Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 november 2012

Journalister som rotar i sopor

Expressen är efter den läckta filmen om Sverigedemokraternas usla naturer mäktigt stolta och unnar sig en självskrytsartikel. Deras "grävchef" nämns speciellt och det är förstås en oemotståndlig invitation. 

Vilket eller vilka zodiaktecken associerar närmast till sophögar? Det vi talar om här är ju typ av journalist som är ute som rotar i kändisarnas soptunnor om natten.

Svaret är entydigt. Grävchefen Christian Holmén - enligt Wikipedia en av "Sveriges 100 mediamäktigaste män" (humoristisk precisering som gör titeln mer eller mindre ihålig) - har såväl Sol som Måne i tecken av Vattenelementet. 

Och Vatten är enligt indisk astrologi "platsen" där smuts kan och måste tvagas av, byken måste tvättas!




Låt oss säga att Vattenelementet är ett psykologiskt tillstånd, och när det återspeglande sinnet hos Holmén är just den FALLNA Månen i solkiga Skorpionen - hur mycket tydligare kan det bli? Sinnet är fixerat på det ohälsosamma, det dysfunktionella. 

I bekantskapskretsen känner jag till två barn med medfödda hjärtfel och båda hade mödrar med Månen i Skorpionen. Man kan också misstänka att Månen i Skorpionens åttonde hus bär med sig samma varningar i samband med Månen som det förvaringskärl, den Mater Matrix där höljet till det nya livet - Solen - ska näras och tillväxa.
 
Vatten i Skorpionen är härsket, nattståndet, en bakficka, en dypöl som blivit avskuret från vattnets ständiga cirkulation. Därav det skorpioniska åttonde husets innebörd av "korruption" och slutligen "död". Det är inte biologiskt liv som förmedlas genom Skorpionens vatten utan förhöjd mängd gift eller livsfientliga substanser eller attityder. I termer av intresseområden verkar Månen i Skorpionen förutbestämd att söka sig till det mörka och ruttna eller "det okända". Det är naturligtvis zodiakens egen privatdetektiv.

Det solkiga sinnet är en kritisk symbol, så nu hänger allt på vad Solen, den aktiva polen i den luni-solära axeln, vill göra. Lustigt nog har Holmén INTE Solen i det kunskapssökande eller sattviska Vattentecknet Fiskarna. Sattva är annars den kvalitet som verkligen renar Skorpionen från dess tamasiska mörker. (En Skorpion mår bra av relationer med Fiskar!)

Nej, Solen ligger i det rajasiska eller passionerade Vattentecknet Kräftan. Den här grävaren i dyn drivs således inte av kunskapslidelelse utan av den lustfyllda kittlingen av att stå jävelskapen nära och rota i soporna!

Det är här jag kommer att tänka på en kommunikationsansvarig på Interaktiv Säkerhet, företaget DN beordrade att svartlista den här bloggen för att den psykologiserade vissa borgerliga politiker på ett misshagligt sätt. Företagets hela affärsidé är att agerar censurmyndighet vilket innebär att de anställda från morgon till kväll sitter och läser den avföring de lägsta elementen i folket kletar ner kommentarspalterna med. Den kommunikationsansvarige stod också knähögt i avföring via viktiga placeringar i just Skorpionen och Kräftan.

Minns även banal-medias egen programvärd, Pontus Gårdinger. Han har Solen i Kräftan och Månen i Skorpion. Sällan har jag sett något så motbjudande som hans lystna blick när han i någon tv-serie satt och eggade patrasket ur befolkningen att mot pengar avslöja intima privata detaljer - långtidslagrade gifter som nu förmåddes läcka ut och förmodligen skadade alla inblandade mer än pratmutan var värd.

Men något måste ha fått Christian Holmén att ändå ta vagt parti för det goda där Pontus Gårdinger bara en liten amöba i Vattenelementets lägsta nivåer. För när det kommer till den här typen har vi också sett en och annan kriminell typ. 

Inte minst blottaren och dubbelmördaren Anders Eklund (inlägget om Pontus Gårdingar resonerade lite om likheterna mellan horoskopen). Från testet med 402 brottsdömda är nu inte den här kombinationen av Sol och Måne anmärkningsvärt högt representerad, men de fyra fallen stämmer ändå helt med den låga och snaskiga nivån på orent Vatten:

Myra Hindley - kvinnlig, sadistisk massmördare
Staffan Holmqvist - pedofil idrottstränare
Anders Eklund - dubbelmördare
Gerlandino Messina - maffiaboss och mördare


Notera att manschettbrottslingar lyser med sin frånvaro, vi har med djurets låga instinkter att göra.

****

Med ungdomsligisten Gårdinger (han har svävande redogjort i pressen för sitt mörka förflutna före kändisskapet), tre mördare och en pedofil som tydliga kopplingar till soptunnementalitet, måste man fråga sig om det egentligen är någon skillnad på den prisbelönte grävande journalisten och hans olyckliga "kusiner från stjärnorna". 

Är det bara en slump, hur man välja att rasa ur sig sitt behov av snusk och smuts? Eller befinner sig Pontus Gårdingar och Christian Holmén så att säga bara ett steg från varandra på någon slags evolutionstrappa?

Jag stannar upp inför en intressant detalj som rör smutsigt vatten och renat sådant. Petrén har faktiskt sitt telos - själens slutmål kan sägas uppfyllt i dödsögonblicket när Saturnus - själens form! - klipper bandet till den förbrukade värdkroppen. Petrén föddes 1967 när Saturnus faktiskt passerar det renande vattnets tecken Fiskarna. Eftersom Saturnus själv klassificeras som Tamas guna, en mörk planet, handlar Saturnus i Fiskarna uttryckligen om att rentvätta en själslig struktur vars lägsta delar förorenats av orena instinkter.


Alternativt: att Saturnus i Fiskarna redan är en befriad själslig struktur - på Vattennivån! Hur ska man veta? Är det som vanligt astrologen som måste väga samman alla tillgängliga symboler och själv fatta beslutet om själens andliga status via de symboler den valde att omge sig med vid födelsen?

Sadistmörderskan Hindley har Saturnus i brutala Oxen, opposit den fallna Skorpionen. Oppositioner mellan Jord och Vatten blir alltför flegmatiska för att orka kämpa mot den inneboende trögheten. Saknas upplyftande budskap kan detta bli riktigt lågt, riktigt självefterlåtet, horaktigt och fixerat vid bara kroppsliga eller materialistiska betraktelsesätt. 

Nu är Saturnus en hämmande planet och mördarens sadistiska drag förklaras väl av en avsensitiviserad och obegåvad Måne. (Samma opposition mellan de positiva Eld och Luft ger istället aktivism MOT tendenser till avtrubbning.)

Idrottspedofilen Holmqvist föddes bara ett dygn efter sadistmörderskan (samma månad, samma år!) och har således precis samma horoskop. (Utan klockslag kommer man inte närmare den enskilde än så här.) Man kan notera att den aggressiva krigaren Mars står i Lejonet (ett barnkärt tecken i normala fall). Men här mördar/sexangriper personerna således barn. 

Kan det bero på att Mars står i konjunktion med den hungriga demonen Drakhuvudet detta år? Troligen inte, men när man dessutom väger in det smutsiga sinnets Mån-Skorpion, då har vi en så körd himmel att man troligen kan räkna med många urspårningar, även om inte alla hamnar i brottsstatistiken.

Dubbelmördaren Eklund har Saturnus i härskarläge i Saturnus, men här tar stryparen ett 270-graders grepp om den fallna Månen i Skorpionen och Luft och Vatten utlöser en dissociativ störning. Knappast ett lyckosamt förhållande mellan sinne och själens form. Aggressorn Mars på nästan exakt samma ställe på himmelen som hos Fredrik Reinfeldt (också född Kräfta samma år). Reinfeldt är en annan man som sannerligen inte gjort kvinnor något gott som politiker!

Med den sicilianska maffiabossen Messina har Saturnus gått ett full var och är 1972 tillbaka i dess problematiska fixering vid simpel fysikalitet och materialistiska identifikation. Saturnus i Oxen och den moraliska förslappning som uppstår ur oppositionen med det fallna sinnet i Skorpionen. Här dessutom en fallen krigare i Kräftan.

Tendensen är således tydlig. Saturnus kan inte göra något åt den fallna Månen i Skorpionen och Solens tendens att bara plaska runt i sitt passionerade instinktsliv.

För inse det, Reinfeldt bara spelar rationell och hans solära livsuppdrag handlar enbart om att agerar och uttrycka de primitiva instinkter som för Kräftan enbart handlar om att skydda sina egna pengar, sin egen trygghet. 

Men via Månen i Lufttecknet Vågen försöker Reinfeldt ge dem en rationell inramning: "sjuka är inte sjuka, de bör bara anstränga sig lite hårdare, arbetslösa behöver bara mer piska - ta alla deras pengar från dem, för snåla jävlar som jag, Reinfeldt, tänker minsann inte betala skatt till en stat som håller soffliggare vid liv").


I jämförelsen har Expressens grävchef Christian Holmén en klart bättre bas för sin verksamhet. Saturnus söker tvätta den smutsiga byken och tar på sig att tvätta inte bara sin egen smutstvätt utan även andras! 


Och... hans krigare Mars är bättre än någon av de andra sluskarna i den här samlingen (Reinfeldt inkluderad). Mars anses visserligen inte stark i Vågens tecken. Men då måste man inse att Mars i härskarläge i Väduren kan bli för mycket av egoistisk stridbarhet, särskilt i mogna samhållen som hellre värdesätter social kompetens och förmågan till samarbete. 

Krigaren Mars i Vågen skulle t.o.m. kunna beskrivas som en "krigare för den sociala harmonins sak". Nu är visserligen Mars vingklippt genom att stå på rak linje med Draksvansen, men man kan förstås stå i olika förhållande även till denna dunkla och onda influens. Antingen är man den som genomlider straffet eller den som utdelar hugget som skiljer det giriga drakhuvudet från dess svans. 

Visserligen är sinnelagsascendenten (Månen agerar som 1a huset) svag i Skorpionen. Dess härskare Mars förmår inte gå hela vägen och bli en verksam välgörare utan stannar som "verksamt neutral". Det är så att säga ett sinnelag som ligger i vågskålarna, obestämt. Med Månen som första huset hamnar Mars-Vågen i 12e huset för exil och jag noterar att Holmén föddes på Åland men tog sig till fastland. En slags exil jämfört med födelseplatsen.

Planeter i tolfte huset sägs ha en mycket svag inverkan på det "yttre" livsödet, vilket lämnar kusten klar för kraftfullare budskap att ta över. Och det har vi verkligen här. Jupiter - den stora välgöraren - är upphöjd i Kräftan så att passionen i detta tecken dock är av en godartad natur. Och Jupiter aspekterar den fallna Månen så att mörkret tenderar att lossna ur själsfibrerna till följd av det passionerade Vattnets gnuggande. Och till sist resulterar detta i att den ONDA SJÄLENS STRUKTUR BLIR SYNLIG.

Det här är komplicerat: Ur sinnelagsascendenten är Saturnus en verksamt ond kraft - själens form en fiende eftersom sinnet är maktlöst att rå på denna struktur. Ur förbrukningsmaterialet människan och hennes sinnelag är Saturnus helt fixerad. Människan lever och dör utan att kunna rubba Saturnus födelseposition nämnvärt. Inte konstigt på att den enbart sinnliga varelsen upplever själens osynliga form som ett ont inflytande. Saturnus blir enbart liemannen som skördar ens liv. Så resonerar en låg människa, en ateist, en som inte förstått att den biologiska kroppen är det onda och att Saturnus eller själens form ligger det verkliga jaget mycket närmare!

Det här med verksamt god eller ond planet är tydligen lite mer komplicerat än att bara banalt säga "bra" eller "dålig" om en influens. Bra eller dåligt för vad? 

Saturnus är nu essentiellt en tamasisk och mörk planet och som sådan en "naturlig illgörare". När själen kräver sitt upplever alltid den dödliga människan detta som smolk i bägaren i detta liv. Astrologin är härvidlag primitiva och tycks ta parti för det materiella jordelivet. Och det är ju sant, läran söker säga saker om livet i denna världen. 

Att den också har en filosofisk dimension är så att säga en djupare nivå, som man får forska ut själv. Och på den nivån gäller inte gamla sanningar längre. Då blir plötsligt Saturnus som Liemannen själen som genom att ha en tidinställning slutligen kan bryta sig fri från fångenskapen i denna värld. Vissa själar motsvarar tusentals myror på jorden så det är uppenbart att döden befriar dessa väsen så att de återfår ett mycket större medvetande än de hade begränsade av den illusion den fysiska hjärnan skapade.

Med bara Månen som ascendent kan man inte säga så mycket mer om grävchefen än detta: det fallna sinnet har ingen nytta av krigaren i Vågen, men den stora välgöraren är här också verksam sådan och stöttar sinnelaget, även när det ligger och krälar i Skorpionens dy och avföring. Och den upphöjda Jupiter med Solen har minsann först grävaren till åtminstone en nominering till Stora Journalistpriset. Det skulle inte förvåna om han kammar hem ett förr eller senare.

Inga kommentarer: