Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 oktober 2012

Guy Lofalk och regeringsskandalen

Regeringen Reinfeldt är nu så smutsig att ett vaket svenskt folk (om än inte den exportlystna socialdemokratin) borde störta den med högaffel och fackla i hand. Regeringen har med rekonstruktören Guy Lofalk sökt kuppa bort SAAB ur spelet fast företaget kämpade för att rädda sin framtid! Ett fult dubbelspel och så typiskt speciellt moderaternas ständigt lika kluvna tunga.

Det här är en verklig regeringsskandal under uppsegling (SR, SvD) och jag ompublicerar därför ett kort men talande inlägg om Guy Lofalks horoskop från förra rundan det talades om regeringens påfallande vilja att utifrån gåtfulla ideologiska motiv utradera SAAB (december 2011).

Se också SAAB-affärens dunkla manipulatörer om Borg och hans sekreterare.

*****



Studera kraniestrukturen på massmördaren Ted Bundy och den hysteriskt giriga advokaten Guy Lofalk (SvD). Det finns något försagt i deras sätt att stirra och hämma käkpartiets muskelspel.

Se sedan hur lika deras skorpioniska horoskop är. Syndens och korruptionens tecken blixtrar ibland till och visar exakt vad antikens lärde sett. När Månen lider sitt "fall" här har bloggen t.o.m. via 161 mordhoroskop visat att det är detta fallna psyke som dominerar med statistisk signifikans. 




Advokaten saknar Ted Bundys dubiösa reception mellan Vågens och Skorpionens planetära härskare som jag tror förklarade varför den senare kanaliserade Skorpionens mörker mot fejkade relationsförsök (som slutade i mord). Förvisso har Guy Lofalk något nästan lika illa: den försvagad Mars (Skorpionens härskare) i Vågens tecken. Men relationens - eller pengarnas - Venus har redan flyttat fram i ett chanstagande tecken: Skytten. Händelsevis också Lagens tecken (härskare: Jupiter).

Sistnämnda placering är intressant eftersom pengarnas Venus disponeras av myckenhetens Jupiter, och stora och lätta pengars Jupiter hittar vi vid sinnelagets Måne i Lejonet! Det är anmärkningsvärt att det skamfilade advokatyrkets planet Jupiter - Lagen - också har betydelsen av "lättförtjänta eller stora pengar". I indisk astrologi står Jupiter (under namnet Guru) för skriftlärda brahminer (naturligtvis inkluderande laglärde). En annan degraderad form av Jupiter hittas bland spelare. På Solvalla, där är de, fartrusiga och lystna på pengar utan ansträngning!

Det är helt klart varifrån korruptionen av dessa annars så bekymmerslösa placeringar i Eld kommer ifrån. Skorpionen är den hatiske som avundas Lejonet. Lejonet är liv, Skorpionen död. Som bäst gör Skorpionen heroiska insatser mot död på sjukhusens akutmottagningar. Som värst är den fyllt av förtrytsamhet, vämjelse (se spänningen kring munnen på båda männen) och ett habegär som inte är av denna världen.

Med ett horoskop i enbart det kalla och begärande Vattnet och med en orientering mot salongslejonets flärd är det här bara ett stort svart hål av gränslöst begär! Advokatens är ett horoskop som på en enda gång besannar många av varningarna från antikens visa psykologer och andligt upplysta:



Satans huvud (Algol) som jag tror till del förklarar Oxens kriminella natur skadar hos Bundy intellektets Merkurius i början av Skorpionen, men hos Lofalk istället Saturnus - "lagens görare". Jfr den enda prominenta socialdemokrat som under Aftonbladets kuppförsök mot Håkan Juholt stod upp och krävde partiledarens avgång: Solen (ledaren) i exakt opposition till Satans vrångskalliga huvud!

Advokatens horoskop dyker upp så nära i tiden på min studie av filmen Wall Street och regissörens hårda dom över girighetens mentalitet att det är fascinerande att se hur lika horoskopen är!


Här är texten om filmhoroskopet.

Inga kommentarer: