Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 oktober 2012

KD till SD: Från mörker till mörker

Det är naturligtvis en astrologisk femetta att båda de moderater, Anders Borg och Fredrik Reinfeldt domineras av Mörkrets kvalitet. Med en Hitlers vanvettiga blick för Undergången har de styrt Sverige mot samma helvete USA hamnat i, med en övergödd topp och en gigantisk misär för resten av folket.

Ingen som röstar moderat, trivs med sitt omedvetna cocooning-liv som kryssar mellan jobbet, gymmet, och hyrfilmen borde vara lugn efter att ha sett de reportage och dokumentärer som visar hur USA:s medelklass sjunker in i ett stort fattigdomsmörker. 

I Sverige var dessa de korttänka människor som gav högern sin röst 2006 och återigen 2010 för den nedmontering av Sveriges trygghet och allt sämre återföryngring av folkkroppen via dugligt skolväsende som nu resulterat efter all privatisering och korrupt svågerpolitik mellan särskilt moderater och deras klassfränder.

Eftersom indisk filosofi presenterar Mörkrets kvalitet (Tamas guna) när den når 100% renhet som helvetesvärldarna (nivåer under den mänskliga uppfattningsförmågan), ser man ofta inte effekten på ytan. Reinfeldt ansågs ju trevlig i början av sin katastrofala karriär som landsfader, även om en förklaring till uppskattningen paradoxalt kan beror på att han hade rätt: det svenska folket är ett sovandet folk, mentalt handikappade på fler sätt än han antydde i den omänskliga bok som kommer att bli hans enda eftermäle. (Uttrycket för Reinfeldts sjuka och mörka själ kan läsas på nätet.)

Men jag har upplevelsen att horoskop med dominant Tamas ofta avslöjar en individ som har en mörk livssyn, människan är ond eller lat till naturen. Det är bara att läsa Reinfeldts bok för att höra hur bisarra vanföreställningarna kan bli och statsministern (inte länge till) har som sagt ett storkors i Mörkret, precis som den anarkistiska Anders Borg vars enda tydliga ljusindikation är Solen i Skytten. Kan denna optimistiska Sol mot en fond av beckmörker vara förklaringen till att Borgs kalkyler för Sverige vägrar att slå in, han är en kronisk substanslös skönmålare (DN)!

Bloggen har haft mindre att säga om den tredje dominanta personen med ett storkors i Mörkrets kvalitet i Regeringen Reinfeldt: Göran Hägglund. Det beror på bloggarens politiska naivitet. Jag var en nolla tills högern vann för andra gången 2010 och då jag insåg att marknadskrafterna bakom politisk teatermask på allvar ämnar riva sönder samhället och skapa en underklass av billig arbetskraft som lämnas på soptippen när den "ena procenten" sugit ut sina vinster ur folkmassan. 

Inte ur underklassen, för den har moderaterna taktiskt börjat med att försätta i misär i avskräckande syfte, men ur medelklassen som sakta trycks nedåt och får subtila signaler att jobba mer och hårdare för att inta tappa position i moderaternas / marknadskapitalismens brutala system. 

(Denna medelklass förstår inget av de mekanismer som just nu driver världen; "valfrihet" är ett så magiskt ord för dem att de bygger upp egna fantasier runt viljan att själv ha det bra - en förödande korttänkt strategi.)

Jag har inte förstått riktigt vad kristdemokraterna vill. Kristna värderingar har de inte, så mycket har jag sett! Den kunskapsluckan fylldes i av en delvis välskriven artikel på Newsmill av en ung man som där tecknar Hägglund, hans parti och problemen med det, och aviserar sitt lojalitetsbyte till Sverigedemokraterna. Nu blir Göran Hägglunds storkors i Mörkret precis lika träffsäkert som Reinfeldts och Borgs. 

Dessa är okunniga människor som famlar i ett djupt mörkret och det deras obildning - deras okunskap om livets verkliga lagar och mekanismer - som bryter ner dem som människor inifrån. Tamas guna liknas i den indiska filosofin vid centrifugal-kraften som tvingar bort människor från varandra, isolerar och alienerar dem, gör dem till "privata öar av konsumtion" - lätta för makthavarna och företagen att adressera med pr och hjärntvättning. 

Ensam är inte stark men Reinfeldts typ kommer från "helvetesvärldarna" och djävlar och demoner har en förmåga att spegelvända sanningen. Mörkrets katastrofala effekter presenteras av Reinfeldt som något åtråvärt! Med mantran om "individualism och valfrihet" härskar högern genom att söndra - atomisera - en population.

Men sedan kommer Newsmill-skribenten till skälen för sitt partibyte, och då försvinner plötsligt all tankehöjd som uppvisades i redogörelsen för svagheterna med KD. Mannen gratulerar SD till deras (relativa) popularitet, vilken han menar beror på att partiet hittat:

"...en bärande tanke som stora väljargrupper längtat efter, att ta vanligt folks känsla av förlorad trygghet på allvar, och slå vakt om den nationella identiteten, och på så vis mota de värderadikala elitister som gjort det till sin uppgift att bekämpa majoritetssamhällets normer."

Detta är naturligtvis samma kompakta mörker som utmärker den regering som SD hatar så. Jag har tidigare noterat att Sverigedemokraterna är Moderaternas "onda kusin från landet", och när jag nyfiket ritar upp Newsmill-debattörens karta bekräftas detta full ut: ett nytt storkors i Mörkrets kvalitet i en senare generation!


Fast dygnet startar med en alert och responsiv Måne i Väduren, innehåller NM-artikeln vändningar som, "alla konservativa borde förespråka en sund nationalism". Om och om återvänder skribenten till "fastmarken" i det nationella, dvs. det territoriella, och det blir frestelsen övermäktig att flytta fram den hypotetiska Månen till åtminstone lunch, då sinnelaget nått Oxen och med denna just en territoriell fixering.

Detta skapar i sin tur en fantastisk symbolik som kan förklara Sverigedemokraternas kollektiva neuros: sinnet lider av den halshuggna demonen Ketu, dvs. en smygande känsla av att tappa den fasta marken under fötterna. Och in i den här extremt negativa typen av sinnelag smyger sig sedan Satans korrumperande viskningar: "Så här gör du för att återvinna din lokala mylla. Skicka bort eller trakassera Främlingen tills han ger sig av." Ja, i politiska termer: "Stryp invandringen" om den inte är identisk med den egna befolkningen.

Varför gör Satan detta med en människa sinne? Som Janne Josefson sade efter intervju med Lars Vilks, går figuren inte att förstå sig på. För hur kan man tillskriva REN NEGATIVITIET en positiv agenda? De här människorna vill inget, de lever bara för att invända sig mot vad som än kommer deras väg och råkar misshaga dem. Satan är universums stora energiparasit, och det är väl till astrologins lycka att inte stjärnan Algol låg i ett sattviskt tecken! Det är svårt nog som det är, att söka rekonstruera hur antikens tänkare kan ha tänkt.

Ett annat falskt argument från Newsmill-debattören som röjer Mörkrets dominans är följande: "Att sverigedemokratin skulle vara rasistisk faller på sin egen orimlighet. Om socioekonomisk och etnisk mångfald har ett egenvärde är den nog större i sverigedemokratin än i kristdemokratin."

Har försöker nyblivne Sverigedemokraten trolla bort partiets rasism och främlingsfientlighet genom den moderna sekulära människans brott mot verkligheten själv: VÄRDERELATIVISM. Han använder KD som måttstock och finner därför inga problem med SD! Det är ren stupiditet.

Hade inte astrologin "fungerat" hade man kunnat tillskriva en sådan här pinsam logisk miss skribentens ungdom (19 år), men eftersom Reinfeldt också argumenterar på falska premisser kan vi sluta oss till att det är Mörkret som faktiskt skapar en slags intelligensmässig blindfläck. 

Detta trots att intelligensens Sol är härskare i Lejonet! Vi får paradoxen: sattvisk Sol (ljusspridare) härskar över ett tamasiskt tecken. Lejonet är en sammansättning av Eld och Mörker (eller "mörkt ljus") som varken den här bloggen eller västerlandets astrologiböcker tillräckligt förklarat. 

Taort-kortet illustrerar hur
Lejonet bringas under kontroll!

Lejonet är ännu bara ett djur, låt vara djurrikets främsta representant. Det är ett djur som söker hävda sin pondus (lejonmanen, rytandet, chefspositionen). Tanken är att intelligensens planet Solen i sitt härskarläge söker förädla och genomlysa det brutala rovdjuret (jfr C.S. Lewis lejon "Aslan" i sina barnböcker, en symbol av ett helt transformerat vilddjur). 

Det är födslar i Lejonets tecken som utforskar individualiteten under naturens simpla självhävdelse. Det mogna Lejonet är stark och kärleksfull och givande (likt Solen), det ynkliga lejonet är bara själva zodiaktecket, ett härsklystet rovdjur. (Detta förklarar varför Lejonet så ofta figurerar i näringslivet, hos personer som inte alls upplevs särskild ädla.)

Fascinerande nog döpte Newsmill-debattören till Leo som andranamn (vilket han också använder i sitt bloggnamn - LionOfTheNorth). Men enligt "nordlandet" eller västerlandets tropiska zodiak befann sig Solen redan i Jungfrun. Kanske en liten indikation om VILKEN uppsättning zodiaktecken som faktiskt påverkar oss och förmådde ynglingens föräldrar att ge honom "rätt" mellannamn. 

Man får hoppas att denna instans av Solen i härskarläge har förmågan att genomlysa det kompakta mörker som hans partiella invandrarbakgrund (av efternamnet att döma) försatt honom i. Han är som den förvirrade afrikanen som går med i ett nynazistiskt parti i ett desperat försök att få en social identitet. Det är återigen Tamas guna som i kritiska lägen helt tycks beröva offren deras förstånd så att deras tilltag blir helt obegripliga fast de verkade så förnuftiga bara en minut tidigare.

Det är sekularismen som får folk att bli så här korkade, och sekularismen är naturligtvis bara ytterligare ett uttryck för Satans ständiga negativism eller förnekande - i det här fallet av att människan har en högre och evig själ och att det är genom den man ska söka och hitta det stora sammanhanget. Nationalismn har aldrig skapat annat än krig och misstro mellan "nationella folk"!


2 kommentarer:

Unknown sa...

Det har var nog en av de mest spännande avståndstagandena av mig själv jag någonsin läst! Får tacka för att du tagit dig tid att gå igenom min zodiak, även om det inte är något som ingår i min världsåskådning. Visst känns det lite otäckt när du postar ett kort som jag tolkar som om någon ska stänga käften på mig, men eftersom jag antar att det är symboliskt och handlar om andlig utveckling kan jag acceptera att du tycker det, även om jag inte håller med. Eftersom jag gått på waldorfskola på högstadiet och på gymnasiet har jag stött på vissa liknande idéer tidigare. Jag tror inte på astrologi, men däremot kan jag tycka att ditt symbolspråk innehåller en hel matnyttigt.

Jag tror faktiskt att vi kan ha en samsyn när det gäller exempelvis detta om att nyliberalismen reducerar människor till "privata öar av konsumtion". Det var bland annat den insikten som gjorde att jag tillslut valde bort borgerligheten och valde SD. Skrev lite om det i min bloggpost om kulturnationalism: http://lionofthenorth.blogspot.se/2012/10/darfor-ar-jag-kulturnationalist.html

Jag vet inte vilka skrifter du har till grund för din filosofi/religion utgår ifrån att dina åsikter är de enda korrekta på både ett andligt och ett världsligt plan. Jag tror att det kan vara farligt när man börjar tänka så, att man kan börja ursäkta allt möjligt i sin andliga upphöjdhets namn. Inte ens jag som konservativ katolik skulle blanda politik och religion på det sättet, och fördöma alla som inte röstar på SD. Av min snabba titt på din sida blir jag inte klok på ditt förhållande till kristendomen, men du har i flera stycken talat väl om den och to.m. självaste den helige fadern. Med det i bakgrunden skulle jag vilja råda dig att inte generalisera över människor i stil med "De här människorna vill inget, de lever bara för att invända sig mot vad som än kommer deras väg och råkar misshaga dem." Man kan ogilla och to.m. hata olika företeelser utan att demonisera människorna som praktiserar dem. Det är väl ändå det som var poängen med kärleksbudskapet och att vi inte skulle döma efter måttstockar vi inte själva ville bli dömda med?

Seaward sa...

Om du läser texten mer uppmärksamt framgår det att det inte handlar om att "stänga käften” på någon. Det uråldriga Tarot-kortet påminner om självkontrollens ädla konst, om människans förmåga att vinna kontroll över det primitiva vilddjuret inom sig (och dess direkta och inte överdrivet reflektionsstarka natur).

Eftersom Tarot-kortet avbildar ett lejon är det väl lämpat i en diskussion av zodiaktecknet Lejonet som också lär ut hemligheten att "den som är stark måste också vara snäll" (mot de små och svaga). Sådan är regeln för den som vill kalla sig en äkta lejonkung.

Den här bloggen bygger inte på "enskilda skrifter" utan är som alla andra mänskliga tankeyttringar glimtar av den eviga filosofin, som människan började tillägna sig från det hennes medvetande först registrerade kontrasten mellan ljus och mörker. Tarot-kort (vare sig härledda från nyplatonismen eller inte), astrologin eller antikens olika filosofiska tankesystem är alla katter som går kring samma heta gröt.

Bloggens inställning till kristendomen kommer från den senaste religionsvetenskapliga forskningen där "kristna" forskare inte längre förmår hålla emot den ljusflod som Dödahavsrullarna och Nag Hammadi-skrifterna kastat över kristendomens allra första period, flera hundra år innan mäktiga män i Rom "lånade" nyplatonismens tankar för sin Treenighet. Den ursprungliga judekristna rörelsen sögs helt enkelt in i det rådande tankeklimatet i "stora omvärlden" och helleniserades.

Detta är naturligtvis 100 år gamla insikter, men kristendomen som en direkt avknoppning från den judiska rörelsen Ljusets barn (esséerna i grekiska historiska källor) har inte blivit akademiskt rumsren förrän de senaste, säg, femton åren. Den här bloggens astrologi utgör tentativa försök att rekonstruera den astrologi som praktiserades av Ljusets barn (och som snart nog ifrågasattes av schismatiker inom rörelsen: ”Gud delar inte ut anden efter mått” i Johannesevangeliet t.ex.).

Eftersom den judiska astrologin med all säkerhet lånade mer från astrologins hemmaplan Babylon (där den judariska intelligentian tillbringat en lång fångenskap) och Babylon i sin tur knyter an till indiskt tankegods (det är den antika astronomin som förenar), bjuder den här bloggen på just en sådan astrologi som en äldre moralisk kulturyttring kan ha sett ut. Kosmos var på den tiden fylld av strömningar, kvaliteter – det var ett levande väsen som hade sina goda och dåliga dagar! När människor föds, blir de instantieringar av Världssjälens status vid just det tillfället. Världssjälen knoppar av sig. Det är ”ordet som blir kött” (Johannes igen) till dess att varje logos (enskild andesjäl) förstått meningen med jordelivet (och det stora Logos/Kristus ”blir allt i alla” enligt den judiske mystikern Paulus).

Dessa är då bloggens tankeramar. Universalism utan att spår av favorisering av den ena eller den andra individen eller folkgruppen. Med fokus på Enheten kom Philosophia Perennis att bli det enda logiska samlingsnamnet för den här typen av tankegångar. (Rudolf Steiner var förstås en del i samma obrutna tankesystem, från förantiken och fram till nu.)