Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 november 2012

Den här kvinnan författar via sjätte sinnet

Oj oj oj! är min första reaktion när jag ser den hiskligt rundögda Hilary Mantel i SvD. De valde verkligen det sämsta foto på kvinnan som finns på förstasidan av Googles bildgalleri.

Men den här bilden, tagen 2009, visar den historiska författaren och specialisten på Tudordynastin "at her most regal". Och blicken är skrämmande genomträngande kan jag konstatera efter att ha tittat på flera foton. Ulf Lundell får faktiskt ta ett steg tillbaka. 

Här måste man börja undra om det är en helt ren själ som befolkar brittiskan, en övernaturlig varelse som inte som vi andra är bundna vid kretsloppet. Två gånger på bara några år har hon kammat hem prestigepriser i England genom kreativa iscensättanden av oväntade perspektiv på drottning Elisabets våldsamme far, Henrik VIII, och hans hovstat.

Övertygad om att sådana här ögon motsvarar ett mycket extremt horoskop och med en misstanke att hon skriver sina historiska romaner via någon form av synskhet, räknade jag ut födelsekartan. 

Och vad kan man säga annat än, wow! Hon är definitivt en reinkarnation av någon från den här tiden eller står i "supralunär" kontakt med den tidens skeenden.



I avsaknad av födelseklockslag är ett horoskop baserat på Månen som "psykisk" ascendent talande nog. Det råder en intensifierad energi genom av fullmånen och Solen och Månen ockuperar Luft och Eld av den sattviska eller vetande kvaliteten. (Gnostiker i Främre orienten för 2.000 år sedan hade exakt förstått det här.)

En axel i Eld och Luft innebär inte nödvändigtvis en extrem karisma, men det är frågan om vi inte kan spika en ny regel här och nu. Kvinnan har två extrema axlar. Den andra, mellan Väduren och Vågen, går sannerligen inte av för hackor. Planetära vännerna Mars och Jupiter är Eld och Eter respektive och tecknens rajasiska eller passionerade natur tar sin kurs, ledda av kunskapens kvalitet Sattva. Allt detta stärker känslan att kvinnan har ett utvecklat sjätte sinne. 

Ja, det är faktiskt bara att titta på Månen så ser man det sjätte sinnet !!! Månen i Vatten och Jord relaterar som regel "neråt", mot den fysiska världen, medan positivt polariserade sinnen, om övriga faktorer ger stöd, kan indikera någon som ser in i den andliga världen eller åtminstone har en brinnande inspiration. (Och oftare än man kan tro ska denna inspiration visa sig vara rena fakta, hämtade på översinnlig väg.)

Här är Månen direkt baserad på en eldbaserad och därför "seende" Jupiter - Jupiter som i sig symboliserar det högre vetandet eller intuitionen. Det här helt logiskt att hennes specialitet är att levandegöra persongallerier med så viktiga placeringar i de mänskliga relationernas element, Luften. Låt människorna i Jord prata inkomster och gnälla över skattetrycket, det är först i Luft den verkliga människan framträder - kartritningen för vad mänskligheten en dag ska bli, när kapitalismen och girigbukarnas tid gått till historien.

Och som om inte redan första intrycket av SvD-fotots nästan lite galna blick utlöste misstankar om en klärvoajant kvinna, dyker en bit i texten upp en kapitelrubrik. "An occult history of Britain". Jo jo, man ska lita på sin första känsla.

På det här fotot ser man kvinnans mycket säregna kranieform. Faktum är att hon ser ut att ha stigit rakt ur ett engelskt personporträtt från 1500-talet!



Härligt skivmärke från 1970-talet
och som synes retro redan då


Här är för övrigt ett inlägg om England och pedofili (apropå BBC-mannen Jimmy Savile). Där kan horoskopen för Henrik VIII och dottern Elisabet beskådas. Man kan fascineras av att författaren Hilary Mantel har "historiens" eller fixeringens planet Saturnus i Jungfruns 16e grad - ett passande tecken för Tudorperioden. Som tidens planet är Saturnus förstås också historiens planet.

Kung Henrik hade den aggressiva Mars i Jungfru och aggen riktade sig mot Månen i ett helt stim fisk mittemot. Hustrumördaren och de skiftande objekten för hans nycker. 

Mantels koppling till drottning Elisabet, Solen i Jungfrun, är än starkare men ändå kall. Enligt SvD-artikeln tonar hon ner Elisabet i sina böcker, vilket också är det rimliga utfallet om man har sin begränsande Saturnus bara en grad från Elisabets fallna Venus i Jungfrun! Inte någon större värme mellan de kvinnorna, så att säga.

Artikeln nämner furstespegeln ”Il Cortegiano, och förordet till den skrevs av den 17e greven av Oxford. Hans horoskop också figurerat på den här bloggen.

Jag inser just en märklig synkronism som undgick mig för en timma sedan (ja hur kunde jag ha vetat - jag hade inte sett SvD-artikeln ännu). Jag lyssnade då för första gången till brittiska gruppen The Stranglers (stryparen Saturnus) album AURAL SCULPTURE från 1984. Jag fascinerades mest av öppningsspåret, Ice Queen. Den brittiska författarinnan är till följd av en sällsynt sjukdom född steril.

Inga kommentarer: