Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 november 2012

Vissa årgångar är mer hjärtlösa (statistik)

OBS. ETT METODFEL I DENNA STUDIE FÖRKLARAR ÅTMINSTONE DELVIS FYNDETS EXTREMA TYDLIGHET. SE OM DU KAN LISTA UT DET (svar i slutet).

Ödets gudinna Tyché/Fortuna (t.h.)
på detta arabiska mynt från
kejsar Hadrianus regeringsår.

En eftertanke till föregående inlägg om den maktlystna och snåla effekten av Saturnus som förefaller kväva generösa Jupiter närhelst den senare är dum nog att varva Saturnus i sin snabbare omloppsbana. (Den kan inte annat, men det skapar ett tidsfönster där, som vi ska se, en ökad mängd primitiva själar släpps in på spelplan Jorden.)

Som så ofta föds dessa astrologiska tankar av att ha sett effekter upprepade gånger i olika celebra horoskop. Man troligen skulle en överdramatiserande natur göra en alltför stor sak av några enskilda observationer. Så bloggaren testar regelbundet sin omdömesförmåga - och astrologin! - genom kvantitativa tester!

Och vilken grupp passar sig bättre för att klarlägga exakt hur hjärtlös och självisk Saturnus är när den momentant tystar sin naturliga motpol Jupiter än bloggens "stora skurktest" med 402 brottsdömda horoskop? Det är den f.n. största samling kartor under en rubrik som är något så när tydlig. Dessa 402 kan i varierande grad användas för studier av såväl extrem själviskhet som ren sociopati.

Med 402 datapunkter och Saturnus i ett givet tecken, är det en chans på tolv att Jupiter befinner sig i samma tecken. Dvs. medelvärdet är 33,5 Jupiterplaceringar. Med ett så pass rikt underlag väljer jag ±40% för signifikant avvikelse från slumpen, eller 20,1-49,9. 

Bland dessa 402 brottsdömda visar sig 46 födda ett år då Saturnus och Jupiter delar tecken. Fastän knappt en brottsling kort anser jag att detta bevisar saken. Dessa "årgångar" är kantigare och hårdare och mer "kriminella". Lever och verkar de i välbeställda villamiljöer blir de istället hemska människor, självgoda och med hårda krav på andra. Främlingsfientliga egocentriker och principryttare! 

Några kommer naturligtvis att vara ädla själar som korrekt förmår hantera sin inneboende strävhet, men siffrorna är tydlig nog: det var ingen slump att kejsar Hadrianus inte kunde tänka om utan bara kunde späda på ett redan otroligt förtryck med ännu mera av samma vara. Därför visar sig parallellen mellan SVT:s politiska journalist Anna Hedenmo och Hadrianus vara mer talande än jag först trodde. Hedenmo och Agenda hade en avsikt med att ställa frågan om Sverige inte hade för mycket invandrare redan som det är!

Hon ligger verkligen i säng med de mest negativa och repressiva makthavarna! Det är svårt att säga var moderater övergår i sverigedemokrater eller hur Stockholms miljöpartister förhåller sig till frågan om "rasbiologi" och den typen av "närmiljö"!


*****

Nå, går det att urskilja underströmmar i dataunderlaget? Är Saturnus stryptag om Jupiter värre något av de fyra elementen eller i någon av de tre kvaliteterna?

Kombinationen i något av de fyra elementen ger ett genomsnitt av 8,4 och signifikant vid ändpunkterna för intervallet 4,2-12,6 (±50%). Underlaget räcker inte till för denna ytterligare subdivision, men låt oss bara nyfiket se ändå. Extrema avvikelser skulle kunna tyda på att vi hittat något.

ELD 20
LUFT 2
VATTEN 0
JORD 24

Resultatet är häpnadsväckande! Den kan inte bero på att datasamlingen är skev, för Jupiter byter tecken var tolfte månad. Saturnus gör här enorm skada när den ligger i det element som är dess fiende. Levande Livets Eld stryper Jupiter, en planet som har släktskap med livet. 

Ännu mer skadlig är dödens Saturnus när den ligger i det ävenledes "döda" Jordelementet, där folk perverst går på stenhårt och söker trycka in allt och alla i "objektiva" fållor. Naturvetenskapen säger att den studerar livet, men biologer är i själva verket Djävulens eller dödens hantlangare... 

Det är fascinerande att det är i de mest antagonistiska elementen Eld och Jord alla brottslighet hopar sig. Men minns studieobjektet: BROTTSDÖMDA. Lagens Jupiter och Lagens görare Saturnus. Brott pågår ständigt på alla nivåer, men det är ögat (Eld) som ser föremålet (Jord) och lustan tänds att förfoga över det döda objektet. Någonstans ger det här resultatet fullt erkännande åt de antika resonemangen.

Och de tre kvaliteterna eller gunas, då? Dessa tycker jag efter några års observationer och bloggande är svårare att få grepp om, i synnerhet som de närmast kan liknas vid subatomiska partiklar, kvaliteter som ligger bakom det manifesterade och säger att allt ljus (Eld) är inte lika klart lysande, att den som går ut hårdast som ledare (Lejonet) i själva verket skiner med det mörkaste, mest tamasiska ljuset!

Jordelementet är lika kuriöst det. Den tamasiska versionen av Jord, Oxen, är visserligen lätt att förstå i dess oreflekterande bindning till det materiella (det här inlägget om två näringsinlägget delades tydligen och fick över tusen läsare över ett dygn). 

Men när det kommer till ljusets kvalitet Sattva, visar sig Jungfrun vara ett av de mest kriminella tecknen som måntecken och även sitta på betydande främlingsfientlighet. Jag vill påstå att detta kan förklaras genom kombinationen av element och kvalitet. 

Sattva söker alltid ljus och insikt, men tvärtemot de andliga kopplingar man gärna gör - hinduisk filosofi beskriver t.ex. de himmelska världarna som spunna helt ur sattvisk materia - så ägnar sig Jungfrun åt att plöja sin åker - hacka och gräva i Jordelementet! Detta kommer aldrig att leda till Ljusets världar eftersom Mörkrets helveten spottar upp mer och mer fakta ju mer man söker längs den negativa polariteten. Naturvetenskapen är, som sagt, den ultimata sinnesförvirringen. Sattva och Jord kan inte ärva himmelriket, tecknet som sådant är felorienterat mot jaget och vinster för jaget. Själen är större än den materialiserade personen.

Av det sagda bör framgå att de tre kvaliteterna själva har olika kvalitet beroende på vilket element de uppträder genom och att studien av 402 brottsdömda inte är någon teoretiskt fruktbar väg. Rimligen bör därför de intressanta skillnader mellan elementen vi just såg, "kortsluta" sig när man prövar helvetesvärldarnas Tamas, himmelens Sattva och den vacklande passionens Rajas (den senare är sliten mellan ytterligheterna). 

Eller?

Nu är genomsnittet 11,2 och ±50% intervallet 6,7-16,8

SATTVA: 23
TAMAS: 12
RAJAS: 11

Är detta bara en slumpfluktuation, eller vad är det vi ser? Ljusets kvalitet skadas värst av den onda (i sig tamasiska) Saturnus när denna tar kål på den goda (sattviska) Jupiter och denna kombination inträffar i något av de sattviska tecknen! 

Är det vi ser här analogt med att en enda droppe svart bläck förmörkar hela glaset med vatten (vattnet som transparent sattva)? Det verkar så.

Vi har genom att använda den fulaste och dödligaste kombination jag kan tänka mig, långt värre för karaktären än den hetlevrade Mars/Venus (horbockar som värst, men i allmänhet bara livsglada och intensiva), upptäckt ett och annat. 

Ännu en gång visar sig astrologin vara ett utmärkt verktyg för att studera ... astrologin. (Se Nobelpristagartesterna av framgångens Jupiter och husen.)

*****

Första gången jag lamenterade astrologins bristande precision var i fallet med invandrarhataren Geert Wilders. Med ett rätt simpelt betraktelsesätt fann jag år 2010 det svårt att förstå hur han kunde vara så rutten i sin människosyn när han hade "storkorset i Ljusets kvalitet".  (Jag accepterar inte längre beteckningen "storkors" om ena axeln utgörs av månnoderna utan någon vidhäftande planet. Wilders placeringar i Sattva guna ska därför inte överdrivas.)

I ett senare inlägg gick jag till botten med detta skenbara ljus (som inte bara handlar om hans extremt blonda kalufs) och upptäckte missljud via den indiska metoden "planeters verksamma natur".




Med ledning av det här testet, som visar hur Sattva viker sig under press i kriminella horoskop, ser vi hur Wilders karta rasar samman på ett snarlikt sätt.

Även om konjunktionen (eller den indiska "kombinationen") anses starkare än övriga aspekter, är det ingen tvekan om att Saturnus kontrollerar den planet den kastar sin blick mot - möjligen undantaget oppositionen där direkt motsägelse uppstår och något nytt (och kanske bättre) kan komma ur striden.

Men så är det inte med Wilders, för hans Saturnus (tamasisk) står i kall och snål Jord - Stenbocken - och stryper därifrån genom en 60-gradersaspekt det redan kalla Vattenelementet med Jupiter hemma i negativt härskarläge i Fiskarna. 

Fiskarna är "samhällets olycksbarn" så Wilders lieman (Saturnus) vill inte låta utlänningar leva!  Hans kombination av Saturnus och Jupiter i den helt negativa polariteten stämmer precis med den inhumanitet jag hävdar mig ha sett i årskull 1961 (se föregående inlägg om Anna Hedenmo & Hadrianus). Det här testet gör det ännu mer sannolikt att SVT/Agenda faktiskt hade ett främlingsfientligt motiv när de lyfte upp och legitimerade en typisk SD-fråga för partiledardebatten 2012.

*****

VAD OM METODFELET?

Jo, de 402 brottsdömda börjar med sadisten markis de Sade, född 1740 och sträcker sig fram till tonårige massmördaren Tim Kretscher född 1991.

Mellan dessa år har bara funnits 55 tillfällen (1 stickprov var sjunde dag) då Saturnus och Jupiter delade tecken. Utan att gå igenom dem alls tror jag ändå man kan säga att inte alla tecken har haft lika stor chans att bli företrädda. Vad t.ex. om resultatet noll brottsdömda med Saturnus och Jupiter i Vattenelementet! Testet måste alltså fixas en smula, så att alla tecken får en lika stor chans att husera den kritiska planetkombinationen. 

Detta gör på en gång undersökningen så mycket mer tidskrävande att jag får återkomma med en rättelse vid en senare tidpunkt. Men ämnet är högintressant och är mödan värt!

Samtliga tidpunkter då Saturnus och Jupiter delat tecken från 1/1 1740 och 31/12 1991:

 7.07.1741 - 13.10.1741
26.01.1742 - 29.06.1742
 3.08.1742 - 23.08.1743
 4.09.1744 - 25.09.1744
17.04.1761 - 16.04.1762
28.05.1762 - 22.10.1762
18.02.1763 - 29.04.1763
 5.01.1781 - 25.05.1781
 7.09.1781 - 30.11.1781
 1.02.1782 - 12.07.1782
20.09.1782 - 14.02.1783
15.08.1800 -  3.10.1800
 6.02.1801 - 26.06.1801
 4.09.1801 -  1.10.1802
26.08.1803 - 28.10.1803
 9.06.1820 - 11.08.1820
26.01.1821 - 11.05.1821
 8.06.1821 -  9.11.1821
23.11.1821 -  4.01.1822
 8.02.1822 -  7.06.1822
23.10.1840 - 20.11.1840
12.11.1841 - 15.04.1842
10.06.1842 - 25.11.1842
24.02.1843 - 14.04.1843
24.11.1843 -  1.12.1843
25.05.1860 - 15.06.1860
19.10.1860 -  8.02.1861
14.06.1861 -  8.11.1861
 6.12.1861 - 31.01.1862
21.03.1862 -  4.07.1862
22.08.1862 -  5.12.1862
24.04.1863 -  7.08.1863
 5.03.1880 - 30.04.1880
17.12.1880 - 31.12.1880
11.03.1881 - 22.07.1881
11.11.1881 - 10.03.1882
 7.07.1882 - 28.07.1882
21.12.1900 -  3.01.1902
14.02.1902 - 15.08.1902
 7.11.1902 - 16.01.1903
30.07.1920 - 12.11.1920
25.02.1921 -  5.08.1921
26.08.1921 - 22.09.1922
19.10.1923 - 26.10.1923
14.04.1939 - 21.04.1939
19.04.1940 - 25.04.1941
20.06.1941 - 12.12.1941
 6.03.1942 -  8.05.1942
29.01.1960 - 27.01.1961
17.02.1961 - 15.09.1961
13.10.1961 - 23.02.1962
31.08.1979 -  2.11.1979
21.03.1980 - 25.07.1980
 3.10.1980 - 23.10.1981
 8.10.1982 - 26.11.1982

 

Den som är otålig på det definitiva resultatet har allt material här! Nu behövs bara ett astrologiprogram (inställt på siderisk zodiak enligt Lahiri-korrektion) och enkel matematik. Räkna ut hur många månaders "exponeringstid" eller tid att vara värd för planetkombinationen varje zodiaktecken har fått. 

"Vikta" genom att addera kriminella fall motsvarande saknad exponeringstid. Eftersom jag inte vet det minsta om statistik, är nästa steg lite skakigt. Men det verkar logiskt att dela t.ex. antalet kriminella med Sa/Ju i Stenbocken med den kombinationens antal månader och använda resultatet för att fylla upp så att den och andra kombinationer alla har lika stor exponeringstid.

Vad om någon kombination helt har saknats under dessa århundraden? Tja, då faller tydligen testet i den delen, och inget kan sägas om dessa tecken som värdar till Saturnus elaka behandling av Jupiter.

Oavsett vad det korrigerade resultatet visar är det inte svårt att detektera den hjärtlöshet som Saturnus över Jupiter tycks medföra. Aktuell är t.ex. den hatiske rasistpolitikern Kent Ekeroth (paradoxalt nog själv med judiskt ursprung) som passande nog föddes med Saturnus och Jupiter i det redan från början diskriminerande tecknet Jungfrun. Och denna kombination ligger sedan som grund för hans psyke (Månen) i saturniska Stenbocken! Övertydligt så det förslår. 

Om Ekeroths sorti i SvD, AB, GP

*****

Har man sagt A får man säga B. 

Det här testet tog flera timmar, men jag hittade förklaringen till den våldsamma obalansen mellan de fyra elementen hos de 402 brottsdömda.

Här är uppföljningen med förklaringen.



Inga kommentarer: