Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 november 2012

Ännu ett nassesvin i det sovande folkets riksdag



Det vore för billigt att bara påpeka att den sverigedemokratiske rasisten Lars Isovaara själv inte ser helt svensk ut, men har desto tydligare drag av finländare med sneda eskimåögon och höga kindknotor. ("Vill vi verkligen ha sånt folk i Sverige?") (Expr, SvD, DN)

Hans påstådda grymtläten i riksdagsbyggnaden, riktade mot en vakt av utländsk härkomst, är en så tölpaktig nivå att man måste påminna att svenska folket i oväntat stor utsträckning är avskum - det är ju vi som röstar in sånt här pack i riksdagshuset där de BÄSTA ur folket borde sitta och rådligt styra samhället till allas bästa. Moderater och Sverigedemokrater - hatiska, snåla och själviska. Vilket landet det här har blivit tack vare marknadsliberalismens onda manipulation av allas förstånd.

Med fallet Isovaara utsätts bloggens enklare typ av astrologi för en svår prövning, den astrologi som enbart bygger på födelsedygnet (och där samma horoskop delas av mängder av personer bara i Sverige). 

Det kan väl aldrig vara så att det föddas tusentals skitstövlar över världen under samma dygn som Isovaara? Samma gamla fråga om i vilken utsträckning kosmos är DETERMINISTISKT och vi - själarna - bara är passiva vittnen som följer med på resan och tror vi ingriper i skeendena. 

Just så hävdar nämligen de mest extrema formerna av antik filosofi, bland annat de grekiska stoikerna - som för övrigt härledde denna fatalism rakt från astrologin. Vad många sekulära inte tänker på när de ränner runt och jobbar och konsumerar, jobbar mer och konsumerar ännu mer, är att också den rådande västerländska världsbilden säger exakt samma sak.

Epifenomenalismen är en lära som i sak är nästan identisk med en viss typ av antik filosofi, vare sig grekisk eller hinduisk, bara det att den utgår från en naturalismen som sin grundbult och inte idealismen. 

Enligt epifenomenalismen presenterar den fysiska hjärnan dess bärare med en illusorisk jag-upplevelse som kickar in några tusendels sekunder efter fullbordat faktum, men som zombiekropparna likväl torskar på totalt och ägnar hela sina liv åt att försvara och hävda sitt "fria tänkande". Läran är så groteskt absurd att det inte är märkligt att Humanisterna, VoF och de andra genuina folkförvillarna förbigås med en ointresserad gäspning av den stora massan.

Men enligt stoicismen skulle rasisten Isovaara och tusentals andra på jorden detta dygn vara medvetandeväsen som alla förpackats i samma kosmiska skräp, med resultatet att de är något mindre än vanliga människor, kanske någon slags halv-demoner i mänsklig kropp. Även djur som föddes detta dygn skulle lida av samma tillverkningsfel.

De som nu blivit förpackade i en så här sekunda kropp förstår det i allmänhet inte själva eftersom alla kommer med inbyggda måttstockar - och det är väl deras smala lycka! De snubblar runt i ett kognitivt universum som skulle rymmas på lillfingernageln hos en av deras mer lyckosamma bröder och systrar. Skulle däremot ett land drabbas av sådant andligt mörker att folk överlag inte längre kan göra korrekta bedömningar och röstar in skräp i riksdagen, då kan vad som helst hända med det landet. Se bara tyskarna, Adolf Hitler och Andra världskriget. 

Européer tycks bära på så underlägsna gener att de bara under 1900-talet lyckades starta två världskrig, så det mesta talar för att de skulle göra det igen om de fick chansen. Och alltid med samma tragiska projektion av sin egen underlägsenhet på andra folkgrupper, ibland judar, ibland romer, ibland muslimer. Det blir en av framtidens viktigaste forskaruppgifter att isolera och eliminera de här defekterna som vi hittar hos vita människor och som gör dem socialt inkompetenta och fullständigt inkompatibla med morgondagens globala samhälle.

Astrologin räddar sig ur knipan med "för-dömda" eller dåliga dagar genom sin precision ner till timman eller som i indisk astrologi, till system med sådan hög granularitet att tvillingar födda med bara någon minuts mellanrum kan ges en egen och unik livsprognos ("Shashtyamsa" eller sextiondedelningen av ett horoskop). Att dessa metoder överhuvudtaget existerar avslöjar att det rasisterna skulle kalla svartskallar i själva verket har en oerhört mycket högre precision i sin kultur och t.ex. är betydligt mer medvetna om tiden än dessa bleka grisar uppe i mörka Norden.

Men ett dåligt dygn byggs sakta upp över tid, det kommer inte bara som en blixt från klar himmel. Astrologin summerar alla de sju himlarna och tittar på var och en för sig och hur de inverkar på varandra, för att förstå vad som händer nere i den fallgrop som är den sublunära sfären med planeten jorden i centrum.

*****
 


Själv född samma år som rasisten Isovaara känner jag förstås genast igen det här årets högre sfärer, och riktigt besvärande blir det att upptäcka att dygnets mest personliga planet, sinnelaget eller, Månen är detsamma hos båda! Men rasistens tidpunkt är alltså okänd och den sista faktorn kan förändra nästan allt. Dessutom har allt mellan Månen och de stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter hunnit byta positioner på de åtta månader som skiljer horoskopen åt.

Om man jämför på samma nivå av precisering, med Månen som ascendent, visar sig bloggaren ha haft mer tur med solplaceringen. Ur sinnelagets position ses Solen i femte huset som något gott. Livet är inte ont. Finnen med rasism i kropp har i stället en olyckligt placerad Sol: i åttonde huset för korruption, förfall och slutlig död. Den antirasistiska bloggarens Sol motsvara således Livets Lejon och rasisten vill Skorpionens död med sin aktiva (solära) vandring.

Att detta dystra livsuppdrag - att se mörker och korruption överallt - säkert inte kommer att stämma på merparten av alla som föddes den 23 januari 1959 beror således på att oddsen att också den fysiska ascendenten instämmer med psykets ascendent bara är 12:1. Dvs, bara de som föddes just då Månen i Tvillingarna steg i öster, drabbas av detta onda öde. Och de kanske inte alla blir rasister, några kanske dör unga eller drabbas av svår sjukdom. 

Astrologin är inte tillräckligt finkornig och kanske inte ens kan förklara de finare nyanserna i det bagage - de skulder och de fordringar varje själ tar med sig tillbaka till jorden varje gång de återföds. Astrologin ger trots allt inte några detaljbeskrivningar utan antyder bara vilka principer som verkar i det enskilda livsödet.

(Även här har de exceptionellt vakna indiska astrologerna sökt skapa ett tolkningsinstrument som gräver djupt i själens karma från tidigare liv! Men jag slog ganska snabbt bakut. Det är astrologins motsvarighet till att bli så rubbad som en räknenisse, en ekonomist. En sådan som Fredrik Reinfeldt som inte längre kan leva utan reducerar allt till kronor och ören.)

Efter att ha pekat på Satans stjärn och aggressionens Mars i horoskopet för den sinnessjuka Täbymördaren i föregående inlägg, är det naturligtvis en märklig koincidens att hitta ett nytt fall i Isovaara så fort jag tittar till nättidningarna nästa gång! 

De ljusröda bältena som börjar strax innan den mörklagda sataniska axeln tecknar plus-minus 3 graders intervallet inom vilket den onda stjärnan Algol kan sägas ha maximal styrka. (Inte så att Algol-effekten abrupt försvinner därefter - alla dessa gränsdragningar är enbart av praktisk natur.)

Att trubbel faktiskt är att räkna med från detta håll i världsrymden trodde jag faktiskt inte när jag på prov började rita in Algol i horoskop. Men den syns vara en högst verksam faktor i mängder av problemhoroskop. Det är nu länge sedan jag i bloggens tidigaste skede (mars 2009) ritade upp horoskopet för massmördaren Ted Bundy.

Hade jag känt till Algol då hade han blivit ett paradexempel även i fråga om Algols förmåga till falsk förställelse. Han har en enorm charmör innan han lockade sina byten till en tortyrdöd. 

Lås oss rita kartan på nytt så att allt blir så mycket tydligare. Se piratflaggen överst och hur Den Onde förvanskar Solen som borde ha varit liv men nu i Skorpionen verkligen kommer att bli en dödssymbol. Lejonascendenten som likt en sol-och-vårare fejkade livsglädje leder oss direkt tillbaka till Lejonets härskare Solen som här talar ett annat språk!




Inte minst tänker jag på parallellerna till horoskopet för Svenskt Näringsliv, en organisation som egentligen bara vill döda de anställda eller kontrollera deras löneutveckling så att de rikta kan berika sig ännu mer på bekostnad av alla de simpla dummerjönsar som köper alla dessa meningslösa varor.

Satan är känd för att vara så här korkad, för när han negerat hela världen dör han också som den parasit på de Levande han var!

Jag har här breddat Algols "onda öga" till ±5° för att Ted Bundys djävulska Venus ska komma in under perversionens kraft. Det äldsta mått på en stjärnas räckvidd jag hittat är 7½ grad, så Venus är måttligt skadad. Men intellektets Merkurius och kanske till viss del Solen är stört. Detta eftersom indier inte har satt någon gräns för hur långt en planets inflytande sträcker sig om den delar samma tecken som en annan. 

Den i grunden korrumperade Merkurius /en falsk tunga/ förgiftar således Skorpionens vatten ännu mer så att förgiftningen sprider sig även till den hatiska Mars och det "fallna" psykets Måne. Att den bestraffande och/eller bestraffade Draksvansen också ligger här, kan i backspegeln tolkas som att Bundy hade någon mental störning som fick honom att vilja straffa sina offer. Men när Drakhuvudet till sist höggs av, var det hans eget.

Med det här horoskopet blir också fjärde huset som "frågans slut" verkligen klingar rätt. Ted Bundy (till och med på väg att bli en skicklig politiker) hade inte Lejonets kärlek och liv på sin agenda. Det fjärde huset talar ett helt annat språk - han önskade "ända frågan" i dödens tecken.

Bloggen har tidigare gjort upptäckten att flera genomperverterade och mycket kända människor som föddes samma höst som Ted Bundy, bland annat flera kända homosexuella artister.

Jag skulle vilja föreslå att rasister av Isovaaras kaliber har liknande störningar i sitt inre. Det är känt att många av nazitopparna vara homo och tanken är värt att utforska längre att deras dravel om en ren arisk ras kan ha bottnat i ett djupt äckel över att de faktiskt inte var helt normala själva - men de klarade inte att bottna i insikten utan gjorde som fjollorna: spökade ut sig i kostymer och bildade religion runt manslemmen, bara tusen gånger dödligare för omvärlden än de stackars fjollorna i det döende väst.


Bonusspaning

Sju hackordningsorienterade Stenbockar av årgången 1959 har trillat in i samlingen av f.n. 6.900 kartor. Vilka är de?
  • Helen Adu (Sade);16.1.1959 - den ikoniska och übercoola sångerskan
  • Susanna Hoffs;17.1.1959 - närmast dvärgkort sångerska (apropå Stenbocken och dess propsande på hög och låg...)
  • Lars Isovaara;23.1.1959 - jämförelseobjektet, tydligen rullstolsbunden enligt DN. Olycka? Medfött handikapp?
  • Göran Hägglund;27.1.1959 - en av bloggens högerpolitiker med storkors i mörkrets kvalitet (Tams) och tillika en som låter som en sverigedemokrat: "Verklighetens folk" - populism av lägsta och grövsta nivå
  • Anonym;28.1.1959 - apropå Sades till synes oföränderliga skönhet (Saturnus fixerar formen) var detta en av de vackraste då nästan femtioåriga kvinnor jag mött, men svårt psykiskt misshandlad av sin far och fylld av till synes bottenlös vrede som lätt kunde tränga upp till ytan. Dessvärre heller inte så begåvad (med intelligens kan man självbehandla, utan intelligens hjälper inte ens terapi, det är den bistra sanningen).
  • Anonym 2;6.2.1959 - född med grasserande cancer i ögonen som strålades bort. Vad är det för ont karma som verkar i denna tid? Vill minnas att Sade utsattes för kvinnlig omskärelse (vilket naturligtvis inte bara görs under Stenbockens period...)
  • Åsa Mattson;10.2.1959 - journalist. Så konstiga är mina korta minnesanteckningar att jag inte längre förstår dem: "feminist favor.ett brainySv+ungd.kult tillbakagång WRITER". 

Har journalisten i något sammanhang favoriserat ett mer "brainy Sverige" - dvs ett smartare land? Då har vi Stenbocken igen, med dess klassiska tilltro till sitt eget överlägsna förnuft. Jag tolkar resten av stödorden som att hon anser att ungdomskulturen i Sverige är på tillbakagång, också det ett typiskt yttrande från en Stenbock som själv anser sig tillhöra historiens guldålder och att allt sedan har blivit så mycket sämre. 


Nå, journalistens antydningar till hackordningstänkande är långt ifrån Sverigedemokraternas på alla sätt förklädda vilja att upphöja sig själv genom att trakassera andra kulturer på ytliga grunder. Den cancersjuke var pga. av sitt öde en ödmjukad individ, vänlig och omtänksam. Susanna Hoffs från popgruppen The Bangles har jag inga biografiska data om. Men hon var på sitt sätt lika vacker som Sade.




På ett gammalt 80-talsfoto uppvisar Hoffs (t.v.) samma ögonform som än mer legendariska Kate Bush. Brittiskan har Månen i Stenbocken och jag har upprepade gånger spårat naturligt uppspärrade ögon där effekten beror på att den lägre ögonbågen verkar hänga ner lite extra.

Även nigerianska Sade Adu (här från debutskivan 1984) har påfallande likheter med många foton på en ung Kate Bush. Detta är den vackraste av de platoniska idéformer som tycks benämnda "Stenbocken" och fullständigt bortom simpla främlingshatares förstånd: att vi designas från en högre nivå i tillvaron inte i ett eller annat land!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Har polisanmält dig för rasistisk journalistik på din blogg.

Mvh Jörgen

Seaward sa...

Bloggen sysslar inte med journalistik. Det är en undersökande sajt i ämnet idéhistoria och astrologins sanningsanspråk som även, som ett sidospår har en antirasistisk agenda. Så lycka till med din polisanmälan för rasism arma människa, du kan inte ha förstått ett ord av texten.