Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 november 2012

Trump ovärdig livet

[Ett inlägg om intelligens och krigaren Mars förmåga att spoliera allmänt dåliga horoskop.]


Efter att SvD skrev om fastighetsmagnaten Donald Trump och hans hatiska twittrade mot omvalet av Barack Obama, tycks den onde kapitalisten - det finns bara en sort - ha fattat sitt övertramp, och raderat inlägget (AB). 

Sak samma, vilket fantastiskt exempel hans fullständiga horoskop (med känd födelsetid) är på hur onda planeter förstör de goda kvaliteter som de högre himlasfärerna har att förmedla. 


Att kunna studera planeternas "beteende" när de ligger i fokus - i stigande i öster - är guld värt. På rent teoretiska grunder har jag i något tidigare fall velat se den brutala våldsmannen Mars framför kungastjärnan Regulus som ett fall där en brutal sälle eller ren dåre infekterar den storhet och framgång kungastjärnan Regulus i ledarskapets Lejon sägs ge. Det enda som blir kvar är en skitstövel fast i megaformat.

Donald 'You're Fired!' Trump - är själva sinnebilden för den dåliga chefen (Lejonet) - människan vars enda ambition är att förhärliga sig själv. 

Lägger man sedan till den sataniska axeln - Oxens identifikation och inbillade äganderätt över marken och andra tillgångar och Skorpionens hat när det är dags att död från den jordhög man skrapat ihop och kallar sitt livsverk - då börjar Trump mer och mer likna av de verkligt låga själar som traskar runt på jorden och förstör mänsklighetens bästa strävanden. 

När dessutom Trump föddes ett år då girighetens Drakhuvud och Draksvansen - straffet för den förstnämndes hybris ligger på rak linje med en satanisk fullmåne, då har den här bloggen redan slut på orden för att beskriva en själ som återvänt rakt ur helvetet för ett liv i en trumpen kropp med namnet Donald Trump. 

Gamla lokala uttrycket trumpen eller surmulen, kontrasterar drastiskt med engelskans trump, som ju betyder "toppa", "höja sig över". Är också våra namn en ledtråd till vilka vi är? I detta fall Mars som höjer sig i öster som symbolen för en brutal fältherre. I det antika Rom fick inte Mars ha sitt altare i staden - hans kult hölls på behörigt avstånd från människorna.

Det är intressant att jämföra Trump med Fredrik Reinfeldt - en annan inskränkt människa som bara räknar livet i pengar eftersom det är så mycket lättare än att växa upp och bli människa. Båda har alltså den onda och olycksbringande Mars stigande i öster och båda männen är alltså Olyckans agenter eller sändebud. Men där Trump ryter som ett Lejon, där verkar Reinfeldts Mars som en Jungfrun, tyst och skenbart flexibel på utsidan, men ränksmidande och egoistisk i det inre. 

Det Lejonet emanerar, den strålglansen lyckas på något sätt Jungfrun sno åt sig och göra till sin. Hela Reinfeldts karriär bygger på ett reklambyråkonstruerat plagiat av socialdemokratiska och folkligt förankrade sentiment. Men det är inte socialdemokratin, det är en ny-egoism dold bakom till intet förpliktande fraser. 

Det finns ingen ideologi i Jungfruns tecken, bara pragmatism: lägre skatt åt mig. Som bäst är Jungfruns tecken en lydlig tjänstehand, en chefens sekreterare - men när problem tillstöter på himmelen får vi de sluga självtjänarna. Som Reinfeldt, vars intresse av välfärdsstaten är absolut noll. Hans sympatier ligger med Rovkapitalisterna, vilket den förda politiken visat.

Nu skriver Eva Franchell i AB om att även tjänstemän börjar varslas när Ericson lämnar den sjunkande skutan Sverige. Reinfeldt har helt enkelt inte vision ("visioner är farligt") för att sköta en så stor ekonomi som Sveriges, inte med moderat, dvs. rovkapitalismens extremt egoistiska livsfilosofi. Nu tappar den onde Reinfeldt hela den medelklass - den kår av tjänstemän och kontorsråttor - som tills nu trott på myterna om "valfriheten" i högerns hägn. 

När Penningen tagit över reduceras människan alltid till ett problem - så de självgoda stockholmarna och köpmannahorderna i hamnstaden Göteborg kan känna sig rätt blåsta. 

Storfinansen lämnar Sverige nu när deras betalda ombud, Nya Moderaterna, givit dem vampyrerna de blodsdroppar det nu gick att krama ur Sverige: kissblöjor, oavlönat slavarbete i fas 3 (plus pengar till arbetsgivaren för detta). Det var väl ungefär vad det gick att pungslå den dumme Fattigsvensken, på 1800-talet som nu. Nu drar Rovkapitalet till något annat land och vi står här i förödelsen Reinfeldt genom utstuderad passivitet och krypande inför Kapitalet åstadkom.

*****

I min modesta samling med 1.501 kartor med känd födelsetid finns bara två personer som har olyckans och krigets Mars inom 3 graders avstånd från Regulus samtidigt som denna kombination stiger i öster, i det första jag-huset. Det är Trump, där dessutom kombinationen ligger spektakulärt nära ascendentgraden, samt Claude Cohen-Tannoudji, Nobelpristagare i fysik. Om honom vet jag inte mer än att vad motiveringen till priset säger: han kom på ett sätt att slöa ner och fånga atomer genom laserljus.




Notera krigarsymboliken. Både Lejonet och Mars tillhör Eldelementet (ljuset) men och amerikanen fick priset för ren och skär krigslist! Han använder "ont ljus" för att ta krigsfångar (atomer). (Mars attackerar Solen - atomen.)

Detta är emellertid inte astrologiskt skäl nog att se honom som en god människa. Men Nobelpriset är höjdpunkten av framgång och så visar sig också ceremonielets och framgångens Jupiter i Lejonet, sida vid sida med krigaren. Jupiter ger också en positiv och godmodig natur och är "äldre" (längre gången i Lejonet) än krigaren, och "gammal är äldst". 

Dessutom visar sig Jupiters 23e grad vara den högsta graden i hela horoskopet. Den blir atma karaka - signifikatorn för vad själen vill. Och i första jag-huset blev det ett personligt Nobelpris. 

Det ser ut som jakten på och infångandet av atomen helt enkelt var den här själens lek med sig själv. En diffus Sol i fiskstimmets tecken ("över hela stället") men aggressivt och bestraffande laserljus (Draksvansen/Mars i Lejonet) lyser upp det mörklagda åttonde huset. 

Kan man tänka sig att aspekten från den iskalla och immobiliserande Saturnus i härskarläge i Jordelementet leder till en blandning av varm Eld och kall Jord som riktas mot det mörklagda åttonde där atomen/Solen gömmer sig? Ser vi här i symbolisk form strukturen bakom hans metod för att fånga atomen genom att frysa den?

Pristagarens födelsetidpunkt, 14.00, låter inte särskilt exakt, så man kanske ska ta ascendenten i Lejonets 2a grad med en nypa salt.

Jag tror emellertid inte Mars på ascendenten om den slughet som krävs för att "lura atomer", krigaren är brutal, eldfängd och korttänkt. Horoskopet antyder att det är mycket mer komplexa motiv som ligger bakom metoden att fånga atomer.  

För trubbig dumhet - en simpel Mars - se regeringen Reinfeldt som i sex år regerat som rena bondtölpar, ingen smarthet i förändringarna och inga uppföljningar eller system för att se om regeländringarna fungerar! Det är som en grå dimma av idioti ligger över Rosenbad i Stockholm. Det är alltid ledarens eget horoskop som dominerar de andras - en korkad ledare drar till sig en hovstat av drängar och listan på moderata regeringsmedlemmar som fått gå under sex år av skandaler börjar blir generande lång.

Nej, smartheten hos Nobelpristagaren i fysik vill jag istället se i dennes sinnelag. Månen i Tvillingarna i 11e idealhuset ger just "fritänkande" som mannens ideal. Nu har jag visserligen i ett äldre test visat en signifikant underrepresentation av en kombination av Vatten och Luft, vilket tyder på att "dissociation" motverkar den tankeskärpa som krävs för ett Nobelpris, tittar man på detta luftiga sinnelag i Tvillingarna, förfogas den just av en Merkurius i Vatten. Det skulle alltså kunna finnas en risk för en "scatter brain", en hönshjärna där sinnet är som en svängdörr. Men! Se då Saturnus i Jord och dess exemplariska stabilisering av intellektets Merkurius.

Nämnda studium av Vatten/Luft i Nobelpristagarnas horoskop gällde dessutom astrologi på en mycket generell nivå. Här vet vi t.ex. att Nobelpristagaren har Jupiter i första huset och i Eld, ett element som passar eterplaneten Jupiter perfekt. Intellekt och ren intelligens studeras främst genom femte och första, samt tredje huset. 

Jag tror detta är rätt turordning, men är fortfarande bara nybörjare på indisk astrologi eftersom det är mer intressant att forska och upptäcka av egen kraft än att läsa fler och fler böcker i ämnet.

Första huset är givet, eftersom en svårt skadad fysisk kropp kan blockera Intelligensen från att överhuvudtaget uttrycka sig i detta liv. Femte huset är precis lika viktigt eftersom det är Solens naturliga hus och Solen är lika med andegnistan vilken i sin tur är en strimma av ren Intelligens eller kognitiv kraft. Först därefter kommer intellektets planet Merkurius och dess naturliga tredje hus för logiska operationer.

Hos den Nobelprisbelönte atomfångaren hittar vi den maximala expansionens Jupiter i första huset, och den äger dessutom det femte intelligenshuset! Med ett sådant omen behöver man inte forska vidare. Ypperlig intelligens manifesterar sig genom denna fysiska kropp och man kanske t.o.m. kan säga att det strömmande vattnet som rinner under den luftbaserade Månen är en tillgång, lite som konstnärer tycks kunna dra nytta av en medveten frisjäl som distanserat från den låga Naturen kan studera dess beteende utan att själv dras ner under vattnet.

Nu föddes visserligen pristagaren med Solen i Vatten och i ett Vattenhus. Och med adaptiva Venus i närheten. Men givet de solida budskap om hög intelligens vi redan noterat, kan man kanske snarast säga att den här själen var kapabel att fungera både över och under vattenytan! Ett horoskop som tyder på ett stort fungerande register! 

Och till sist? Vem förfogar över denna i sig märkligt placerade Sol i det "döda" eller mörklagda åttonde huset?

Jupiter.

Det finna således ingenting som förbinder den här nobla själen med aset och rovkapitalisten Donald Trump utom den koppling mellan Mars och Regulus i öster som vi började med. Det grundläggande tonläget är helt annorlunda.

Kontrasten mellan männen låter oss ana hur svart den "sataniska axeln" kan vara - hur lågt den kan dra en människa i brutal och primitiv materialism.

Inga kommentarer: