Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 november 2012

Kan Hamburg rädda svenskarna?

Delstaten Hamburg inför lagar för att säkra minoriteters rätt mot det pack ett folkkollektiv bara alltför lätt degraderar sig till. 

Något gott händer i Tyskland på den här punkten, landet som genom en lång och mörk medeltid och fram till nu varit en grogrund för antisemitism eller främlingsfientlighet. 

Är detta ännu en effekt av att Saturnus, domaren och lagens verkställare, nu vandrar genom sitt upphöjda läge i den sociala kompetensens och rättvisans tecken Vågen? 

Genom vågskålarnas lins syns tydligt att många inte når upp till minimidefinition av att vara människa, utan hamnar i facket för skitstövel eller åtminstone total social inkompetens.

Enligt opinionsmätningar är just nu har cirka 9 % av svenskarna omyndigförklarat sig själva genom att välja Sverigedemokraternas världsbild, "vi mot dom" - en simplism som omvittnar en intelligens föga högre än molluskens. 

Så frågan är hur långt utanför Hamburg det nya förbudet mot undermänniskans mentalitet kommer att nå. Ända till Sverige?




Sverigedemokraternas dragningskraft på befolkningen stannar troligen runt 9%. Det är strax över en tolftedel (8,33%) eller ett av zodiakens tecken. 

Nu ryms inte alla underbegåvningar i ett enda tecken, men genom flera undersökningar på bloggen har symbolerna Kräftan ("protektionism") och Jungfrun ("enskild vinst") visat sig överrepresenterade bland främlingsfientliga politiker och personer. 

Eftersom avvikelserna i sagda tecken visade sig med den narraktiga skuggan går det inte att i sig kalla vare sig Kräftan eller Jungfrun för rasistiska tecken. Men när den dunkla nattplaneten passerar då tycks en annan och mer tvivelaktig variant uppstå. Det är precis som att Solen står för intelligens men Månen för bara ett svagare återsken av den verkliga varan. 

Solen går på det som faktiskt går att iaktta, Månen höftar till "på känn" eller använder högst begränsade exempel för sina teser. Alla moderater kan t.ex. berätta sina fanatiska exempel om någon bidragsfuskare som någon bekants bekant kände. Det är den låga intelligensnivå vi talar om när det kommer till Månen, jämfört med intelligensens planet Solen.

I synnerhet Kräftan, där nattplaneten har sin hemvist (renodlad Nyx), tycks vara urgrunden för just främlingsfruktan. Det är logiskt, eftersom Kräftans skal står för det egna husets förmåga att motstå "angrepp" från omvärlden och för sömnen som leder till att kroppen förmår ladda om.

I vissa frågor blir dock Kräftans symbolik rent pervers ur mänsklig synvinkel - krabbans tecken antyder ett resonemang som passar i djungeln där enbart instinkten att freda sitt revir råder men intellektet helt lyser med sin frånvaro. Det är faktiskt en nidbild om man renodlar principen som rasister gör, för t.o.m. i djungeln måste det finnas ett samarbete (Vågens princip), annars skulle modern och avkomman förgöra varandra och livet upphöra.

Det var därför jag i det ALLRA FÖRSTA inlägget om Fredrik Reinfeldts attack mot det goda och förhållandevis rättvisa svenska samhällssystemet påpekade att hans Sol i Kräftan och Måne i humanistiska Vågen bildade en ohelig allians som resulterar i SOCIALDARWINISM.

Socialdarwinism är den sjuka idén att människan ska ta djungelns lag in i sina egna samhällen och slåss och klösas tills bara de dugligaste finns kvar. Det är därför Reinfeldt (och den lika demonbesatta finansministern) havererat landets sociala säkerhetssystem. I Reinfeldts ögon är de svaga i befolkningen ändå knappt värdiga att leva. Socialdarwinismen i moderaternas tappning belönar de starka och straffar hela skolor med problem genom att ge lärarna en sämre löneutveckling. 

Skruva de moderata djävlarnas beteende för ökad tydlighet: de mördar långsamt skolor och lärare som inte presterar så bra som moderaterna själva i sina privilegierade villakvarter anser vara dugligt nog. 

Dessa människor gör sig onda genom sin perversa världsbild - de har sett för mycket "Nike - Just do it"-reklam och tror att världen är en gladiatorarena i Rom. De är så uppfuckade i sina huvuden att de inte ens kan redogöra för hur de kommit att bli som de är - hjärndött slussar de vidare vissa (zodiakala?) motiv som troligen styrde även deras föräldrar - horoskopplaceringar tenderar att gå i släkter.

Det är därför tydligt att anlagen till rasism bor redan i de skenbart lyckade exemplaren: t.o.m. i ett lands statsminister! Reinfeldt har både Jungfru och Kräfta i horoskopet utan att det dunkla sinnets Måne ligger i endera.


Hade fler av de främlingsfientliga horoskop bloggen studerat haft en känd födelsetid, hade det varit en spännande uppgift att studera huruvida dag- eller natthoroskop skiljer sig åt, horoskop där Solen befinner sig över eller under horisonten! 

Dag eller natt var en viktig tolkningsregel i antiken, men har pga svårigheten att hitta kompletta horoskop lämnats helt därhän på denna blogg. Det var i själva verket aldrig avsikten att gå igenom den gamla västastrologins alla tolkningsparametrar, det är den österländska zodiaken som vridits och vänts på under några år.

Månen i Jungfrun blir troligen istället främlingsfientlig därför att den "enskilda profitens" princip tror den egna penninghögen krymper genom tärande främlingar. I detta glömmer det inskränkta och egoistiskt sinnet att all lyxkonsumtion det ägnar sig åt kommer främlingar och utlandet eller från framgångsrika invandrare i landet. Vad har svenskarna själva bidragit med? En propeller och våldsspel på datorn för allt mer imbecilla unga män. Och en till synes ändlös ström av generande usla Beck-filmer.

Inga kommentarer: