Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 september 2012

Svensk politik - dårarnas lekstuga



Det borde krävas körkort som ger mentalt klartecken för den minsta roll i kommunalpolitiken. Sverige, några år in i ett övergripande vanstyre signerat regeringen Reinfeldt börjar mer och mer likna en ny fars. Det allvarliga med det moderata kommunalrådet SvD skriver om är inte att han förevigat sig som romersk hjältekonung för 600.000 av skattebetalarnas kronor utan att först upphandla affären. Det allvarliga är att vi i Sverige accepterar att uppenbart omdömeslösa, ibland rent galna människor tillåts styra och ställa med landets befolkning.

Astrologiskt är det uppenbart att vi här har en vettvilling nästan i klass med Anders Breivik, norrmannen som också stolt ville posera i någon slags korsriddaruniform. 

Och det är nu goda läsare, som flera års träget materialsamlande börjar bära frukt. För med de återkommande trender vi sett i samband med flitigt studerade mänskliga särarter (brottslingar, moderata politiker, homosexuella m.fl.), vågar vi nu så mått börja lita på det här antika systemet. 

Det är nämligen en födelse någon gång efter lunch som gör det moderata kommunalrådet till en lindrig variant på den invandringshatiske och narcissistiska megalomanen Breivik. Båda har konceptuellt orienterade Vattumannen som soltecken och strax efter halvtvå på eftermiddagen går sinnelagets Måne in i den direkt fullmåneaspekt med Solen, precis som i fallet Breivik.



Hade vi inte tidigare observerat kostympajaseriet hos Breivik och känt till Lejonet dramatiska ådra (ibland vettlöst dramatiserade), hade kanske gissningen fallit på dygnets första hälft, med Måne i Kräftan. Också den typen av sinnelag är känd för sin (periodiska) huvudlöshet och ogrundade föreställningar. (Det är dock ingen tvekan om när det är en exhibitionist av Lejonets typ, människoskådaren lär sig snart se skillnaden på affirmationens och ängslans tecken och noterar hur de skiljer sig, fastän båda utspökade.)

Vidare sällar sig denne Ahlkvist till den växande skara av högerpolitiker som tycks dras mot vanvettets kvalitet i den indiska filosofin, Tamas guna. Likt Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har också Ahlkvist STORKORSET i Mörkrets och helvetesvärldarnas kvalitet.

Dessa är grova människor som saknar - vilket paret Borg-Reinfeldt tydligt visat i sin skattepolitik - all nyansering. Tamas guna i högerns utförande står för blint och korkat gynnande av sin egen sort. (Erkänn, moderaterna är rent av korkade - vem minns inte Kinberg-Batras oförmåga att räkna rätt på kvinnors sysselsättning under högerns år vid makten.) De varken kan räkna eller fuska snyggt. I sin förgrovade själviskhet har de fullständigt manglat de mindre lyckligt lottade svenskarna. 

Ondskan i "landsfadern" Reinfeldts karta sätter visserligen en rekordnivå som  Ahlkvist inte är i närheten av, och man kan bara gissa hur han artat sig om landet hetat Tyskland och tiden varit, säg, 70-80 år tillbaka. Sveriges Fas 3-läger hade tveklöst varit nazityska dödsläger. Ohyran på samhällskroppen måste hanteras och isoleras och i Stockholm city agerar moderaterna på bostadsmarknaden för att driva ut människor som inte har lika fina kläder som dem själva. Det är helt oanständigt det som pågår i landet.

Också kungastjärnan Regulus i Lejonets 6e grad styrker månplaceringen hos det moderata kommunalrådet som förhärligat sig själv i Lunas lunatiska (och ofta tomma) föreställningsvärld. 

Den persiska kungastjärnan och inbillningssjukans Måne (särskilt i obalanserade fullmånetider) - du är med på grejen va? Så visa var antikens tänkare att systemet än idag är knivskarpt och begripligt för ett småbarn. Vi har därför i våra händer ett redskap att rensa ut merparten av dem som sitter i regeringen. 

Astrologi och psykologiska tester skulle kunna samköras och avslöja att dagens högerpolitiker håller för låg intellektuell nivå för att sköta ett samhälle som ser till allas bästa. Men det vill de ju inte ens... Staten är ju något som får det att krypa av obehag i kroppen på barnen nerifrån helvetesvärldarna. 

Och den svenska befolkningen förstår inte att staten är den enda garanten för att de inte ska rasa lika lågt som dessa så in-i-norden korrupta och egoistiska moderater. T.o.m. socialdemokratin söker nu populistiskt spela med i högerns lågskatteland som accepterar tiggare i rännstenen. Vilken fars detta land blivit. Vilka ovärdiga varelser svenskarna på en generation blivit. Själviska och små. 

Det är en annan andlig generation som anlänt och jag menar att vi hade ett lågvattenmärke 1969-70 när Saturnus, generationsplaneten, "föll" ner ända till egofixering i Väduren. Här började allt om. Vi har ett B-lag på jorden för tillfället och det är deras sätt att göra politik som gör i synnerhet Sverige så skrattretande eftersom landet redan från början saknar bildningstradition.

*****

Hur den aktiverade onda stjärnan Algol (Satans huvud) beter sig, när den kopplats in i systemet via den södra månnoden, har jag f.n. inte mycket att säga om. Månens noder saknar jag årtionden av erfarenhet av.

Ska man tänka sig att den halshuggna Draksvansen tecknar en satanisk bestraffning för ogrundade ambitioner? Eller att södra månnoden verkar som en undertryckare, så att mannen saknar kontakt med sin inre Åklagare (Satan), dvs. blir en fatalt banal person? 

Om man tänker sig att Satan prövar själen för att få den att vakna/växa, skulle en undertryckt Algol kunna explicit säga: den här mannen har ingen som helst självkritik, han är livsfarlig i sin omdömeslöshet. 

Därmed är han inte helt olik Anders Breivik trots att den senare hade en monstruöst illa angripen Måne. Man kan lugnt räkna med att den här moderaten också är främlingsfientlig. Reinfeldts förträffliga "etniska svenskhet" (vilken groda!) ser vi här illustrerad i formen av ett självförhärligande "konstverk" för 600.000. 

Jag skulle tro att Tamas guna i övermått skapar just så här låg intelligens, men jag ska be att få återkomma om den saken efter några systematiska tester.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju bara en simpel legionär han är avbildad som, och ingen hjältekonung... fast det vore en bättre överensstämmelse med Regulus symbolik. Men det är faktiskt ännu värre med legionären tycker jag, eftersom tavlan enligt Svt:s text-tv föreställer Jesu golgatavandring. Att avbilda sig som kung är bara löjligt och pompöst, men vad ska man säga om en människa som vill avbilda sig som en av dem som korsfäste Jesus?
S

Anonym sa...

PS: Vill man kan man se en symbolik av tavlans motiv i hans horoskop. Soldisponenten Saturnus med Rahu i dödens tecken angriper och Månen och Regulus i Konungens tecken. Dessutom är Saturnus själv angripen av sin disponent mars i väduren. Kommunalrådet/legionären = Mars/Saturnus, Jesus = konungen vars rike icke var av denna världen. Och så denna världens herre som dessutom har blandat sig i leken...
S

Seaward sa...

I arketypernas (själens) värld existerar inte ord och beteckningar eller historiens linjära form. Det är därför man kan måla ett porträtt med hjälp av marina livsformer (Arcimboldo) och ändå går budskapet fram! :-)

Jag gillar din tolkning av de sammansatta symbolerna! Det här var ett av de mer polemiska inläggen, men en verklig tolkning skulle nog vara åt ditt håll.

Anonym sa...

Vilken synkronicitet, precis när jag får upp detta hör jag Lars Ahlkvists röst i radio, i Kulturnytt. Tre präster i Hörby, och en ungdom klädd till Jesus på väg till korset, och så han själv som romersk legionär bredvid, hör jag när jag lyssnar noggrannare på nätet. Det underliga är att målningen sägs ska handla om Hörbys historia...
S

Seaward sa...

Jag avstår från att kommentera! :-) Men detta förvirrade motiv verkar läcka en sanning som tål att meditera över. Och den är inte, som du antytt, helt smickrande för moderat människosyn (ideologi)....