Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 november 2012

Nya Moderaterna & kungastjärnan Regulus

Efter förra inläggets kommentar om Nya Moderaternas besvärande sinnelagsplacering (Månen med Mars i åttonde huset), blir frågan om deras Sol aningen svårare. (Den allra första och grundliga genomgången av horoskopet hittar du här.)

För hur ska man kunna förklara att partihoroskopet innehåller Solen med kungavärdiga stjärnan Regulus när partiet minst av allt är ett kungligt och generöst parti? (Den som är stark måste vara snäll även mot de minsta undersåtarna.)

Tvärtom strömmar dit alla småaktiga och själviska människor som älskar att odla myten om att andra minsann utnyttjar det skattesystem de (under protest) betalar in pengar till.

På många sätt är förklaringen enkel. Ett mer egocentriskt och penningfixerat första hus går knappt att föreställa sig och ascendenttecknet är dock där hela säcken knyts samman. Jungfrun stigande med en fallen Venus och förmögenhetens Jupiter har redan avhandlats i tidigare inlägg.




Men det vore fel att inte komplettera med några ord om Regulus. För bara några dagar sedan lyfte jag ju fram artisten Sylvia Vrethammars Regulus, Merkurius och Sol på rak linje som en förklaring till hennes kungliga strålglans som artist.

Men det resonemanget gjordes ad hoc, det följde på hennes faktiska framgångar. Vrethammars födelsetid är okänd och ingen vet väl var på himlen Solen befinner sig.

I fallet med Nya Moderaternas Sol/Regulus finns ett ganska så säkert klockslag och det sista och viktigaste perspektivet kan därmed anläggas: filtreringen genom de tolv jordiska husen. Det är nu stjärnhimlen knyts ihop med det jordiska ödet. Sol- och månhoroskop lever så att säga sitt eget liv på högre verklighetsnivåer och är inte alltid synbara i den lägsta världen - här nere på jorden.

Därmed blir budskapet så oerhört klart det kan bli: i exilen, utanförskapets, frånvarons och den materiella förlustens tolfte hus är det kungliga Lejonet precis det Nya Moderaterna saknar i sina (solära) aktiviteter! Partiet saknar VISION (Solen) och Reinfeldt varnar helt logiskt sina partivänner att "visioner, det är farligt". 

Eftersom planeter i 12e sägs ha minimalt genomslag i denna världen, stängs också kungamakaren Regulus ute så att denna i sig fenomenala konjunktion mellan stjärna och Sol är utsäde kastat på hälleberget. Horoskopets vackraste möjlighet: att bli ett värdigt statsbärande parti faller platt till marken!

Och inte så konstigt, med tanke på att det är en alltigenom falsk produkt framtagen av en reklamnisse vid namn Per Schlingmann. En som nyligen meddelade att han återvänder till näringslivet för att skapa andra dagsländor. Högerpressen är eniga om att den här produkten varit framgångsrik. Så tänker skitstövlar. Politik enbart som fejk för att lura de mindre analytiska väljarna att springa i önskad riktning. 

De här människorna har inte folkets väl för sina ögon utan ser politik som storfinansens verktyg för att fortsätta lura pengar av det folk som jobbat in dem. Och folket är redan idag så hjärntvättat och upptaget av att konsumera att det är tveksamt om det någonsin kommer att lära sig lägga ihop två plus två och förstå VAD de är i ögonen på profitörerna.

Fast hela västvärlden slavar under samma ok är det något unikt som hände i Sverige under några år när ett helt folk trodde på en florstunn reklambyråprodukt. Är vi västvärldens dummaste folk. Har Hollywood fattat som låter Peter Stormare representera svensken i den ena rollen mer skruvad och verklighetsfrämmande än den andra? 

Har någon svensk i modern tid någonsin gjort något annat än wacko typer i amerikansk film? Och med wacko innefattar givetvis Alexanders Skarsgårds hyllade roll som amerikansk soldat i krig. USA:s vapen- och krigsfixering blev den stormaktens slut.

Nya Moderaternas horoskop har ytterligare en stark ingrediens jag inte (tror jag) kommenterat tidigare. Nämligen den tidsinställda bomben Saturnus, Liemannen eller Kronos som ger oss vår utmätta tid. Planeten är svag i det här horoskopet och som principplanet stämmer det perfekt. 

Partiet är principlöst, 11e huset röjer en tunt maskerad animal girighet, en fruktan för svält och fattigdom! Saturnus är en humanistisk planet, har Luft som sitt element, men här har den sjunkit ner i närighetens kalla Vatten. Dessutom står den i förmögenhetsansamlandets 11e hus vilket tyder på en fixering vid behovet att mätta buken. 

Precis som hos Fredrik Reinfeldt, Sol-Kräfta i 11e idealhuset, blir således den egna tryggheten det högsta ideal Jungfrun stigande i öster kan tänka ut för sitt liv. 

Eftersom Jungfrun så tydligt har med fysisk hälsa, egenvård och "fitness" att göra, förklarar Nya Moderaternas horoskop väl varför i synnerhet Stockholm helt översvämmats av någon förunderlig hälsofascism. Naturligtvis är det ett symptom på en sjuk tid att folk inte förstår att problemet inte ligger i deras egen hälsostatus utan i det rovkapitalistiska system de servar från nio till fem. När folk slutat förstå sammanhangen börjar de istället ränna runt för att trimma sina egna kroppar, som om det är på den vägen de ska bjudas in till Lyckoriket.

När hungerdödens Saturnus i magsäckens Kräfta dessutom kastar en aspekt mot assimilationens Måne i åttonde korruptionshuset, då inser vi att de som söker sig till Nya Moderaterna måste vara oerhört små människor. Deras enda ambition är att liera sig med någon som ska "skydda" dem från en kurrande mage. Ja, Nya Moderaterna är faktiskt det "nya arbetarpartiet" för den berättelse som horoskopet avger beskriver en så andligt fattig människa som om hela Sveriges utveckling till ett allmänt välfärdsland under 1900-talet aldrig hade ägt rum! 

Är de som ligger bakom detta fejkparti återfödda själar som inte varit med under de goda åren utan kanske senast levde i Sverige då det var missväxt och massvält på 1800-talet? Man kan tro det, så huvudlösa och korkade dessa människor är. De har inte lärt sig tänka och istället jagar de skräck i varandra och anser visioner - synförmåga - vara något farligt.

Ju förr det här galna mellanspelet i Sveriges historia är över, desto bättre. Men under de år som gick hann många människor drabbades av ett parti vars idéer mer än något annat liknar pur vansinne.

*****

Se även extraspaningen Solen och Regulus i 12e huset
 

Inga kommentarer: