Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 november 2012

Zytomierskas elakhet (ny episod)

Bingo 'låg och ytlig kvinnosyn' Rimérs hustru Katrin har blivit av med sina sponsorer efter vilken föraktfull och stupid groda i ordningen? (AB) Rubriker blir det i alla fall för dem med klen intelligens men mycket framåtanda. 

Horoskopet passar bra som en uppföljning till inlägget om Obama-hataren och snorrike högermannen Donald Trump. Där var utgångspunkten att den onda och olycksbringande Mars blockerade kungavärdiga stjärnan Regulus. En närmare granskning visade dock att den goda Jupiter i ett snarlikt fall helt förmådde lösa upp de värsta avarterna som en dominant (Regulus) och samtidigt ond natur (Mars) kan skapa.

I inlägget noterade jag att Fredrik Reinfeldt tyvärr inte hade några försonande drag - där sågs Mars stigande i öster som en varning för en illvillig och sniken natur. Han vill de sjuka och fattiga och arbetslösa illa i en självpräktighet - i hans ögon anstränger de sig helt enkelt inte tillräckligt. Så tänker bara en djupt störd människa som fastnat på personen men inte förmår analysera tillräckligt stora (samhälls-)strukturer.

Katrin Zytomierskas födelseuppgift 10.00 har anonymt skickats till bloggen, och frågan är hur mycket man kan en sådan uppgift på allvar. Ur den sideriska zodiakens perspektiv stämmer emellertid Vågen i öster väldigt bra eftersom de simplaste exemplaren ofta brukar förete en sådan här rasistisk och banal estetik. KZ försvarar och preciserar sitt ytliga uttalande och hävdar att det inte var ett personangrepp, men skadan är redan skedd - det var tydligen så illa formulerat att sponsorerna inte vill bli sedda med denna människa.

Det mest ökända exemplet på en dålig Våg i öster måste vara massmördaren Adolf Hitler, som såg människor som antingen övermänniskor eller undermänniskor och fann massutrotning vara en bra metod att bli kvitt sådana som inte passade hans personliga åsikter.

Zytomierskas horoskop avviker nu från Hitlers en hel del, och det är meningslöst att diskutera dem tillsammans. Men accepterar man Vågen i öster uppstår andra och intressanta fenomen.

Här finns t.ex. en otroligt tät sammankoppling av vad de egyptiska astrologerna i början av vår tideräkning kallade "den onda ängelns hus" (12) och "den goda ängelns hus" (11). Men vad det betyder har jag inte lyckats finna ut, för Ptolemaios gav inte mer än namnen på husen.

Den onda ängeln tycks dock motsvara den indiska astrologins tanke om att man rentvår sin själ i det tolfte huset för exil, klostertillvaro eller kanske bara fängelse (pga. förseelser). En stark tolftehusperson lever antingen bakom ridåerna, eller borde göra det i detta liv, alltmedan gamla (syndfylla) mönster eroderar och lämnar själen.

Men i det här fallet inträffar en ömsesidig reception mellan husens ägare, så att det mycket sociala och utåtriktade elfte idealhuset ("den goda daimonen") står inspärrade i tolfte medan tolftehusägaren agerar som om den tillhörde den goda sidan, dvs. den synliggör sina skämmiga sidor som i avskildhet borde att rensats bort. 

Zytomierskas problem skulle ha varit obegripligt när bloggen började för snart fyra år sedan, men så många horoskop har nu passerat förbi och så många småstudier har gjorts, att vi instinktivt känner igen den dåliga versionen av Jungfrun i hennes kroppsfascistiska uttalanden. 

Hon var troligen sån här innan hon träffade "flickfotografen" Bingo och har sedan knappast lyckats höja sig över en nivå flera våningar under det man föraktfullt kallar "white trash". Självklart är det här Jungfruns tecken, i en variant på tecknets främlingsfientliga, sämre sida. Men här får den ytligt estetiserande Vågen istället Jungfrun att uttala sig om andras skönhet eller brist på sådan. Hon är som den nya unga svenskan i allmänhet, bara aningen mer intelligensbefriad än de flesta.

Stjärnan Regulus förefaller vilja välsigna dem som faller under dess stråle, men här är det diktatorn och formfascisten Saturnus som "kapar" kungavärdigheten och skapar ett system, en struktur, alla måste slava under. Och Saturnus saknar verkligen nåd och grace - egenskaper hos t.ex. Jupiter. Även om Zytomierska nu hävdar att det inte var kvinnan i gyminstitutets reklam hon personligen ville åt, saknar den här bloggen sådan klyftighet när den säger: Zytomierska har inte haft tur med sitt utseende och hon vet om det. Därför har hon blivit en utseendefascist.

Notera hur Saturnus blockerar Regulus försök att välsigna hennes Venus, den "Stora Illgöraren" står emellan kunga- (eller drottning-)värdigheten och skönhetens och harmonins Venus.

Nu är visserligen Saturnus en verksam välgörare för dem födda när Vågen stiger, och därtill är Venus, ascendenthärskaren, både essentiellt och verksamt god. Saturnus står i elfte idealhuset och bestrålas av kungavärdighetens Regulus? Hur kan saker ha gott så snett med dessa starka budskap?

Ett är uppenbart: hon lever för ytan, för formgivning och för vad som är "kungligt formsäker skönhet". Och hon gör det som ett elftehusideal. Det måste helt enkelt vara en störning i intelligensen som gör att allt kommer ut så fullständigt fel varenda gång Zytomierska har åsikter om något.

Jag misstänker här den ömsesidiga receptionen mellan Solen (intelligensen) som skickats i exil i tolfte huset och intellektets Merkurius som äger tolfte men tar sig ton i elfte idealhuset. Hon avslöjar Jungfruns onda grundnatur genom att bara öppna munnen och ha åsikter! 

Solen är nämligen både essentiellt ond och också verksamt ond för den vars stigande tecken är Vågen. Och när Solen ligger just i Jungfrun, indikerar detta en andesjäl med dåligt karma, en som nu bör ligga lågt och reparera sin andliga skada i tolfte befrielsehuset. 

Men i KZ:s fall har babbelplaneten Merkurius inte lust att tiga still utan ser det som en social mission (11e) att ventilera sina fascistiska utseendeideal. 

Likväl tror jag inte hon är något monster typ Hitler. Hon är bara så urspårad en person ett par våningar under white trash-nivån är, fanatiskt fixerad vid sin egen skönhet (Regulus - Saturnus - Venus som 1a husägare). Men det finns en verkligt rutten del i horoskopet, som mycket väl kan vara förklaringen till att hon sårar alla genom sina uttalanden: 

Den oförfinade krigaren Mars i Tvillingarna är elak, det har jag själv upplevt i flera fall i min närhet. I KZ:s horoskop äger den dessutom sådana hus som gör den till både en essentiell illgörare och en verksam dito.

Nu är båda KZ:s redskap för expressiviteten i ondskans tjänst! Och det vill sig inte bättre än att den tredje direkta och utåtriktade planeten, Jupiter, OCKSÅ är en verksam illgörare. Jupiter må äga Eldtecknet Skytten (och Vattentecknet Fiskarna) men dess element är den osedda etern. Jag har inte löst Eterelementets koppling till Jupiter riktigt än - eller också har jag det men glömt bort i vilket inlägg det var! Jag tycker mig minnas ett resonemang om Eterns ickerumsliga natur - det femte elementet är det i vilka de fyra andra vilar, vilket betyder att Eter själv alltid befinner sig utanför vår tillvaro som består av rum och en rörelse i tiden. 

När kosmos går till vila i indiskt tänkande. är det för att de fyra elementen dras tillbaka in i Etern, i den Stora Modern (som kineserna sade). Den kosmiska manifestationen försvinner som den sinnets illusion den var hela tiden. Den här tankegången är fascinerande i samband med Jupiter, som ju representerar expansion och andligt sökande. 

I den positivt polariserade Skytten är Jupiter kraften som öppnar utåt mot nya horisonter om man inte förstått processen. Men den som förstår vet att Skytten och Jupiter båda tillhör Sattva guna, krafter som drar in mot varats centrum. När vi tittar ut på världen via våra fem sinnen stirrar vi på vår egen inbillning. Alla fångna levande själar tillsammans upprätthåller denna hallucination av ett "objektivt" universum. 

Vi kan säga att vi alla mer eller mindre befinner oss i andlig exil, i tolfte huset, under "den onda daimonen". Denna onda ande kanske vi kan uppfatta som Jupiter i sitt negativa härskarskap över Fiskarna! Här expanderar den eteriska Jupiter NEGATIVT, dvs. faller utåt från den osynliga himmelen och bygger Vattenelementet, ett tidigt skede i det som är själarnas syndafall ut i materialistisk upplevelse. Är det därför över 200 vd-typer så ofta hade Månen i Fiskarna? 

Men hur kan i så fall Fiskarna betyda "världslig förlust" i just vår världs bemärkelse? Det är tydligt att Fiskarna har något ödmjukt och slaget över sig. De blir lätt förvirrade i denna stökiga värld. Och hur får ihop tankegången om Jupiter som en ond daimon som bidrar vid syndafallet ner i tid och rum när bloggen tidigare sett Zeus Soterios (Zeus/Jupiter Räddaren) som handelsfartens och sjömännens skyddsgud? Tja, en själ som fallit ner i Vatten och som inte slutar falla utan t.o.m. väljer sjöfartsyrket kan väl inte annat än tillbe just Jupiter i Vatten som sin gud! Det är samma gud som ombesörjde rutschkanan ner i vår värld som nu tillbes för att den ska rädda handelsmannen (eller vd:n) från ett snöpligt och förkortat liv. 

I Fiskarnas tecken når närigheten - hungern efter mer biologiskt liv - sitt klimax och en helomvändning sker. En av fiskarna simmar i en annan riktning. I en av Platons dialoger (någon av dem med metafysiska skrönor) nämns just en plats bortom världen där två cirklar för ett ögonblick möts, men att själar befinner sig i olika "omloppsbanor". Jag har velat se detta korta möte mellan själarna på "vägen ned" och dem på "vägen upp" som just Fiskarnas symbol. Men det är lika möjligt att Platon tänkte på solens och månens banor här.

Det mesta tyder på att Zytomierska är en av själarna som är "på väg ner" trots att Solen i 12e säger att gränsen är nått och att vägarna nu korsas - hon skulle kunna hoppa över på vägen upp. Men hur troligt är det att en andesjäl i Jordelementet i vägvalets tolfte hus väljer vägen hem. Satta guna ger kunskapstörst men Jungfruns typ av kunskap är av materiellt slag. Jag kan tänka mig andra tecken i tolfte, mer lämpade för att kapa banden med denna världen och nå moksha. Det hela bottnar förstås i att Vågen stigande i öster är så förtjust i detta livet och dess sociala turer. 

Sol-Vågens dominans bland några hundra ateister är en av bloggens märkliga fynd som kanske inte är så märkligt ändå. Vågen vill andra minst bryta några band och nå högre upp, och därför blir Jungfrun i den andliga "förlossningens" hus lite av en bom. I tolfte offerhuset är det Jungfruns solitära natur och oskuld som offras och utan större saknad - Vågen stigande är mycket hungrig på sex och relationer! Tecknet är Rajas guna (passion) och det gäller också dess härskare Venus. Med en sådan fundamental inriktning blir andlighet möjligen något man lägger sig till med på ålderns höst när Vågens symbol i vilket fall spelat ut sin roll.

KZ har en verksamt ond Jupiter i nionde huset för religion och återknytande med sin andliga och högre natur. Den naturligt och verksamt onda Mars befinner sig också i nionde. Det här kan jag bara tolka som en genompervers typ av filosofi eller religion - eller möjligen den lägre människotypens värdeförnekande typ av religion: ateism eller nihilism. Det mesta tyder på att KZ tillhör underjorden (trots att det skimrar rejält av Eld och Luft i detta uppenbart kreativa/driftiga horoskop).

Det finns inga akuta tecken på stupiditet om man inte anser att Saturnus så här nära asendenthärskaren som regel sänker förståndet (främst kanske genom att knäppa av empatin och medkänslan med andra - om detta skrev jag i ett äldre inlägg om KZ). 

Men i så fall är undertecknad också illa ute, med Saturnus i rak opposition till ascendenten. Blir man inte själv lite lik dem man opponerar sig mest mot? Undertecknad har ögonen rätt nära placerade näsan, dock inte lika påfallande som KZ eller Björn Borg som väl ingen hållit för att vara värst vass. 

Borg har Saturnus i direkt opposition till Solen, samma som i den bigotte sektledaren Sturmarks fall - också han har ögonen något nära varandra. Vad vi talar om är själva idén om en enfaldig eller fundamentalistisk utblick - cyklopens "mono-seende" - snarare än det breda synfält och det ökade djupseende som brett sittande ögon symboliskt indikerar.

För verkligt brett sittande ögon är ET, Michelle Pfeiffer och Jackie Kennedy Onassis två spektakulära exempel (de två sistnämnda dessutom mycket vackra). ET har jag inte horoskopet för, men varken hos Pfeiffer eller Kennedy Onassis nuddar Saturnus vare sig intelligensens Sol, sinnets Måne eller "bärfarkosten" ascendenten, om man brukar de indiska aspekterna. 

Två fall bevisar naturligtvis ingenting om Saturnus förmåga att placera detaljerna i ansiktet "småttigt", i mitten av ett kranium som verkar större än ansiktet som sådant, men sådan är doktrinen: Saturnus står för sammandragning och varslar i överförd mening om platthet eller stupiditet. (Saturnus sägs också reducera kroppslängden, men det har jag aldrig undersökt - jag är några cm under dagens svenska medellängd för män.)

Omvänt är Solen energikällan och roten till vår upplevelse av att existera - strålar flödar ur Solen i alla riktningar och skänker en fördjupad livsupplevelse och intelligent förståelse.

Se där fick KZ lite bränsle för sin utseendefascism. Hon och Bingo kanske kan starta upp rasbiologiska institutet på nytt - och den här gången efter kosmiska riktlinjer. Faran är att de skulle upptäcka att de båda tillhör det sekunda sortimentet och göra som Adolf Hitler och Eva Braun i självinsiktens tolfte timma...

Vill man frikänna KZ för hennes äckel inför överviktiga, är faktiskt Jupiter också övergöddhetens planet (de snuskigt rika som svullar sig till döds i de sedelärande moralsagorna). Och vad har vi här om inte en niondehusreligion enbart baserat på att all hon hatar (Mars). Mest av allt verkar hon hata en "ond Jupiter" så att hennes religion blir att hacka och kritisera allt och alla som avviker från den tärda Saturnus smalhetsideal. Saturnus och Venus är så tydligt något kan bli: svälta sig till skönhet/Venus....

2 kommentarer:

Illwill sa...

Då Jupiter står i rak linje med Uranus så innebär det att feta kvinnor som tränat i 13 år inte är bra reklam för just det gymmet samt att folk som tror på astrologi borde misshandlas grovt.

Är den här sidan ett skämt eller är det bara Miljöpartiet Kommunisternas mest störda individer som hänger här? Värt att notera att just Mpks röda kompanjoner var de som faktiskt låg bakom rasbiologiska institutet.

Jag uppskattar ironin i att hitta "intelligent förståelse" på en sådan här sida annars, den var fin!

Anonym sa...

Illwill ...
Förmodligen är du också polack, kanske rent av den fula polskan i egen hög person? I vilket fall som helst, och även om du har - om möjligt - ännu större och mer grotesk näsa än polskan, har inte naturen varit snäll mot dig heller. Eller som bloggförfattaren uttrycker det ... "Zytomierska har inte haft tur med sitt utseende och hon vet om det. Därför har hon blivit en utseendefascist". Jag vill passa på att framföra en annan sanning som passar i sammanhanget: "Bara den dumma tror att andra är dummare" jmf med barfotaförsäljaren och hans säljslogan "Real gold, special price for you". Frågan är om du tillhör den promillen som verkligen tror att Just Du får ett specialpris. I så fall har du rätt - extra dyrt.