Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 oktober 2012

Närighetens samhällsdestruktiva inverkan

Moderata näringslivshyllaren Mats Edholm påstår i DN att det pågår en debatt på falska premisser om vården. Näringsidkarna - vår tids helgon om man ska tro dem själva och Edmans bisarra vinkling - tar inte alls ut övervinster och deras behjärtansvärda månande om sina årsresultat gagnar i själva verket vårdkvaliteten!

Vill man förstå något om diskussion på falska premisser, dvs en desinformativ lögnkampanj, behöver man bara påminna sig den egentliga frågan. Den har uppenbarligen 80% eller mer av svenskarna inte alls har några problem att ta till sig:

Det saken gäller är hur vi ska se på människan, små skolbarn, gamla och sjuka - är de "döda prylar" som vi överhuvudtaget ska anlägga ett profitperspektiv på? Är vi människor så låga, lägre än djuren?

Mats Edholms sideriska (österländska) horoskop med dess vanvettigt låga förståelsehorisont har redan studerats. Horoskopet stämmer väl med såväl kartorna för Svenskt Näringsliv, Nya Moderaterna och, inte minst, statsministern själv.

DN släpper alltså fram mer av den vara som försatt Sverige i ett tillstånd av mänsklig bankrutt. Det är bara människoartens inneboende känsla av ärbarhet som gjort att inte högern lyckats förstöra och förblinda vårt tänkande helt - trots att dess allierade, landets samlade pr- och reklambyråer, tycks jobba övertid för att skapa dimridåer för de viktiga frågorna. 

De kanske viktigaste frågorna som alla i den västerländska kulturen måste ställa sig: vad är en människa, och hur gick det till när hon gjorde sig till slav under sin egen uppfinning, penningen? 

Fråga inte den näriga kvartetten i sossetoppen, för de har inga svar. Det enda partiet stort nog att hålla dekadensen stången är sedan länge själv en del av den.


Teknikalia (andra andningen):

När en människa sinne (Månen) står i Jungfrun och placeras i öster som referenspunkt, som i Edholms fall, uppstår följande rollbesättning.


Sinnelaget själv blir en verksam illgörare. Månens näriga tendens kombineras därmed med Jungfruns tecken till privatism och profitjakt. Bakslughet och ordvändande blir individens andra, sinnesbundna natur (den första naturen är förstås vår andliga existens som andevarelser).

Lyckligtvis blir sinnets disponent Merkurius en verksam välgörare, en av den indiska astrologins paradoxer. Hur kan intentionen vara god men allt bli så fel när den valsat runt i sinnet? 

Pengarnas och komfortens planet Venus är en verksam välgörare, Edholms himmel visar Merkurius och Venus i ömsesidig reception. Naturligtvis ter sig profitmentaliteten helt positiv för honom: "företagen tar inte ut ohemula vinster och de gamla vårdas faktiskt bättre när man skär ner på personalen i den privata, vinstdrivna vården!"

Redan här ser vi att man måsta hantera doktrinen om planeters "verksamma natur" med viss vaksamhet. Här är det uppenbart att kapitalismens godhet bara existerar i Edholms fantasivärld (Månen = inre föreställningar, emotioner).

De förbannade "drivkrafterna" med vilka Fredrik Reinfeldt i arbetsmarknadsfrågor menar att blottställa de arbetslösa så att de med skräck i ögonen inför stundande svält "tar sig samman" och accepterar Näringsidkarna (vår tids helgon) och deras näriga skrik efter lägre lönekostnader så att de bättre kan berika sig själva - de drivkrafterna kan studeras i Edholms horoskop. 

Det är passionerade Mars i världshärskaren Stenbockens tecken i det femte huset för kreativitet. Men vilken kreativ verkshöjd kan en mörk och ond planet prestera när den fallit ner i den materialistiska sörjans Jordelement? Det femte huset antar nu snarast sin lägsta gestalt: huset för dem som spekulerar i snabba vinster (hasardspel som uttryck för femte husets obekymrade leklust).

Och när den "kallt passionerade" (målmedvetna, äregiriga och i värsta fall rent rovkapitalistiska) Stenbocken dessutom huserar en illgärningsman som med Jungfrun i öster också blir en VERKSAM ILLGÄRNINGSMAN, vad har vi då om inte en ny variant på Fredrik Reinfeldts horoskop? Den slappa "drivkrafts"-ministern har Jungfrun i öster och dubbelt onda Mars i sitt första hus.

Det är från Reinfeldt den andliga smittan som sänkt sig över landet utgår, eller han är åtminstone ett villigt redskap för de med intressen att berika sig på andras ofärd. Det är därför vi har mobbning av sjuka och arbetslösa i Reinfeldts Sverige. Edholm är också på "den mörka sidan" - ingen harmonisk koppling mellan Venus och Merkurius kan dölja detta!

Till sist var det profitpropagandistens aktiva SOL, hans livsuppdrag. Som synes av kopplingen till Satan själv (den onda stjärnan Algol), har Edholm fötts svensk med ett gudomligt uppdrag. De högre makterna låter honom finnas bland oss för att presentera Satans vrångbilder, perversion och korrupta versioner av sanningen, för att som varje satan gör, TESTA MÄNNISKANS SJÄL så att hon i sitt eget djup lär sig se skillnad på godhet och ondska. 

Därför får Edholm plats i DN, horoskopet visar att han är en nyckelspelare i Satans hord. Därför slog högerpressen så villigt upp nyheten att en av socialdemokraternas egna kommunråd var den förste att stå upp och kräva partiledaren Håkan Juholts avgång. Det goda anlagets förrädare hade Solen i exakt opposition till Satan - den klart lysande solen indikerade naturligtvis ledaren Juholt demoniserad av opponenten Satan. Satan är alltid Näringslivet, som här snabbt fattade vad som var å färde om Juholt skulle få leda socialdemokratin in i framtiden.

Det var en kupp och vi lever i dessa dagar i en äkta svensk konspiration. Ser ni inte? Ondskan själv regerar i landet, en märkligt opersonlig parasit som bara söker dra alla pengar till sig själv. Sverige under en ond demon 2002-2020.

I förberedelse för det stora mörker som drabbade Sverige 2002 (enligt indisk prognos) hade Svenska Arbetsgivareföreningen 2001 gjorde en remake för att dölja sin sanna natur och kallade sig från och med nu Svenskt Näringsliv. 

Det är en kartell där bara de verkligt mäktiga har ett verkligt ord, men från och med nu började de - likt Nya Moderaterna några år senare - låtsas som om de omfattade de mångas bästa intressen. Dess horoskop lurar alltid i slutet av kedjan när man börjar nysta i girighetens astrologiska släktträd. Edholm är ännu en frukt från detta livsfarliga träd vars frukt sannerligen inte väcker oss till kunskap om gott och ont utan förblindar oss i själviskhet och isolerad privatism. 

Alla som äter dess frukt blir en främling inför alla andra. "Konkurrens är gott och leder till förbättringar" - så lyder deras myt, medan de bakom ridåerna bildar karteller för att skinna den enkla och ärliga människan på hennes pengar. En arbetsgivare är per definition en ond människa om han inte bevisar motsatsen genom att involvera sina anställda för andra värden än företagsvinsten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Edholm är säkert ute efter skademinimering, för DN har ju den senaste tiden haft flera stort uppslagna artiklar om vad som hänt ett år efter Caremaskandalen. Och det har inte blivit bättre, visade det sig. Men Edholm nämner förstås inte dessa artiklar med ett ord, utan tolkar istället en SNS-rapport annorlunda än vad andra tolkat den. Dessutom säger han att kommunala skolor utan konkurrens från friskolor "går sämre" än skolor utan denna konkurrens. Med denna luddiga formulering får man väl anta att han menar att betygsnivån är lägre. Vad han förtiger är att den svenska skolan har blivit så sjuk att skolor numera konkurrerar med betyg! Högst betygsnivå blir populärast och får flest elever. Det började med friskolorna, men kommunala skolor är tvungna att hänga med i karusellen pga skolpengen. Det är ett rent djävulskt och totalt vansinnigt system! Dessutom är det så att friskolekoncerner naturligtvis lägger sina skolor i större kommuner. På Mindre orter där föräldrarna generellt har låg utbildningsnivå blir naturligtvis betygen lägre. Vilket får till följd att mer streberaktiga föräldrar sätter sina barn i friskolor i närliggande kommuner, vilket gör att elevantalet sjunker, vilket minskar skolpengen och ger mindre resurser till ortens skolor och nivån sjunker, och den onda cirkeln är igång.
S




Seaward sa...

Tack för att du belyser den faktiska verkligheten utanför astrologins schematiska fingervisning om vilka störningar inom Världssjälen som måste stävjas hos den som råkade födas i tider av grumliga vatten!