Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 november 2012

Den heterosexuella zodiaken

När individer tydligt tar parti för en enda fråga, kan man alltid misstänka att de drivs hårt från den arketypiska världen, där Platons Former verkar på människans själsliga led.

DN-rubriken om att Frankrikes katolska kyrka tar strid om homoäktenskap mot den svurne fienden, materialismen med dess totalitetsanspråk (här representerad av den socialistiska regeringen), dyker namnet på kardinalen i Paris upp.

Det är remarkabelt hur väl bloggens tidiga påminnelser om hur zodiakens "fyra hörn" representerar den mänskliga reproduktionsakten och det äktenskap som legitimerar djurisk lusta och binder det till en överordnad idé om trohet mellan två människor, går igen i kardinalens horoskop. 

Libido eller könsdrift ligger under planeten Mars, som biologiskt faktum Mars härskarskap över Skorpionen och i dess effekter Mars som härskare över Väduren, det nya livet, barnet, debutanten i vår värld.

Men det är Fader-principen Stenbocken och Moder-principen Kräftan - den gyttjiga och blott naturliga människan av kött och blod som krävs för att Venus, härskare över Vågen, skall kunna göra sitt arbete. Själva föreningen mellan två sorters kroppar, mannens och kvinnans, sorterar under alliansens tecken Vågen och som ideologiskt Lufttecken är det också här själva konceptionen "äktenskap" hör hemma. 

Det är notabelt att dessa fyra tecken är de som utgör den "vacklande" mellankvaliteten, passionens Rajas guna, en slags blandkvalitet där ömsom ljuset (Sattva) och ömsom mörkret (Tamas) dominerar själen i dess liv på jorden eller någon annan planet (på ett annat frekvensomfång).

Och se nu hur den strikt heterosexuella zodiaken, med dess "regel" ("naturlag") för hur alla manifesta arter måste tillgå för att fortleva, fyrar på alla cylindrar i Vågen när kardinalen föddes:


Indisk astrologi arbetar med tre typer av ascendenter. Dels det tecken som faktiskt stiger i öster timman då individen föds, men även sinnelagets ascendent (Månen) och andesjälens (Solen) dito. Kardinalens födelsetid är inte känd, men här är det nymåne och därför talar Måne och Sol exakt samma budskap. Resultatet blir en individ som med både själ och hjärta ser och förstår och verkar som ett rent språkrör för Vågens princip.

Intressant nog faller vreden eller det "heliga kriget" (Mars) på det åttonde huset för sexualdrift (den blinda naturens reproduktiva stil) och den i sig sterila formförlänare (Saturnus) som står där. Luftblå ideologi söker pålägga den irrationella sexualiteten och dess låga och fallna lergrötsrealism ett koncept från högre och mer förfinade luftlager.

Här ser vi precis dilemmat för all religion och filosofi i vår tid: hur ska anden (Luft) kunna påverka själar som fallit så långt i medvetande att de är direkt styrda av sina egna värdkroppar, slavar under sina kroppar? Och en hel industri i västerlandet som tillverkar mode, deodoranter och mystiska biokemiska prestationshöjande preparat - allt för att människorna ska konsumera och tänka enbart som grisar gör under hela sina liv!

När Paris kardinal vänder sig mot att göra homoäktenskap till en institution i det sekulära samhället är det egentligen bara en fråga av många kring mänsklighetens förfall under materialismens mörka tid, den som kan sägas ha börjat när fysiker och kemister lyckats klargöra det periodiska systemet i slutet av 1800-talet. 

Sedan dess har det bara varit krig och elände i västerlandet och en mänsklighet som blivit allt dummare och mer självfixerad ju mer deras Jord/Vatten-nivå matats (för materiellt har det blivit bättre för flertalet) samtidigt som agendasättarna svartlistat ämnen som hör till Luft och Eld som antingen icke-existerande eller också oviktiga för människan (Svenskt Näringsliv 2011: "högskoleämnet filosofi är inte lönsamt"). 

Ingen kan betvivla att den sekulära civilisationen är en gigantisk självmordsbomb. Sedan banksystemet (Mammon, Penningen) blivit synlig som det hungriga monster det är, har vi dessutom bättre börjat förstå vilka obetydliga nollor våra politiker är - se "civilekonomen" Fredrik Reinfeldt, är det en vis politiker? Ett dygn satt han och vred sina händer efter rapporten om en självmordsbombare i Stockholms julrusch. Människor som bara kan "räkna" på allt, saknar kapacitet att ens styra sina egna tankar på ett omdömesgillt sätt.

Betrakta det som att vi själva bett om att få självmordsbombare på våra gator, till illustration av något vi verkar helt inkapabla att förstå om oss själva och vår kultur: att den är sataniskt svart i sitt månghundraåriga utnyttjande av övriga världen.

Troligen är homostörningarna större i västerlandet än i andra kulturer eftersom själar tenderar att återfödas inom sina "invanda" kulturkretsar. Det som på makronivån är en uppfuckad civilisation blir naturligtvis också svårt störda själar på den enskilda nivån, och därför kan man spekulera i att fler själar i västerlandet får problem när de växlar mellan manliga och kvinnliga värdkroppar än i traditionella kulturer där manligt och kvinnligt är tydligt definierade. 

Hypersekulära Sverige kan faktiskt vara dit de sjukaste själarna kommer när det västerländska systemet skadat de levande varelserna tillräckligt. Jo, en själ kan bli skadad! Nyplatonisterna (cirka 200-500) hade problem med den här frågan, men kom fram till att själen på något sätt måste kunna dra erfarenheter av jordelivet för att det alls ska vara meningsfullt, lite som Larmarcks variant av evolutionsläran. Den senare bestreds och nedkämpades av de infantila darwinistiska biologerna (typ: Richard Dawkins) som alltid hävdat att naturens genetiska subsystem är en "svart låda", omedveten och oemottaglig för de erfarenheter de levande varelserna gör i sina liv.

För en hyperskarp journalist som omskolade sig till filosof och skrev vår tids perfekta introduktion till motsatt tanke, att medvetande genomsyrar varenda liten partikel i universum, se Christian De Quincey och hans fenomenalt läsvärda Radical Nature.

*****

Jupiter som religionens planet står i tionde makthuset. Fastän kardinalen själv inte skulle se detta budskap om en karriär inom en mäktig religions organisation som en beskrivning av Den Stora Skökan, är det faktiskt vad Jupiter i Kräftan säger. Homosexualitetens fiender är själva kidnappade av den osynliga kvinna som kallas Naturen. Hennes själviskhet är så enorm att hon definitivt är "hetero". Hennes överlevnad beror helt på att människorna fortsätter reproducera sig. Skulle arten pga. grasserande homosexualitet dö ut, vore det också slutet för hennes evolution som en själens parasit - via de mänskliga jordkropparna. 

Men detta är kristendom på en högre nivå än kristendomen själv förstår. De kristna rörde till det för sig ganska omgående genom att både predika Naturens ondska MEN samtidigt bejaka den inom ramen för dess egen heterosexuella metod för att hålla det biologiska livet intakt. Problemet fanns faktiskt i kristendomens allra tidigaste judiska upprinnelse, där en mörk syn på Naturen utvecklats (samma tendens fanns hos filosoferna som just föregick nyplatonismen) samtidigt som traditionen lärde ut att skapelsen var Guds och därmed god. 

Den judiska kristendomen hittade en lösning på problemet: Under Gud klöv sig tillvaron i en ljus och en mörk halva, med ärkeängeln Michael som ledare för den förra och den fallna ängeln Satan som ledare för den lägre halvan.

Pariskardinalens Jupiter "upphöjd" i Kräftan indikerar således en positiv skattning av den osynliga Naturen och dess kraft att skapa halvdana och tidsbundna (och självförstörande) kopior av de original som lever det äkta och eviga livet i Ljusets världar. Därför är Kräftan, när hon överordnas alla andra värden i zodiaken en hyllning till en Sköka.

Detta följer oundvikligen eftersom kopulationens tecken Vågen stiger i öster. Den som föds till jorden för att spela det symboliska "alliansspelet" måste ha som världslig ambition Kräftan i tionde. Därför kanske vi, helt oavsiktligt, löste gåtan med varför Vågens tecken grasserar så i den stora studien av ateister nyligen.

Men kardinalen har ju svurit kyskhet? Ja, men med "hor- och horbockssyndromet" (Mars + Venus) kan man kanske säga att hans tankar är helt överhettade av frågan om kopulation av olika slag och med Jupiter i Kräftan i karriärhuset, så har han sökt och funnit kyrkans hägn och i den skyddade verkstaden har han kunnat på ett ideologiskt eller intellektuellt plan bearbeta något som tydligen är en medfödd skada i hans själ: han har varit en horbock i ett tidigare liv denna kardinal, men i det här livet försöker han hitta en balans. Det är förvånansvärt få människor som är på jorden för att göra något gott helt och hållet för andra, de flesta är här för sin egen skull.

*****

Bland 1.500 horoskop med känd födelsetid hittar jag ett enda där SAMTLIGA TRE ASCENDENTER ligger i Vågen. Det vill säga, individen är född under en nymåne och därtill i soluppgången. Detta är Kyle Minogues om möjligt ännu vackrare yngre syster Dannii Minogue.




Jag spanade efter en lämplig bild och hittade den här. I vidhörande artikel beklagar sig sångerskan över att medierna hånat henne för att inte ha varit lika mager som systern. De här orden från "fetproppen" är intressanta:

"Det sjuka var att jag kände mig bekväm med mig själv, jag kunde inte förstå varför andra hade sådana problem. Det var inte deras kropp, det var inte de som traskade runt i den."

Här hörs skillnaden mellan t.ex. Jordelementets typiska identifikation med sin fysiologi och Luftelementet som lever med distans. Dannii Minogue är sannerligen inte kardinal eller yrkesfilosof, men helt naturligt väljer hon att separera den levande varelsen från dess biologiska värdkropp. Andesjälen "traskar runt i kroppen" men ÄR inte kroppen. 

Man kan visserligen argumentera att alla fyra element använder den här formuleringen, men är tveklöst Luftelementet som ligger bakom upptäckten att människan är något annat än ett djur som lufsar runt på jordytan. Det är i själva verket Tvillingarnas tecken som introducerar det mänskliga intellektet till föregående Oxes irritation (tecknet som inte vill tänka utan bara "vara" i Guds gröna hage).

Med samma logik som Vågen söker Skökans väg (eller biologism), leder Tvillingarna i öster till att det högsta världsliga tiondehusmålet blir Fiskarnas tecken, det tecken där själen rentvår sig från världslig besmittelse och når andlig autonomi. Och Tvillingarnas härskare Merkurius är ju faktiskt en symbol för den högsta själsliga principen. 

Detta "sammanträffande" (Tvillingarna i öster ger moksha som världslig ambition) stämmer perfekt med att indisk astrologi gärna kopplar filosofi till Tvillingarna trots att Skytten/nionde huset formellt står för vetande om det högre. 

Men man skulle kunna tänka sig att Merkurius (Buddhi/intellektet) är just det intellektuella arbeta som filosofi (kärlek till vetandet) faktiskt är, så att Skytten/nionde huset mer ska fattas som resultatet av detta intellektuella arbete. Det pågår ständigt ett givande och tagande mellan tecken i opposition och tanken är att polariteterna ska upphävas när de korsbefruktat varandra tillräckligt.

Om Dannii Minogue kan väl också sägas att det är rätt typiskt att det är kroppslig skönhet som direkt går i förgrunden när alla tre ascendenterna ligger i det luftblå tecken som ägnar sig åt skönheten som bakomliggande konception eller platonisk form. 


Inga kommentarer: