Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 december 2012

Anfäktad kvinna anmälde julkalendern

När astrologin i framtiden återfår sin respektabilitet (dvs. det sekulära västerlandet gått i graven och en ny och mer förutsättningslös global människa dominerar jordklotet), då skulle det vara intressant om den tidens forskare utförde ett gigantiskt statistiskt test på alla barn födda när Solen passerade vad de antika judiska mystikerna kallade "Oxens fot" - en plats i världsrymden varifrån de upplevde ondska strömma! Här ligger den onda stjärnan Algol.

På den här bloggen har små studier visat att den "onda stjärnan" kanske har ett astrologiskt inflytande, men dataunderlaget har varit minst sagt begränsat. Att den perverterande Djävulens stjärna faktiskt kopplade ett något högre grepp om kärlekens Venus i homosexuellas horoskop är naturligtvis ett preliminärt fynd som dagens degraderade västerlänningar inte ens i princip klarar att hantera. Att kriminaliteten har sin topp i Väduren och Oxen

Vår tid har sina egna myter och ett förfärande antal av dem tycks gå stick i stäv med den universella morallag som antikens bästa hjärnor hade upptäckt och tog som ännu ett tecken på att människans intelligens inte är den högsta.

Givet bloggens nyfikenhet på Rosh ha-Satan - judarnas namn på den onda stjärnan och mycket möjligt en läropunkt som förklarar Jesus fördömanden av dem som låter sig förslavas av "denna världens herre" och likt Oxens tecken stannar vid simpel materialism - var det belysande att hitta Ouijabrädets demoniserare född under just den indikation som varnar för att ondskan kan gripa tag i och korrumpera hela individens väsende!

Jag talar om den kvinna som i Aftonbladet förklarar varför hon anmält SVT:s Julkalendern för "ockultism". Hon säger sig själv tro på andevärlden, och intar samma inskränkta hållning som t.ex. Jehovas vittnen till fenomenet. Aftonbladets faktaruta tar priset i löjlighet och citerar den skeptikerbloggen LiveScience som poserar som neutralt vetenskaplig för att något subtilare än de svenska fanatikerna i VoF eller Humanisterna förringa eller bortförklara det övernaturliga. 

Aftonbladet ger således två tokstolleperspektiv på den oerhört intressanta frågan om liv efter döden men undlåter att ge läsaren en vettig diskussion. Dessutom stänger tidningen av blogglänkningen till artikeln. Kanske för att ingen ska knäppa dem på näsan för den uppenbara viljan att servera folket skräpnyheter.

Så här ser anmälerskans karta ut, och för att lyfta fram DE EVIGA PRINCIPERNA som zodiaken kodifierat använder jag här den "naturliga zodiaken" med axiomet EGO (Väduren) klockan nio på urtavlan, vid soluppgången (i sig en symbol för en själs återfödelse till jorden):


Solen eller andesjälen själv synes hårt anstormad av onda makter: inte bara står Solen på nästan exakt rak linje med ondskans stjärna Algol, vilket kan göra att man ser "fan" i rena helgon och frikänner rena demoner i mänsklig skepnad! Anmälerskan talar alltså i hög grad i egen sak, majoriteten av födslar utefter zodiakcirkeln har inga sådana problem! 

Dessutom går Intelligens Sol i Dumhetens släptåg. Saturnus leder vägen och kan mycket väl kallas en korkad planet eftersom den representerar fasta dogmer eller strukturer. Detta förhållande stärker misstanken att kvinnan privat sökte sig till något trossystem där hon inte behöver använda sin egen intelligens utan bara memorerar t.ex. Jehovas vittnens bisarra fientlighet mot kontakter med andevärlden. (De har valt ut vissa bibelcitat för denna position men struntar helt i andra, där t.ex. Paulus inte förbjuder kontakt med andar men väl uppmanar människan att "pröva" dem, dvs behålla sitt sunda förnuft och omdömesförmåga. 

Varför Saturnus kan kalla obegåvningens planet beror på den är naturlig motpol till den levande varelse och den gudomliga intelligens som Solen symboliserar och där varje födelse är en ny liten solstrimma av denna gudomliga energi eller intelligens. (Kodifierat i zodiaken via härskarskap: Solen i Lejonet opposit Saturnus i Vattumannen.)

Inget är hugget i sten, men studera horoskop där Solen och Saturnus delar tecken och du kommer att hitta sådana principmänniskor och paragrafryttare att man blir mörkrädd. Samtidigt var inte Solen med Saturnus något hinder för att vinna Nobelpris, om man tar detta som en bragd som kräver hög intelligens. 

Möjligen kan man anföra att det inte krävs särskilt hög intelligens för att vinna Nobelpris, bara en liten snilleblixt (eller inspirerad hypotes) och sedan en enorm massa tålamod och metodiskt prövande av hypotesen. Och det är just det som "är" Saturnus: tiden och tålamodet och metodiken. Men Saturnus är inte intelligent, för intelligens ser och förstår i detta omedelbara nu. Intelligensen känner inget behov av att skriva en bibel eller manual med föreskrifter. Sånt håller en annan sort på med.

Intelligens kan också tillskrivas Saturnus andra motpol, Jupiter. Och här blir anmälerskans horoskop mer spännande. För hon säger sig som sagt tro på andevärldens existens och den skäligen opersonliga Jupiter hemma i härskarläge i religionens och filosofins och det högre medvetandets Skytten, knyter här direkt an med hennes eget sinnelag (Månen).

Men detta sinne är inte lugnt och samlat - det är angripet av turbulenta illgöraren Mars. Så ännu en gång finner vi tendensen att demonisera och svartmåla vad som kan vara rena gudomliga ingripanden från den högsta Vishetens nivå. Den här kvinnan klarar inte Paulus råd, att "pröva" andarna. Hon smetar med allihop med sin negativism.

Den här negativismen förvånar med tanke på hur starkt positiv axeln mellan andens Eld i Skytten är och intellektets Luft i Tvillingarna. Det enda jag kan komma fram till med enbart dygnets positioner är att det faktiskt är den onda stjärnan Algol - Satan som rent neggo som har angripit den här dagen och att anmälerskan är en av dem som tjänar Den Onde fast hon säkert tror hon är på de godas sida. Man påminns om första Indiana Jones-filmen där nazisterna har lagt beslag på Förbundsarken för att tillskansa sig dess "ockulta krafter". 

Problemet var bara att "energin" i arken blev ond om man tittade på den med onda ögat, något nazisterna helt missat! Andarna som vaktade Guds förbund med Människan förvandlades till svarta hämndänglar när nazisterna tittade mot arken, och brände dem till kol!

Oujiabrädet är i sig neutral så vad anmälerskan i själva verket avslöjar, är sin mörka syn på barn som onda varelser. Också detta är en gammal föreställning hos en kristendom som gick snett i samma ögonblick den lämnade Palestinas mark och glömde att den ursprungligen var en messiansk befrielserörelse, antimaterialistisk och antiimperialistisk. 

*****

Vad nytt om stjärna Algol har detta exempel tillfört? (137 inlägg flaggade med "Algol" innan det här, och det är långt ifrån alla - här finns också "Algol och Saturnus" och liknande kombinationer. Materialet har vuxit sig för stort för bloggformatet och borde istället läggas i en sökbar databas.) 

Jag tror att det här är ett ganska gott horoskop (Jupiter och Venus i ömsesidig aspekt ska inte förringas), men att Oxen som vanligt drar mot fundamentalism eftersom symbolen representerar en slöhet i viljan att gå till botten med saker. Månen i Tvillingarna ligger visserligen ett steg före, i nyfikenhetens tecken, men Solen med tröga och snävt gränsdragande Saturnus gör sinnets (Månens) exkurser pinsamt kortvariga. 

Flera tecken tyder på inskränkt religiös fundamentalism och då hjälper det inte att Jupiter detta år faktiskt välkomnar själen till de högsta insikterna. Mars med Månen skapar oro och kanske t.o.m. rädsla för att förlora förståndet. Men den som tar Guds inbjudan på allvar måste våga bli galen i världens ögon! Bara så kan man återerövra sin naturliga Intelligens, den som många förlorar nästan omgående efter födelsen till en ny människokropp, men som andra lyckas behålla genom att inte låta sig bli fullt så "materialiserade"!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Angående den här debatten... jag tycker det är löjligt och överdrivet att anmäla kalendern, min egen dotter älskar den (och jag tittar själv förresten) och inte är jag orolig för hennes skull... Men helt fel är det inte att varna för att göra "Anden i glaset", Strålin har rätt i att det kan vara farligt. Unga och omedvetna utövare kan få in orena engergier. (Det är förresten intressant att det är just från religiöst håll som kritiken kommer och inte från ateistiskt. Kritikerna är ju såna som är medvetna om att det finns en andevärld, medan ateister knappast tror att det är farligt eftersom det enligt dem inte existerar andar. Författaren till Julkalendern sa sig t ex inte tro på någon andevärld.)
När jag var i yngre tonåren gjorde jag och några kompisar "Anden i glaset". Men jag reagerade först rent instinktivt negativt och satte mig på tvären och ville inte. (Jag har som bekant månen nära Algol.) Jag hade redan då en tro på det andliga, så det var inte för att jag tyckte det var nonsens, utan det var nog tvärtom för att jag hade en sådan respekt för övernaturliga saker att jag blev rädd just därför. Men en av tjejerna ville absolut att vi skulle göra det, så jag gav med mig. Vid första försöket hände inget. Kompisen sa att det var för att jag var så negativ, och det hade hon säkert rätt i. Mina motspänstiga tankar höll väl andarna på avstånd :-) Men vid andra försöket for plötsligt glaset omkring med stor kraft. Det märktes att det inte var någon av oss som styrde. Svaren som gavs på de triviala frågorna var dock bara meningslösa nonsenssvar. Gudskelov får jag säga. Och gudskelov hände inget mer heller. Men det betyder inte att jag tror att det alla gånger är ofarligt. Vissa människor, är mer mottagliga på att dra på sig krafter som inte är bra. Själv skulle jag aldrig göra "Anden i glaset" numera.
S

Seaward sa...

Jag har också varit med om två-tre "seanser" med anden i glaset från övre tonåren eller kanske jag redan fyllt tjugo. Det var en äldre kamrat som propsade. Oerhört gåtfulla svar på ganska "filosofiska" frågor.

Vid ett tillfälle började anden stava fram en förklaring av tidens natur och det tog aldrig slut... Mening lades till mening. Jag vill minnas att bekanten tröttnade och släppte sitt finger från glaset och "förstörde" den fascinerande "essä" som höll på att ta form.

Jag minns att jag då tänkte en följdfråga, "Varför blir bara --- trött av det här men inte jag?" Då stavades följande svar fram (och jag minns det bokstavligen för att det lät så ödesmättat): "Ringen som sluts, offret som sker." Några år senare blev bekanten sinnessjuk, även om det säkert inte berodde på några enstaka sittningar med det hemmaritade ouija-brädet...

Anonym sa...

Verkar som om ni fick kontakt med en intressantare ande... Men det berodde väl också på att ni ställde intressantare frågor än vi fjortisar :-) För som man ropar får man ju svar...
S