Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 oktober 2012

(S) styrelse: människan lovligt byte för penningen

Socialdemokraternas styrelse valde i mötet om den infekterade vårdvinstfrågan mot 85% av det svenska folket (DN, SvD, AB). De visade att de står på högermänniskans sida - denna del av folket som inte har kontroll över sin simpla begärsnatur men som istället för att söka hjälp - i litteraturen, i historien, i psykologin, i filosofin - rationaliserar fram en legitimerande världsbild. Att inte kunna säga resolut nej till själva idén är tragiskt.

Den driftige vapenexportpåhejaren Urban Ahlin - ateist och hemliga klubben-kompis med genomkorrupta moderata utrikesministern Carl Bildt - är ett typiskt exempel på hur själar som inte uppnått människovärdighet i detta liv. Istället söker de mörka faktum för sig själva och andra genom att förneka objektiva värdeskalor och att det finns något sådant som en vandring från djurmentalitet till det sant mänskliga väsendet. (De kommer att återfödas, de också - vägen är lång.)

Jag närmar mig åter den socialdemokratiska partistyrelsen som inspekterades för ganska exakt ett år sedan (ett ovetenskapligt test givet så deltagare). Den socialdemokratiska partigräddan har minsann vuxit en hel del på bara ett år, från 26 styrelsemedlemmar till 40! Nya är bland annat skandalpolitikern Ottoson som vill ha ut 10 miljoner i politikerpension från kommunen han basade över i några år. Bestickande för socialdemokratin har vi också fortfarande Magnusson, beskriven som landets tredje högst avlönade politiker, kvar i ledningen. 

När därför den här gruppen tar ett tandlöst beslut om vårdvinsterna, i grunden ett hån av människans värdighet och gör henne till ett lovligt byte för människor som drivs av penningmentalitet, ska ingen förvåna sig. Här har vi en mycket viktig grupp av sossar som, fastän kanhända alltjämt mer humana än de extremt egocentriska moderaterna i en del frågor, ändå har gått över till den mörka sidan.

(En rättelse: I den årsgamla listningen blev ett namn fel, s-ordföranden i Göteborg, Pia Nilsson, är och förblir mörklagd. Den felaktiga personen har raderats. Saknas från styrelsen gör också en Mats Johansson i Blekinge samt en Anna Johansson i Göteborg. Listan består således av 37 säkra namn. Partiet tycker Ylva Johansson är så viktiga att de listar henne två gånger, en gång med färgfoto och sedan igen med svartvitt foto. Här används namnet bara en gång.)

Eftersom DN rapporterar att styrelsen enhälligt beslutade sig för att avvisa kravet på vinstförbud i vården är den samlade bilden som den här gruppen ger från sig viktig. Inte vem som är Vädur eller Oxe utan det som ett extremt kollektivt av högersossar kan berätta för oss om zodiaktecknens position i den infekterade frågan.

37 av 40 i (s)-styrelsen
6 3
1 4
5 6
3 2
3 2
4 5
2 2
5 2
2 4
1 2
3 5
2 0
Snitt:
3,1
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<= 1,5 e.
>= 4,6


Med så få mätpunkter är det meningslöst att tala i termer av statistiskt signifikant över- eller underrepresentation. Men det är intressant att se topp- och bottennoteringarna.

Vad gäller frågan? Jo, att utnyttja sjuka människor och göra affärer på dem.

Vilket tecken är känt som handelsmannen? Via merkantila Merkurius egentligen två, den idéburna Tvillingarna och den mer jordbundna och agrara Jungfrun. Här är det Tvillingarna inom högersosseriset stiger fram och visar sin kända amoral. Att tjäna pengar på människors svaghet är väl lika goda pengar som något. (Se även hyper-Tvillingen Bert Karlsson som nu kommit på att det finns pengar att hämta i härbärgerandet av flyktingar - Tvillingarnas lägsta typ är inget mer än simpla nasare.)

Vilket tecken tycker vårdvinst är en skamlig idé (vilket det också objektivt är)? Jo, med noll placeringar är känslolivets Måne i vårdtagarens tecken Fiskarna testets tydliga tecken på att sosseledningen är i princip lika nazifierade* som moderaterna i den här frågan.

Ärkenazisten Adolf Hitler var för övrigt siderisk Vädur, den enda solplacering som tänder på alla cylindrar eftersom Solen är så egocentrisk men också starkt här. Solen i Väduren är och förblir hetsiga och otåliga projektstartare - entreprenörer utan värst mycket tankar kring vad de håller på med. Ibland kommer de på briljanta idéer och ibland är det bara bedrövligt. De är inte bra tänkare och passion och hetta når bara så långt...

Anm. Så fort reflekterande Månen står i Väduren taggar den här passionerade figuren. I testet på filosofer visade sig Månen i Väduren istället vara tydligt lagda åt tänkande, klart mer intresserade av reflektion än den tydligen väl naiva Solen i Väduren. På det sättet påminner Månen i Väduren om Månen i det mognare Eldtecknet Lejonet, som höstat in flest Nobelpris i litteratur medan Solen i Lejonet inte alls fungerar som författare.

Den mest naturligt begåvade kvinna jag någonsin mött (inga högskolestudier, bara ett naturligt och sunt sinnelag) hade Månen i Väduren - hennes klara sinnelag stod som en aura eller helgongloria runt henne. Hon gjorde ofelbart raka, tydliga och självklara analyser av allt hon fokuserade. Solen var i trygga Oxen och ascendenten var Lejonet. Jord/Eld-konflikten kopplad till den fysiska ascendenten hade givit henne en medfödd blodsjukdom och hon var snar till vrede. Men här talar jag alltså om den reflekterande lunära sidan av personligheten.

Fiskarna står också för förlustbringande verksamhet, dvs verksamhet som kostar för den som bara anlägger ett världsligt betraktelsesätt. Logiken är glasklar i detta minitest, trots att det inte kan sägas vara statistiskt hållbart. Hur märklig den är, astrologin...

*****

* Moderaternas nazifasoner blir allt tydligare. Belönar skollärare i Stockholms stadsdelar där de själva bor och mobbar lärare med sämre löner i områden med större problem. Nazisterna älskade att dela in allt i "vi, övermänniskorna" och "dem, de sämre" och sedan behandla folk efter denna imbecilla världsbild.

Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs hela arbetslinje och förstörda allmänna sjukvård går ut på att hålla dem i kläm för på något sätt sämre människor som misstänks smita. Även föräldrar till sjukt barn misstänkliggjordes av samma regering från helvetet, tills de tvingade lägga ner det på misstro baserade regelverket sedan det (återigen) visat sig vara hjärnspöken hos de folkvalda ledarna.

De fuskande föräldrarna är troligen moderaterna själva att döma av Reinfeldts eget bruk av underbetald hemhjälp och ett antal ljugande och fejkande moderata skandalministrar som fått avgå. Och dessa kvarter i landets städer, med detta moraliskt urholkade och imbecilla pack anser alltså socialdemokrater utgöra ett åtråvärd steg fram mot på sina klent genomtänkta livslopp. Drumlar, nästan ett helt folk av drumlar.

Inga kommentarer: