Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 november 2012

Expressens ledare har rätt - Satan bor i riksdag (och regering)

Expressens ledarsida kallas nu Sverigedemokraterna öppet för lögnarnas parti. Falskhet är i min bok den värsta synden för den söker förgifta själva vår andningsluft. Kolumnen är läsvärd just för att Jimmie Åkesson och anhang så generöst bjuder på sitt ohöljda mörker.  

Och så mycket måste medges, att där Fredrik Reinfeldt och hans Nya Moderater använder lögnen punktvis och instrumentellt för att dupera den obegåvade medelklass som är deras främsta måltavla och som ändå inte bryr sig om annat än de pengar regeringen sticker åt dem mot det underförstådda löftet att rösta för mer destruktion av samhällets trygghetssystem, där genomsyras Sverigedemokraternas själva väsen av Lögnens ande.

Det kanske är dags att den här bloggen söker göra lite större åtskillnad på vad den onda stjärnan Algol - den ljugande och konstrande Satan - håller på med i de horoskop där den syns dominera. Bara vissa blir redskap för den ontologiska ondskan och tror inte sällan att de står för det rätta medan de verkar det onda som kommer att ge dem en plats i historieböckernas spalt för skamligheter. 

Tills problemet med antikens "onda stjärna" systematiskt benats ut får den här lilla samlingen duga. En slags "The Best of Satan".


*****

Åter i Expressen röt Jonas Sjöstedt (v) till för att Göran Hägglund (kd) falskt pådyvlade honom åsikter han helt enkelt inte stod för.

Placerar vi de stiliga männen Åkesson och Hägglund sida vid sida arbetar de inte bara med en respektabilitetens klädkod och säger sig företräda "verklighetens folk", vad det nu är. Båda är dessutom födda då himlen svårt anfäktades av Tillvitaren av falskhet, åklagaren Satan! 

Men ingen trend är belagd utan tre exempel. Moderaten Anders Borgs 24 utfall mot bankernas girighet (någon har räknat!) utan att han överhuvudtaget är intresserad av att ändra på rovkapitalismens spelregler - det måste vara ett minst lika grovt uttryck för Lögnens ande som någonsin Jimmie Åkessons spelade ovetenhet om allt som pågår i hans parti!


Åkesson: Visserligen bara 2 av 7 klassiska
planeter i Mörkrets kvalitet, men en  av dem
är Saturnus, ägare till sinnelaget i Stenbocken.

Satan stryker i närheten av Åkessons själva
livsuppdrag, Solens "Lev och låt leva" och
korrumperar värderingar och aktiviteterna
.
Hägglund: Om hans själ tycks
Gud och Satan ännu utkämpa en kamp.
4 av 7 planeter i helvetesvärldarnas kvalitet.
Borg: 4 av 7 klassiska planeter i Mörkrets kvalitet
och säkerligen Månen under Satans inflytande
.

Den grupp som förde fram Jesus till den politiska aktivismens arena - fast han själv gjorde ett och annat för att bidra till sitt förevigande - kallade sig Ljusets söner och arbetade med en persiskinfluerad ljus/mörker-dualism identisk med den vi hittar i (relativt) näraliggande Indien och dess astrologi. Det är uppenbarligen samma världsbild i botten, troligen hör också den kinesiska yin-yang-läran (mörker/ljus) hemma på samma släktträd.

Det berömda kapitlet om de två andarna i de judiska Dödahavsrullarna (århundradets arkeologiska fynd som de kallades) innehåller bland annat detta bistra antagande:
"Hela mänsklighetens öde och karaktär är sammanflätad med dessa två andar. Alla människoskaror, från en generation till nästa, är arvtagare till dessa andliga uppdelningar, och de vandrar och beter sig i enlighet med andarnas naturer."

Och vidare: "Gud har inrättat dessa andar som jämlikar intill den Yttersta tiden, och en evinnerlig fiendskap att råda mellan deras avdelningar. Falska gärningar är således en styggelse inför Sanningen medan de sannfärdigas vandel på samma sätt betraktas som vanartig av de som är perversa."

(Wise/Abegg/Cook - Dead Sea Scrolls, A New Translation, s. 131, HarperCollins 1996)

Som vanligt kan den ljusare se in i den mörkes motiv men inte vice versa. Djävulens barn kan helt enkelt inte lämna sitt eget perspektiv och förstå. Ljusets barn har redan uppnått transparens och kan därför "avsmaka" alla perspektiv och synsätt och objektivt avgöra sanningsfrågan.

Dock ingen av de här tre exemplen på Satans underhuggare.

Följer man enbart de tre kvaliteternas antydningar har ingen av dem ett sinne som kan förmår härbärgera Sanningen. 

Åkessons Måne i Stenbocken disponeras av mörkerplaneten Saturnus i vad som paradoxalt är ett Eldtecken av mörkrets kvalitet - Lejonet.

Hägglunds Måne i tamasiska Lejonet disponeras förvisso av sattviska Solen i rajasiska Stenbocken, vars härskare Saturnus dock är mörk men här står i sattviska Skytten. Inget entydigt besked således.

Borgs sinne i mörkrets Oxe disponeras av Venus som i Skorpionen bestyrker hur becksvart det är i hans lägre och mer irrationella själsnivå. Då Venus står för pengar, är han precis den sista person svenska folket borde ha anförtrott sina statsfinanser!

Av de tre har bara Borg den agerande Solen i den sattviska kvaliteten, och Skytten gör honom mycket riktigt överoptimistisk och uppenbarligen helt omedveten om den avgrund av mörker han bär på och som påverkar hans tankar och syn på det goda samhället. 

Tänk scenariet: en överoptimist som agerar på en fullständigt kolsvart inre attityd! "Det kommer inte att bli lätt" att bryta sönder Sverige och krossa dess humana ideologi om en allmän välfärd. Jag har inte läst hans manifest motsvarande den galne Reinfeldts utsvävningar om ett mentaltstört svenskt folk, men horoskopet hade verkligen kunnat ge en förvarning.

Tyvärr fanns ingen i hela Sverige på plats som tillämpade antikens astrologiska tolkningsregler. Inte en enda antik filosof i hela Sverige att varna folket för att sjunka så djupt i konsumtionsträsket att högern ens lockade det  minsta. 

Och nu med onda tider och ännu mer finanskris, löper därför de djupast obildade av alla dessa otänkande offer rakt i armarna på Sverigedemokraterna. 

Det är högerregeringen som bär ansvaret, inte bara för den svenska skolans försämring utan även att 10% av befolkningen morfat och blivit fascister (fast de förstår det knappt själva). Det vore bäst att ge regeringen ett nådaskott - dvs misstroendeförklara deras regeringsduglighet. Men det gör inte (s) eftersom de kallt räknar med att vinna 2014 och sedan fortsätta med _nästan_ samma politik. 

Är det inte uppenbart att näringslivet redan givit Borg och Reinfeldt tummen ner och nu sätter sitt hopp till den högersta falangen av socialdemokratin?

Stefan Löfven har nu inte Satan stämplad på någon av sina primära himlaljus (Sol och Måne), så det finns ändå en viss chans att det här fria fallet under regeringen Reinfeldt går att hejda. Med avdragsgilla bartenders för moderaterna i Brommas mediefolkstäta villakvarter och på säkert alltjämt nazistiska Lidingö går gränsen för vad ett folk ska behöva vara med om. 

Borg och Reinfeldt är faktiskt sadister, men deras sadism är förfinad och skickligt förklädd till sakliga uttalanden. Men den som inte kan se bortom pratet och skönja verkningarna av deras nu sexåriga framfart bör inte rösta nästa gång. En så blind människa är en samhällsfara.

Inga kommentarer: