Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 november 2012

Obama, Romney och valhoroskopet

Amerikansk tv meddelade Obamas seger 5.15 svensk tid. Följande dubbelexponering av Obamas och Romneys födelsehoroskop använder lokal tid i Washington D.C. 

Men att Obamas eget soltecken Kräftan steg i öster i den symboliskt viktiga staden när segraren tillkännagavs är kanske inte lika spännande som de båda kombattanternas förhållande till ondska och negativism.

Presidentkampanjerna har varit den smutsigaste i amerikanskt mannaminne och ett där Satans horder - kapitalisterna - har öst in pengar som aldrig förr i historien. 

Kulmen måste ha varit när det hemliga bandet läckte ut där Mitt Romney inför sina egna "problemfria etniska svenskar" (Reinfeldts syn på olika typer av svenskar) klargjorde hur ondskan låter: en tänkbar blivande president som fullständigt skiter i 47% av ett folk som han (likt moderaterna) bara anser är ett tärande, bidragstagande pack. Så låter Ondskan när den talar genom en människoliknande varelse!

Är det sedan konstigt att Satans stjärna på himmelen hade ett maximum just detta år, strax innan den beramade Mayaprofetian som påstås sia, kanske inte om världens undergång utan om en vändpunkt och omstart i en ny cykel.

Mitt Romney, förloraren (Satans språkrör, 1% superrika och i övrigt en global underklass):

Jordtecknet Oxen i öster,
materialism med tonvikt på äganderättskänslor


Barack Obama, vinnaren ("vi tillsammans"):


Jordtecknet Stenbocken i öster,
materialism med tonvikt på den rationella fördelningsfrågan


Båda männen har intressant nog en ascendent i 25 graden av ett Jordtecken - något för numerologerna! Men det är skatteparadisskurken Mitt Romney - en brottsling i alla andra sammanhang än inom den kapitalistiska världsordningen - som föds då Satans huvud hångrinar i öster. När de vise männen sade om Jesus att de sett "hans stjärna stiga i öster" var det definitivt inte Algol, den onda stjärnan!

Hos Romney händer nu inget mer i närheten av Algol i Oxen, men se den nästan exakta oppositionen från hans psyke - den "fallna" Månen i Skorpionen! Eftersom "lätta och stora pengars Jupiter" är involverad med mannens sinnelag förstår vi hur Djävulen för en tid verkar belöna dem som går Den Ondes ärenden. (Jfr horoskopet för Svenskt Näringsliv.)

Jag ska inte påstå att jag förstår månnoderna i astrologin efter bara fyra år med dem påkopplade i datorns astrologiprogram. Men det här året ligger förhävelsens norra månnod, den ambitiösa och giriga Rahu exakt i linje med den onda Algol dagarna runt valdagen. 

Vad händer när norra månnoden agerar som en enorm förstärkning av den totala negativism och brist på egen karaktär som Ondskan sägs vara? Uppstår självdestruktivitet? Som när världen genom den förstorande Rahu kunde höra Romneys privata tal om de 47% han skiter högaktningsfullt i, och hur han sedan slemmigt sökte parera sanningen med falska motbud om sin godhet och omtanke, lyxliraren?

Obama hade det ansiktslösa amerikanska folket med sig för valvinsten: se Månen passera sitt eget hemmatecken Kräftan ("massorna" på det mest allmänna sätt, en odifferentierade massa av biologiska kroppar). 

Det amerikanska Mån-Folket ville ha sin Sol-Kräfta Obama - ett svårt astrologiskt omen att knäcka för någon, med mindre man gör som högersosseriet i Sverige: tar fram en kandidat (Löfven) som är Sol-Kräfta likt Reinfeldt, helt blind för det groteska i att profitera på skolbarn och sjuka men i övrigt med aningen mer humanitet i sig - bortsett från en pervers och otidsenlig solidaritet med svensk vapenindustri. Kort sagt, ännu en av näringslivets köpta politiker. (Se jämförelsen i Två män men samma Penning?)

Det är här jag bara kan kasta ur mig en hypotes: Obama har också Månen kopplad till Satan (som bland annat verkar genom den kapitalistiska världsordningen, vilket den lilla människan som lever med sina joggingpass och små livsstilsbekymmer aldrig ens förmår se - hon är alltför insyltad i mörkret). Men Obamas Måne har lyckats distanserar sig längre från Ondskans centrum i Oxens 3e grad - händelsevis också det antika gradtalet för Månens eller sinnelagets "upphöjelse" - än Romneys "fallna" Måne i Skorpionen lyckats frigöra sig ur den skruvstädsliknande oppositionen från den onda stjärnan.

Och det är kanske så det här valet bäst kunde beskrivas: av två onda ting var Obama det minst onda. Därför vann han. USA är alltjämt den Store Satan och en av mänsklighetens bromsklossar på vägen mot en post-kapitalistisk global världsordning. Räkna inte med att Reinfeldt kommer att agitera för svenskarnas uppvaknande till Framtiden. Han vill bara behålla sin makt genom den ynkligaste av alla livsstilar: egoistisk privatism.

Det är helt klart nästa generation som kommer att föra Sverige i en ny riktning. Folk som Reinfeldt är rena museiföremål.

*****

Om Obamas valseger i medierna:

AB
DN står numera arrogant som ett regeringsmaktens språkrör och tycks ha tröttnat på nätdemokratin (bloggosfären/folket) - av DN:s i skrivande stund åtta rubriker om valet på Ettan saknas länkmöjlighet till alla! Vad är det i bloggsfären som skrämmer DN? Det faktum att borgare inte hinner blogga eftersom de har fullt upp med att konsumera istället för att tänka efter?
SvD (snabbresumé)
GP


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag väljer att se valet av Obama ur ett kosmiskt perspektiv.

Nedanstående är ett utdrag ur en kanalisering den 21 oktober på GalacticMessages.com (Matthew Ward)

Decisions and actions of the United States government are influential worldwide, therefore that country’s forthcoming election holds global interest. We have spoken about President Obama’ mission in the context of Earth’s Golden Age master plan, which is in accordance with Gaia’s desire of a peaceful world where all live in harmony with Nature. Her desire and the plan that embodies it transcend politics in every nation.

Obama, who has experienced many lifetimes in leadership positions, accepted the monumental mission to bring peace to your world, and he came in with the wisdom, vision, dedication, and moral and spiritual integrity to lead the way. Neither he nor his mission has changed.

However, throughout his term in office, his efforts have been undermined by the Illuminati—those who are in Congress who are supported by those who are not. An example of their combined handiwork that you will recognize is the oft-berated “Obamacare,” which is but a broken skeleton of Obama’s intention. To get any of the reforms he wanted for the people of his country, he had no option but to change some provisions and add or eliminate others so that Congress would enact the Affordable Healthcare Bill.

Soon all individuals whose actions are motivated by greed and control no longer will be around. Then you shall see why the highest universal council selected the soul born as Barack Obama to fill one of the most vital roles in your world today. This would have been evident throughout his presidency had it not been for the tenacity of the dark ones."

Cecilia

Seaward sa...

Nu svär jag kanske i kyrkan, men det här låter som en oerhört amerikansk "channeling" - självgodheten står som spön i backen. Om "källan" verkligen var universell skulle den veta att den globala makten ligger i Kina inom några få år (se min gamla blogg där kinesisk astrologi reducerar Obamas kosmiska roll till en ”impotent västanfläkt – en som inte bringar något regn”.

Studerar man det kinesiska systemet noga ska man förstå att det är ledaren som kommer därnäst som har en viktig roll att spela. Det kan vara nästa president i Vita huset men mer troligt den kinesiska härskare som snart väljs på ett tioårigt mandat. Det stod i tidningarna om detta för några dagar sedan.

Rolig tycker jag också Gaias röst ur perspektiv av Oxens tecken. Det enda den här döda planeten vill är lugn och ro - precis som Oxen eller tjuren Ferdinand i Walt Disney-filmen. Det är nog tur att den Onde - Algol - ligger där i Oxens tecken som en geting som sätter fart på de sovande arterna och väcker dem till åtminstone Tvillingarnas medvetenhet om deras frihet i förhållande till det fysiska.

Skulle Gaias budskap råda vore Djävulens makt över själarna total. Det är möjligt att moder jord har någon art hon råder över, men det är inte de Jesus positivt refererade till som "Guds barn", de som vet att de är fria från band, eviga Resenärer. :-)

Anonym sa...

Eller så är det du Siwert som kanske inte har den förmågan att se Barack Obama ur ett kosmiskt perspektiv.