Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 september 2012

Riksdagens öppnande - Rättrådighet på undantag

Det är intressant att studera himmelens stora ödespenslar Jupiter och Saturnus, särskilt i samband med politik och ett lands rådande ideologi. Nästan lika intressant som att högermegafonen Dagens Nyheter allt oftare väljer att inte knäppa på kontaktytan mot bloggosfären till artiklar som har det allra minsta med Sveriges framtida kurs att göra!

Här är horoskopet för riksdagens öppnande idag klockan 14.00 med en regering där de "statsbärande" partiet stavas Nya Moderaterna (en ren reklambyråprodukt) och en skakig och av högerprivatism svårt skadad socialdemokrati i opposition. Detta syns tydligt på kartan om man kan något om astrologins tolkningsregler:


Så länge det här landet består och riksdagen fortsätter öppna sina portar i september och vid samma tid, kommer Skorpionens tecken att stiga i öster.

Skorpionen är här "transparent" eller t.o.m. god. Den är bara platshållare för den riksdagsgrupp svenska folket tror att de genom representativ demokrati har valt att företräda sina intressen.

I själva verket har folket långt tidigare blivit manipulerat att köpa sig sina världsbilder - notera särskilt hur alla "individualistiska" löften alla syftar till att bryta sönder ett land och göra de enskilda till maktlösa konsumtionsslavar. Det är med andra ord lätt att gissa varifrån pengarna kommer som bekostade den pr-produkt Nya Moderaterna är, och som nu sitter komplett med sin skapade nickedocka Reinfeldt som "landsfader". Det är en stor skam, det som skildras på kartan här ovan!

Att riksdagens arbete med att företräda svenska folket har satts ur spel ser vi inte minst genom ascendenthärskaren Mars fängslade position i den "onda ängelns hus". I det tolfte huset sägs en planet vara minimalt effektiv, och det är bara att återkalla valet 2010 och det olyckliga resultatet med ett vågmästarparti (SD) och ett i princip avslöjat "regeringsbärande parti", avslöjade för sin skandalösa sjukvårdsreform och insikten i breda folklaget att de skapat en vedervärdig "arbetslinje". Den gav inga jobb och innehåll dessutom en rent pennalistisk slutstation i "fas 3" - en slaveriform som ömsom bara innebär förvaring och ömsom ger arbetsgivare verklig arbetskraft utan att de arbetande får någon lön!

Det här artar sig till ännu ett ineffektivt eländesår i riksdagen eftersom Sveriges folk inte alls får del av de rättrådighetens vindar som blåst upp i de renaste luftlagren tecknat som Saturnus vandring genom rättvisans tecken Vågen. För också Saturnus är inlåst och blockerad i sin effektivitet. 

Saturnus står här för en dubbelt hämmad och ineffektiv opposition eftersom bara delar av socialdemokratin bevarat insikten om rättrådighet, vilken t.ex. aldrig kan acceptera profitmentalitet i vården av gamla och sjuka. (Lös för bövelen Hammurabis lag högersossar, och fatta att ni är mer primitiva i er världsbild än antikens folk var!)

Att också den ansiktslösa folkmassans planet Månen spärrats in i fängelse, säger egentligen allt om det här arbetsåret för riksdagen!

På samma sätt som Skorpionen inte i sig är intressant i det här sammanhanget, kommer också Solen att stå i Jungfruns tecken ännu en tid och därför inte säga så mycket i sig.

Exkurs. Enligt den sideriska zodiaken och Lahiri-korrektionen kommer riksdagen för första gången att öppna med Solen i Lejonet år 2030 och Lejonkonungen sedan dominera svensk politik i över 2.000 år - eller tills Sverige fryser inne i nästa istid.

Forskarna vet dock inte om dagjämningarnas precession är konstant över tid - detta är ett bekymmer uppkommet ur ett kontrollbehov som antikens folk inte hade. De sökte förstå men inte kontrollera "gudarna" och var nöjda med att observera himmelen.

Frågan om precessionen var därför inget problem tills grekerna gjorde misstaget att knyta zodiaken till vårdagjämningen. Då började tecknen slira, omärkligt de första hundratalen år, men de islamiska vetenskapsmännen - ypperliga matematiker - noterade direkt att den mottagna traditionen inte var korrekt.

Av respekt - och det är väl deras enda brist - behöll de dock den tropiska zodiaken. Hade de övergått till den ursprungliga sideriska modellen hade väst fått den korrekta metoden, men låt oss inte hacka på araberna även för detta! Väst håller just på att förtjäna ihop till ännu ett stort terrordåd som tack för vår oupplysta islamofobi.

I jakten på något som helst positivt besked från horoskopet, och inte bara denna tolftehusfängslade och därför maktlösa rättrådighet som utmärker 2012 års regeringsarbete, söker sig blicken mot två långsamma men obönhörliga influenser: månnodsaxeln och Jupiter.

Den 7 juni 2011 nådde "girighetens bestraffande" (södra månnoden eller Draksvansen) Oxens tecken och rör sig fortfarande baklänges genom materialismens och pengamentalitetens eget tecken. 

Not. Se Svenskt Näringslivs horoskop om minsta tvivel finns att Oxens världsbild börjar och slutar med pengar och viljan att äga världens resurser! Lobbyorganisationen är våra dagars vita kolonialherrar som suger jorden och dess befolkning på dess rikedomar. En ond moder som parasiterar på sina barn, faktiskt, en Satan!

Det intressanta med det här arbetsåret i riksdagen är att vi har girighetens demon Drakhuvudet i öster som ett tecken på en dålig trend i riksdagsarbetet, men att lyckligtvis den giriga drakens ägare Mars är uselt placerad och oförmögen till något. Samtidigt närmar sig girighetens rättmätiga straff (halshuggning) Satan själv, den onda stjärnan Algol. Och detta händer i väster, dödens symboliska väderstreck.

Paradoxalt nog visar detta att strypning av girighet är vad som kommer att utmärka händelserna i riksdagen det närmaste året. Reinfeldt och hans höger har sannerligen passerat bäst före-datum! 

Även om Sveriges riksdag misslyckas kugga i rättrådighetens vindar via Saturnus nobla läge i Vågen kollapsar Ondskan pga. dess egen ofärdiga och oandliga natur! Luften har skickats i exil, men den jordiska mentaliteten sjunker ändå i väster och självdör till följd av dess brist på luft eller ande eller andningsförmåga.

Tyvärr är också välståndets Jupiter på nedgång i dödens distrikt och den dras naturligtvis också in i bestraffningen (och har så gjort sedan dess entré i Oxen den 17 maj i år - jfr moderategoismens tillbakagång till följd av Stefan Löfvens initiala popularitet under våren).

Mycket av Sveriges trångmål under det närmaste året kommer därför att handla om förlorade exportinkomster. Det goda är att dessa inkomster ändå passerat över huvudet på den vanliga människan - kapade av den "enda procenten" som lämnar de övriga 99% långt efter sig, så det här horoskopet är egentligen bara en mardröm för Reinfeldts hemliga bidragsgivare, Rovkapitalisterna.

*****

Om riksdagens öppnande i medierna:

AB, DN (två artiklar om antimonarkistiskt drev)
SvD (ynklig notis)
SvD 2 - och varför bereds Humanisterna plats att posera som politiska opinionsbildare? De kan ju ingenting om någonting och är bara en sekteristisk rörelse som (förgäves) söker göra pengar på trendordet "sekularism"! Varför hjälpa fobiker att växa i sin fobi, SvD?
DN 2: Regering och den högerkantrade socialdemokratin i princip samma sak

Inga kommentarer: