Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 november 2012

Lögnaktiga regeringar börjar med dess ledare


En man som tänkt mer än de flesta
på hur saker ska lindas in
 
Det här är inga nyheter för bloggen, men nog måste man säga att det börjar brännas under fötterna på Fredrik Reinfeldt. Ekots tidiga morgonsändning (3.02) berättar att hans regering mörkat vetskapen om trixandet för att ro iland Saudi-affären för att sedan kunna förneka all kännedom. 

Det här kan vara ett steg för mycket för Fredrik Reinfeldts regering, en man vars alla lögner tidningen ETC för övrigt dokumenterat vid tolv tillfällen.

Det är fascinerande att lägga horoskopet på Ekots morgonutsändning utanför statsministern och notera hur de hänger samman. Titta efter Månen som "sekundvisaren" för aktualiteter och hur den i dag bränner till precis där Reinfeldt har det som svårast: med att tala sanning. 

Hans medfödda Saturnus (formalisering/luftslottskonstruktioner) begår oavbrutet våld mot hans tredje kommunikationshus, och som regeringens Huvud är det inte förvånande att se Skandalen så väl stämma med hans karta.


"Dissociationssyndromets" märkliga förmåga
att tappa bort viktiga delar av informationen

Får inte regeringen gå nu, har det här landet helt tappat styrfarten och blivit ett tillhåll för rövare! 

Men vem skulle misstroendeförklara? Högsersossarnas nyinsatte nyttige idiot Stefan Löfven - som älskar pengarna krigsvapen inbringar och de vinster som kan fås av att lämna åldringar i nerkissade blöjor?

Nej, det här är det nya Sverige. Helvetet på jorden, de obildade självtjänarnas typ av helvete. 

Not. Nyheten i Ekot koinciderar nästan GRADEXAKT med Fredrik Reinfeldts rollmask, den tillslutna och "flitiga" Jungfrun. Men via Merkurius är den också benägen att vinkla och trixa med orden...


*****

Se även: 

Reinfeldt och dagen då vapenskandalen briserade.

Reinfeldts lögnstörning i horoskopet, eller andra inlägg som analyserar ett av de minst verklighetsförankrade ledarhoroskop bloggaren hittat (bland många tusen). Det är på nivå med historiens riktigt tokiga despoter, fast på det svenskt utslätade viset. I en annan tid vet väl ingen vad mannen som ansåg svenskarna vara ett sovande och mentalt handikappat folk hade kunnat företag sig. Men av regeringens besatthet av att hemligstämpla eller mörklägga dokument, kan man ana... 


Om mörkläggningen i DN, SvD (den mest undanskymda förstasidenyhet - man undrar varför), AB, GP 

Inga kommentarer: