Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 november 2012

Vänsterpartister verkar vara bättre människor

Jag har visserligen uttryckt mina tvivel om att se politisk hemvist via horoskopet. Zodiaktecknen är inte reserverade på det sättet, utan kan fylla mer eller mindre konstruktiva roller i ett horoskop som helhet. Egoprincipens Vädur kan hos en människa bli till en hysteriskt inskränkt subjektiv utblick på saker, medan Väduren hos en annan bidrar med mod och styrka och kombinerar sig med en sublim utblick.

Och trots detta har har granskningarna av socialdemokrater och moderater antytt att det visste finns en kärna i ett zodiaktecken som kanske också delas av partiet. Således har Jungfruns tecken - tydligen - en större släktskap med moderater och dyrkandet av det privata och enskilda. 

Studiet av cirka 100 socialdemokratiska politiker på lokal eller riksnivå antydde att den aktiva Solens verksamhet genom makttecknet Stenbocken vittnade om att socialdemokrater tar ett större grepp på frågorna än moderater, Stenbocken är ett "äldre" tecken än Jungfrun och där Jungfrun endast ser till sin privata vinst, där ägnar sig Stenbocken åt fördelningsfrågorna. 

Båda tillhör Jordelementet, men bara Stenbocken överblickar helheten och ser till det materiella godas fördelning över hela samhället. Det är därför landet krisar så enormt efter sex år med Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt. Det har från början till slut varit en huggsexa när egoprincipen gynnat dem som tänker ego och straffat dem som inte råkar tillhöra folket med medvind. 

Svenskarna släppt in kräk i regeringsställning och många är medskyldiga eftersom många egoistiskt tänkte att de skulle få det lite bättre. Fackföreningar, vem behöver sånt? Individen blev så svag i det svenska samhället att rent diktatoriska strömningar nu trycker ner individerna och gör dem till tysta ja-sägare på arbetsplatserna. Till och med kortsiktiga moderater borde ha börjat märka att det inte är lika roligt på arbetsplatsen längre efter ett antal år med "frihetens" (inte minst "valfrihetens") politiska linje.

Istället har vi nu ett privatiserat samhälle där allt fungerar sämre än tidigare, då staten kontrollerade tjänster som mår bäst av att slippa den dekadenta människans fixering vid konkurrens.

Vid några tillfällen har jag också - på klen grund - föreslagit att Eldelementet skulle vara det globala elementet för den arbetande människa för arbetarklassen (som också innefattar medelklassen). Eldplaneten Solen är den dagaktiva och arbetande planeten, Vattenplaneten Månen är planeten som vilar upp sig och vederkvicker.

(Lustigt nog kan man inte säga att Solen är närande och den "slappa" Månen är tärande, för om inte Månen får vila från arbetet bränner Solen sönder hela sin skapelse. Båda polerna tillsammans beskriver en fungerande helhet.)

Att nyvalde vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt hade ett exceptionellt och Elddominerat horoskop, var visserligen ett enstaka fall som tycktes tyda på att vänsterideologin faktiskt lyder under Eld och att i synnerhet den Stora Välgöraren och altruisten Jupiter skulle kunna indikera att Skytten är den globala "kommunistiska" idén om en enad mänsklighet som arbetar för sin världs bästa, ett arbete som hela tiden är riktat mot helheten (civilisationen, länderna och deras samhällen), vilket i slutändan leder till att varje individ får det bättre. En ideologi totalt stick i stäv med Jungfruns tecken som struntar i helheten och bara ser till in egen lilla täppa!

Att inte socialdemokratin kunde stoltsera med någon nämnvärd "skyttighet" måste bero på att Sverige är ett så orent land, ideologiskt. Socialdemokratin var från första början en kompromisslösning och halv underkastelse inför storbönderna och de som ägde landet. Kommunistrevolution var för dramatiskt för det bonniga svenska kynnet. Folk var för obildat för att kunna förstå komplexa teorier om historien som en strid. Svensken förblev livegen löneslav men inkluderades i en allmän höjning av den allmänna välfärden.

Kanske därför är det tydligaste med socialdemokraterna att Solen i storgodsägaren Stenbocken dominerar. Även forna tiders feodalherrar hade (i bästa fall) en överhetens ansvarstagande syn. En halvdöende slav kan inte göra något arbete alls, så den patriarkala Stenbocken är tecknet som tar sociala ansvar, med särskilt öga mot Jordelementet, dvs de livegna trälarnas materiella resurser. 

Fredrik Reinfeldt, Jungfruascendent, anser enligt sin bok Det sovande folket att Godsägaren i Statens skepnad ska låta folk som inte arbetar för sig falla ner till den extrema fattigdomens och hungerns rand men hållas just där. Då ska nog de arbetslösa visa lite mer jävlaranamma. Reinfeldt har inte Stenbock i horoskopet, för en "normal" Stenbock tänker inte som en djävul. Stenbocken är inte överdrivet generös men är heller inte en sadist eller pennalist. Det är däremot Reinfeldt, och förklaringen ligger i hans osunda störning mellan instinktivt Vatten och ideologiskt enfaldig Luft.

Nu hittar jag många månader senare en oerhört klarsynt och rättframt skriven debattartikel på Newsmill där en vänsterpartist konstaterar att moderatstyrda Stockholm lider av ett tydligt och växande "demokratiunderskott". Texten synliggör så suveränt de missförhållanden det här partiet från helvetet har dragit över huvudstaden, att jag är tvingen att kontrollera författarinnans födelsehoroskop.

Och minsann, återigen är det Eldelementet, som antikens tänkare prisade över alla andra, som ligger bakom en vänsterpartist. Medan lågintelligenta människor ur folkdjupet använder "kommunist" eller "vänster" som slagträn i sin dova medvetenhet, är i verkligheten Eldens barn hyperintelligenta och genomskådar omgående det falsarium som omtöcknade varelser som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt sprider kring sig och drar in andra i, om de inte själva besitter intelligensens gåva.

Jag presenterar bara Ann Marie Engels ljuvligt talangfulla himmel här. Med Månen (sinnet) som ascendent får vi en mängd spännande indikationer via husen:




Väduren i första huset är en av de mest gynnasmma placeringar som tänkas kan, och här kombineras det transparenta och vidöppna sinnet med en logisk och klartänkt natur. Detta är samma Mars i tredje intellektshuset i Luft som bas för en Eld-Måne som i Håkan Juholts horoskop! Därtill visar sig A-M Engels också ha Solen i Lejonet, men inte Juholts osäkra födelse under Solens sista dygn i Lejonet.

Därtill verkar den stora altruisten Jupiter från den sociala rättvisans Vågskålar mot Engels sinne vilket uppenbarligen lyft Väduren från dess tarvligare sidor och inskränkta egoism.

Här är ett sådant horoskop som man önskar alla föräldrar hade vett att planera sina graviditeter för! Jag säger bara det: förlös ungarna med kejsarsnitt när en så här bra dag inträffar - förutsatt, förstås, att fostret är livsdugligt vid den tiden!

Bloggens tidiga rubrik "sensationalism" duger inte. Här kastar Saturnus från Vatten en lång aspekt mot Väduren, men det är ju raka motsatsen till t.ex. artisten Madonnas sensationalism, där en uppvarvad Mars-i-Väduren gör Kräftascendenten övertaggad. 

Kommunalpolitikerns Saturnus i Kräftan kyler istället ner Månen i Väduren, så att den huvudlösa pionjären alltid har Kräftan/Moderns omsorg och orosmoment kopplat till sig. Saturnus söker hejda Vädurens mer besinningslösa ryck, en bra aspekt när en stad som Stockholm styrda av rena imbeciller.

Jungfrun indikerar bara den del i den moderata ideologin som är halvt sociopatisk och hatar allt som luktar kollektivism. (Jungfrun måste vara det zodiaktecken som dyrkar ensamhet mer än andra - motpolen Fiskarna är mycket mer sociala, trots att tecknets naturliga tolfte hus rymmer konnotationer som "exil", "fängelse" eller "kloster".)

Jungfrun kan också beskriva småföretagarens flit. Men det huvudlösa och rent obegåvade draget hos moderaterna kommer sig av att vi även har riskkapitalister, visionära och hungriga entreprenörer och simpla klippare här, en helt annan sort än den försagda lilla butiksinnehavaren. Både röstar moderat men de tillhör olika universum.

Vänsterpartistens Måne i Eld opposit "stora och lätta pengars" Jupiter skulle mycket väl kunna beskriva just en hämningslös och huvudlös klipparmentalitet - den farligaste och mest vettlösa sidan i dagens nya moderater. Dessa är rent kriminella själar och Ulf Christerssons starka spänning mellan Eld och Luft indikerar den här typen av extremist. 

Också Anders Borgs märkliga Sol i (över-)optimistiska Skytten tillhör den positivt laddade typen som saknar balans. Men Borgs horoskop är spektakulärt underligt med en Sol i Eld och sedan ett stort kors i Mörkrets kvalitet. Det är troligen en dåre som lyckats lura hela Europas ekonomer. Skytten tar stora grepp och många kan inte få upp sitt huvud över Skyttens nivå och därifrån genomskåda hela det falska skenet. Det är "kejsarens nya kläder"-varning på Borg hela vägen.

Vänsterpartisten Engels sätter således en välgörande Saturnus-broms på ett sinne som som annars kunde vara lika överilat som de moderaters hon i mars i år varnade för på Newsmill.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Ledande stockholmares megalomani är både komiskt löjeväckande och upprörande på samma gång. De har rest för mycket till New York och drabbats av mindrevärdeskomplex. Dessutom har de fått engelska sjukan - alla nya byggnader och företeelser ska få namn på engelska. De här åkommorna har även drabbat något mindre kommuner, men den märks förstås tydligast i kungliga huvudstaden.

Inte nog med att artikelförfattaren har ett bra horoskop - hon har ett himmelskt namn också! :-) (Som förstås även för tankarna till Engels.) Två, tre exempel på v-horoskop är ju inte mycket, det borde göras ett test liknande det för S och M. Men jag kan bidra med ett eldhoroskop till: Ulla Andersson (4/1 -63) har solen i skytten, månen i väduren och mars i lejonet. Den tredje partiledarkandidaten minns jag inte vad hon hette, men hon hade inte lika bra horoskop (och hade dessutom underlåtit att "betala tionde" till partiet).

Jag drog på munnen åt det där med kejsarsnitt. Hur rimmar det med determinismen egentligen? Föds man inte när det är meningen att man ska, så att man får det horoskop man "ska ha"? Jag har förresten själv haft anledning att fundera över frågan, för min dotter är född med planerat kejsarsnitt. Jag fick ett tidsspann på fem dagar att välja födelsedag på, så i praktiken var det bara månplaceringen jag kunde påverka, men visst kändes det lite mäktigt att kunna välja dag... på den tiden visste jag ju inget om den sideriska zodiaken, så jag trodde jag valde mellan fiskarna och väduren, men i själva verket var det vattumannen och fiskarna. Jag tyckte inte någon av månplaceringarna var optimal, så det som fällde avgörandet var att min pappas födelsedag råkade infalla i den vevan, så det blev förstås den dagen jag valde. :-)
S

Seaward sa...

Ja, det där med kejsarsnitt var väl mest påhitt... I verkliga livet kommer människor att fortsätta föda barn när "andan" faller på vilket bevisar att de ännu inte deltar som annat än omedvetna spelare i den här märkliga föreställningen. Man får förmoda att det materiella öde astrologin beskriver "kuggar i" vare sig förlossningen är "naturligt" eller styrd av mänsklig planläggning...

Jag ska samla v-politiker när tid ges. För det är naturligtvis en spännande tanke att Skytten (eller Eld generellt) symboliserar global frihet och universellt välmående - för alla! Kanske den ädlaste tanke mänskligheten har det i sig att formulera.

(Också intressant att se hur friheten kan villkoras hos politiker som Tobias Billström när Skytten i horoskopet inte får stå oemotsagd. Skytt och grannen Stenbock tycks kunna ge en märklig kamp mellan öppenhet och kravfylld slutenhet... - två oförenliga motiv som individen själv måste pussla ihop i sitt liv.)

Anonym sa...

Är det Rosanna Dinamarca du tänker på? Hon föddes 2 januari 1974 i Santiago, Chile. Solen, Merkurius och Rahu i Skytten. Mars i Väduren och är hon född efter 14.30 har hon Månen där också, annars i Fiskarna... http://sv.wikipedia.org/wiki/Rossana_Dinamarca "Den 21 november 2011 rapporterade svenska medier att Dinamarca vid flera tillfällen inte hade betalat "partiskatt" enligt vänsterpartiets rekommendationer".

Mvh

Anonym sa...

Så hette hon ja... Jag minns att hon delar födelsedag med en mördare, vars horoskop har beskrivits här på bloggen (men jag minns inte vad han hette).
S