Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 november 2012

SAS-chefen som utpressade personalen

Det förvånar inte det minsta att hitta SAS-chefen Gustafsson stamma från det onda moderatnästet Täby - kommunen som beter sig likt en medeltida lilleputtstat i Tyskland som fördrev judarna - i vår tid är "judarna" de människor som inte har råd att KÖPA sina bostäder eller helt enkelt inte uppskattar den boendeformen. I Täby FÅR man inte tänka på allas väl och så bort med allmännyttan! 

Täby huserar uppenbarligen Sveriges ondaste människor. Fredrik Reinfeldt kommer därifrån, vilket förklarar den borgerliga "sätt åt de svaga"-politiken de senaste sex åren. Deras mytologi bygger på rena fantasier om de dugliga och de lata. 

På något sätt har en ond kultur vuxit fram i den kommunen och det skulle vara intressant för framtiden att forska i hur detta mörker växte i Täby och varifrån det kom - om det kan härledas tillbaka till någon enskild "stark man" eller kanske "stadens grundare". Det är bara alltför uppenbart att en enda människa i rätt tid och på rätt plats kan sätta en grundton som leder till en hel kultur.

Hur ser då detta exemplar av "Täby-andan" ut, en man som visar utpressningskortet KONKURS mot facket och alla de anställda på stubinen? (Bör nämnas att vd:n själv gått med på löneminskning med 2 miljoner om året och väl nu blir närmast satt på bar backe med ynkliga 8 miljoner i årslön.)


Det här året är det en exceptionell snedbelastning på bara ett enda tecken. Massmördaren Ted Bundy med en lika hård belastning av dödens Skorpion kommer direkt i mina tankar, men här är det istället det gruppsociala Lufttecknet Vattumannen. Dock innehåller tecknet sin egen härskare Saturnus detta år, och den planeten är inte känd för någon kompromissvilja. 

Dessutom talar det mesta för att SAS-vd:n har sinnelaget mycket nära Månen, vilket brukar skapa (ursäkta att jag säger det), otroligt tråkiga människor, rena materialister som bara mäter och väger allt i pengar från morgon till kväll.

Något om Gustafssons horoskop visste naturligtvis inte tidningen Affärsvärlden som för bara två år sedan skrev detta om höger-vd:n:

Rickard Gustafson är knappast karismatisk. Han är demokratisk och vänlig, men föredrar siffror framför människor. Snart tar han över spakarna i SAS. (källa)

Det är ett sinne (Månen) helt i klorna på Saturnus som skapar en lågmäld och tystlåten natur, men att tidningen pratar skit om det "demokratiska", det har visat sig nu! Vattumannen kan upplevas demokratisk men det är bara för att den står för en grupp som är enad i tanken/ideologin. 

När en chef eller bestämmandefrågor kommer in i bilden kan tecknet istället urarta våldsamt och uttrycka en fanatisk inflexibilitet i tankarna, helt oförmögen att kompromissa med den plan som ÄR hela Vattumannens väsen. Jämför Fredrik Reinfeldt född året därpå och med samma Saturnus i Vattumannen. Den mannen är oreformerbar. 

Har just diskuterat en näringsidkares sviktande siffror och behov av en mer kundvänlig prispolitik. Född 1965 och till höger politiskt vägrar han kompromissa med marknadens krav. Han går hellre i konkurs än minskar de ockerpriser han tar på sina produkter (dyrast i sin bransch). Är alla födda 1964-65 lika förstockade? 

Dominerar den perversa högermentaliteten under Saturnus passage genom Vattumannen? Då måste vi börja fundera över vad detta tecken med sin härskare egentligen representerar i praktiken. Glöm inte att Saturnus markerar den maximala distansen från Solen i detta schema, den absoluta livslösheten jämfört med den animerade Solen. Tysta bakom ridåerna-planerare snarare än varmhjärtade (ledar-)naturer. Systemtekniker och ingenjörer.

Jag har tidigare sagt att en planet hemma i härskarläge (i sitt eget tecken) kan bli problem eftersom den så att säga är herre i sitt eget hus och tror sig stå över kritik. Detta är tvärtemot nybörjarböcker i astrologi som förefaller se något bra i en planet i hemmaläge. Men den har ju förlorat sin potential att utvecklas bortom sig själv!

Det är vad vi ständigt ser med Fredrik Reinfeldt, med näringsidkaren och helt klart med överhetens representant, SAS-chefen. Det är sådana här män som man i blod och tårar undanröjde i antiken eftersom de tappat kontakt med verkligheten, gifta med sina egna idéer, fast i sin blåa fantasivärld eller sin orealistiska ideologi. Det klarar inte att "tänka utanför lådan".

*****

Uppenbarligen spelar kungavärdighetens stjärna Regulus starkt in i detta horoskop en exakt opposition mellan Regulus och Saturnus, båda i sjätte graden. Frågan är om det är en kungavärdighet med förhinder, vilket jag argumenterat för i de fall där den restriktiva Saturnus står i Lejonet och så att säga blockerar eller skymmer den goda stjärnan. 

Här har vi en opposition mellan folket (Vattumannen) och konungen (Lejonet). Jag vill avvakta och studera hundra fall ytterligare innan jag försöker gissa hur denna komplexa typ av himmel typiskt uttrycker sig. 


SAS-krisen i medierna: DN, GP, SvD, AB

9 kommentarer:

Anonym sa...

Täbys starke man för tusen år sen hette ju Jarlabanke. Skulle ju vara kul att veta när han var född, men det går nog tyvärr inte... :-) Han var alltså en av södra Upplands mäktiga stormän, kanske den allra största, i alla fall skrytsammaste... han och hans ätt ägde massor av jord och lät uppföra mängder av den tidens skrytmonument, runstenar. På en av dem står till och med att han ägde hela Täby. Så nog verkar det som om makten och rikedomen har mycket gamla rötter i trakten...
S

Seaward sa...

Tack för underhållande bakgrundsfakta till inlägget, dess läsare och en bloggare som ännu hötter näven mot himmelen över returen till just detta land. Måste vara dålig karma - kanske med en upprinnelse i ett tyskt lilleputtland för inte så många hundra år sedan...

Anonym sa...

verkar som vi kommer att omvärdera våra åaikter ganska snart, en ny tid är här

Anonym sa...

Istället för att hötta med näven borde du tacka Gud, din lyckliga stjärna eller din karma, vilket du vill, för att du bor i ett land där du ostraffat kan driva denna blogg. I många länder hade det varit omöjligt. Misstänker att du hade varit lika missnöjd vilket land du än hade bott i... Tro inte att alla dåliga egenskaper du påpekar hos både makthavare och "pöbel" i Sverige är unika för det här landet...
S

Seaward sa...

@S: Om du ser till ditt horoskop, Oxe och Jungfru, förstår du varför du tar undersåtens perspektiv när du skriver som du gör. Om du förstått bloggarens horoskop (publicerat på bloggen) skulle du inse dess "kungliga" femtehusperspektiv. För Solens barn har Yttrandet och dess konsekvenser aldrig varit ett problem.

Jag har t.ex. nämnt hur jag valde fängelse i värnpliktsfrågan. Detta vet jag att du har läst, så använder du intelligensen istället för att producera klyschor om att vara tacksam skulle du förstå att du predikar fel budskap till fel person. Mottagaren vet tydligen redan mer om Sanning och Konsekvens än predikanten hade ork att påminna sig. :-)

Det finns saker med Sverige som faller kort om t.o.m. diktaturer (och hederskulturer du verkar ogilla enormt, men förstås utan att vara sd). Inte minst att vi inte ser de diktatoriska strukturerna i vårt eget folkkynne – ”jantelagen” är bara en liten del av den förtryckarstrukturen. Svensk självgodhet har du bestämt slukad en stor portion av. Återfödelser i många olika länder anbefalles varmt. Så renar man sina födelsehoroskop från Jordelementet.

Jesus sade: "Bli förbipasserande." (Thomasevangeliet) I ett annat läge strövar Jesus och anhängare över fälten (Jungfrun) och nyper en handfull korn. Samma budskap där också.

Den genuina kristendomen är så att säga Jungfruns svurna fiende eftersom den lokala myllan inte är dess spelplan, utan en större, mer universell trohet mot den gudomliga lagen - den man kan kalla "karma" i dess jordiska återverkningar.

Detta bör du i grunden veta eftersom "vår" tid (sent 50-tal/tidigt 60-tal) då Saturnus i Skytten kastade en kontrollens aspekt mot Jungfrun just handlar om ande kontra låg identifikation med det jordiska. Eller än värre: självisk identifikation med nyttoaspekten av t.ex. ett tolerant statsskick med yttrandefrihet.

Denna Jungfruns fulaste sida är inte ens intresserad av kravet på trohet mot sanningen, kosta vad det kosta vill, som är kärnan i all religion och filosofi.
Annars är generationen Saturnus-i-Skytten barn av fördelaktiga tidigare liv, tider och platser där det funnits andlig insikt (Jupiter äger Saturnus). Att födas ett sådant år visar att det åtminstone finns en tanke om systematiserad eller iscensatt frihet i den själens eget bagage.

Sedan gäller det att söka omsätta denna Saturnus, denna konkretisering av en visualiserad Jupiter-frihet (där Jupiters placering avgör vad individen söker frihet från eller till).

I många fall tycks horoskopin visa att Saturnus "form" inte når ut i verkliga livet för att lägre "särintressen" kidnappar "själens form" Saturnus. I vissa fall, som ditt, slåss Saturnus och Solen, princip och faktiskt leverne och det är troligen ett mindre kaos i livet då livsuppdraget och själens form står på kant med varandra. Jordelivet trasas sönder för att man söker sitta på flera stolar samtidigt. Detta är då en generell astrologisk symbol för dåligt karma eller en återfödelse för att rätta till vissa inkonsekvenser. Vision och faktiskt handlande måste komma närmare varandra.

Anonym sa...

"För solens barn har yttrandet och dess konsekvenser aldrig varit ett problem" - nej tacka tusan för det, när man haft turen att födas i rätt land. Samtidigt verkar du förstående mot länder som utfärdar dödsdomar mot folk som yttrar sånt som misshagar de styrande - som i fallet Salman Rushdie. Det rimmar illa. Att påpeka denna diskrepans har inget med svensk självgodhet att göra. (Apropå Jantelagen så sas det igår i tv att den har sina goda sidor också, något med att den motverkar uppblåsthet, och den som sa det var Soran Ismail.)

Apropå "den lokala myllan" - så jungfru jag är måste jag uppmana dig att höja blicken från den lilla plätt av jorden där du hamnat, och i stället ha ett globalt perspektiv. Titta på hela vår planet istället och sätt in saker i deras rätta proportioner. Det är visserligen fullt naturligt att skriva om företeeelser man har i sin närhet, men man kan alltid höja blicken och vara medveten om hur det ser ut i ett större sammanhang. Och missförhållanden, skitstövlar osv finns naturligtvis överallt, ja en del saker kan nog t o m vara värre, tro det eller ej! :-)

Själv betraktar jag mig som världsmedborgare (eller kanske universummedborgare) Jag har (till skillnad från dig?) rest mycket och upplevt andra länder och kulturer inifrån (alltså inte som charterturist), men det hindrar mig inte från att vara glad över att jag fötts där jag har. T ex har det gett mig möjlighet att göra just dessa resor, för att vidga mina vyer! :-)
S


Seaward sa...

Problemet med ditt resonemang är att människor som fötts i "fel land" likväl yttrar sig och tar konsekvensen av att värdera sanningen eller någon mindre omfattande grundprincip över sin bekvämlighet. Nelson Mandela.

Eller hela perioder av villig kristen martyrdöd under första skakiga århundradena av den religionens omplantering utanför Palestina - inte för att martyrer saknades heller inom den radikaliserade grenen av den rörelse Jesus själv tillhörde. (Frågan återkommer: varför bar Jesus närmaste svärd den natten i Getsemanes park?)

Tacka din lyckliga stjärna som verkar vara Regulus för att denna verkar från 11e huset för ideologi och mänskliga brödra/systraskap, och att din Venus är en villig anhängare till "kungen" i skyn.

(Regulus är kanske koncentratet av Lejonets goda medan Algol koncentrerar det onda med Oxen (så att materialismen till sist blir så ohållbar att själen vaknar ur sin kropp/grav. Även Satan är ett instrument i världsplanen.)

Däremot kan man aldrig vara säker på att en god influens helt lyckas transformera andra budskap på himlen. Det går utan större problem att sitta på både fem och sex stolar samtidigt om man har ett rikt inre. Människan är nu en komplex härva av många liv...

Så vad inkonsekvenser på bloggen anbelangar introducerade jag tidigt brasklappen upp till höger om allas många liv, just för att påminna om att motsägelser inom en person ofta beror på att man i olika frågor resonerar utifrån olika attityder som kan bottna i mycket distinkta tidigare liv.

Ja, jag har varit arab i det förgångna och kan empatisera med den betydelse heder och ära i en kultur har för samhället. Utan denna får vi ryggradsklösa kräk som svenskarna och horor på gatorna och torskar som köper deras tjänster.

Men jag förstår också trångsynthet. Det var finlir i den högre skolan att i en kommentaren om höttandet alludera till blogginläggets tanke om ett lilleputtrike i Tyskland. Du var inte menad att förstå det.

Sök bloggen efter tyska egennamnet Albrecht efter fler ledtrådar. En annan gav jag just: "kungliga" femtehuset.

Jag antydde med andra ord att höttandet berodde på dålig karma som bottnar i antisemitism på 1400-talet i Bayern. (När jag av nyligen råkade föra Bayern på tal med min hårfrisörska sedan tio år, en kvinna jag kände att "jag kommit hem med" och inte längre behövde byta klipperior titt som tätt, visar sig den mycket strama men ändå charmanta kvinnan vara gift med en man från Bayern. Våra öden döljer sig just utanför ögats räckvidd...)

I detta liv kanske jag som f.d. tysk antisemit gottgöra skadan genom tydligt ställningstagande mot främlingsfientlighet av alla de slag. Att antisemiten själv varit jude ett och ett halvt årtusende tidigare gör inte själens irrgångar mindre komplexa och svåra att förstå. Det är de simpla människorna man ska misstro, de som försöker spela ett trovärdigt spel från morgon till kväll.

Anonym sa...

Javisst finns det människor som vågar yttra sig i "fel land", och de är värda all heder tycker jag, för de får ju minst sagt problem av det, till skillnad från dig och alla andra svenskar. Folk som Mandela hade haft all anledning att hötta med näven över att han fötts just i Sydafrika :-)

Jo, jag förstod faktiskt vad det där "finliret" syftade på, för jag minns inlägget om Albrekt av Bayern. Däremot mindes jag inte att det stod något om att han skulle ha varit antisemit, därför kopplade jag inte riktigt. Hur som helst, det är inte utan att jag blir lite avundsjuk på folk som säger sig minnas tidigare inkarnationer. Men jag har insett att det helt enkelt inte ligger i mitt karma att kunna göra det i det här livet... jag får tåla mig! :-)
S

Seaward sa...

Vem var inte antisemit i det Europa världen ännu inte lyckats få att bete sig... Albrecht kan f.ö. vara en påhälsning av en extern ande i vakentillstånd, en "knuff" att söka djupare. Vem vet hur många fler som har samme tyske furste i sig? Jag tror ingen har ensamrätt på tidigare liv. Frågan är mer varför inte fler öppnar sig för själens rikedom.