Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 november 2012

Finansdepartementet i högervansinnets våld

[Inte ett inlägg för den tillfällige läsaren, pga. dess högst specialiserade terminologi och krav på intelligent, samtida hantering av en mängd variabler.]

När till och med högertidningen Expressens ledare underkänner Anders Borgs Finansdepartement för deras perversa idé om att låta de välbeställda få skattelättnader för läxhjälp (för att cementera moderaternas samhällsvision om ett pack rika som härskar över en fattig underklass), då vet man att den sittande regeringen helt tappat verklighetskontakten. 

Nog för att Jan Björklund (fp) märkligt ofta tjatar om de som påstås sakna studiehuvud bör ges idiotutbildningar och sedan lämnas kvar i ett svenskhetens B-lag. Man kunde tro att han talar om den intelligensbegränsning hans eget horoskop antyder, genom hackordningsspecialisten Saturnus hämmande inverkan på den fria intelligensens Sol. Jan Björklund LEVER FÖR ATT GRADERA ANDRA! 

Men moderaternas problem är ännu värre, för det är i grunden obegåvade och själviska materialister, med just så mycket hjärna att de klarar av att vinna ett val. Det hade aldrig kunnat ske om de inte fått hjälp av smartare människor, reklam- och pr-byråer vars anställda är i djupet korrumperade materialister som såg sin egen rikedom runt hörnet genom att bidra till den makeover som blev "Nya Moderaterna". 

Så här är då Sverige, tagen gisslan av en hoper helt inkompetenta egoister som skapar politik bara för sina egna. Inte konstigt att förställningskonstens mästare Fredrik Reinfeldt så ofta använt ordet "särintressen" - den skyldige avslöjar sig alltid genom att peka ut andra för det han själv är.

Det är intressant att rita upp horoskopet för dagen då Finansdepartementets nu i grunden sågade promemoria publiceras, den 28 augusti 2012. (Lagändringsförslaget hade föregåtts av stor entusiasm bland idioterna, dvs. moderaterna. Jag hittar googlar och hittar idén under beteckningen "läxhjälp" redan 2011 på en moderat blogg, och den var tydligen inte ny då heller.)

Som brukligt på bloggen där händelsen utgörs av endast ett daterat dokument gäller midnatt eller dygnets öppning som händelsens "födelse". I det här fallet visar sig Tvillingarnas tecken stigande över den östra horisonten i Stockholm ge ett oväntat tydligt resultat om vad saken gäller:



Färgklumparna här och var ska strax förklaras, men först det uppenbara och viktigaste: det stigande tecknet.


Tvillingarna representerar via härskaren Merkurius intellektet, och Merkurius härskar över pojkar och flickor mellan 5 och 14 år, perioden då intellektet tillväxer och människan skapar sig en förmåga att mentala förhålla sig till omvärlden. Ett bättre tecken för ärendet kunskapstillägnelse går inte att skaka fram ur zodiaken!

Dessutom är Tvillingarnas hus i den "naturliga" zodiaken det tredje, för kommunikation och intellektuell (samt konstnärlig) verksamhet. Huset har ett spektrum av betydelser eftersom Merkurius själv är en bred allkonstnär. Med intellektet på sin sida är mycket (men inte allt) möjligt!

I det tredje huset hittar vi den råa intelligensens planet Solen, dvs människans ännu helt ograverade förmåga att intuitivt och direkt greppa allt hennes andesjäl ser och träder i förbindelse med. Eldelementet står på ett sätt över Luftelementet för det är ännu inte bundet av logik eller andra tankekonstruktioner. 

När den tanklösa promemorian läggs fram om skatteavdrag för dem som till att börja med har råd att hjälpa sina barn på traven, skulle man i detta kunna höra Djävulens sätt att läsa bibeln. Att Jesus lär ha sagt "åt den som redan har ska mer vara givet" betyder dock inte att man ska stimulera redan materiellt välbeställda med ännu mer favörer. 

Förvisso indikeras en framgångsrik ledarnatur när kungamakaren Regulus bestrålar intelligensens och ledarskapets Sol i chefstecknet Lejonet och dessa därtill i tredje huset för skrivspråklighet och logiska operationer. Men tyvärr kan man inte rycka loss enbart denna del av horoskopet och tro Anders Borgs finansdepartement har rätt. Det vore att läsa bibeln som Fan gör, och tro att det är riktigt att ge dem som redan har ännu mer belöningar.

Regulus/Solen i tredje är just inte mer än ett omen om "excellens i inlärningsarbetet", dvs en symbol som rimmar väl med själva idén bakom "läxhjälp" - att eleven ska nå denna excellens.

Idén om att höja strålglansen i tredje intellektshuset kontrasterar mot 9e huset för högre utbildning genom att, passande nog, representera, elementär skolning. Men detta är bara halva delen av promemorian, för sedan har vi också den ruttna delen, den att de som har råd att betala för privat läxhjälp ska belönas för detta med skattelättnader. Hur ser man en sådan avgrundsdjup själviskhet på denna himmel?

Enkelt! Vi har samma problem här som på födelsehimmelen för den moderata, råljugande och efter sin avgång som försvarsminister för tillfället dubbelt avlönade Sten Tolgfors. Man hittar påfallande ofta moraliska vrak i övergången mellan klipska men rätt egoistiska Tvillingarna och näriga och röriga måntecknet Kräftan. 

Promemorians ascendenthärskare Merkurius äger således Luft men har själv sjunkit ner i den partiska och sekteristiska Kräftan som bara tänker på det egna hushållets väl! Notera hur det är 2a huset för egen ekonomi som härbärgerar Merkurius - så övertydligt! Där är skattelättnaden för "mig och de mina" - denna obildade egenhet i människor och djur som "bara är natur" men helt saknar människovärdigt tänkande. 

I antiken ansågs bara de tre Lufttecknen ha uppnått mänsklighet - Tvillingparet, Vågen (som direkt denoterar en rättrådig människas tänkande) samt Vattumannen. Jungfrun, fastän tillhörig Jordelementet, räknades också till de mänskliga tecknen - inte så konstigt eftersom det är det kalkylerande intellektets Merkurius som härskar här också.

Eftersom detta är ett horoskop för en händelse har vi isolerat de viktiga symbolerna, tredje huset för elementär skolgång, Sol/Regulus som söker excellens i skolarbetet och så gynnandet av den egna ekonomin för de familjer som har råd att köpa sig en privat lärare.

Men rötan på himlen går djupare. Merkurius i Kräftan i 2a ekonomihuset är inte i sig någon "ond" indikation. Som "verksam gärningsman" uppnår Merkurius visserligen bara ett "neutralt beteende" enligt det indiska synsättet, trots att man kunde tro den skulle vara god när dess eget tecken Tvillingarna stiger i öster. 

Logiken bakom klassificeringen ond/god (och vad detta egentligen innebär) är ibland svår att förklara, men schemat (se länken) bygger i huvudsak på om planeten haft turen eller oturen att bli tillfällig ägare över ett lyckosamt eller problematiskt hus. 

Huruvida en verksamt ond planet också angriper och förgiftar personen själv är en delikat fråga! Men på den här bloggen har jag tagit konsekvensen av teorin och förklarat Fredrik Reinfeldt för en programmatiskt ond människa som verkligen vill se klassamhället återinfört. Hans verksamt onda Mars ligger nämligen i hans första hus så att han - som fysisk person - är avsändare för Mars-Jungfruns extremt själviska och lögnaktiga natur. 

Den som har ett annat förhållande till en ond Mars i Jungfrun kanske i stället UPPLEVER egoism och själviskhet som ett problem i hans/hennes omvärld. Dessa är svåra bedömningar av vad horoskopet antyder...

Promemorians verksamt neutrala Merkurius har sin ljumna karaktär av att Tvillingarna visserligen stiger genom första huset, ett av de bra husen, men att Merkurius därtill äger det fjärde huset, ett av de prominenta och framskjutna hörnhusen (framskjutet fast det paradoxalt nog handlar om det privata och tillslutna, hem, trygghet och "egnahemslyckan"). För hörnhusen är den indiska regeln att goda planeter byter ansikte och blir verksamma illgörare eller problemskapare. Det verkar därför som att den godhet Merkurius vinner genom att tillfälligt äga förstahuset nu berövas den pga. regeln kring hörnhusen.

Detta är nu inte helt sant, för hörnhusregeln gäller planetens ESSENTIELLA natur, den i grunden goda Jupiter förlorar inte sin godhet men om den äger ett hörnhus blir den "verksamt ond", dvs effekten blir motsatt den man tänkt sig. Reinfeldt tror helt klart att han tillför svenskarna något gott med sin aggressiva individualism (Mars i Jungfrun). Vad han inte räknade med var att sex år som "Landsfader" skulle reducera honom till ett skämt och ett åtlöje i det historiska perspektivet.

Att han i skrivande stund fortfarande åtnjuter större personlig popularitet än utmanaren Stefan Löfven i opinionsundersökningarna motsäger inte fakta. Folket är per definition en katastrof, blinda och lättlurade. 

Det är Månen som är "folkets" planet och den utmärker sig därmed just för sin avsaknad av intelligens, som ju tillhör Solen, ledaren eller "kungen av Guds nåde". Ner i den sublunära sfärens inbilska dumdryghet når bara Månens ibland veka återspegling av det verkliga solljuset.


Människan själv ser för övrigt inte solen direkt utan bara via sitt inre sinne - Månen - som är kopplat till de fem sinnesorganen. "Folk" är således per definition lättledda idioter - ända tills de på allvar börjar arbeta på kontakten med sin medfödda inre Sol. 

Nu förstår vi hur i grunden korrekt Regulus/Solen i tredje huset i promemorian är. Det är en strålande idé med läxhjälp. Det är bara moderaternas äcklande sätt att favorisera dem som redan har det bra ställt som i ett annat århundrade borde ha bragt man ur huse och massavrättningar av denna kriminella grupp som medvetet förgiftar svenska folkets känsla för heder är ärbarhet och samverkan mellan alla människor. Lyckligtvis behövs inte dessa avrättningar för alla utom moderaterna själva verkar vara medvetna om den extrema dårskap åtminstone det här förslaget till lagändring uttrycker.

Sinnessjukdom, ja. Det är det sjuka sinnet vi måste lokalisera i horoskopet för Anders Borgs departementsförslag.

Vi har en IDÉ stigande i öster - idén som sådan tillhör alltid Luftelementet - men med en smått rubbad störning mellan Luft och girigt Vatten (dissociation eller en förmåga att presentera en bild som i själva verket döljer en annan bild). Dessutom är det trygghetens och egnahemsgynnandets Kräft-Vatten i 2a "jordiga" ekonomihuset. Det ger en tydlig bild av att "vattna sina egna marker".

Det är Merkurius i Vatten som "missfärgar" Tvillingarna - idén är inte helt ren (helt blå) utan bär på en underton av Kräftans privata bakslughet. (Se åter Sten Tolgfors horoskop, mannen som ljög sig blå-grön för att fortsätta mörka vad högerregeringen sysslade med i Saudi-affären.)

Men inte heller intellektets (och kunskapshanteringens) Merkurius i det privata hemmets Kräfta står opåverkad. Här ser vi istället en underton av Eld hetta upp det kalla vattnet. Här finns en eldsjäl i det fördolda, några som brinner för att slå två flugor i en smäll: både ge sina aningen tröga barn (de är ju moderater i den här familjen) och samtidigt berika den egna ekonomin genom att få göra skatteavdrag för den köpta produkten "läxhjälp".

Varför det kokar i det här näriga och kalla och behövande vattnet - Kräftan är zodiakens kanske mest "needy" tecken, som en svamp suger den åt sig resurser och ett värdigt tecken för dem som ropar på "fri företagsamhet". 

Men de som ropar så är inte kreativa uppfinnare utan bara tomma varelser, fyllda av behov som pockar på att bli tillgodosedda. Äkta kreativitet ligger inte i Vatten utan i Eld i kombination med Luft - klarsyn och tankestrukturer. Kombinera istället t.ex. Jord och Eld: där kapar det materiella Jorden och vi får någon som kunde utmärka sig för att hitta på en praktisk produktionsprocess - löpande bandtillverkning t.ex.

Promenorians upphettade ekonomihusvatten kommer sig förstås av att 2a husets ägare, Månen, befinner sig i Eldtecknet Skytten, ett tecken som vill mer, villa få sprätt på saker och ting, ett klart tillväxtorienterat tecken. Det är med andra ord ett rent girigt 2a hus vi ser här, eftersom Skyttens expansionslusta är ENORM och alla denna vilja till tillväxt fokuseras på den "egna ekonomin". 

När man börjar smaka på "balansen" mellan de olika symbolerna ser detta mer och mer ut som ett löjeväckande egoistiskt horoskop - från 2a privatekonomihuset står en stank av moderat själviskhet och den typiska räknenissementalitet som både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg och deras direkta uppdragsgivare näringslivet representerar.

Och mycket riktigt, för när vi noterar hur materialistiskt nersmutsat detta expansionslystna sinnelag i Skytten är, hamnar vi då slutligen vid "lätta pengars" Jupiter som ligger i pengarnas tecken Oxen - en Jupiter som återfinns även i Fredrik Reinfeldts horoskop och som där utgör en nyckel till varför mannen helt saknar kultur och briljans. Han är bara en civilekonomi som vill sno åt sig pengar att shoppa bort sitt liv för. 

Här, i promemoriahoroskopet, ser vi den onda roten - pengar - till varför ett så föraktfullt lagförslag kunnat läggas, att VISSA ska få mer hjälp än andra att förkovra sig bara för att deras föräldrar hunnit längre på vägen ner i det helvete som är förberett för girigbuken.

För Jupiter är så långt vi kommer i denna ovanligt långa disponentkedja av tilltagande dekadens. För när vi tar ett steg till och studerar Jupiters ägare, då är det pengarnas Venus och Venus ligger i horoskopets stigande tecken Tvillingarna, som ju betecknade Sakfrågan! Här har vi gått ett varv runt. Den mest fördolda disponenten, "stora och lätta pengars" Jupiter ligger alltså bakom hörnet på den mest uppenbara, förstahusplacerade pengaplaneten Venus.

Efter den här granskningen av ett horoskop för en själviskhet och materialism som kommer rakt från helvetet mår jag fysiskt illa! Så ursäkta mig, men jag måste gå en promenad nu och vädra bort moderatvibbarna ur mitt psykiska system!


Tillägg. 

Om Jupiter i 12e är "roten" till den Venus i 1a som är den manifesterade idén om skattelindring för den som har råd att hjälpa sina barn, kan man fråga sig hur stora eller lätta rikedomars Jupiter någonsin skulle kunna nå sina mål när den ligger i den materiella förlustens 12e hus. Men låt oss säga att till och med denna paradox röjer hur i grunden obegåvad den sittande regeringen är. ALLA utan dess korrupta dårar ser problemen med idén. Så Jupiter i 12e har sin logik, trots allt.

Även: Solen är verksamt ond i detta horoskop så att Regulus välsignelse i tredje huset blir dubiös. Tredje är dessutom ett halvt ont hus (eftersom dess motsvarande planet Merkurius är amoralisk). Det är således en OND ambition detta härskar-Lejon uttrycker. 

Men inte kan vi hjälpa onda ledare på traven att framskapa barn får i fädernas fotspår och blir morgondagens chefer (Lejonet) som verkar ont och gynnar sitt eget toppskikt. Inte ens idén om det goda i att hjälpa barn till bättre studieresultat har därför godkänt i horoskopet. Solens VERKSAMMA NATUR är ond eftersom det bara är elitbarnen som skulle få åtnjuta denna läxhjälp.

Inga kommentarer: