Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 november 2012

CIA-chefen & lärdomen



DN nämner en rejäl felkalkyl av skaparna av ett våldsspel för den hjärndöda ungdomen. I spelet skymtar den just avgångna CIA-chefen David Petraeus förbi som USA:s försvarsminister. Tänk hur köttets lustar kan rasera det som rent rationellt såg så entydigt ut.

Kanske skulle spelutvecklare hålla koll på astrologins varsel? Petraeus meddelar sin avgång "eftermiddagen" den 9 november och transiterna över hans födelsehoroskop såg ut så här:




Petraeus födelsetid är okänd men jag tror mer på en eftermiddagsfödelse och Månen i passionerade och instinktiva Kräftan. Det skulle kunna förklara hur han efter en lyckad militärkarriär (general) så totalt tappar huvudet för en kvinna.

Olycksplaneten Mars når denna dag samma tecken den stod i vid militärens födelse. Den transiterande Solen har just nuddat vid sin egen startposition. 

Och inte minst: vi har Gränsdragaren Saturnus i militärens soltecken. Åtminstone med de "tunga" Saturnus och Jupiter märker man effekter, särskilt när de lägger sig i aspekt med sitt eget natala läge eller hus de tillfälligt äger. På ett eller annat sätt är alltså de stora ödespenslarna ständigt verksamma i utformandet av ödet, och Mars är mer av en triggereffekt - som ett getingsting.

I brist på födelsetid och inte ens en helt säker Måne går det inte att säga så mycket om hur Jupiter och Saturnus verkade på militären, bara att det är passande att olyckans Mars nådde sitt efter startläge just då CIA-chefen avgick.

John Allen, general och högste befälhavare i USA:s "belägring" av Afghanistan, är också involverad i skandalen, och samma resonemang gäller här.





En minst lika skakig tid för den här generalen eftersom han har den ytterst dubiösa ömsesidiga receptionen mellan Mars och Venus. "Horbockssymptom" eller krigshetsare kanske är samma sak? Men elementen Vatten och Luft kan ge märkliga desinformativa tendenser, och det är bara att påminna sig Bitterfittan Sveland som verkligen inte hanterar fakta på ett ärbart sätt. Hyllningsboken till skilsmässan (som jag inte läst) var bara banal och flera år dessförinnan skämde hon ut sig genom att begå karaktärsmord på Jesus moder Maria i ett dåligt bidrag till en utställning. 

Relationer (Vågen) är något Skorpionen inte bör blanda sig in i. Det kan t.o.m. bli skorpioniskt hat till samlevnad, om man använder den storsäljande Bitterfittans karta som en viktig ledtråd. Här således en general med samma röra i samma hörn av zodiaken och indragen i en skandal som ytterst bottnar i en smygande (dolda Skorpionen) otrohet (Vågen). Planeterna Mars och Venus är precis de rätta för typen av skandal.

Också general Allen har som synes påhälsning från Gränsdragaren Saturnus i dessa dagar, men i hans fall är det inte sordin på Solen utan Saturnus retur till sitt startläge. Här är ÄNNU ett exempel på hur den i sig förnämligt UPPHÖJDA Saturnus i rättvisans sak (generalen tänker sig säkert att han tjänat det goda med sitt liv) spårar ur eftersom dess korrekthet i den sjunde himlen inte lyckas nå ner till vår värld. Andra störningar kommer emellan. 

Att han är en stridens man syns också av att Solen i Skytten inte alls håller måttet som det nobla tecken detta är. Solen ägs visserligen av dess planetära vän Jupiter, men expansionsplaneten har förrirrat sig in i mörka och materialistiska vanföreställningar om att äga och utvidga sitt eget territorium : Oxen - den materialistiska territorial- och ägandeinstinkten. Vi har därför troligen den sämsta tänkbara typen av Skytt, men en fantastiskt tydlig symbol för en som skickas ut i en dammig obygd som Afghanistans för att säkra USA:s annekteringar där (imperaliststaten vill åt billig olja).

Just för att symboliken stämmer så väl har jag flyttat fram tidpunkten till 12.00 så att Solen hinner in i Skytten. Den viktiga Månen står sannolikt i Fiskarna och har därför också ett sinnelag orienterat mot framgång i frågor om territorier och ägande av dessa. 

Men skandalens huvudperson Petraeus har en så fascinerande himmel att jag måste peka på en sak till. Ponerar man att Månen hunnit in i sitt eget helt instinktiva Vattentecken Kräftan, måste det sägas att den faktiskt kan vara ofattbart korkad och genomskinlig i sina försök att dölja sig. 

Metoden varmed CIA-chefen och älskarinnan kommunicerade via nätet har beskrivits som att de smygtittade in i varandras utkastfoldrar online utan att någonsin skicka iväg mejlen. Kräftans typiska tendens att stänga sina dörrar men bara släppa in vänner. 

Jämför med Sol-Kräftans Reinfeldts ensidiga månande om de som det går bra för i Sverige och totala ointresse av att hjälpa dem utanför "the charmed circle". Dagens svenska nyhet är Arbetsförmedlingens katastrofsiffror över den nya utfattigdom som Reinfeldt totalt avsåg skapa bland de som inte har det så bra i Sverige. Kryptofascisten skrev det öppet i sin bok "Det sovande folket" från 1993.


*****

Antar vi Petraeus födelse så pass många timmar in på dygnet att Månen hunnit ur Tvillingarna, blir det plötsligt begripligt varför den här generalen kan ha verkat så skicklig (Vågen är ett bra militär- och strategtecken), men så i privata (Kräftan) frågor totalt tappar huvudet:





Ett spektakulärt gnistrande horoskop där särskilt Solen opposit Jupiter, Luft och Eld, antyder en skyhög intelligens - värdigt ledarskap för USA:s centrala intelligens/underrrättelse-byrå. Men om man antar en födelse vid 10.30 eller senare hamnar sinnet i passionstrånande Kräftan och blir en perfekt måltavla för omoraliska och libidinösa Mars. Och Eld och Vatten ger "sensationalism" - braskande rubriker!

[Efter inläggets publicerande hittar jag en bekräftelse på Solen/Jupiter. USA-bloggaren Winiarski skriver att: "General Petraeus har hyllats som en intellektuell gigant, som en av de största militära tänkarna i USA:s historia. Snudd på ett geni." (DN)]

Jag medger att skillnaden mellan en Mars i Skytten OPPOSIT Månen i Tvillingarna kan verka hårfin. Och även Tvillingarna är fullt kapabla till att leva ett dubbelliv. Men det är stupiditeten jag menar beskrivs bäst genom Månen i Kräftan, dess taffliga försök att hålla kommunikationen inlåst bakom Kräftans revirkonstruktion på ett vidöppet nätforum! Detta är just den dumhet en människa producerar när hon dukar under för den irrationella lägre själshalvan och följer Djurets (Vatten) och inte den andliga eller förnuftsbaserade Människans väg (Luft).

Ser man Luftplaneten Saturnus som själens form, vittnar Petraeus placering i Jordtecknet Jungfrun, ägda av Merkurius i driftlivets Skorpion (Vatten) att han i detta jordeliv valde att involvera sin själsliga struktur i det lägsta av alla existenstillstånd, instinktsdriven materialism. Som "karma-planet" kan Saturnus tolkas som att han hade något obearbetat i frågan "Jungfrun", i frågan om konsten att korrekt kunna hålla saker och ting åtskilda (diskrimination). Här misslyckades CIA-chefen och komprometterade sin arbetsgivare pga sitt eget bakomridåerna-smygande. 

Ta horoskopet som ett "blue-print" för vilka personer man inte bör anförtro högsta befäl. Lustigt nog är detta grundstommen till Fredrik Reinfeldts framträdande på jorden, låt bara Sol och Måne byta plats har vi den svenska förstöraren av den goda svenska samhällsmodell som under många år var ett föredöme i hela världen för dess humanitet och vilja att ge den enskilde alla chanser. Reinfeldt drog in landet i själviskhet, precis som CIA-chefen lät egenintressen smutsa ner ämbetet.


Bonusspaning

Jag prövar idén om Mars 210-gradiga angrepp (enligt indisk astrologi) på en Måne i Kräftan och kopplar det till Sol-Vågen, med dess över genomsnittliga intresse av förbindelser. Tre parametrar sållar bort de flesta av de till dags dato sparade 6.900 horoskopen (har jag råkat skriva femtusen-nåt på sistone var det fel). Kvar blir faktiskt bara 10 kartor.


  • Felix Bloch;23.10.1905 - Nobelpriset i fysik, mätte magnetism i atomkärnor (?)
  • Charles Bronson;3.11.1920 - gruffig och reaktionär actionskådespelare
  • David Petraeus;7.11.1952;12:00 (hypot.) - militär
  • Jack W. Szostak;9.11.1952 - Nobelpriset i biologi - studerade SKYDDSHÖLJET (Kräftan) runt kromosomerna
  • Elisabeth Svantesson;26.10.1967 - (m) ledamot i riksdagen (partiet för dem som inte kan tänka längre än att skydda egna intressen)
  • Kirsten Imrie;26.10.1967 - glamourmodell, kokain-offer
  • Keith Urban;26.10.1967;12:00 - kokainmissbrukande countrymusiker och Nicole Kidmans senaste val av framgångsrik men dålig man
  • Carl-Michael Edenborg;27.10.1967 - drogliberal förläggare av pornografiska böcker, lyxförpackade för att ge illusionen av "finkultur"
  • Lynndie England;8.11.1982 - brottsdömd militär, torterade krigsfångar
  • Lindsey Vonn;18.10.1984 - glamourvacker kvinnlig alpin skidåkare, i dagarna mystiskt insjuknad i okänd åkomma
Notera hur Vonn insjuknar jus då Mars når Skytten där den stod när hon föddes. Notera stråket av tre individer på raken 1967 med drogproblem eller en helt urspårad syn på personlig frihet. Förläggaren Edenborg verkar intelligent och kultiverad och påminner således om den i övrigt begåvade fd CIA-chefens Sol-Våg (ett intelligent tecken). Men att en punkt i horoskopet ser bra ut är ingen garanti mot egenheter på andra ställen! Människan är ett komplext och sammansatt ting. Många av våra tidigare liv slåss om att få en syl i vädret, ibland i en och samma fråga. Det är för att vinna en högre grad av integritet som man återföds om och om.

De här tio svagt besläktade horoskopen stödjer helt den "sensationalistiska" hypotesen: Eld och Vatten ger osunda och överdrivna (ibland vanställda) begär. Charles Bronsons karaktärer var i allmänhet ren pöbelmentalitet. Vigilantes eller egenmäktiga män som skjuter först och frågar sedan. Ett perfekt exempel på Kräftans tecken i dess sämsta utförande: en främlingshatare som inte kan råda över sin instinktiva fruktan för allt okänt. 

Att Kräftan, den sårbara i zodiaken, också bär på förmågan till utstuderad grymhet har bloggen inte nämnt. Kvinnliga militären Lynndie England har ett svårbegripligt horoskop, det ser vid första påseendet inte "svårt" ut alls. Det är ännu en Fredrik Reinfeldt fast med omkastad Sol och Måne. Kan det vara något att den skrämda Kräftan och den mentala balansens Våg helt enkelt inte är en särskilt bra kombination? (Jag ska återkomma till detta uppslag för en specialstudie.)

Reinfeldt är mentalt låst i sitt förakt för vad han tror är "slöa bidragstagare" (och att välfärdsmodellen framskapar sådana), och han har haft så pass många själviska svenskar med sig för att under flera år få positiv feedback på vad som bara är svår inbillningssjuka. INGA siffror, INGA resultat stöder Reinfeldts politik. Allt har blivit sämre. Så nu spricker hela skiten med AF:s påpekande att otroligt många svenskar står helt utan materiell trygghet. Detta är sanningen om hur landet mår efter sex år med Reinfeldt vid spakarna... 

Sätt aldrig en människa med vita fläckar på sin kognitiva karta att leda, det är vad fallet med CIA-chefen lär även svenskarna. Inifrån sin slutna cell (Månen i Kräftan, hypotetiskt) såg inte Petraeus olyckan (Mars) komma. Den som sluter sig och blir förstockad förlorar den reella intelligensen.

*****

Inga kommentarer: