Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 december 2012

Årets girigaste direktör korad


Bara ännu en rövarhistoria...

Före detta gymägaren och numera prinsen delar ut pris för "årets företagare" till en girig direktör i den synnerligen lukrativa medicinbranschen. Det är omöjligt att veta om DN med artikeln avser att hetsa svenska folket till berättigad lynchstämning över de sociala orättvisor regeringen Reinfeldt sedan sex år cementerar i samhället alltmedan miljarder i stöd pytsas till moderata kommuner och direktörer tillåts höja sina löner som om detta var vad mänskligheten skulle utmynna i - en återgång till babianens stadium.

Och sedan har den löjeväckande högern mage att fråga sig varför "vänstersympatisörer" tenderar att se (det hypotetiska) mordet på en direktör som en ren välgärning om hans död skulle gynna flertalet! (Utilitarism kallas synsättet som prioriterar det flestas väl framför det själviska svinets berikande sig själv enbart under högljutt tjattrande om chefens "stora ansvar".)

När jag tittar på den svenska dirre som lyckats höja sin lön mest i hela Sverige under 2012, hittar jag det kanske sjukaste horoskop bloggen redovisat. Det är ytterst tacksamt eftersom det så väl tecknar den mentala/andliga snedbalans jag kallat för den torra och kalla "rationalism". Grundtanken är ju att en människa gynnas av en så pass god balans mellan alla astrologiska komponenter som möjligt och att total avsaknad av ett eller annat - som i detta fall empatins Vatten - kan få allvarliga konsekvenser.





Det är nästan bara Luft och Jord i horoskopet, vilket avslöjar ett skadat intellekt, ett som enbart låter materialistiska hänsyn (Jordelementet) styra hela den intellektuella verksamheten. Här är då en annan version av de blodsugande vampyrer som kryssar mellan storföretagen och "skimmar" ytan för att berika sig själva. Den typen har bloggen hittat via Månen i Fiskarna i den här studien av 270 vd:ar.

Men motsatta tecken attraherar varandra och kan bli skuggor av varandra. På Johan Malmquists himmel känner vi väl igen den kriminellt överbelastade Månen i Jungfrun och Jungfruns tecken, som jag övertygande hoppas ha visat i ett nyligt test av 291 Playboyflickor, har det i sig att utveckla den arketypiska Horans kvaliteter: enbart ute efter pengar och kapabel att sälja i princip vad som helst för att addera till sin pengahög, ett tecken som sannerligen hade behövt lite av den stolthet som nu istället grannen Lejonet har för mycket av!

Titta på DN-fotot, den arme gymägaren som inte fick någon fart alls på sin verksamhet, kanske för att han saknade den giriga direktörens absoluta cynism. Undrar vilka tankar som går genom rovdjurets hjärna när han mottar priset från en som inte är i närheten av samma kapitalistiska mördarinstinkt? Förakt? Det är årets företagare som är värd allt vårt förakt.

Det finns en enda placering i Eld på födelsehimmelen, men inte tillräcklig för att skapa en varm natur. Venus är knappast någon aktiv eller alstrande kraft utan söker harmoni. I Väduren tyvärr bara med egots utblick. Och i åttonde korruptionshuset, ett kallt Vattenhus, ökar knappast värmen. Ur sinnelagets perspektiv är det dessutom frestande att läsa åttonde som "kärlek till andras pengar". 

Det vill säga, direktörens enda värme uppstår när han föreställer sig hur han ska lägga beslag på mer pengar som rätteligen inte tillhör honom utan de människor han har allierat sig med (8e som det andra ekonomihuset räknat från sjunde allianshuset). Horoskopet kan vara det lägsta och mest kriminella bloggen har tittat på så här långt, men det är så skickligt uppbyggt som en enda lång rationalisering av vad som i praktiken är en simpel girigbuks väg genom livet. 

Nyckel, för den som noga studerar planeternas verksamma natur ur sinnelagets perspektiv är förstås den båda essentiella och verksamma illgöraren Mars som i det profitsökande Jungfrusinnets deliriska fantasi här föreställer sig som den store tiondehusledaren! Malmquist har dröm girighetens dröm sedan han föddes och drömmar har en chans att bli verklighet om himmelen är tillräckligt entydig och enkelspårig. Som denna.

Här är den typen av karta som verkligen tror på myten att han som har mest pengar när han dör har vunnit. Gissa om Malmquist kommer att bli häpen när han går över "på andra sidan" och ser det svarta hål han var i det svenska livet.

Inga kommentarer: