Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 september 2012

Varför Lööfs horoskop inte funkar inom politiken

Apropå dagens katastrofsiffror för Centerpartiet (AB).

Jag är fullblodsegoist och rekommenderar
dig att också bli det

En av centerledaren Annie Lööfs tidiga grodor var nästan av samma dignitet som att rekommendera innehållet i Hitlers "Min kamp" som rättesnöre. Hon hyllade nämligen den rysk-amerikanska författarinnan Ayn Rand, som förespråkade ren själviskhet. (Chocken att en människa kan vara så oändligt dum att öppet ge ett sånt litteraturtips gick djupt - jag har nämnt det flera gånger.)

Men egoistiska och isolerade små öar vinner ingen kärlek - eller röster för Centerpartiet. Det är därför logiskt att kärlekens gudinna Venus sägs "fallen" i det kanske mest privatistiska av alla stjärntecken, Jungfrun. 

Det är en klen tröst att den här placeringen var mest förskonad av alla från den homosexuella avarten i det test bloggen gjorde. Har Venus fallit så lågt som till enbart självkärlek lär det inte enbart vara inom hbt-gruppen den lyser med sin frånvaro utan inom alla grupper av tydligt social karaktär. Jungfrun är redan i antik tradition den ensamma och oskyddade.

Vi har redan sett att Lööf har Jungfrun som sitt sinnelag, och fast majoriteten av den här månplaceringen bör vara normal om än lite väl om sig och kring sig, bekräftas det privatistiska - sinnestypen var, tillsammans den mörka och motspänstiga Skorpionen, överrepresenterad i bloggens studie av 402 brottsdömda.



Det ligger naturligtvis Lööf i fatet att hon också har detta själviska sinne under attack från omoralens planet Mars. I termer av yttre skeenden blir samma kombination istället berättelsen om en "kvinnlig katastrof" eller en kvinna som drar på sig omvärlden kritik och ogillande. Men det är alltså bara en återspegling av hennes sinnes smutsiga status.

Komfortens Venus kopplad till den kungliga praktens Regulus visar här sin sämsta sida. Kvinnan är mest intresserad av partaj på skattebetalarnas bekostnad i linje med Ayn Rands första budord: se till att DU tjänar på allt du gör, utnyttjar andra till DIN fördel.

Normalt borde kungavärdighetens Regulus, uppfångad av associationens Venus vara en harmlöst ingrediens, en vilja att tillhöra de privilegierade. Men här måste man minnas att Månen är störd av omoralens Mars som ligger i Tvillingarna, ett ärligt talat rätt själviskt tecken. (Det representerar lösa förbindelser och en flyktighet som bäst kan beskrivas som en handelsresandes väg genom livet, alltid sig själv närmast men kapabel att snabbt knyta flyktiga förbindelser.)

Men Lööf har ytterligare ett problem som talar mot hennes sociala kompetens och förmåga att knyta människor till sin sak, och det är kommunikationsplaneten Merkurius svaga tillstånd. Och genom Merkurius "flummiga vaghet"  drabbas också Tvillingarna och Jungfrun som äger. Vi har med andra ord den sämsta tänkbara ägare till både PSYKET och till AGGRESSIONEN inom psyket och utom det !!!

Varför är då Lööfs Merkurius så svag?


Jo, för att intellektets planet står i det antiintellektuella och instinktivt näriga tecknet Kräftan. Och den "upphöjda" (och i teorin extremt rättrådiga) Saturnus i Vågen får därför ingen verklig kontakt med det här slippriga intellektet. Kvinnan är en av dem som inte kunde famna Saturnus löfte runt 1983 när den utlyste perfekt jämlikhet och rättvisa bland människor.

Det är därför typiskt att Lööf som politiskt löfte och med själviskhetens evangelium som sin tonårsindoktrinering nu kollapsar helt vid 30-årskrisen, när Saturnus nu gått ETT FULLT VARV och ställer individen frågan vad hon gjort med sitt liv så här långt. Faktum att dagens opinionsmätning gjord av AB/United Minds publiceras då Saturnus i Vågens fjärde grad står i "triggeravståndet" med en grad kvar till dess position i den femte graden vid Lööfs födelse.

Det är alltså den Perfekta Rättvisan som just nu visar Lööf och hela det svenska folket vad principiella egoister får ut av livet när det kommer till kritan: INGENTING. 

Saturnus var kanske perfekt uppe i den sjunde himlen, men när den filtrerats genom problemen i de lägre himlarna blir den principiella planeten en vulgär Saturnus, ett program så falskt att ingen människa känner igen sig. 

Folkmassans dunkla tankeförmåga (Merkurius i Kräftan) är inte sämre än att massorna skyggar inför en sådan doktrin eller person som Lööf och den nya Stureplanscentern ger uttryck för. Vem i hela världen skulle vilja sprida Stockholms citys ohyra över hela landet? 

Den här huvudstaden har ett parodiskt lillebrorskomplex, och alla moderat röstande stockholmare åker skytteltrafik till New York för att känna sig lite större. Stockholm är kvintessensen av den del av pöbelsverige som kommit i besittning av pengar men missade precis alla annat. Som t.ex. frågan om vad som definierar en god människa. 

Såna velpottor vill inte övriga Sverige modellera sig efter! Först på senare år har jag, själv stockholmare sedan 14 och nu 50 fyllda, kommit att ge lantisarna rätt. Stockholmarna består nu av avsevärt sämre människor än förr och detta måste man skylla marknadsliberalismen för. Den har skapat en ynklig människotyp som oscillerar mellan kontorstid och shopping. 

Dessa råttor i sina konsumtionshjul saknar förmåga att se sig själva utifrån på samma sätt som den som gått vägen lite längre, som sett samhällets degeneration ner i små isolerade privatkonsumenter (se filmen när DU vill).

Men det är nästan tragiskt (eller ett tecken på undertecknads umgängeskretsar) att två års observationer var allt som krävdes för att gå från politisk idiot till att åtminstone förstå så mycket av de krafter som driver politiken att inte en enda högerröstare i bekantskapskretsen längre kan försvara sin ideologi. För det finns inget försvar för själviskhet och råttmentaliteten som bara knaprar i sig för egen del, utan att bry sig om vem som syr upp H&M-kläderna eller arbetsförhållandena bakom min senaste iPhone. 

"I" i iPhone: jag, jag, jag... Där är nyckeln till att människor idag upplevs dummare än tidigare i världshistorien. Naturligtvis är det inte så, "folk" har per definition alltid varit mediokra men den nya betoningen på egot för att bristen på verklig karaktär blir så mycket tydligare.

Lööf, med denna dyrkan av Stockholm (som ännu inte övergått i dyrkan av New York), har blivit en paria i politiken. Det lika obehagliga svenska näringslivet måste snarast se sig om efter en ny påläggskalv eftersom också Fredrik Reinfeldts egoistiska politik börjar bli synlig t.o.m. för väldigt slötänkta svenskar.

Annie Lööfs idol Ayn Rand har ett förfärande obalanserat horoskop som kan beses här.

Missa heller inte min drygt månadsgamla hypotes om NÄR Lööf kan tänkas avgå. Där skrev jag: "låt mig föreslå mitten av september som en kristid i politikerns liv. Då når Saturnus den plats varifrån den började sin resa i den här desorienterade människans liv." 

Det är den krisen Aftonbladet skriver om idag.

2 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

Det som skrämmer mig är mer att en man på 50 tror på horoskop. Men jag håller med om din slutsat om borgerlig politik.

Seaward sa...

"Det som skrämmer" mig är hur du faller in med denna klyscha uppenbarligen utan att ens ha tagit del av bloggens unika statistiska tester av astrologin (se TEMASTUDIER överst).

Med en kombination av dålig koll och övernog av ogrundade antaganden spelar det mindre roll vilken politisk färg man väljer att se världen genom.

Det förstod de antika tänkare som studerade tidens regelbundenheter och tog fram en intressant modell (zodiaken) för förståelse av de verksamma processerna. Det finns en logik bakom symbolernas arrangemang du aldrig ens anat.