Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 september 2012

SvD:s tragiska människosyn




En tidningssida som får en att undra vilken panik SvD och deras typiska läsare skildrar - paniken över hotade investeringar i låglönelandet Mexiko? 

Inte är det förstörda kulturvärden eller vanliga dödsoffer i varje fall. Inte om man placerar nyheten under avdelningen "näringsliv" och direkt gör kopplingen "jordbävning - pengar".

SvD avslöjar sin föråldrade kapitalistiska världsbild och hur dehumaniserad människan har det i sig att bli när girighetsdemonen blivit hennes "drivkraft" - för att använda högerregeringens favoritord. 

Genom att beröva Sveriges sämst lottade allt som liknar ett hyfsat normalt liv, säger sig Borg och Reinfeldt skapa "drivkrafter" för att resa sig från sin sjuksäng, skaka av sig cancern, eller mirakulöst hitta ett arbete som inte finns - högern har skapat ett dehumaniserat arbetsmarknadsklimat där människor rekryteras genom siffernissementalitet och inte på basis av deras mänskliga kompetens. Mänsklig kompetens går inte att mäta.

"Var ser du dig om tre år?" Ung är billig och går före äldre och erfaren. Inte konstigt att attityden nu också givit imbeciller till politiker! I Asien sitter blivande kampsportsmästare länge på bänken och enbart observerar de äldres expertis. Något t.ex. Centern borde ha tänkt på innan de tog upp Annie Lööf på mattan. "Ungt är visst det trendiga", tänkte ett gäng obegåvningar i partilednigen efter att ha sett för mycket dålig tv-reklam och överhuvudtaget själva aldrig kan ha varit kallade till politiken.

Någonstans i mötet med dessa förbannade treårsfrågor, konstruerade för att den svarande apan ska säga "visst har jag ambition",  tröttnade jag på möten med chockerande ofärdiga anställningsintervjuare och deras standardformulär. Var dessa robotar sådana människor sedan också företaget bestod av? Redan i tjugoårsåldern började förstå att näringslivet mest består av lobotomerade hönor och kastrerade tuppar, groteskt omogna människor, med minimal verklig omvärldsorientering. Fyllda femtio är det inte längre något tvivel om den saken.

Jag vet inte hur Sverige så helt misslyckats fostra sin befolkning att bli kompetenta som människor, men det har säkert något om att närigheten alltför länge ansetts som en naturlig och bra drivkraft. På denna inbillning har så doktrinen om "tillväxtsamhället" konstruerats. Den dominerar så totalt att bara de största själarna i dag har kraft att tänka runt dess svullenhet och se att det dock bara uppblåst kulissvägg, en mind-fuck i gigantisk skala - miljarder människor lever och dör på insidan av denna falska mentala fabrikation - och 1% blir vansinnigt rika på de andras bekostnad. Det är nästan så man tror att mänskligheten inte är sig själv mogen.

För naturligt är inte gott! I sitt naturliga tillstånd är människan bara en apa, och det behövs Övernaturliga drivkrafter om hon någonsin ska få lite stil. Det är därför de dyra kostymerna sitter så pinsamt illa på både Reinfeldt och numera också Löfven. De är bara uppklädda djur som använder mänskliga ord för att beskriva en för människan ovärdigt primitiv föreställning om vad den mänskliga civilisationen bör handla om.

*****



DN visar förtjänstfullt grafik som illustrerar var i Sveriges de mest själviska och outvecklade människorna hopar sig. Själv bosatt i Stockholm överhörde jag i en butikskö ett typiskt samtal mellan två av dessa. Den ena utnyttjade den andra som projektionsyta för självförhärligande: "Tänk att vara hemma bara en halvtimma efter landning på Arlanda".

Här lyckades den egoistiska varelsen berätta allt vad som är fel med borgaren, allt om hennes förkrympta, egocentriska och totalt omedvetna världsbild. Men vad gör man? Låt nästa istid ta det här landet.

Eller kanske en lokal jordbävning under Rosenbad? Det är nämligen viktigt för drönarna vad härskaren ger för signaler. Är härskaren själv just bara en närig apa, då tar folket efter.

Inga kommentarer: