Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 september 2012

SvD:s Gudmunsson ljuger sig moderatblå

SvD:s ledarskribent Per Gudmundson försvarar Borgs nu sex år långa frysning av arbetslöshetsförsäkringen med att 30.000 "jobb" skulle "försvinna".

Jag är här bara logisk och vet inte hur Finansdepartementet under högerstyre använder siffror. Av all motbjudande högerpropaganda om "arbetslinje" och "drivkrafter" (piskor) till att söka sig ett arbete, har aldrig något annat varit ett faktum än att samhällets lägre skikt direkt trakasseras av högerregeringen om de faller ur ekorrhjulet. Syftet med att svälta ut den som blivit arbetslös (i allmänhet utan egen förskyllan) är att individen omgående och kravlöst ska fylla på där arbetsmarknaden (läs numera: näringslivet) just för tillfället behöver arbetskraft.

Den här förkastliga attityden kommenterades i den konfucianska klassikern Jijing:

"Skutan läcker, men det finns raggor att plugga med."
Var aktsam dagen lång!

Att den lilla människan till att börja med blev av med jobbet beror inte sällan på Arbetsgivarens direkta fifflande för att öka sin egen lönsamhet. Jobbtillfällen outsourcas eller "omorganisationer" leder till att anställda blir tvungna att söka jobb en gång till på sin arbetsplats, och då i konkurrens med nya och yngre förmågor. Resultat: arbetsgivaren pressar genom omoraliska tilltag ner lönerna. 

Människor underbjuder varandra för att slippa arbetslinjens förskräckliga ättestupa. För i slutet på "arbetslinjen" väntar direkt slaveri. Oavlönat skitvegeterande utan någon främre tidsgräns tills tortyren mjukat upp den arbetslöse så han/hon förstår att datateknikernas term JIT gäller även människan i marknadsliberalismens verklighet.

JIT betyder "just in time" och syftar på funktioner i datorn som ligger slumrande för att inte "konsumera datorresurser" ("kosta pengar") och som vaknar upp "just i tid" för att utföra någon mer eller mindre trivial uppgift. Sedan kan datorn/Arbetsgivaren åter förkasta JIT-programmet/löneslaven tills handräckning åter behövs.

Den tänkande människan ser direkt att Plutokratin (männen med pengarna) som styr Sveriges skendemokrati numera även betraktar den breda medelklassen som underklass, men Plutokraters köpta högerregering sticker åt dem just tillräckligt småmutor - en McDonalds-hamburgare fem kronor billigare - för att maskera det eländiga mänskliga förfall västerlandet serverar sina invånare.

SvD:s Gudmundson sysslar med den fulaste formen av moderat lögnberättelse när han håller Anders Borg om ryggen och försöker få läsaren att tro att 30.000 "jobb" skulle FÖRSVINNA från arbetsmarknaden om människor hade en skälig arbetslöshetsförsäkring som de faktiskt kunde överleva på, medan de hämtar sig efter Arbetsgivarens föregående svek, och tänker igenom vart härnäst de ska ta vägen i sitt yrkesmässiga liv.

Jag har tittat astrologiskt på den här genomkorrumperade skribenten tidigare, men horoskopets snarlikhet till fascinerande norska violinisten Vilde Frang som den obegåvade och trögtänkte myspojken Skavlan helt tystade sedan hon deklarerat inte bara sin tro på Gud utan också kommit med den sensationella uppgiften att hon kunde SE Gud! 

Då vände Skavlan demonstrativt blicken mot ateistlägret, för kvällen bestående av den extrema skatteplaneraren Björn Ulvaeus, religionshatiske biologen Richard Dawkins och den skäligen obegåvade brittiska tv-personligheten Ulrika-nånting - även hon ateist. 

Det här var uppenbarligen ateist-förläggaren och Humanisten Björn Ulvaeus propagandakupp i samråd med Skavlan, ateistbiologen hade ju en ny bok ABBA-fifflaren var medförläggare till (Humanisternas bokförlag) och om det i studion sitter ett norskt underbarn som läste vid tre, spelade violin vid fyra och slukade de klassiska litterära mästarna vid nio - och därtill sade sig kunna medvetet erfara det som ordet Gud representerar - då krävs det en satanistisk agenda för att släppa ett så våldsamt spännande ämne. Skavlan vände bort huvudet så fort hon bjöd på sig själv. Vände sig mot ateisterna utan en tillstymmelse till intresserad följdfråga. (Alternativt är Skavlan helt enkelt oerhört dum och hör inte var de spännande konversationsöppningarna finns.)

På samma kräkets nivå som den där ateister vegeterar förefaller Per Gudmundson operera, som använder ordet "jobb" som han gör i denna text, och därtill talar till fabriksarbetarna som en Maktens röst (se exemplen han använder på "försvunna jobb").

*****

Musikaliska mästaren Vilde Frang:


Gudmundson utan nog heder i kroppen för att våga vad högerpolitiken egentligen tjänar för syften:


Det beklämmande är förstås hur den främsta av persernas "kungavärdighetens stjärna" Regulus är nästa lika aktiv på plutokraternas lakej som då den genomgoda artisten föddes. Men ska dock minnas att en tilltagande konjunktion som den hos norskan rankas högre än Gudmundsons konjunktion där Solen separerar från den goda konungens välvilja.

Men för skillnaden mellan en som skänker världen ljuvliga toner och en som smusslar ut djävulskap genom falskt ordbruk, måste vi titta noga på sinnelaget. 

Båda har Månen i Stenbocken, ett tecken som favoriserar hackordningar, t.ex. högerns allt större löneskillnader, med många nya små lönesteg för att hålla den lättlurade medelklassen hårt kämpande i ekorrhjulet - ingen vill ju tappa möjligheten att köpa gårdagens vara som producenterna idag döpt om till "premiumklassprodukt" och skamlöst höjt priset på! Jag har i min omgivning fullständigt sorgliga torskar och hängivna marknadsliberaler som inte ser den här simpla mekanismen utan själva kämpar som djur för att kunna köpa det som igår var standard men idag kallas "specialutgåva". Ingen av dem tycks genuint lycklig. Det blir man aldrig om konsumism är den enda filosofi man äger.
Det är ingen slump att också Vilde Frang kryper för Europas rika i den sociala hackordning, som deras underhållare. Månen i Stenbocken har den här lismande grundtonen, och det var förstås hennes föräldrar som likt Mozarts pappa såg att här fanns en biljett till deras egen ålderdom i ära och prakt. 

Men vad som skiljer den talangfulla norskans födelse från den vämjeliga lögndiktaren är sinnelagets (Månens) hemliga ägare, Saturnus.

Saturnus i de 12 tecken har inte visat annat än en normal slumpmässig fördelning i studien av 402 brottsdömda horoskop. Detta är helt naturligt eftersom Saturnus i sin sjunde himmel står ÖVER lagen, Jupiter i den sjätte himmelen. Men som utfattige jamaicansk reggaesångaren Delroy Wilson - blåst av alla sina arbetsgivare/producenter - sjöng i början på 1970-talet: "Might can't beat right". 

Saturnus må vara associerad med den världsliga maktens tionde hus och laggivaren och gurun Jupiter med det nionde hus som på ett sätt kan sägas vara maktens högra hand, men på ett djupare plan tillhör dem som genomskådat maktens ihålighet. Jupiter som lagen representerar det rätta. Gudmundson må rövslicka makten man han vet uppenbarligen ingenting om det Rätta.

Trots att inte realpolitikens och maktens Saturnus visade sig underpresenterad brand brottsdömda ens när den passerade Vågen, sin upphöjelses tecken, ska man inte misströsta över att västerlandets kvantitativa metod inte ger något utslag. Saturnus är nämligen inte personlig, som "själens form" är den moraliskt indifferent, Saturnus bollar med både gott och ont och det är den attityden vi kallar arrogans här nere i världen, där alla - utom Arbetsgivaren - är medvetna om att vi dock är människor och inte gudar. Saturnus må stå över moraliska hänsyn då den komponerar världsspelet, men det ger ingen människa rätt att bete som Gudmundson gör med sanningen i sin text.

Fast Saturnus lyser (svagt) över både helgon och mördare är det uppenbart så många lägre himlasfärer som överlagrar Saturnus som själens form, att det är naivt att vänta sig extra många brottslingar under de 2½ år då Saturnus sägs "fallen" till Väduren, dess minst rättrådiga och klarsynta tillstånd (mittemot Vågen, dess "upphöjda" position). 

En förkrympt själslig form var faktiskt på tal i Kommunister och Kapitalister där återigen den kapitalismens onda röst - likt Gudmundsons - kraxade från en "sub-generation" född då formalistiska Saturnus var fallen i Vädurens rena egoperspektiv. 

Det är bloggens upplevelse efter hundratals studerade kartor för röster i offentligheten att högermänniskor är ett sämre släkte inom släktet. Rovdjur, moraliskt förflackade eller bara generande egoistiska och ointresserade av att delta i någon form av samhällsbygge.

Så långt en ytlig studie av bara själva födelsedygnet anbelangar, är det alltså SvD:s ledarskribent som är ett barn - Väduren separeras med nio månader eller tecken från Kräftan/modern. Den norska violinistens sinnelag i Stenbocken är i jämförelsen en oändligt mycket äldre själ. Hon föddes då Saturnus stod i Skorpionen som just det tecken där det som påbörjades i Väduren (egocentricitet) slutgiltigt dör. Och till all lycka för Vilde Frang har hon en mycket positiv martiansk livsenergi i den pånyttföda Skytten.

Jämför det med Gudmundsons och av hat förvridna libido: Mars i negativt härskarläge i Skorpionen. Varför en planet i ett härskarläge kan vara antingen en tillgång eller en förskräcklig kraft till problem beror, i linje med romerske filosofen Plotinus tankar, på att härskarläget saknar den potential att utvecklas som en placering med en externt placerad disponent har. Mörkermannen på SvD bär en aggression som saknar framtid och väg ut ur det självförvållade mörkret.

Mars i Skorpionen brukar som rockmusiker kvävas i sina egna spyor, Gudmundson har redan gått långt i förgiftandet av sin egen själ genom sitt extrema nyspråk. Nya Moderaternas förhållningssätt till sanningen är överhuvudtaget problematiskt, vilket vem som helst som begrundat deras horoskop kan förstå. 

Det är därför vi måste misstänka att också Anders Borgs departement använder en nomenklatura som ingen utom dem själva skulle acceptera som en acceptabel verklighetsbeskrivning. "Jobb" försvinner inte bara för att människor har mat i magen under en arbetslöshet. Det är en makalös lögn Gudmundson här söker slå i arbetarna i "Trollhättan". En verklig ond människa är han.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant med Vilde Frang. Det är väl trösterikt ändå att man kan ha Saturnus i dödens tecken som attackerar Solen själv och ändå se Gud...
Tack för att du nämnde detta om Frang, jag såg aldrig hela programmet, knäppte på reprisen dagen efter och kom precis in när Dawkins fick bre ut sig fritt, sen hade jag inte tid att se mer. Programmet går i repris igen, ska försöka se mer då. I alla fall så retade jag mig på att Dawkins fick stå oemotsagd i sitt dumdryga påpekande att det är inte slumpen som har skapat t ex blommor och fåglar, det är ju Evolutionen! Den naturliga följdfrågan hade ju varit om han alltså menar att evolutionen är intelligent. För då kommer vi ju rätt nära ett substitut för Gud... Men så långt var det ingen som tänkte, eller också räckte inte tiden till...
(Har utvecklat synpunkten mer i en kommentar i Robert Hahns blogg.)
S

Seaward sa...

Se där, den luringen från Dawkins missade jag! Och Skavlan är faktiskt trubbig på att fånga upp vad gästerna säger, Izabella Scorupco sade något liknande efter att ha varit gäst. (Norrmannen har Saturnus med Månen, vilket ofta minskar resonanslådan, i linje med Saturnus som en kontraktiv tendens).

Vilde Frangs Saturnus mot Solen ÄR mystisk, "ömsesidiga fiender" och allt. Men jag ger min tolkning i texten: det är föräldrarnas stöpning som ligger på Saturnus och Sol-Lejonet är alltjämt intakt på "insidan", trots världens (det Freudianska överjagets) påbud.

Skulle t.ex. Solen i härskarläge i Lejonet befinna sig i ett dharma-hus (1, 5, 9, andlig plikt) vore det ingen tvekan om att individen bevarat det barn med dess obegränsade möjligheter som hon inledde med att tala om. Då ges Solen prioritet framför "världen" (Saturnus).

Paradoxalt nog kan planeterna också användas som Saturnus, själens form, och Solen, jiva-atman, dvs den levande varelsen eller samma själsliga form men nu "in action". Bara man vet vilket perspektiv man för stunden begagnar, så att inte allt blir en enda röra, kan man söka klämma horoskopet på ledtrådar från båda hållen.