Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 november 2012

Rökridåer in i det sista (Reinfeldt & Satans huvud)

Fredrik Reinfeldt försöker patetiskt fiffla bort förlusten av sitt bra opinionsläge bakom ordtricksande (AB). Han försöker få det att låta som något stort att ha lyckats behålla statsministerrollen under två val. Han har aldrig hört talats om att klara tre mandatperioder! 

Karln är helt enkelt löjeväckande liten i hjärnan, varför ringer inga varningsklockor när intellektet diktar ihop snömos av det här slaget? Jag är politisk nolla men känner ändå till Tage Erlander, socialdemokratins väldige ledare under många segerrika år. (Wikipedia har hela listan med statsministrar.) Men Reinfeldt är en så gemen människa att han inte klarar att tala sanning ens när han är på defensiven.

Bloggens mycket kritiska omdöme om hans "härska-genom-att-söndra"-taktik (Mars i Jungfrun i 1a huset) gäller således i synnerhet den här tendensen att separera fakta till "isolerade problem" och "enskilda fall" - förvirra och mörka helhetsbilden så mycket går för att själv söka framstå i så fördelaktig dager som möjligt. Detta är inte friskt.

Hur ser tiden ut då Reinfeldt levererar dessa löjeväckande ord inför sina duperade undersåtar i partiet - de som behöver höra tillrättalagda lögner?



Satan - vedersakaren bestrålar under några dagar Solen (ledarskap) och kan få den bästa att vackla.

Minns det socialdemokratiska kommunalrådet som först stod upp och pekade mot Håkan Juholt och sade "korsfäst honom"? Medfödd Sol i opposition med den alltid lika svekfulla Satans stjärna, Algol. På något sätt tycks Algol skapa förstämning i det annars så primitiva och materialistiska Oxens tecken med dess små och lokala perspektiv på saker och ting. Den är getingen som stinger den loja tjuren Ferdinand i Disneyfilmen.

Jimmie Åkesson har haft anledning att känna av denna Algol i veckan som gått (se horoskop), och Reinfeldts födelsekarta hakar på sitt sätt ihop med den arketypiska Negationen och Svikaren.

Tidsgränsen Saturnus passerar just nu Reinfeldts måntecken, och Månen (och fjärde huset) står som sådan för "tingens slut" och speglar därmed svagt dess jordiska herre, tidmätaren Saturnus i dess roll som Kronos eller Liemannen. Reinfeldts psyke (Månen) känner att dagarna är räknade!

Men det verkligt intressanta verkar vara transiterna genom just den stabila och penningkåta Oxen som bara vill sitta still och tjäna sin statsmininsterlön på att inget alls göra för landet. Moderaterna i regeringsställning är för övrigt en logisk kullerbytta - partiet tycker ju inte ens staten är något gott, att staten hämmar den privata egoismens naturliga vilja att utnyttja sina medmänniskor.

Egoisten röstar på billigare restaurangbesök och ökad utslagning bland sjuka och arbetslösa, så felskapt är den sortens människa. Egoism har en förmåga att fullständigt förvrida perspektivet och allvarligt skada omdömesförmågan. Först 5 miljarder till medelklassens krogbesök och sedan 16 miljarder till arbetsgivarna är det som blev Reinfeldts politiska självmord. Bara idioter skapar sådan spänning inom ett land genom sin flagrant arroganta överhetskrusande politik. 

De 5 miljarderna i muta till medelklassen var korttänkt. Inte ens svenskar är så dumma att är omedvetna om det här billiga försöket att få dem att blunda för regeringens större oförrätter och skamlösa krypande för den rikaste toppen. Det är lika genant genomskinligt som socialdemokratins sorgliga högervridning.

Reinfeldt lider just nu av att hans medfödda Jupiter - "lätta materiella framgångar" visar vad den är värd i Oxens tecken. Han genomlider nu en Jupiter-retur. Samtidigt var han född så denna hypermaterialistiska placering gått över styr till följd av den giriga demonen Drakhuvudet. 

Men nu är det andra bullar: straffet i form av demonens halshuggande (Draksvansen) passerar nu där vid Reinfeldts födelse ohämmad materialistisk hunger rådde. Och nu talar alltså Reinfeldt om det "unika" att maktens huvud skulle sitta kvar i hela tre mandatperioder! Mannen är uppenbart besatt och luftar kosmos undertext, på sitt skeva och desinformerande sätt.

Inga kommentarer: