Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 november 2012

Svenska folket förtjänar moderaterna


När arma Sofia Arkelsten skämde ut sig och Nya Moderaterna med sin "historierevisionism" (moderaterna ett genom historien progressivt parti som gjort kvinnan gott), var det naturligtvis bara uttryck för den skrämmande okunskap som utmärker dagens borgerliga medelklass. De är helt enkelt mindre i huvudena jämfört med en västerlänning för, säg, femtio år sedan.

Ett debattinlägg om att partiet nu borde släppa sin senaste produktbeteckning (för en tom produkt är vad det är) lär inte introducera reell intelligens hos ett parti vars själva idéinnehåll vittnar om en total brist på klassisk insikt om hur allt i livet är sammanflätat och att Reinfeldts hysteriska privatism en styggelse och lagbrott mot livets egna lagar. Hur skulle ett samhälle annat än börja gnissla illa och själviskhetens idé tog ledningen?


När SvD:s ledarredaktion enligt översta bilden använder samma twistade verklighetsuppfattning handlar det dock om något annat än Arkelstens genuina brist på kunskap. Här är vi näringslivsanhängarnas bästa journalister, och det man ser i skärmdumpen är kommunikatören Merkurius i sitt falska tillstånd, det som fick antiken att kalla Hermes (Merkurius) tjuvarnas och handelsmännens patron. 

En förorenad informationskanal som går någon annans ärenden än källan (och källan är alltid sanningen).


Det är märkligt att föreställa sig en typ av människa som oupphörligen behöver indoktrinera sig själv och sina meningsfränder med en påhittad verklighet - rigga en halmdocka - och sedan bedriva hela sin argumentation utifrån ren och skär lögn.

Det finns inget sådant som en "partivänster" som behöver "blidkas". Stefan Löfven och toppskiktet av socialdemokrater är alla illegitima - de representerar inte socialdemokratins sanna värderingar utan tillhör väl nästan undantagslöst en senare tids karriärister, folk som står på arbetsgivarens sida "för Sveriges skull", för ekonomins skull, för våra möjligheter att exportera minor och vapen som lemlästar människor i andra länder, inte minst diktaturer.

Vapenexportförespråkaren Löfven har absolut ingenting att göra med den genuina sociala demokrati (med rötter i marxismen) som närde en vision om ett universellt brödra- och systraskap, en nästan andlig föreställning om hur Mänskligheten äntligen förverkligas på detta jordklot. 

Idag är åtminstone västerlänningen (uppburen av barnslavar i H&M:s klädfabriker i ett dunkelt land långt bort) föga mer än en råtta som ränner runt i sitt "livspussel", jobbar och sliter och under dygnets få återstående timmar konsumerar lydigt - som om tv-reklamen var någon slags ordergivare. Science fiction-filmer baserade på Storebrortanken beskriver inte morgondagens människa och samhälle utan det mentalt förslavade släktet, här och nu.

Världen på högerkanten - SvD:s ledarskribenter - älskar i själva verket socialdemokratins toppskikt som vittrar eller redan njuter det ljuva livet för dem som klättrat tillräckligt högt på samhällsstegen. Alla är offer för sin egen falska berättelse om livets mening och mål.

Fredrik Reinfeldt visste det var riskfritt att kalla det svenska folket "sovande" och "mentalt handikappat" i sin bok från 1993. Folk tror alltid det handlar om någon annan. Märkligt nog publicerade SvD en intressant artikel om sanning inom amerikansk politik författad av den reflekterande Sam Sundberg härförleden. Så kan det gå vattentäta skott genom en redaktion, ett beklagligt förhållningssätt till verkligheten som beskrivs av den ena, är riktlinje för den andre.

*****

Astrologiskt går det knappast att avgöra om en människa befinner sig under Lögnens ande utifrån enbart Merkurius placering. Det här helt klart att tekniska termer som planetens "härskarläge", "upphöjelse" respektive "fall" bara är förbrukningsmaterial för uttydaren. De astrologiska spelreglerna tjänar bara att knuffa medvetenheten i nya riktningar så att något som är större än reglerna ska infinna sig: insikt.

Om nu Merkurius "fall" i Fiskarna tyder på slarv med fakta eller som i fallet med den moderata försvarsministern och ordet "diktatur" om en fullständigt velig natur som varken klarar att ljuga hårdfört men heller inte klarar erkänna hur landet ligger, då måste den försvagade Merkurius avvägas mot flera andra ting.

En Saturnus kopplad till Månen skulle kunna kompensera, förutsatt att inte även Saturnus är illa placerad! Är båda de "förnuftiga" planeterna Merkurius och Saturnus i blåsväder får vi mer än bara en desinformatör och mörkläggare. Då kan en kallhamrad och förslagen ränksmidare uppstå! Saturnus förmåga till planering och att lägga upp hela system bildar då en negativ synergi med variabla Merkurius.

Bernie Madoff, historiens störste svindlare och sinnebilden för den materialistiska räknenissen som män som civilekonomer som Fredrik Reinfeldt är den vaga första antydan till, är ett bra exempel på de tendenser alla rådliga borde avvisa innan de fått fart. Potentialen till en Bernie Madoff finns i många människor och marknadsliberalismen hårdpluggar tänkandet i pengar från morgon till kväll via sina lydiga tjänare kvällspressen. Här luras den obildade underklassen in i de tankebanor som Nya Moderaterna representerar som "det nya arbetarpartiet".



Det skulle kunna tyckas lätt att beskylla Väduren för Madoffs gränslösa egoism och bedragarmentalitet. Både Sol och Måne i tecknet är som att säga "med både själ och hjärta..." Dessutom har vi kommunikatören/bedragaren Merkurius i detta egocentriska tecken.

Men i själva verket är Vädurens frenetiskt stångande entreprenörshorn bara den yttre historien. Indisk astrologi betonar vikten att förstå vad disponenten sysslar med den planet som härskar över tecknet och förfogar över de spelpjäser som eventuellt befinner sig i tecknet.

Det är alltså Vädurens härskare Mars som är nyckeln till Madoff och hans renodling av den onda kapitalismen.

Och nu klarar allt på en enda gång. Vi har inte Madoffs födelsetimma, men vi har både ett horoskop baserat på solascendenten och månascendenten eftersom det är nymåne. Både Sol och Måne (handlingsliv och känsloliv) står således förenade och i båda fallen är det den projektstartande entreprenören Mars som verkar genom horoskopets andra hus för "egen ekonomi".

Vi har alltså i princip den värsta egoist som går att beskriva astrologiskt. Hela personen är bara "om sig och kring sig och sitt eget ägande". (Jämför Madoffs och Reinfeldts horoskop och bådas påfallande fixering vid det 2a monetära huset och det 11e huset för rikedomsansamling - en karriärist av typen "liten människa som kallar det karriär om han lyckas uppnå en månadslön på hundra papp eller mer".)

Men i Madoffs fall är det ändå bara början på berättelsen om pengamänniskans inneboende ondska. För här har vi Mars plus Venus - kärleken till att roffa åt sig och stärka sin egen ekonomi! En horbock när det kommer till pengar. Och den ultimata förklaringen till Madoff som den perfekta illustrationen av den själlösa rötan bakom Nya Moderaternas ideologi är förstås Satan själv, den libidinösa överhettningen i andra ekonomihuset tycks administrerad av Den Hånfulle själv, nihilisten och ateisten Djävulen (vars blindhet inför de högre värdena i livet bara lämnar honom pengarna som spelplan).

Det är ingen slump att Svenskt Näringslivs horoskop har samma piratflagga hissad överst på sin himmel. Att Satans stjärna inte syns i Nya Moderaternas horoskop är emellertid logiskt. Partiet är en ren konstruktion och arkitekterna har varit noggranna med att mörka varifrån partiet får sina ekonomiska bidrag. Naturligtvis kan inte Djävulens stjärna figurera!

Däremot har aggressorn Mars en väsenslikhet med Satan, Mars svärd klyver och separerar precis som den svarta Nejsägaren. Hos partiledaren för Nya Moderaterna har vi den både naturligt och verksamt onda Mars stigande i öster, i Jungfruns tecken.

Det är privatismens Jungfru i öster som gör Mars ond eftersom det blir för mycket diskriminering och klyvningstendenser (Redan Jungfrun bär på den negativa och urskiljande tendensen). Bara objekten för det onda hatet skiftar mellan invandrare, sjukskrivna eller arbetslösa - allt beror på ens egen samhällstillhörighet.

Där folk tydligt under Reinfeldts måttliga bildnings- och ambitionsnivå går till (sd) och blir främlingshatare, där vänder det propra folket - Reinfeldts anhängare - sin själviska ovilja mot sina egna fantasifoster, "soffliggarna", vilka de minsann inte har lust att betala någon skatt åt.



Ett kort återbesök hos Nya Moderaternas födelsehoroskop (nyritat) påminner om hur vansinnigt illa den dubbelt onda Mars står här - Reinfeldts förstahusplacerade Mars är sannerligen en passande spjutspets för ett parti som har den dubbelonda Mars i korruptionens åttonde hus och i konjunktion med partiets själva gruppsjäl (Månen) !!!

Och eftersom denna gruppsjäl går i Vädurens egocentriska tecken, har vi nu kommit så nära storbedragaren Bernie Madoffs horoskop vi kan komma! Vi har ringat in en serie symboler som tyvärr samverkar till att skapa mänsklighetens kanske mest outvecklade medlemmar. Själviska materialister, patologiskt fixerade vid att samla sina rikedomar på jorden och helt likgiltiga för mänsklighetens verkliga uppdrag i livet: att bygga ett rikt sinnelag som förmår ta språnget till nästa nivå (den nivå där falsariet eller Matrix-världen är genomskådad).

Denna mentala underklass har nu varit det "regeringsbärande" partiet i Sverige i sex år. Min hypotes, tidigare och alltfort, är att vi h är ser ett exempel på svensk jantelag. Folket är inte nöjda förrän de kan peka finger åt sina folkvalda och anse sig själva förmer - de har redan glömt att det är sig själva de valt att låta sig representeras genom regeringen! I djupet är det alltså självförakt som styr svenska folksjälen vilket tidigare diskussioner om nationalhoroskopets Mars/Måne/Satanshuvudet kanske inte tillräckligt tydligt påpekat - samma symbolkomplex som nu dyker upp i Nya Moderaternas karta.

Men för att det ska vara möjligt att känna sig "lika god som Nån" måste ett av tradition pragmatiskt och materialistiskt folk välja in rena tokar i regeringen, en finansminister som inte ens fick ordning på sina ekonomiska studier, en näringslivsminister som är ett skämt och en "landsfader" som vinner sympatipoäng varje gång han kopplar på hundblicken. Sånt räcker för den svenska begåvningen.

Det är synd om människorna, sade en känd svensk författare.


*****

Se även Nya Moderaterna och kungastjärnan Regulus

Inga kommentarer: