Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 september 2012

Tre livsfrossande Systembolagshatare

Till viss del ger jag rätt till de tre vinälskarna som i en lobbyartikel i SvD driver högerns vanliga "privatisering är mångfald och valfrihet men inte  kapitalförstöring och onödigt lidande"-filosofi, bara dold under en skenfråga. 

För de har onekligen en poäng, Systembolaget hycklar i sin reklam när de säger sig vilja motverka folkets spontana tendens att bli fyllebultar men samtidigt låter pöbelns lådviner breda ut sig allt mer på hyllorna på bekostnad av överklassens Dyra Viner. 

De tres gäng på SvD gnäller således egentligen bara för dessa numera ökända "en procenten" som skaffat sig patetiskt dåliga vanor och har degraderat sig till sub-humana kreatur som enbart lever för sina smaklökars tillfredsställelse. (Går det att mer tappa sikte på varför vi valde att födas i den här artens kroppstyp och inte som vilken pungråtta som helst? Ja, om man väljer att blunda för att vi är levande själar som bara nyttjar en tillfällig fysisk kropp.) 

De själva lever alltså så snuskigt rika och meningslösa liv att de "lider" av att inte ha tillräckligt mycket "valfrihet" i de högre prisklasserna, men vill ändå inte låta de som förlorat på högerns egoistiska politik dricka sig under bordet med de billiga skräpviner vilka är allt de har råd med. 

Jag noterar också att lobbyisterna försåtligt satt "högre prisklasser" vid 70 kr. Så lurar man t.ex. korkade moderata medelklasslavar att de tillhör de privilegierade fast de egentligen är konsumenter av massproducerade "individualism". Det är ett skämt att gå in i hjärnan på dessa ledande människor som likt Mitt Romney tappat kontakten med verkligheten och egentligen bäst kan klassificeras som parasiter på mänsklighetens kropp.

Nu är dock inte de privilegierade säkra i sin lyxkonsumtion (som börjar med vinflaskor LÅÅÅNGT över 70:-. Man påminner sig att restaurangmomssänkarministerns far - ute i rasistgettot Täby där man inte tillåter andra raser än sådana som har råd att köpa sin bostad (i allmänhet enbart Fredrik Reinfeldts "etniska svenskar") - åter har haffats för rejäl rattfylla.

Som ett kvasivetenskapligt stickprov kan vi titta astrologiskt på dessa tre "vinkännare" och se om några av bloggens ofta repeterade lärosatser dyker upp. Vi tittar på kartorna enligt principen gammelfar först:

Mats Hanzon är vd för ett företag som kallar sig Vinakademin.


Här kan jag inte motstå frestelsen att flytta födelsetimman till hypotetiska 13.00 eller senare på dygnet. Då får vi nämligen in sinnelagets Måne i Kräftan, en rejält svampig position, som om och om igen återkommit i horoskop för alkoholister och andra substansmissbrukare. Att t.ex. nämna Whitney Houston (Sol-Fisk/Mån-Kräfta) eller Amy 'vinstugan' Winehouse (en betydligt mer komplex interaktion mellan Vatten och Eld) är inte att säga att bara kvinnor dekar ner sig, den enda bekantskap som mig veterligen har tvingats söka hjälp för begynnande alkoholism var t.ex. en man med just Hanzons Måne i Kräftan. 

Å andra sidan har jag i samma kretsa en torftig helnykterist med just Whitney Houstons sol- och månplacering. Personen är så neurotisk och överreagerande att man faktiskt skulle föredra ett avslappnat alko! Tydligen är vederbörande på djupet medveten om en karaktärssvaghet och för en hård linje mot sig själv! En del av oss har sådana inneboende andar som vet att de fått ett svagt kroppsfordon men har givit sig tusan på att ta sig igenom det här jordelivet och lyckas med den utmaningen.

Den tydligt vegetativa själ vi hypotetiserar om i Hanzons fall, är dessutom djupt störd i lidelsens kvalitet Rajas eftersom Kräftan också ockuperas av den passionerade krigaren som anses fallen i detta tecken och definitivt inte vet vilja krig den ska kämpa. Det är bara att se på Humanisternas ordförande med samma krigarplacering för att se en fullständigt desorienterad människa som försöker både vara ideolog, krigare och tjäna pengar på sina krig (mot religion och "vantro") samtidigt. Den här Hanzons kamp för sin patetiska överklass är just inte mycket vackrare för ögat.

Varför jag menar att det är mer än en hypotes att tillskriva vd:n denna slaskiga sinnelagsplacering (identisk med den pöbel han så tydligt markerar mot - Månen i Kräftan är just symbolen för den ansiktslösa massmänniskan), är att ett sinne med Mars gör hans aktivism via Solen i Väduren så mycket tydligare. Väduren är per definition den subjektivistiska partsinlagan men den här defekta, ja, faktiskt svagsinta om vår månplacering är korrekt, lobbyisten agerar solärt utifrån Vädurens fallna härskare, Mars i Kräftan. 

Det går att studera även de andra förhållandena mellan zodiaktecknen i termer av hur deras planetära härskare själva står (eller fallit), men Eld och Vatten-störningen överskuggar allt annat. Eld/Vatten är i bloggens terminologi "sensationalism", att bara leva för att stimulera sig via sinnesintryck. Det var detta som kostade Amy Winehouse livet i en ytterligt komplicerat variant på det iskalla Vattnets behov av LIV på konstlad eller genuin väg.

Den andra vinälskaren, Lars Torstenson, är polare med Hanzon och ledamot i Vinakademins styrelse.



Här saknas Eldelementet helt och det är Vatten och Jord och Luft som dominerar. Torstenson är en inte oäven vinodlare eller en man med erfarenhet och idéer om hur att kränga nya smaker och upplevelser ur de druvor som jorden ger ifrån sig. En av bloggens tidigaste "etiketter" för människor vars tänkande Luft hängde lågt och involverade sig i Jorden snarare än i den gudomliga Elden var "rationalister" - ett tänkande och resonerande kring möjligheterna med det vardagliga.

Här är infektionen mindre än hos Hanzon, "övernyttjandet" har ersatts av kyliga analyser och jordmån och fuktighet. Man kan särskilt notera hur krigaren Mars än en gång är en usel man och krigare men desto bättre på att vinkla och vrida fakta (Tvillingarnas Merkurius/intellekt och kommunikation). Den här mannen skulle kunna sälja vilken skit som helst och få det att låta som himmelriket! Ett typiskt reklambyråhoroskop där Vatten/Luft-störningarna frodas. 

Eller i klartext: det kylslagna och näriga Vattnet står för instinkter och den vegetativa själens (upplevda) behov och när Vatten blir aggressivt och attackerar Luft, som här, uppstår efterrationaliserande Luftslott. Den Vatten/Luft-skadade statsminister Reinfeldts alla belagda lögner är en mild västanfläkt mot vad ovanstående horoskop är kapabelt till i sin kommunikation. 

Bloggen kallar fenomenet "dissociationssyndromet" och i låga typer finner man det som en kapital oförmåga att hålla sig till sakfrågan, instinkter leder till ständiga stickspår. I högre men lika låga typer, finns istället förmågan att manipulera den lägre typen med desinformation, t.ex. hela Stockholms vinpimplande moderata medelklass som genom prisuppgiften "70 kr" nu tror de tillhör den privilegierade ena procenten.

Dock kan man inte ta från kartan att den omvittnar gröna fingrar och ett fantastiskt handlag med jorden. Synd att den här mannan inte föddes till enkel jordbrukare, då hade han gjort mindre skada.

Eftersom vi så tydligt har att göra med den rika och ultraborgerliga och kvinnohatande elitens röst, förvånar det inte att det är junioren i artikeln som är kvinna och naturligtvis bara en kypare (ja, sommelier är förstås ett finare ord för de finare slavar/kvinnor som betjänar den "manliga" överklassen - notera att båda männen har defekta manlighetsplaneter, placerade i det feminina Vattenelementet).

Förnäma kyparen Mischa Billing, också hon ledamot i samma lobbyföretag som de andra, har faktiskt det bästa horoskopet av de tres gäng (bäst utifrån det kraftigt förenklade subset av astrologiska parametrar detta inlägg begagnar):



Här slipper vi både sensationalismen och slirandet på sanningen, sinnelaget är faktiskt genuint kreativt. Den subjektivistiska Väduren sätter sig in i bordssällskapets preferenser och kombinerar sedan mat och dryck på bästa sätt. Månen i Väduren är här bara skenbart egocentrisk och begränsad, dess disponent är Mars som står med Saturnus i dess härskarläge, den allomfattande mentala konceptionen. En sommelier måste ha djup och omfattande teoretisk kunskap och det är exakt vad vi ser här.

Efter att noga ha studerat den man som Oxfordianerna, vilka kunnat räkna kända namn som Mark Twain och Orson Welles till sina led, pekat ut som den verkliga personen bakom pennamnet Shakespeare, tvekar jag inte att likna Mischa Billing vid matbordets motsvarighet till det brett informerade författarskapet. Även horoskopet för greven av Oxford innehöll nyckelplaceringar i mentalt omfattande Vattumannen plus den pregnanta spjutspets ("skakande spjutet") touch som en väl fungerande Vädur ger. Litteraturforskarna har konstaterat att grevens ordförråd var väsentligt större än någon annan författare av samma dignitet i 1600-talets början.

Men läskunskap räcker inte om man talar om smak- och luktsensationer (och Eldens visuella), så Jordelementet har en lika viktig del. En Sol i Stenbocken markerar paradoxalt såväl få och privilegierades status högst upp på samhällsstegen men även fattigdom och (i Indien) arbetarnas kast. Jag har antytt varför det här är horoskopet för slaven, trots hennes fina näsa och skarpa intellekt.

Det är faktiskt frestande att släpa fram en nästan glömd form av astrologi (som jag ingenting kan om), där varje enskild grad tilldelades en egen kvalitet. Den här läran florerade ännu i senantiken innan de numera kristnade romerska härskaren stängde ner Platons akademi och den mörka medeltiden kom över Europa (ett mörker "Upplysningen" ingenting gjorde för att skingra - om möjligt blev europén än mer bestialisk sedan tron på en Gud avklingade och ingenting längre fanns att hålla den här genetiskt felprogrammerade delen av världen stången.)

Jag har nämligen ett annat horoskop tillhörigt den 30 januari och Solen i Stenbockens 17e grad (det är graden som är viktig, för i takt med vårdagjämningens precession förändras tecknens förhållande till kalenderåret över tid). Vederbörande hade en "speciell talang" som var det märkligaste jag sett, kvinnan kunde blixtsnabbt addera alla bokstäver i t.o.m. mycket långa textstycken. 

Frågan är om det är den 17e graden som är hemligheten eller kvinnans Måne stod i "öppna" Lejonet (och i opposition mot "sammanjämkande" Venus) och därför sinnet var perfekt lämpat att fånga in hela den fysiska Jord-verklighet som solögat riktade sig mot. Kvinnan hade paranoia inte långt från medvetandeytan eftersom hon tydligen tog emot så här mycket intryck hela tiden (men kunde i allmänhet sila dem och simulera normal).

Jag prövade de 6.300 sparade horoskopen för att se vilka Solar i Stenbockens 17e grad - sommelierens grad - som så här långt registrerats. Det är svårt att missa Mozart (som synes inföll den 17e graden redan den 27 januari på 1700-talet). Eller för den delen den mördade statsministern Olof Palme som alltid beskrivs som hyperintellligent. 

  • Wolfgang Amadeus Mozart;27.1.1756 - kompositör, geniförklarad
  • Friedrich von Schelling;27.1.1775 - romantisk och andlig poet, såg Guds evolution i naturens utveckling - med Solen i Jordelementet har man i allmänhet människor som saknar förmåga att förstå att det fysiska är följden av en föregående IDÉ och Schellings tankefel är dessutom dubbelt: han gör Gud beroende av den fysiska naturens utveckling! Nåväl...
  • Boris Pasternak;29.1.1890 - Nobelprisförfattare
  • Gladys Davis;30.1.1905 - livslång sekreterare åt Edgar Cayce, den mest synska människa som någonsin fötts på amerikansk mark
  • Olof Palme;30.1.1927 - statsminister, socialdemokrat
  • Islom Karimov;30.1.1938;12:00 - Uzbekistans diktator som TeliaSonera skrivit lönsamma avtal med
  • Martin Schøyen;31.1.1940 - Entreprenör. Äger världens största privata samling antika manuskript.
  • Tom Selleck;29.1.1945 - Surmulen (Saturnus!) skådespelare. Se hans blick! Extremt hög intelligens.
  • Göran Lysén;30.1.1946 - Publicerade en juridisk artikel på Newsmill, men födelsedagen inte bekräftat korrekt.
  • Phil Collins;30.1.1951 - ledde musikgruppen Genesis in i en andra och kommersiellt om än inte artistiskt övertygande andra andning.
  • Håkan Syrén;31.1.1952 - Militär. Överbefälhavare 2004-09
  • Lars-Ingvar Ljungman;30.1.1953 - Rasistiskt lokal högerpolitiker 
  • Johnny 'Rotten' Lydon;31.1.1956 - Ikonisk punkrockare.
  • Anonym1;30.1.1964 - "räknefäblessen"
  • Mischa Billing;30.1.1966 - kartan som jämförs
  • Ulrica Messing;31.1.1968 - (s)-politiker
  • Magdalena Bosson;31.1.1968 - VD Familjebostäder, försöker smyginföra marknadshyror
  • Anonym2;30.1.1970 - vaga ungdomsbilder från cirka 20. Spelade förvirrad men var i själva verket glasklar i sinnet. Mycket märklig själ. Bar alltid dokument på exakt det ceremoniella vis som högre tjänstemän i det gamla Kina bar dem - några decimeter ut från hjärtat, halvt utsträckta till mottagaren även om det var en kilometer att gå! (Du vet bara intuitivt sådant du själv varit med om.)
  • Christian Bale;30.1.1974 - Anspänd men hyperbegåvad skådespelare
  • Daniel Tammet;31.1.1979 - Udda särbegåvning/idiot savant, såg talet PI som ett färgat landskap och behövde bara mentalt promenera genom det och uppge decimalsiffrorna för sitt Guinness-rekord. 
  • Emanuel Karlsten;31.1.1983 - Aftonbladets säljredaktion, hängde ut läraren Stavros som fuskare, vilket han inte var
  • Alida Indira Morberg;30.1.1985 - kändisbarn, skönhet. Skymtade förbi i 3-reklam för ett antal år sedan
  • Gabriel Itkes Sznap;30.1.1985 - stickprov från mediebrusset, ung ambitiös förläggare redan innan journalisthögskolan var genomgången.
Troligen bloggens mest meningslösa genomgång hittills! Visst, det var fascinerande att utifrån utgångspunkten, sommelierens vidöppna mentala landskap associera till en annan Stenbock i sjuttonde graden, kvinnan som blixtsnabbt kunde addera bokstäver och därifrån upptäcka den lika kufiska Daniel Tammet och hans promenader genom ett landskap av siffror! Vi är säkerligen något på spåren här, men frågan är bara om det är just den 17e graden i Stenbocken det handlar om. 

Jag känner en annan Stenbock med perfekt fotografiskt minne och som enligt ryktet ritat sprängskisser på SAAB-motorer för hand. EXAKT. Där talar vi en inbyggd geometrisk perfektion som direkt för tankarna till Stenbockens härskare Saturnus, "formaliseraren"! 

Intressant nog föddes den fotografiskt exakta mannen halvstrypt av navelsträngen och man misstänker en hjärnskada, kanske mot de högre mentala fakulteterna. Så alla har alltså förmågan att exakt återge sina sinnens data innan man förkrymper till att bli människa och börjar "tänka"???

Inga kommentarer: