Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 oktober 2012

Svensk rasistattack mitt i gnällbältet

Jag läste för länge sedan att den som vill förstå hur planeter och zodiaktecken fungerar ska studera dem då de stiger i öster - där visar de sig i all sin tydlighet.

Så vad säga när tre svenskar av lägsta pöbeltyp 14.23 (AB, DN, SvD) attackerar en flyktingförläggning i Arboga och hjälper oss se Skorpionen i djupet handlar om? Går det annat än att ödmjukt inse att zodiaken inte är sekulär, inte värderelativistisk, utan målar upp fasta värden som man sedan har att förhålla sig till eller först bli medveten om utifall men till nu sovande givit uttryck åt dem?



Horoskopet behöver ingen förklaring, allraminst som det är samma hatiska Skorpion som stiger här (och med sin härskare, krigsförklaringens Mars i öster) som då norska polisen larmades om att en Breivik massmördade unga socialdemokrater!

Visserligen har bloggen redan visat att Skorpionen är dödens tecken och att Månen med rätt kan sägas fallen här via stora mördartestet (161 mätpunkter), men de här två polislarmshoroskopen bara stärker bilden.

Särskild intressant är det att vi nu befinner oss i heta zonen som jag påtalat flera gånger: månnoderna "kanaliserar" just nu Satans perversion över världen - en signal att antingen vakna upp och fatta hur lågt man kan falla, eller i sina tankar och gärningar bevisa att man faktiskt är besatt av en demon, mogen att spärras in alternativ beläggas med röstförbud vid valet 2014. 

Jag tror attentatet mot flyktingförläggningen beskrivs även av "den onda daimonens hus", det tolfte. I indisk astrologi har detta hus bland annat "exil" som en av sina innebörder - människor som tvingas fly sitt land.

Samtidigt är det (och kanske just därav exilen) det världsligt mest maktlösa huset. Vid attacken står därför all himmelens rättrådighet (sinnelagets Måne och det rättrådiga omdömet Saturnus) inspärrad i tolfte huset och är ineffektivt. Det ger fritt lopp åt den sataniska axeln som utbreder sig på det vågräta planet, människa-till-människa-nivån.

Sverige innehåller nu så mycket ohyra - och jag talar inte om flyktingar - att Huset borde rykas ut. Reinfeldts regering är skuld till detta, dessa egoistiska stockholmskräk har helt tappat kontrollen över de stämningar som sprider sig i landet. Och vem skulle kasta handsken eller rättare sagt misstroendeförklara dem? Stefan "vårdvinstförespråkaren" Löfven och stockhoms chica högersossar? Skulle inte tro det. 

Svenskar, förbered er på inbördeskrig, alla mot alla. Det var ju så marknaden och Reinfeldt ville ha det. Djungelns lag låter den bäste vinna. 

Nej, allvarligt. Vårt land har helt tappat styrseln. Det är tragiskt att läsa om skiten och än mer tragiskt att ha kommit till Sverige i hopp om att få börja ett nytt liv och upptäcka att man hamnat bland undermänniskor utan någon social förmåga alls. 

Men återigen, vem gjorde svenskarna så här dumma? Var det svenskt näringsliv i deras öppna hån mot kärleken till lärdom (filosofi)? Nej, de spann bara på ett betydligt djupare förakt mot intellektet och att ens tala om intellektet. 

Den brännande potatisen tog SvD upp häromdagen i en artikel om de underbegåvade. Svenskarna måste ha ett otroligt bildningskomplex som suger all mänsklighet ur dem så att det blir allt fler tjockskallar av den typ som angrep flyktingförläggningen. Och mitt i denna soppa har vi näringslivet som vill PROFITERA på barns behov av att fostras intellektuellt och kunskapsmässigt. 

Svenskar, förbered er på inbördeskrig, alla mot alla. Det var ju så marknaden och Reinfeldt ville ha det. Låt socialdarwinismen och marknadens brist på djup vara vår ledstjärna även fortledes. Mera nätpoker åt folket!


5 kommentarer:

Havsörnen sa...

http://www.swedenconfidential.info/2012/10/17/den-misshandlade-somaliern-ar-den-efterlysta-arbogaranaren/

Tolfte Huset förknippas med elementet Vatten. Kan man dra slutsatsen att det var de boende själva som satte fyr på samma Nalles i januari? Dels med tanke på att det tydligen är vanligt (se länkar nedan) och dels för att det andra alternativet, de rasistiska tölparna, enligt bloggen brukar ha gyttjiga Jord-Vattenhoroskop, medan du vid tillfällen har beskrivit afrikaner som ren Eld, om jag minns rätt. (Det är oftast somalier på boendena). I och för sig är det lättare att elda upp byggnader än att fixa översvämningar och jordskred.

SOS-alarmet om branden på gamla Nalles motell i Arboga kom 03.40 på morgonen den 31 januari 2012. Asc var då 5 grader Skorpionen, Rahu 18 grader Skorpionen, märk likheterna med blogginläggets horoskop ovan! Månen i Väduren och Mars i Lejonet.

http://www.friatider.se/asylboende-brinner-i-arboga

http://www.friatider.se/boende-satte-eld-pa-flyktingslott

http://helahalsingland.se/ljusdal/jarvso/1.4928040-man-hotade-att-elda-upp-asylboende

Seaward sa...

Eldelementet som i ren kognition, som i livsgläjde, som Elden som manifesterar sig via första huset - att vara här och finnas till.

Inte Eld som i anlagd brand.

Eld och Jord i konflikt ger strid - negativismen från det inskränkta och begränsande Jordelementet upprör Lejonet (elden) i människans hjärta.

Seaward sa...

Om Vattten.

Vattnet i tolfte är det renande dopet, eller att avtvå sig sina synder genom frivilligt klosterliv eller ofrivillig internering i fängelse eller mentalinrättning (med några års karantän från samhället är väl tanken att själens porer stöter ut nedsmutsningen).

Även huset för exil enligt indisk astrologi. Exilen som enda sättet att nå moksha eller befrielse - och då inte i andlig bemärkelse.

Du anlägger helt andra och kanske mer sinistra läsarter på det tolfte. Vad jag skriver i inlägget är att planeter i tolfte saknar världslig kraft att genomdriva sitt ärende. Detta är ett olyckligt hus, för människor som har det svårt.

Se också horoskopet för riksdagens öppnande tidigare i september med samma Våg i tolfte. Man kan tänka sig att Vågens rättrådighet finns där (här är det flyktingarna som ”är” Vågen, i regeringsöppnandet den röd-gröna oppositionen. Men Vågen och inte minst den upphöjda rättrådighetens Saturnus saknar förmåga att hävda sig i detta maktlösa hus när andra och svartare influenser tar kontroll över horoskopet. Inte minst den "sataniska axeln" mellan 1a/7e husen = akut och rabiat oförmåga att acceptera det välfyllda 12e karantänhuset.

Om horoskopet är ställt för orten och platsen är det den lokala miljön som är den skyldiga, Mars och rabiata Rahu i Skorpionen. Galna ortsbor vill ”straffa” (halshuggna Ketu) ”den Andre” i sjunde huset och inte alls alliera sig med dem. Ett helt normalt horoskop som beskriver lägsta sortens drägg med andra ord – om det gällde en människas födelse. En människa som totalt förträngt mänsklig hyfs (Vågen) ur sitt eget psyke.

Det är detta horoskopet för attacken handlar om. Inte hur flyktingar i historia eller nutid reagerat på sin belägenhet.

Havsörnen sa...

Jag har själv Solen och Merkurius i Tolfte, enligt bloggens system. Ett begrepp jag verkligen gillar och kan identifiera mig med är "inre exil". Lustigkurren Hakelius gör det tydligen inte:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article10827456.ab

Seaward sa...

Tyckte Hakelius skrev bra, men det var innan jag började observera vilka värderingar kolumnisterna egentligen har. Nu skattar jag inte honom särskilt högt alls...