Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 december 2012

Den mätande och vägande människans misstag



Så Carolina Gynning har fött ett barn, men vad är det hon verkar bry sig mest om?
"I dag hade jag min slutmätning innan jul på träningen från 25 i fettprocent till 17,4 på tre månader med hård styrketräning 3 ggr i veckan och bra kost, dvs mycket protein low carb! Riktigt jävla stolt e jag över mig själv! I did it yes!" (Expressen)

Citatet säger mycket om människan från helvetet, hon som förvandlat hela sin tillvaro till ett enda räkneark fylld av data. Det är naturligtvis Jungfruns tecken, ägd av Merkurius som här applicerar intellektet på Jordelementet eller rent materiella fenomen. 

Tidigt i bloggens historia beundrade jag den franske matematikern och astronomen Jacques Vallee för hans förmåga att kombinera Jungfruns sifferhysteriska natur med en öppenhet för det okända och övernaturliga: Solen i Jungfrun opposit Jupiter i Fiskarna. (Senare lärde jag att han gått och blivit riskkapitalist - ett gebit bloggaren nu anser är vetenskapligt säkerställt att det är en central del av Jungfruns princip - kanske t.o.m. den innersta kärnan.)

Jag noterade nyligen en mindre extrem form av Gynnings kombination av Solen i Jungfrun och Månen i besatta Skorpionen: en veterinär. Onekligen mycket passande: klippa klor och kastrera djur. Jungfrun som vanligt på jakt efter att eliminera "det skadliga" och Skorpionen ett sinne som just dras mot det mörka och dödande. Orienteringen mot varelser lägre än människan är tydlig.

Varför Gynning är så många resor mer extrem än en normal djurvän kan ses av den olyckliga kombinationen av en fallen Måne i Skorpionen och där tecknets härskare Mars själv står under attack från en illa placerad Saturnus. Illa för att den formgivande Saturnus i Lejonet befinner sig i den formfria och kreativa Solens tecken - och Saturnus och Solen är ömsesidiga fiender!




Expressens foto är olyckligt tajmat med en munöppning som å andra sidan tydligt röjer Skorpionens favorittillstånd: vämjelsen. Gynning har en förmåga att drälla gift omkring sig (och då tänker jag inte bara på det horribla tavelkludd hon kallar konst). Hennes konstanta skrikiga tonläge vittnar om  höga inre brusnivåer - hon måste höja rösten för att alls få någon feedback till sig själv.

Varför bebisen bara var rolig en timma och att det sedan åter var en besvärad kroppsfixering som tog över, har sannolikt med diktatorn och formplaneten Saturnus i Eld att göra. Finns det något gott alls att säga om den "svarta solen" i Eldelementet är det väl att den är så medveten om former eller strukturer [1].

Men ur sinnelagets perspektiv (med Månen som första huset), påminner en tiondehusplacead Saturnus mer än något annat om en kroppsfascist, ett freudianskt överjag som totalt kontrollerar Gynnings undermedvetna 12e hus och därmed hennes känsloliv och stämningslägen. 

Att det är Luft i det undermedvetna som i sin tur driver en Vattenplacerad Måne är rätt komplicerade förhållanden. Det är som om Gynning är medveten eller lever via sitt undermedvetna. I det 12e "dolda" huset har vi Vågen som naturligtvis är ett skönhetsmedvetet tecken (härskare: Venus) och resultatet verkar bli en Saturnus som diktatoriskt tvingar sig på hela Gynnings undermedvetna. 

Men åter, allt detta är ur Månens perspektiv: Gynning upplever prestigen av att ha en sådan kropp som Der Führer anser är en arisk eller perfekt kropp. Med så många tusen demoner som Gynning har inom sig skulle jag kunna tänka mig att hon faktiskt är en ihjälgasad jude som återfötts med den här kroppsfascistiska störningen på hjärnan. Förra gången hon var på jorden kostade det henne livet att inte "hålla måttet" och det tänker hon inte låta hända igen. 

(Med en så hysterisk koncentration på form-Führerns dekret för Venus-attraktiviteten, är det inte konstigt att hon fått ett väldigt välskapt utseende - det är som om hela hennes själsenergi enbart handlar om att vara kropp och se ut.)

Kvinnan är med andra ord helt besatt och frågan är om Saturnus i rollen som demon går att betvinga och driva ur kroppen. Det är kanske detta som ÄR hennes enda uppgift i livet, att slava under skönhetsidealen och söka stå dem så nära som möjligt. Hon gör det ju av naturen och mycket intellektuellt spelrum däremellan tycks inte finnas.

Sedan finns också möjligheten av en mycket tidig födelse om natten så att den onda Djävulen (stjärnan Algol) påverkar den redan fallna Månen i Skorpionen.


_____
1. Undertecknad går här till sin egen Saturnus i Eld för ledtrådar eftersom den ligger i Skytten, exakt opposit ascendenten och Månen.



En stor del av de unga åren slösades bort på ett jagande efter perfekta och ouppnåeliga kvinnor. Förklaringen tycks vara ond bråd död som en ung vacker italiensk kvinna i närmast föregående liv - skönheten fördes inte vidare till nästa kropp, nu manlig, men istället sökte jag omedvetet en partner genom vilken jag skulle kunna förlänga det liv som brådstörtat tog slut redan före trettio. 

Samma intresse att synliggöra Saturnus osynliga strukturer ("själens form") spelar förstås i bakgrunden på denna blogg. Därför skulle man kunna säga att bloggaren lider av samma besatthet som Carolina Gynning, fast nu via en Saturnus orienterad mot kunskap (Sattva guna) och inte mot mörker och okunskap (Tamas guna) som märkligt nog Lejonet uttrycker. Saturnus i Lejonet skulle kunna översättas med Jesus visdomsord: se med sina ögon men ändå inte se. 

Är då Saturnus i Skytten är den enda plats i zodiaken där man kan se själens form? Jag vet inte. Det här är så subtila frågor att jag knappt ens tror den västerländska astrologin känner till dem. Men rimligen finns det flera astrologiska sätt att beskriva visuell ingång i själens tidigare liv. Jag har sett tidigare liv som korta filmklipp eller vykortsliknande vinjetter under meditation eller t.o.m. i avslappnad tillstånd (som vid ett tillfälle under musiklyssning, då ett tidigare liv minne frigjordes av musiken och dubbelexponerade sig ovanpå synintrycket av rummet). 

Det verkar väl fyrkantigt om denna förmåga bara delades ut till nyfödda barn en gång per 30e år, under perioden då Saturnus passerar Skytten. (Förvisso pekar tecknet mot Vintergatans centrum - den galaktiska själen? Är det där det här systemets "minnen" eller "planritning" förvaras?)

Inga kommentarer: