Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 november 2012

Kontorsråttan, en potentiell mänsklig fiende

I AB konstateras att kvalificerade invandrare inte lyckas komma förbi svenska folkens snävt satta skiljelinjer och lämnar landet igen. Svenskarna vill inte ta emot andra. Vår klan- eller revirinstinkt (Kräftans tecken) är inte uppenbar i nationalhoroskopet men blir synlig när man börjar studera främlingsfientliga horoskop - med början i Sveriges rasbiologiska politiker i början av 1900-talet.

Samma negativism gäller för den intellektuella kritikern och ibland bokstavligen diskriminerande Jungfrun. Detta har bloggen visat tidigare. Där Kräftan stänger till i ren instinkt och sedan bara fabulerar förklaringar om "sina egna främst", där har Jungfrun ofta materialistiska invändningar som ursäkt för att slippa beblanda sig. Människor kan bli mentalt kidnappade av sina zodiaktecken och bete sig som dåliga aktörer i en taskigt skriven pjäs!

Och nu är det dags igen, via en intressant liten historik över svensk nazism i början av 1900-talet. Jag slås av följande kommentar av historikern Klas Åmark:

De svenska nazisterna kom från flera olika grupper. Men en bra studie av ett svenskt nazistparti 1936 visar att de flesta tillhörde den lägre medelklassen. Kontorister, handelsanställda och liknande.

Och hur var det nu med bloggens först svårbegripliga upptäckt av främlingsfientliga attityder hos Månen i Jungfrun, kanske tydligast i studien av en grupp ökända nazister från tiden för Andra världskriget?

Jo, det är ju kontoristens tecken alltsedan äldsta tid i Babylon. Då hette skrivmaskinisten, stenografen och skrivaren Nebu, och Merkurius materialistiska verksamhet i den avlägsna tiden märks på den oproportionerliga plats träiga inventeringar av materiella föremål tog. Förteckningar över ägodelar och handelstransaktioner. Skrivarna på den tiden var sannerligen hårt knutna till trist kontorsgöra!

Eftersom Månen i Jungfrun inte bara utmärkt sig för diskriminering (rasism) utan också är det näst mest brottsbelastade sinnelaget, kan det synas ligga något i antikens koppling mellan handelsmän och tjuvar - Merkurius (Nebu) var bådas skyddspatron. Idag är modeordet "desinformation" - Nya Moderaterna är till exempel ett hämningslöst lögnparti som låter PR-folk manipulera folk med ord och löften som regeringen Reinfeldt inte har någon som helst avsikt att infria. 

Men barn som drivs av Lögnens ande, vet att de måste tala på ett sätt som det svenska folket är beredda att acceptera. Vi vet faktiskt att vårt land med dessa höga skatter på många sätt lyckades förverkliga visionen om det goda samhället som inte kastar den enskilde i händerna på egoistiska profitörer. Marknadsliberalismens era har tyvärr korrumperat även socialdemokratin så att det är svårt att se ett slut på den nedgång och troligen också fall som Sverige och hela västerlandet är på väg mot.

Jag har tidigare, mest på skämt föreslagit att det är det, tydligen, mer än genomsnittligt bedrägliga jungfrusinnet som ligger bakom det faktum att Merkurius inte bara är härskare i detta serviceyrkenas tecken, utan därtill föräras epitetet "upphöjd". Jungfrun har infiltrerat astrologin och förklarar sin räknenissighet vara det högsta goda! 

Var det Babylons skrivare som, skrivkunniga som de var, ansåg sig lite förmer än alla andra? Alla som studerat många människor ska märka att det finns ett drag av självgodhet och osmaklig fåfänga i nästan alla exemplar av Jungfruns tecken, och man kan egentligen bara förstå det som en slags motreaktion på att tecknet beskriver en slav, en undersåte. Härskaren Lejonet (invid sin högra, hjälpande hand) brukar sällan "läcka" den här egocentriska tendensen - Solen i sitt eget tecken är helt och hållet fylld av direkt utstrålning. 

Det är den "upphöjda" Merkurius i Jungfrun som blir så där "om sig och kring" sig, och börjar reflektera och navelskåda kring det egna. Bäst hålla slavarna ständigt sysselsatta med att tabulera härskarens transaktioner. Lämnar man en slav åt sig själv kommer inget gott av det! 

Inte för inte vägrar bokförlag acceptera självbiografiska manus (om det inte handlar om ett Lejon, en stor celebritet). Förklaringen är att ingen orkar läsa om den ordinära undersåtens triviala tankar och göranden. En skrivare och bokhållare i Babylon också varit så nedtryckt under sina torftiga sysslor att hans kreativitet troligen varit helt kvävd. 

Det är därför Jungfruascendenten Reinfeldt är rädd för politiska visioner. Han skulle aldrig ha fått bokkontrakt till att börja med! Det var Nya Moderaternas förfalskning av socialdemokratin som gav Sverige dessa havererade år, med en ny medelklass, mer egoistisk och Reinfeldt-lik än någonsin, som dock börjar inse att de är del av något skamfullt.

Fredrik Reinfeldt med omoraliska olycksbringaren Mars i sitt första hus i Jungfrun har beslagits säkert dussinet gånger genom att ljuga i debatter. Hela hans politik kräver nonstop desinformation eftersom den inte fungerar i den verklighet svenskarna vill se.

*****

Det finns dock ett läge där slavens ord har sprängkraft, och det är när den beskriver de missförhållanden som uppstått till följd av en dålig härskare. Som fas 3-slav hann jag inte notera den gångna veckans snackis förrän nu: kocken (och slaven) som skrev ett öppet brev till stadsministern på sin blogg (Expressen - med länkar till två tidigare artiklar). 

Reinfeldt kröp sin vana trogen längst in i Rosenbad, men när Stefan Löfven (s) plockade gratispoäng på "landsfaderns" rädsla för verkligheten, då blev det annat ljud i skällan. Reinfeldts närmaste meddelar att brevet är noterat och att svar kommer i sinom liv. 

Här hör vi f.ö. också en babylonisk skrivare, en slav dölja sig bakom formaliteter i hopp om att svenska folket inte ska förstå den katastrof innehållet i Reinfeldts skalle är och hur genant han framställer sig, som aldrig står upp i rätt tid med ett ledarskapets ord till folket! 

(Samma visa med den klantige självmordsbombaren i Stockholm för några år sedan. Reinfeldt gömde sig bakom mammas kjolar och var den siste av alla myndighetspersoner att uttala sig. Reinfeldts horoskop uppvisar en senfärdighetens Saturnusaspekt mot tredje kommunikationshuset som därtill kan tolkas som en lätt faktaförvrängande aspekt: Saturnus i Luft slussas ut genom ett hus som står under det attitydstinna och mörkande Skorpionvattnets inflytande. En lika skrämmande tanke som den att han vanemässigt ljuger är den att han i sin ställning faktiskt inte har koll.)

*****

Expressens uppgift om vilka som blev nazister i Sverige, stämmer således exakt med den här bloggens trägna arbete med att undersöka horoskopen bakom tidningsrubrikerna. Underlaget, 6.700 kartor, är alltjämt för litet för att studera komplexa astrologiska påståenden, men ett antal av de tolv zodiaktecknen, och några av planeterna, har visat tendenser - båda onda och goda - som stämmer in på en obruten astrologisk tradition som går ända tillbaka till Babylon. 

Detta syns om man uppdaterar den gamla babyloniska förrådsinventeraren och inser att det är västerlandets sekreterare eller annan liknande handläggare. Dessa trälar - skrivkunniga gubevars! - måste ha roat sig med att lovprisa sin egen intellektuella skärpa (och räkneförmåga) genom att skriva in Merkurius "upphöjelse" i just den mest kalkylerande och baksluga av alla tecken: Jungfrun. 

Det är inte känt om babylonierna använde de tolv husen, men mycket tyder på att de bara gjorde en åtskillnad mellan dag- och natthoroskop. Det är lönlöst att spekulera eftersom det enda arkeologin så här långt hittat är knappa 30 lertavlor med födelsedata och planetpositioner. 

Inte långt från Babylon hittar vi Indien och där finns de tolv husen. Jungfruns sjätte sektor motsvarar då "fienden" (grannhus med "partnern" i det sjunde), och det kan verka uppenbart att Jungfrun som partnerskapets eller samarbetets fiende inte är en lärosats från samma tidiga astrologiska forskare som bestämde att Merkurius är upphöjd i Jungfrun. 

Försåvitt inte antikens astrologer avsåg något helt annat med "upphöjelse" än dagens västerländska läroböcker angivit, nämligen att planeter i tecknet för sin upphöjelse beter sig "extra väl".

Men för ett syntetiserande sinne (som absorberar och skapar helheter, antingen tidigare underförstådda eller helt nya tolkningar), förefaller den diskreta självgodheten - självtillräckligheten - som Jungfrun utstrålar stämma med tanken på den själv anser sin Merkurius (särskiljande intellekt) är skapelsens intellektuella höjdpunkt, alltmedan den i sin privatism i själva verket är en "sjätte hus-fiende" i relation till sin granne och medmänniska Vågen, huset där folk lär sig värdet av samarbete och delad rikedom. Jungfrun är privategendomens förespråkare, de som backar ur och inte vill delta i samhällsbygget. 

Detta kan bara fattas på ett sätt: inget bara musikaliskt geni typ Mozarts utan även social kompetens är något själen lär sig över många liv som människa. Med en dominerande Jungfru i horoskopet, ser det ut som om detta liv helt enkelt inte är avsett för social tillväxt, själen har satt sig en helt och hållet privat agenda före födelsen och i tiden - i världen - yttrar det sig som en födelse då Solen eller Månen passerar Jungfrun, eller Jungfrun stiger i öster. Ja, en kraftfull samling planeter i Jungfrun kan också lyfta fram det socialt avståndstagande i individen, och även, förstås, en kraftfull betoning av inte bara sjätte utan också det kompletterande tolfte huset.

När jag testar det första namnet som Expressens artikel om svensk nazism nämner, den högerextreme professorn och statsvetaren Rudolf Kjellén (1864-1922), är det som om definitionen av de sedermera svenska nazisterna som "kontorsslavar" besannas. För Kjellén var född med den nu så välbekanta signaturen Månen/sinnet i slavens tecken Jungfrun! Härskarens lakej igen.

Dessutom delade Månen tecken med en (egentligen) oerhört rasistisk planet: den graderingsglada Saturnus. Här är alltså Stockholmssyndromet, fast ordet ännu inte var uppfunnet: det egna sinnet (samt Månen som "folkmassan") underdåligt identifierat med slavägaren Saturnus. På Wikipedia läser jag att han hade ambitionen att få underklassen att inse sitt eget bästa, vilket var att ha samma intressen som sina överherrar!

Jag har tidigare föreslagit att axeln Stenbocken (Saturnus) och Kräftan (Månen) i själva verket är all rötas urgrund, fast det inte är dessa som visar sig i min statistik. Rasismen kommer ur Stenbocken/Saturnus vilja att rangordna i högt/lågt och närigheten som kan övergå i vettlös girighet kommer från Kräftan/Månen och den ångestladdade känsla av alltings obeständighet som den vegetativa själen med rätta känner om det är en människa som låter sin lägre själ ta kommandot. 

Men det är inte dessa som visar sig i min "statistik", utan det är Mån-Jungfrun, Stenbockens slav, som röjer de asociala främlingsfientliga åsikterna jämte Mån-Kräftan - som i linje med negativa polariteten inte klarar att opponera sig mot sin graderande herre Stenbocken utan faller in i samma smörja (Stockholmssyndromet igen).

Även Månen i Kräftan är misstänkt främlingsfientlig (och överhuvudtaget harig när det kommer till det nya och okända). Kräftan, närighetens urmoder, visar sig själv inte så någon ultragirig rovkapitalist, men Månen i ett annat vatten, Fiskarna, dominerade markant när jag tittade på 200 vd-horoskop! Dessa var preliminära iakttagelser, men det är mycket möjligt att fenomenet som skådas via vissa zodiaktecken har sin rot på ett annat ställe...

Indisk astrologi har tveklöst rätt som ser sjätte huset som en problematisk sektor. Är det för att slaven är upprorsbenägen och opålitlig (ur maktens synvinkel) eller för att slavar (arbetstagare) faktiskt återfötts som sådana för att de saknar viss heder och i sina liv maskerar detta som Fredrik Reinfeldt, genom att träna hemma framför spegeln på att spela oklanderliga och korrekta? 

Minns "negern" i det tidiga 1900-talets vita USA - inte en såsfläck kunde "negern" ha på sin skjorta. "Negern" förstod inte skillnaden på en rymlig och fri själ utan gjorde som folk i gemen gör, sökte vinna acceptans genom att leva genom och imitera den vite mannens klädkoder. 

På samma sätt tycks samtliga tre Jordtecken absorberade av yttre formaliteter. Oxen är naturromantikern "ett" med sin omgivande miljö, Jungfrun den effektiva instrumentalisten som tack vare en merkurisk injektion kommit på att man kan göra sig en hacka på jorden genom att hacka i den och förbättra omgivningens "avkastning". (Jungfrun i chefsposition kan därför bli den mest kverulanta och missnöjda typ som kan tänka. Effektiviseringen för bättre vinst saknar ände! )

Det är som om själen som föds till Jordelementet tränar sig på grunderna i detta element eftersom frågan här är "finns det på riktigt" (Jord) eller är det "bara fantasi" (Vatten). Så här bråkar barnen i lersörjan och svänger sig med ord som "empiri" (erfarenhetsgrundad, dvs. uppmätt via de yttre sinnena till skillnad från löst tyckande i Månen/det inre sinnet).

Jordelementet är uppenbarligen en helt legitim livsuppgift (kanske den främsta på den här planeten). På sin vakt ska man bara vara om det är Luft-varelser som försöker hålla andra slavbundna i Jordelementet medan de själva smider smarta Luft-planer och tjänar grova pengar på de trälbundnas simpla bokstavstro. Prinsessan M:s pojkvän Chris O'Neill tycks vara en sådan dubiös människa, med listig men osynlig Luft ("den verkliga planen") och så ett väldans manipulerande av fysiska resurser eller tillgångar nere i Jordelementet.

Högerpolitikern Rudolf Kjellén hade just ett så lurigt horoskop med Luft och Jord. Ur sinnelagsascendentens perspektiv ser man hur Månens fantasier och föreställningar ser sig själv som en stor ledare - en Sol i tionde makthuset. Men det intressanta är ledarskapets bevekelsegrunder. Tvillingarna är intellektuell, men tankehöjden modifieras av Solens disponent Merkurius som själv står i Oxen, tecknet som är totalt identifierad med de materiella resurserna.



Dessutom tycks den onda stjärnan Algol underminera den här Merkurius. Om Algol blir en hälsosam skeptiker eller en ignorant nihilist eller t.o.m. hämningslös lögnhals, tycks bero på hur horoskopet som helhet sköter sig. I några fall har jag t.ex. hittat en "Algol-infekterad" Merkurius som i hög grad varit rent fysiologisk: medfödd TBC var ett märkligt sätt för "Den Onde" att uttrycka sig. 

Utvikning. En koll av sångerskan Amanda Jenssen, med betydligt begränsad lungkapacitet efter någon sjukdom, röjer dock inget Algol-angrepp på Merkurius. Istället är det "stryparen" Saturnus som tar ett 270-gradersgrepp på merkuriska Jungfrun där också Merkurius - och Månen - befinner sig. Kvinnan är för övrigt det iskallaste Lejon jag mött nästefter den bullerkänsliga kverulanten, händelsevis också en kombination av allsmäktigt Sol-Lejon och privatistiska och kritiska Jungfrun.

I så måtto Merkurius står för det respiratoriska systemet är Amanda Jenssens symbolik precis lika tydlig som den i det TBC-skadade horoskopet! Särskilt om man väger samman med sångerskans Sol-Lejon, skadat av halshuggna Draksvansen. Solen som allmän vitalitet har med andra ord en medfödd skada - men som kanske skulle rullas ut i tiden först ett ental år in i människans liv.
Det var chockerande att upptäcka att svenske statsvetaren Kjellén tycks ha varit före Adolf Hitler med att använda begreppet "levnadsrum" (= "geopolitik"), en term Hitler sedan tog över för sitt expansiva krig för att öka Tysklands areal - och även som intäkt för att utrota "undermänniskor" som bara tog plats.

Samma beteende ser vi i dessa dagar i Stockholm där de styrande moderaterna genom att lägga ner samlingsplatser för de hemlösa i innerstan förvisar dem till vår tids judegetton, dvs. lokaler utanför Stockholms tullar så att inte "herrefolket" innanför tullarna, politiker och högerjournalister i säng med varandra och den korkade kontorsslaven - vår tids halvnazistiska medelklassborgare - slipper se och påminnas om verkligheten. Fascinerande nog dräller det nu istället av europeiska tiggare i staden, men jag har noterat att ordningsmakten ser till att hålla turiststråken fria från "skönhetsfläckar". Går man bara tio-femton minuter ut från citykärnan (Sergels torg) hittar man dem, i närheten av butiker. 

Som oavlönad fas 3-slav känner jag olust och medlidande men har inga pengar att skänka till lindring. Undrar hur den typiska moderaten upplever det tiggeri som aldrig fanns i Sverige på detta sätt innan marknadskapitalismen gjorde Europas folk till rotlösa "produktionsenheter". Är moderaterna helt känslobefriade eller bara så oerhört ointelligenta att de inte förstår sambandet mellan deras val av politiskt system och utbredd fattigdom? Att deras "valfrihet" är slaveri för många andra?

Jag tror tyvärr svensk medelklass, stockholmaren i gemen, är rent ut sagt obegåvad, och korrekt omvärldsorientering är inte ens en svår kunskap att ta till sig! Det är bara att sluta läsa de invanda högertidningarna och skapa sig nya informationskällor. 

Men Reinfeldt-typen av familj (javisst, den fasaden sprack visst) är bara så ointresserad av allt utöver den egna konsumtionen. Att konsumera är det enda dagens motsvarighet till forntidens slavar kan göra för att känna någon mening med sina liv. Omvänt då för hackkycklingarna som trälar, som själve Reinfeldt själv, slår ner på: "arbetet ger frihet" sade nazisterna och lät judarna jobba ihjäl sig i arbetslägren. Reinfeldt säger att "arbete ska löna sig" - vilket det uppenbarligen inte gör enligt det uppslitande brev från kocken som upprört svenska folket. "Arbeit macht frei" - så låter den falska retoriken från högerregeringen i Sverige år 2012.

Inte undra på att nationalhoroskopet avslöjar att landet är besatt av en ond demon under en generation. Dessa är åren för den massiva propagandan från det demoniska näringslivet som hungrar efter billiga slavar. Och medelklassen förstår inte att de också är förlorarna, de hann konsumera så pass länge att de förlorade förmågan att tänka igenom saker. Det enda de kan göra är att planera för uppgraderingar av sitt kök. De kan mäta höjd och bredd, men inte analysera det samhälle de lever i. Har mänskligheten alltid varit så här kodum, eller är det en västerländsk välfärdssjukdom?

*****

Expressen-artikeln med faktaruta nämner totalt tio namn av vilka två saknar födelsedag på Wikipedia.

Återstående åtta fördelar sig på zodiaktecknen så här:

8 svenska nazister Sol Måne
Rudolf Kjellén
Birger Furugård
Sven Olov Lindholm
Martin Ekström
Eric von Rosen
Per Engdahl
Gösta Borg
Göran Assar
Oredsson



Det här minimala tillskottet till tidigare studier av horoskop av nazi/fascist eller främlingsfientlig typ förändrar inte den tidigare trenden på månsidan. Två Månen i Jungfrun bidrar till att hålla detta sinnelag på topp (med Mån-Kräftan) som det mest diskriminerande.

Bristen på Eld finner jag också symboliskt talande i frågor som har med oandlighet att göra. Ateister som grupp har enligt bloggen en liten, liten Eld-brist i solplaceringarna (men den studien är knappast värd att nämna).

Att Vatten däremot är det högst representerade elementet har mycket att göra med det här elementets koppling till "smutsiga vatten", orena psykiska fantasier och i sådana smutsiga fantasier ingår ofta inbillningen att man själv är renare (och bättre) än de minoriteter man projicerar sin egen jävelskap på. Det är när allt kommer omkring Vattenelementet som indisk astrologi pekar ut som den "plats" där själen måste söka rening (befrielse/moksha) eftersom synderna nu börjar bli så påtagliga. 

Månen i Kräftan var den första placeringen som började utmärka sig när bloggen tittade på en handfull svenska rasbiologiska politiker. Hade jag börjat med de här åtta politiska typerna, hade den trend bloggen hittat inte noterats.

Se även 40 nazihoroskop samt den utvidgade studien med 133 rasistiska horoskop.

 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen varken orkar eller vill läsa detta svammel. Varför inte skriva om 2000-talet, där det tyvärr fortfarande finns alldeles för många kommunister!!/ragnar

Seaward sa...

Du kan bara tala för din egen koncentrationsförmåga, Ragnar. Du skulle bli förvånad över hur pass många läsare den här bloggen har, givet ämnets komplexitet.

För ett desorienterat barn av ögonblicket utlöser ett ämne med en flertusenårig historia förstås gäspattacker. Det tillhör nutidsmänniskans sjukdomsbild.

Af Dunkelspel sa...

Way to go Siwert.

Anonym sa...

jo det är väl sådana som dej han just skriver om, egoboj, hört talas om solidaritet? Nähä, precis vad man kan förvänta av en pretto, som just nu har sitt på det torra, men en förändring väntar runt hörnet!