Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 november 2012

Alex Schulman & maktens män

Axel Schulman förfasas över hur Fredrik Reinfeldt på besök hos Obama i Vita huset förstör hans minnen från tv-serien med samma namn (AB). Svensken, noterar Schulman, håller inte internationella mått med sin flackiga blick och manierade statsmannastil. 

Schulman vågar förmodligen inte röja sina politiska sympatier mer än så här, mån som han säkert är om att bevara positionen som en välläst krönikör. Svenskarna är, likt Reinfeldt själv, så illa förankrade i den intellektuella dimensionen att de faktiskt tror de går en ljusnande framtid till mötes under högerns egoistiska och skattehatande politik. I själva verket är medelklassen på väg ner mot proletariatet, de fattiga och utslagna de med - precis som redan hänt i USA (SvD).

Likväl ligger Schulman i sitt förpuppade tillstånd framför tv:n och ser rätt: Obama och Reinfeldt må ha samma födelsedag, men astrologiskt är de två skilda själar med hela olika anlag och förutsättningar för ledarskap:




Obamas planeter och stigande tecken (ascendenten) i yttre kretsen i en "naturlig zodiak" (med Väduren i öster/klockan nio) påminner om att hans fysiska Stenbockskropp sammanfaller med själva sinnebilden för den världslige häskaren eller en man av värld. I den naturliga zodiaken, som vi också kan kalla för en summering av Platons bärande Idéer eller Former, ÄR Obama världshärskaren eftersom Stenbockens härskare Saturnus år 1961 passerade genom sitt jordiska hemmatecken.

Saturnus eller "absolut" makt förfogar här också över framgångens Jupiter, vilken i unga år förnekades honom. (Droger, en destruktiv och osäker ung man.) Men Ödet (Saturnus) ville mer med Obama och han ryckte upp sig. Stenbocken och Saturnus brukar referera just till "the self made man" eftersom lyckans Jupiter inte kan toppa Saturnus bud. Obama identifierade sig på djupet med sin Saturnus, tog tag i lyckans Jupiter och fick saker att gå hans väg.

Jupiters framgångar är dock hårt ödesbundna (Saturnus) och begränsade av faktorer ingen människa kan råda över. Fyra år vid makten har visat för Obama att de gamla pengarna (Stenbocken) inte är mänskliga. De styrande är som Mitt Romney, anser att 47% av amerikanerna lika gärna kunna skickas till soptippen och försöka leva på avfallet från den rike mannens bord. Näringslivets män är Adolf Hitlers i vår tid, men lite smidigare. De köper politiker som Reinfeldt att implementera en skattesänkarpolitik som krymper välfärdsmodellen. 

Så kan de rika kan blir ännu rikare och allt fler över tid förpassas till soptippen eller till ett otryggt slaveri som avslöjar vilken falsk floskel Reinfeldts "arbeta ska löna sig" i själva verket är. Att gasa ihjäl oönskat folk är väl ingen västerlänning så dum att han försöker med en gång till... Den svenska medelklassen trodde ett år eller två att de också tillhörde vinnarna och den här uttöjningen av löneskillnader och utvidgade antalet trappsteg till guldriket och en egen swimmingpool. Ack hur egot inbilskt tenderar att förstora sin betydelse för andra.

Den indiska astrologin ser Jupiter på egen hand bygga en stor triangel genom tecken av samma element som det den verkar genom. Hos Obama sker det lyckosamma att Jupiter i resurselementet Jord kontaktar hans personliga Måne i Oxen - det finns naturligtvis enorma pengar bakom Obama. Indisk astrologi låter också planeten kontakta "tomma" hus och de påverkar då istället husets tillfälliga ägare. 

Obamas Jupiter välsignar således tredje Jordtecknet Jungfruns härskare Merkurius. Eftersom Merkurius står med ledarskapets Sol har vi här ett synnerligen tajt budskap om en ledarnatur, där uppenbarligen framgångens Jupiter till syvende (7e) och sist är just den sjunde himmelens härskare Saturnus. Samma Saturnus som stiger i öster då Obama föddes, samma Saturnus som i den "naturliga zodiaken" pekar mot den absoluta maktens hus. "It all makes sense."

Förnuftiga är inte Reinfeldts närmaste paralleller till Obamas klippfasta (Jordelementet) karta i vilken t.o.m. den vattniga och svaga Solen i Kräftan vinner stabilitet genom att soldisponenten Månen (Obamas hustru?) stabiliserar - och detta sinnelag har som sagt fenomenal uppbackning från Saturnus/Jupiter-kombinatet. Vatten är en orosande, men här absorberas Vattnet av Jord och det rena materiella livet grönskar! Sådan är åtminstone teorin.

Reinfeldts ledarskaps Sol i Vattenelementet är inte lika lyckligt lottad. Han har inte ödesplaneten Saturnus och framgångens (och samvetets) Jupiter på sin sida. Istället befinner sig Solens disponent Månen i ett Lufttecken och Luft isolerar sig som små bubblar i vatten som det finner vara ett främmande element. Reinfeldt ser "särintressen" anfäktar honom som psykiska demoner, men i själva verket saknar han bara förmåga att integrera det luftslott han gömt sig inuti med den verkliga världen ("Mitt Rosenbad är min borg."

Resultatet blir att han tvingas skarva i tid och otid, ändra på siffror och andra små förrädiska trick för att vidmakthålla sin falska luftslottskonstruktion - ett kalkylerat spel för gallerierna.

Men i tysta stunder med sig själv vet Reinfeldt mycket väl vad han håller på med. Sinnelagets Måne i ideologisk och klartänkt Luft står i direkt kontakt med harmonins Venus i Lejonets Eld. Han ser och harmonierar med sina egna tankar - Lejonet pekar tillbaka till den egna Solen, den egna individualiteten. Men eftersom han i dessa tysta stunder märker att den orättfärdiga och statshatande politiken inte fungerar som han som tonåring tänkte sig, spegelvänder han sin visionära kombination av synförmågans Eld och ideologins Luft och varnar sina partikamrater (och andra) för visioner! "Visioner är farligt."  

Sådan är Reinfeldts sataniska talang, att spegelvända allt och skapa skeva utsagor som påminner om verkligheten, men är rena förfalskningar. Detta är för övrigt typiskt Nya Moderaterna och det är bara att studera samma tendens hos deras propagandachef Schlingmann, som på exakt samma sätt nu anklagar Stefan Löfven (s) för att vara en pr-man! (Expr

Är det bara jag som tycker moderaterna är helt löjeväckande? Strategier på en sjuårings nivå. Är det så partiet ser på sina potentiella väljare, som ett bylte imbeciller?

Reinfeldt hoppades 2011 att hans i grunden osvenska och människofientliga ideologi skulle kunna räddas om alla bara satt stilla i skutan! Det är en chockerande kärringattityd från landets mäktigaste man! Men under hård press tenderar Solen och Månen i Vatten och Luft (eller vice versa) att dissociera sig från varandra, precis som Fredrik och Filippa - nationens Sol och Måne - gick skilda vägar när moderaternas kris djupnade och stockholmsmoderaternas vänskapskorruption och tokgalna utförsäljningar av folkets egendom började polisanmälas.

Den svenska "landsfaderns" horoskop är således extremt bräckligt och saknar i grunden självförtroende. Ingen som står på det objektiva mörkrets sida KAN ha gott självförtroende, bara ett massiv bålverk för att hålla sig dissocierad eller distanserad från sanningen om vad man håller på med.

Eftersom tydlig betoning av Luft och Vatten fungerar så bra bland konstnärer och inte minst skådespelare, skulle man kunna säga att vita duken är just en sådan plats där en sådan typ legitimt kan vara sin natur trogen, en natur som i andra sammanhang skulle kallas sociopatisk eller en dubbelnatur.

Återigen inser man hur BRA "vanlig lersörja" (Jord + Vatten) faktiskt kan vara om det är en själ av Obamas kaliber som tar sig an denna astrologins symbolspråk för vardagslivet och det rent pragmatiska förhållningssättet till livet.

Hade bara Reinfeldts sluppit sin pseudointellektuella Måne i Luft, hade han troligen varit en mindre ideologiskt förstockad och hopplös natur. Trots att båda männen är Kräftor och båda har det för Kräftan så viktiga sinnelaget i Venustecken, visar sig det enklare av de två Venustecknen fungera bättre med den protektionistiska Kräftan.


*****

Det här innebär nu inte att Obama objektivt sätt är en perfekt statsman. Se den kinesiska ödeslära jag redovisade på min avsomnade blogg. Den reducerar Obama till en "impotent västanfläkt" ur det objektiva schema över världsalltets olika milstolpar som de gåtfulla kineserna tog fram för 3.000 år sedan.

Inga kommentarer: