Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 december 2012

Aftonbladet, ministern och horan

En anonym kommentar på bloggen får mig att titta runt lite. AB:s Oisin Cantwell förnekar värdet av en "affär" som blåst upp, och säger att den namngivna ministern i en kvinnas bok över torskar i själva verket är en anteckning från en kurs i svenska för invandrare.

Men en observant person i kommentarfältet på sajten realisten.se har sett Cantwell säga följande på Twitter, vilket bara kan betyda att journalisten medger att det är en bok med namnen pöå sexköpare - tvärtemot Aftonbladets officiella version. 

Som Abraham Lincoln sade, "ingen man har ett så bra minne att han kan bli en framgångsrik lögnare". Dagens mediefolk tycks ha skrumpna russin till hjärnor och i mina ögon ser det faktiskt ut som om Oisin Cantwell trampat snett rejält. Han ägnar sig åt dubbel bokföring, men skulle säkert förklara tweeten som att han bara resonerade hypotetiskt...

Den här "affären" ska bli spännande att följa... Kommer högermedierna (inkl AB, till 90% högerägd) att lyckas tysta ner frågan om varför Ministern finns i en prostituerads kundbok? Carl Bildt slipper ju undan med precis vad som helst, och Fredrik Reinfeldt - lika slipprig som Bodström som liknats vid en teflonpanna - verkar ju helt immun. Skyddad av alla som tror de har något att vinna på att rövslicka den ekonomiska eliten och inser hur mycket de skulle kunna förlora på att jobba på ett sånt här scoop.


1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket intressanta fakta (och en tidsaxel) kring denna olustiga Reinfeldt-affär:

https://www.flashback.org/sp40777293
https://www.flashback.org/sp40777331


Betänk att både partistrategen Per Schlingmann och biträdande partisekreteraren Gunilla Sjöberg hastigt och lustigt avgått i dagarna...