Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 november 2012

Ännu en tölpaktig moderat (hur många finns det?)

På Morgonradion hördes i debatt en socialdemokratisk kvinna som om sanningen ska sägas inte var alltför skicklig i sin argumentation. Frågan rörde de snuskiga RUT-subventioner den borgerliga regeringen ger till dem med pengar nog att hålla sig med en slavinna/hushållerska.

Socialdemokraten hade graverande exempel som varje sund människa borde bli indignerad av att höra om. Men motdebattören, en moderat kvinna, använde med framgång samma retoriska knep om och om igen, och lämnade sossen svarslös! Hon kontrasterade socialdemokraten - "enbart moralism" - och Skatteverkets faktiska regler (skapade, naturligtvis, av moderaternas mentalitet, så det enda hon egentligen gjorde var att försvara regeringens politik). 

Hon använde "härska-genom-att-söndra sakfrågan" på ytterligare ett sätt: genom att vilseleda radiolyssnarna genom distinktionen mellan sprit och själva tjänsten. Ett knep som kanske fungerar på en femåring! Som om socialdemokraten syftade på spriten i sig! Naturligtvis var det känsliga ämnet att moderatjävlar älskar RUT för att de nu kan leva ut härskardrömmen och kan få avdrag för att få spriten serverad av en tjänare. 

När moderaterna sade att de var det nya arbetarpartiet borde man ha förstått att i deras föreställning drev bilder av borgarnas terrorvälde när Franska revolutionen gick överstyr i stadiet efter att de gamla härskarna (=socialdemokraterna) halshuggits. Borgarna visade sig vara ingenting mer än en mördarmobb. Galnare än galna. (Se här om den banala ondskan.) Borgare och handelsmän är per definition olämpliga att sköta statsangelägenheter och terrorn i Frankrike är ett av Europas skämmigaste ögonblick, en integral del av den "frihet" som högerfanstygen ständigt åberopar.

Moderaten Maria Abrahamsson skapade dessa två falska hårklyvningar för att hon VET att hon tillhör samhällets parasiter. Så länge högern sitter vid makten kommer sådana som hon att mjölka staten på så mycket guldkant åt sig själva som det möjligt är. Samtidigt låter regeringen andra svälta och gå på knäna. Det är värt att påminna sig att det var med argumentet att svenskarna mjölkade staten på bidrag som Fredrik Reinfeldt kallade svenskarna ett "mentalt handikappat folk". Vad gör det då honom, Maria Abrahamsson och övriga moderata väljare?

Därför - och inte särskilt subtilt heller - förlorade Maria Abrahamsson debatten. 

Och det bara genom att låta så förbannat äcklig i radion. Ett mer övertaggat röstläge och en värre översittar- och härskarteknik har jag aldrig hört från annat än moderater. De har regelbundet har något bindgalet över sig (sjukdomsbestraffaren Ulf Kristersson kan med främlingshataren Tobias Billström vara de mest uppenbart sociopatiska moderaterna - bara snäppet bättre på att dölja sina sanna sentiment än sverigedemokrater). De är mentala extremister - de hade definitivt följt Hitler om de varit tyskar och tiden stavats 1930-talet.

Och när moderaten Abrahamsson off-hand nämnde sina och sitt folks "smoothies", och intonerade ordet på vulgär stockholmska, då fick jag lust att försöka strypa henne genom radion! Är så här arroganta skitar verkligen representativa för svenska folket, som dock röstade in den i maktställning?

Moderatens horoskop har kommenterats för ett drygt år sedan, så det var i sanning belysande att HÖRA väsendet bakom den här dräggiga födelsehimmelen som är helt försjunken i lergegga. Faktum var att jag inte hade en aning om vem jag hörde under intervjuns gång - uppsnappade namnet bara vid slutet. 

Men bloggen innehåller också hennes horoskop i inlägget Byt partinamn till moderata fascister! Hur väl stämmer dessa intryck av horoskopet på den verkliga människan - hon använde inget annat än fascismens beteendekod: "min tillräckliga styrka att prata ner dig med simpla undanflykter och omvinklingar bevisar att jag har rätt" . Jag har säkert i något av dessa två inlägg påpekat att hon har viktiga grunddrag från Fredrik Reinfeldts horoskop: den extremt gruppegoistiska Kräftan kopplat med den vassa aggressionens Mars i självtjänandets Jungfru.



I inlägget Så låg som en näringslivskvinna pekade jag på hur de negativa elementen Jord och Vatten tycks beröva människor varje högre ambition. Allt handlar bara om deras smoothies - och att få dem serverade av en någon som ser ut att stå lite under dem själva. Näringslivskvinnorna Svanborg-Sjövall med Solen i materialistiska Oxen och Månen i ständigt småhungriga Kräftan och Sahlén med Solen i Oxen och Månen i privatistiska Jungfrun är bara pusselbitar i en förskräckande kollektiv berättelse om den låga människan.

Den låga människan tycks bara kunna tänka i negativa spiraler och söker därför skapa en ny klass under sig själva. Det är hela moderaternas politiska projekt: att dra mattan under fötterna på dem som har det sämre för att på så sätt känna att de fått det bättre. Allt resurser ska koncentreras här och nu till den dumma och lättlurade medelklass som har pengarna att konsumera för. 

Kvartalskapitalismens kortsiktigt går fullständigt igen i de här brutalt simpla människorna som det verkar gå tretton på dussinet av i Sverige. Vilket fiasko Sverige är, vilket kapitalt misslyckande med att fostra nyfikna och breda människor. Hur kunde nationen bli en sådan dypöl - bara intresserade av våra "smoothies" och caffelatte på det trendiga stockholmsfiket? 

Snälla svenskar utanför kungliga huvudstaden: invadera det här nästet för korrupta egoister, ta staden med våld och rensa ut samhällets verkliga parasiter! Fredrik Reinfeldts hånfulla bok Det sovande folket handlade egentligen om hans egen sort och hur dessa as inte förmår se sanningen om sig själva utan projicerar sin korruption på andra. 

Sverige är inte ens med på Topp 20-listan över länder med bra skola längre! Och detta förfall på bara sex år med de här underjordiska fanstygen som kommit upp sig och skaffat kostym. Landet, dess infrastruktur och kultur har totalt förfallit under konsumismens flagg - den så kallade "valfriheten".


PS. Medan det ännu gällande svenska horoskopet från 1974 (med vissa inslag som påminner om socialdemokratisk jämlikhetsideologi) verkar moderaterna vara barn till ett äldre och mer pinsamt Sverige - det gamla Fattigsverige där folk hade så oerhört lite i av materiella prylar att man livligt kan föreställa sig att dessa dagens medelklass är bottenskrapet av 1800-talets europeiska statare och fattighjon. Har de sedan inte hunnit leva mer än kanske ett eller två ytterligare liv under mellantiden, kan man föreställa sig att själens "form" alltjämt är sig rätt lik. (Själslig tillväxt tar många, många liv!)

Sveriges Regeringsform 1809

Det gamla svenska horoskopet från 1809 (kommenterat här) visar samma lersörja som hos den onda moderaten Maria Abrahamsson. Det är obildning och nöd som skapar plumpa och aggressiva typer. Sverige 2006-2014 var alltså svältfödda nollors "femton minuter av berömmelse". Och på kuppen vet vi också vilket patrask Paris borgare var i slutet av 1700-talet.

Det är inte lätt att växa upp och bli en god människa och Maria Abrahamsson har inte ens börjat fundera på sig själv ur ett större perspektiv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jösses, en av dina bästa analyser någonsin...

Seaward sa...

Tacka moderaterna som så generöst bjuder på lägen att kommentera. :-)