visar sig född med ascendenten i Jungfruns första grad, bara stärker min misstanke. Enligt läran om att motpoler attraherar varandra skulle en tidig Jungfru och en tidig Fisk plocka upp drag från varandra så att man får just denna känsla av att de kunde vara bröder...

Notera också hur Furlong föddes ett "Rahu-varv" efter Spader så att de förstärkande/avkapande månnoderna bidrar till den här eventuella speglingen mellan två månar...




Skulle nu Furlong vara född under dygnets första hälft finns det fortfarande paralleller mellan horoskopen, förutsatt att man tycker de är lika varandra. "Motsatsernas attraktion" upprepas ju också via deras solplaceringar!

Och det händer en tredje gång! Nu via männens Jupiter i gradexakt opposition till varandra!

Och vad om Spaders massiva Tvilling/Skytt-axel som Furlong "harmonierar" med via inte bara Jupiter utan också Venus.

Faktum är att via just de här två fotona är det här ett av de bästa look-alike-fall bloggen hittat. Det är något med den själsliga eller psykologiska utstrålningen som stämmer här, utöver att de rent fysiskt tycks ha nästan samma kranieuppbyggnad med en slags "droppformad" nästipp och en märkligt "stel symmetri" i ögonens placering i kraniet. Det är nästan som om ögonen dubbelexponerats i ansiktet från någon annan varelse vi inte kan se men som ligger lite annorlunda placerad i rummet jämfört med det synliga ansiktet.


Christopher Walken, 35
vid tiden för Deer Hunter (1978)


Christopher Walken har också denna "spooky" effekt och nu blir det riktigt mystifikt, för han HAR den Månen i Spaders soltecken Stenbocken och Solen i Fiskarna som vi övervägt som Furlongs måntecken! Sanningen genom triangulering? (Inte den horribla och lögnaktiga triangulering politiker sysslar med, utan en äkta metod för att förstå hur landet ligger.)



Jag har funderat över det förr: är det bara i huvudet på den astrolog som samlat tillräckligt många tusen ansiktsbilder allt händer?  Är det bara den rika som ser saker medan den fattiga inte ser något allt, sådana som Fredrik Reinfeldt som inte ser några som helst sammanhang utan bara "isolerade händelser"?

Platon svarade ja, eftersom han sade att själen satt i huvudet! Men hans romerske uttolkare Plotinus förtydligade 500 år senare och konstaterade att vi själva ÄR I SJÄLEN, så att också tanken på själens plats i kroppen är en av själens fiktioner... 

Att leva genom en berättelse måste alltså fattas radikalt, och materialister blir de som är i störst behov av psykologisk hjälp av dem alla. De har bokstavligen börjat tro på sina dna-molekyler och allt vad de trollar fram i sin världsbubbla. De delar kollektivt den här drömmen med alla som riktar sina själar mot ämnet ifråga. Bara stora eller gamla själar har förmågan att segla genom evigheten utan att fastna i dessa masspsykoser.

Inga kommentarer: