Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 oktober 2012

Drevkarlens bedyran



Slasktidningen Aftonbladets chefredaktör bedyrar nu - precis som under drevet mot Håkan Juholt som sedermera framtvingade partiledarens avgång - att medierna inte sysslar med sådan låghet (AB/blogg)! 

Den mannens förmåga till självlögn saknar motstycke. Fast det här inlägget redan skrivits förtjänar horoskopet en ny granskning. Bloggen har bearbetat mer information sedan högertidningarna (inkl. AB) drev bort den hotfulla Juholt med hans ställningstagande mot samhällsröta som vårdvinster (notera hur efterträdaren Löfven var FÖR att profitera på samhällets svaga!). Men kanske dyker någon ny insikt upp vid förnyat påseende.


Minns jag rätt är den slemmiga lersörjan (Jord + Vatten) på himmelen redan kommenterad. Och viljan till populism som är skrämmande hos denne överhetens lakej (Månen i Stenbocken = härskarens skugga). Bara dårar skulle tro att AB:s "rör inte min kompis" och andra skenbart mänskliga kampanjer bottnar i Jan Helins egna yttersta värderingar. 

Det finns pengar att hämta i lergröten mellan Jord och Vattentecknen, pengar att klämma folk på när man satt deras empati i rörelse via enskilda behjärtansvärda fall. Folk ser inte kopplingen med tidningens övergripande värderingar: att via annonser (pengar) driva mänskligheten ner i djup degradering: pokerpengar och egocentrisk kroppsvård är vad pöbeln ska ägna sina liv åt. Men för att späda ut misären lite politiskt korrekta åsikter på toppen. Ingen vill väl vara främlingsfientlig i Stockholm där moderaterna i vilket fall redan drivit ut de fattiga ur city - de är ju inte så vackra som oss andra! Så här är en genomsnittlig moderat stockholmare och en stockholmssosse komponerad. Framkallar kväljningar hos den som inser bristen på ideologisk framsynthet. De är dinosaurier redan i sin egen tid.

Jordhusen (och tecknen) står för just "resurser" (ett mörkläggarord som ytterst kan reduceras till pengar), och Vatten för sin del betecknar folkmassans ständiga inre tomhet och behov av en ny injektion näring. Kvällspressen som intellektets junk food. 

Varför kan inte Helin bara erkänna för sig själv att han är kung över byfånens domän? Varför ska han hålla på och rättfärdiga sig hela tiden? (Han är på som en igel på AB:s förstasida med förklaringar och enkäter för att få tidningen att framstå som något annat än den är.)

Men... en man med stort ansvar för lönsamhetsfrågan i ett marknadskapitalistiskt samhälle kunde inte gärna ha ett annorlunda horoskop än Helins. Det är själva systemet som gör att människor lyfter fram det sämsta ur sina djupa själar.

När han förnekar att medierna ägnar sig åt mobbing (eller drev) för att dra in pengar, gör han sig bara till åtlöje. För vad ser vi i detta sinnelagshoroskop om inte mobbingen som affärsidé?!

Fredrik Reinfeldts gloria är nu åtskilligt på sned, de snälla hundögonen räckte ett bra tag för ett svenskt folk som närmast borde idiotförklaras i sin ovilja att tänka till om det som händer i samhället. Men efter en tid gick det upp för var man att mannen faktiskt är elak, illvillig och ljuger som fan själv. 

Mars i Jungfruns tecken hos både Reinfeldt och Helin betyder att de bör vakta sin tunga väldigt noga eftersom Mars står för omoral och Jungfrun är ett av de två kommunikativa merkuriustecknen. Att Reinfeldts Nya Moderater stulit socialdemokratisk terminologi och falskt använder den med en helt annan agenda är troligen bara Jan Helin och stockholmssossarna omedvetna om - då de i princip är samma privatiserings- och profitkramare.

Precis som med Reinfeldts horoskop förvärras Jan Helins naturliga illgärningsman Mars och blir även en "verksam" sådan pga. det stigande tecknets förmåga att styra och ställa med planeternas rolltilldelning. I chefredaktörens fall handlar det dock om Mars beteende ur Månens eller sinnelagets perspektiv och inte som hos Reinfeldt, den fysiska eller faktiska och för alla klart synliga intellektuella ohederligheten. 

Men eftersom Månen har med sinnelag och föreställningar att göra, läcker den här elaka och mobbande Mars ut rätt väl ändå. För se vem den hackande kritikern angriper: Solen eller symbolen för alla ärbara och klart lysande personligheter i samhället. Och av Solar lär ingen lysa lika starkt som Hans Majestät Konungen. Helin är nog den dummaste fan som beklätt en chefredaktörspost, möjligen undantaget hans likasinnade kollega Thomas Matsson vid direkta regeringsmegafonen Expressen. Deras fånigt snarlika horoskop har redan granskats på bloggen.

Vad som gör det här Chandra lagna-horoskopet riktigt allvarligt är just Helins skamlösa girighet och populism. Lätta och stora pengar sorterar under Jupiter och här har vi välståndets planet kopplad till Kräftan, den ansiktslösa folkmassans (och närighetens) symbol. Tyvärr är Jupiter en verksam illgärningsman för en Stenbock i stigande, och när Jupiter ligger i ett av de fyra världsligt starka hörnhusen blir mannens tillkortakommanden bara alltför uppenbara. Titta på Aftonbladets sanslösa degradering under vinstjägaren (åt Schibsted) Jan Helins ledning!

Men sälja lösnummer genom mobbning, naturligtvis inte! Eftersom Mars är naturlig illgärningsman och här dubbelt så genom sin faktiska verksamhet, är det naturligtvis totalt förödande att den dessutom lägger sig i horoskopets kanske viktigaste hus, det nionde för genuin moral. Allt Helin säger kan ur sinnelagets perspektiv således avskrivas som djupt hyckleri. Mannens moraliska kompass är helt åt helvete. Men det vet alla som studerat pressens öden och äventyr under några år. Han får trösta sig med att han sitter i samma båt som alla andra i denna högerstyrda, vinstjägande bransch.

Se även: Kapitalismens lamentation över sin egenart. En avskedad utrikeskorrespondent på SvD begråter pressens förfall och detta utifrån samma dominanta lersörja på himmelen som rådde vid Helins födelse (det går att övervinna sådana här medfödda dispositioner, men frågan är om gyttjans barn ens är intresserade av det).

Jämför även skillnaden mellan nionde samvetshuset hos AB:s chefredaktör och i Alfred Nobels horoskop. Båda männen har en månascendent i Stenbocken, men sedan upphör alla likheter. Den enda en slem typ, den andra en man med höga principer.


Inga kommentarer: