Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 oktober 2012

Idrottsjournalister, folket, rasister

Det är rätt naturligt att idrotten dras med rasism eftersom kroppsliga prestationer i sig är underklassens enda sätt att hävda sig. Den alltigenom falska "amerikanska drömmen" trollbinder miljoner fattiga särskilt färgade människor, och en löjeväckande liten promille av dem lyckas också klättra den kapitalistiska framgångsstegen, bli professionella idrottsmän och se sitt ansikte på en energidryck under några gyllene år. Men massan blir kvar i utslitna och nedgångna stadskvarter. 

Så här bär västsamhällen se ut enligt moderata, "etnisk svenskar" i Täby eller Stockholm. Så har Reinfeldt och Borg konsekvent drivit sin politik, allt det dåligt stulet från anglosaxisk marknadsliberalism och fernissat med stulna begrepp sån det gamla socialdemokratiska samhället. 

Och denna B-produkt sväljer svenskarna med hull och hår och t.o.m. (åtminstone i högerpressen) uppfattar Reinfeldt som en trovärdig figur! Det finns goda skäl att sätta likhetstecken mellan underklassen och rasism. I botten är perspektivet provinsiellt, det finns inga pengar att resa och möta människor. Rasismen i medelklassen skyms av att där finns köpkraft. 

Men hur beter sig svensken i utlandet? Sitter och hukar i sina egna svenskkolonier. Phuket i sexköparparadiset Thailand! Det är bara att titta noga så ser man samma rasism, men med lite pengar och noll bildning leker men kolonialistleken på semestern istället. Låt tjänarkasten serva oss, här är det vi och vi har pengarna. 

Svensk underklass och de som röstar på populisten Reinfeldt är samma sort, och båda är rasister. Det är därför det snart inte går att skilja socialdemokrater och moderater åt. Underklassen kan inte bättre än så här - de blir blåsta av sina representanter gång på gång! 

Ju mer man tänker på Fredrik Reinfeldts cynism i boken Det sovande folket, desto mer mörkrädd blir man. Han anser verkligen att svenska folket är mentalt handikappat men har inga som helst visioner för att ändra på den saken. 

Högern behöver billig arbetskraft och det är sådan han sökt framskapa under sina sex år vid makten genom att brännmärka de arbetslösa med en sådan fattigdom att de ger upp och blir underbetalda dagverkare åt det globala Kapitalet. Reinfeldt är en återfödd slavdrivare, en ond människa. Och medelklassen - underklass fast med pengar - är själv så fördunklad att den inte förmår utvärdera sitt eget ängsligt kollektivistiska liv.

SVT har nu avskedat rasistiske sportjournalisten Mats Strandberg. Expressen, denna högermegafon som söker rättfärdiga sin djupare omoral genom att spela Sveriges samvete i vissa utvalda frågor, berättar att Bo Hanssons rasistoida uttalande "bara är toppen på ett isberg".

Om Bo Hanssons horoskop inte entydigt var en rasistisk grundtyp - trots parallellerna med moderatpolitikern Tobias Billström - visar sig en mer välbekant signatur på Mats Strandbergs himmel: "mobbarens signatur" eller det "sociala utstötningssyndromet". 



Faktiskt, han tillhör samma "underart" som den fenomenalt hatiske Usama bin Ladin, där man bara behöver byta ut hudfärgsrelaterad diskrimination mot ett patologiskt hat mot USA, dess ideologi och folk! Typiskt nog har det amerikanska nationalhoroskopet samma sociala utstötningsmekanism - och det första européerna gjorde när de kom till Amerika var att slakta i princip hela urbefolkningen! 

F.d. idrottsjournalisten Mats Strandberg har faktiskt ett mer illa åtgånget horoskop än bin Ladin, för här är Sol och Måne ("livslinjen" eller samarbetet mellan själ och hjärta) placerade i de två tecken som häftigast av alla verkar stöta bort varandra. Den gruppsociala Vattumannen och den "utmobbade" (eller frivilligt avståndstagande) Skorpionen är verkligen ett tydligt exempel där man regelmässigt kan räkna med sociala problem av alla de slag. 

Här hackar dessutom Mars från hatiska och dödande Skorpionen på Månen i Vattumannen. Denna Måne kan läsas som "folkgrupp som tillhör en viss kategori" (Vattumannen är extremt kategoriserande). Eftersom Skorpionen i sig är ett "svart" utanförskapstecken, blir Mats Strandbergs "negerhat" bara en omvänd bild av det som så tydligt verkar inom honom själv. 

Jag tror det ligger ett bottenlöst självhat i många horoskop av det här slaget. I en del fall har jag dock sett tragiska öden, där hemska barndomsförhållanden så att säga har byggt in en skadad självbild i det växande barnet. Och då kommer frågan in om själens karma - gärningar begångna i tidigare liv. Varför föds vissa "förprogrammerade" på detta sätt? Vad är det dessa själar har att lära sig genom redan föräldrahemmets omilda atmosfär?

För en liten sketen rasist i någon svensk bondhåla eller en egocentrisk och välstajlad stockholmsmoderat är det här alltför stora tankar och sanningar - de ser inte hur verkligen pekar ut dem i deras falska vägval eftersom de inte ser sambanden. Varje människas mentala universum är viktigt, för om ett land är breddfyllt med byfånar får vi regeringar som Reinfeldts plus ett hagelregn av skandaler och pinsamheter som återverkar på folket. 

"All makt utgår från folket" men dårskapen kommer också därifrån och folk kommer aldrig att välja bildning framför nöjen, så demokratin är inte alls säkert det bästa styresskicket. Det är ekonomiska krafter som styr det skenspel som är svensk demokrati och det avslöjar Stefan Löfven pinsamt tydligt avslöjar i sin verkliga roll som Kapitalets språkrör. 

Platons "Staten" skissar på samma sätt en skendemokrati eftersom det bortom folkets val av politiker finns en "diktatur" i toppen. Men skillnaden mellan en fungerande skendemokrati som den svenska eller västerländska (kapitalet är numera globalt) och det idealsamhället Platon skisserade, är att den grekiske tänkarens toppskikt INTE LÄNGRE AGERADE EGOISTISKT. De förutsattes leva i något som i praktiken liknar kommunism, egendomslöst. Inget får nämligen stå mellan det ledande toppskiktet av filosofer och de politiker som inhämtar vägledningar från toppgruppen som enbart svarar mot helheten. 

När Reinfeldt falskt tuffar sig mot sitt partis hemliga finansiär näringslivet och kallar det ett "särintresse" fejkar han bara den objektivitet som en över politikerna positionerad filosof har i Platons idealstat. Och detta är verkligt farligt: i Reinfeldts värld tycks han tro sig vara en överstatlig härskare/domare (motsvarande Platons filosof) men är samtidigt in i själen besmittad av en materialism som tillhör den låga marknadskasten plus en fascistoid avsky mot det skröpligt mänskliga. 

Reinfeldts och Borgs livsmyter måste vara de största tomma bubblorna i landet. Det är så galet att man blir rädd för den kunskapsnivå som råder ute i landets rödknutade idylliska stugor. För all makt att välja idioter kommer ju faktiskt ur folket och dess brist på medvetenhet. Att bara säga att den enskilde är manipulerad ovanifrån är bara en del av sanningen.

Reinfeldts hemkommun Täby har redan visat hur ett moderat samhälle byggs: man stöter ut dem som inte har det "bra nog", säljer ut samhällsnyttans bostadsbestånd och har som inträdeskrav på en Täbyfascist att han eller hon ska kunna KÖPA sin egen individuella plätt mark. Den amerikanska nybyggardrömmen igen, fast på tok för sent i världshistorien och bara galet för ett land som hade nått en så mycket mer avancerad samhällsvision: den om det solidariska samhället där människor delar med och motvind (via skattsedeln). 

Man kan inte annat än tänka sig att vi har haft ett inflöde av extremt omogna SJÄLAR i den svenska folkkroppen. Och paradoxalt nog är det inte invandrarna jag talar om utan "etnisk svenska gener". Ett ont släkte har slagit rot i Sverige och det borgar för ett snålt och intellektuellt pinsamt klimat i årtionden framöver. 

Att gamla sportgubbar röjer sin rasism när de börjar tappa social kompetens och koll på ålderns höst är inte det största problemet. Problemet är att en annan folksjukdom via Reinfeldts sex år tydligt har visat sig: den arroganta och likgiltiga själviskheten. 

Om rasism "bara" drabbar personer som idioter klarar att identifiera via avvikande hudfärg är den nya rötan farligare. Den leder nämligen till samhällets totala sönderfall i 9 miljoner fragment som alla bara ser om sitt eget hus. Det öppnar för hur mycket våld och ofärd som helst. Tack svenska folk, tack moderaterna, för denna sublima samhällsmodell - allas krig mot alla är på god väg.

Fascinerande nog läste jag att om kvinnor enbart bebodde Stockholm skulle det "moderata skyltfönstret" istället ha en knapp röd-grön majoritet. Det stärker den här bloggens teori om "it-fascismen" - det är män i det it-företagstäta Mälardalsområdet som borde landsförvisas. 

Jag var själv datatekniker under några år, och fann där ett lägre släkte, en sämre sorts män. Smarta på ett korkat sätt eftersom deras siffertricksande (likt moderaternas ständigt falska sifferpresentationer) använts till att bygga företagslösningar och system som bara lurar pengarna av den dumma folkmassan. Casino- och pokerverksamheter - sådan skit är vad den här typen av svenska män skänker världen via sitt tekniska kunnande. 

Och som det i underklassen går tusentals fattiga, applåderande negrer på varje svart broder eller syster som lyckats få ett sponsorkontrakt, så följer tusenden idioter bland svenska män som spelar bort sina pengar på nätpoker. De är det entourage som it-fascisterna bakom smörjan i din smartphone håller sig med. 

*****

Satans huvud (stjärnan Algol) i opposition till Skorpionen har diskuterats tidigare. Första gången tror jag var med det socialdemokratiska kommunalråd i Katrineholm som först stod upp och krävde Håkan Juholts avgång. En förrädare i de egna leden som väckte mig (politiskt naiv) till insikten om att Pengarna och hoppet om en fin position för kommunalpolitikerna i näringslivet  numera styrde socialdemokratin och inte partiets ursprungliga och goda värderingar.

På rasisten Mats Strandbergs himmel en saftig opposition mellan både Solen och Mars och Algol. Vad Satan gör här är att svika och förråda Solen men kommunalrådet och Strandberg visar sveket på olika sätt beroende på horoskopets skilda tonläge. 

Strandberg är påfallande hatisk mot vissa urskiljbara element - som den idiot han troligen var i hela sitt liv har han suttit på kommentarläktaren och "urskilt" färgade spelar på planen och stört sig över dessa små avvikande fläckar i spelet. SÅ YTLIG ÄR MOBBEN, MASSAN, BYFÅNEN! Så fullständigt utan intellekt att det räcker att bara titta på ytan för att bygga sig en hel värld av imbecilla åsikter. Är dessa varelser ens människor? Eller bara tomma kroppar med en sinnesapparat direktkopplad till en pladdrande mun?


Bonusspaning.

Trots att 6.300 sparade födelsedatum låter mycket, tunnas gruppen snart ut när man uppställer kriterier - formulerar astrologiska signaturer som man vill djupstudera. Vill man se andra fall av rasistjournalistens potentiellt svåra "sociala utstötning" - aktiverad av just Solen/Mars samt Månen - då blir det plötsligt bara fem stycken kvar.
  • Robert Devereux, 2nd Earl of Essex;19.11.1566
  • Bob Hawke;9.12.1929
  • David Macaulay;2.12.1946
  • Gianni Versace;2.12.1946
  • Mikael Ljungman;25.11.1963
Greven av Essex, en general, var drottning Elisabets gunstling vid hovet intill hans illa planerade uppror den 8 februari 1601. Han avrättades för högförräderi. (Här kan man tala om att göra sig till samhällets fiende och stötas ut ur samhällsgemenskapen på det mest handfasta sätt - genom Skorpionen som döden.)

Bob Hawke, australisk premiärminister och uttrycklig ateist (ett annat sätt att dyrka Döden)

David Macaulay, brittisk illustratör, har inga biografiska detaljer annat än att han är skicklig i sitt gebit.

Versace, mördad homoseuxell modedesigner - samma födelsedag producerar här två artistiskt lagda personer.

Mikael Ljungman, svensk byggjobbare, dömd för mordbrand och misstänkt för bedrägerier på 355 miljoner kronor - här grasserar verkligen sociapatin och Skorpionens tendens till "mörklagd" verksamhet.


Inga kommentarer: