Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 september 2012

Republiken Sydafrika - rasismens definitiva horoskop


Det sydafrikanska Soweto-upproret sommaren
1976
fångades blixtsnabbt upp och blev
omslagsmaterial
på jamaicanske rapparen
I-Roys LP "Crisus Time
" bara månader senare.

Den vördnadsinbjudande biskop Tutu har naturligtvis rätt. Den galne imperialisten George W. Bush och hans lakej, engelsmannen Tony Blair är naturligtvis krigsförbrytare av rang (DN, SvD). Detta är väl något som det västliga, självcentrerade sinnet har svårt att uppfatta. Vi står ju mitt i Merkel-och-Reinfeldt-land där marknadskrafterna förrädiskt beskrivs med rena lögner som den om t.ex. mer "valfrihet". 

I Reinfeldts eget moderatledda Täby får man inte ens längre välja att inte äga sitt boende - en logisk konsekvens av de här utspädda rasisternas önskan att skapa getton för rika och driva fattiga och sjuka under jorden - eller åtminstone någonstans där de inte stör egoisternas pimpinätta samhälle i det allt mer sönderfallande yttre samhället. Vilka dårar! Hur länge tror de att de skulle få vara i fred i sina skattelättade rikemansgetton innan de 99 felfördelade procenten tog lagen i egna händer? Jag har aldrig sett en så kortsiktig samling idioter som de som styrt landet i sex år nu!

Bloggen har troligen till leda upprepat hur väl dess statistiska undersökningar av främlingsfientliga horoskop matchar astrologins ålderdomliga tes om att Jungfruns tecken symboliserar en separatism, en vilja att diskriminera och avskilja sig själv. I samband med återutgivningen av Paul Simons skiva Graceland, frukten av hans resa till Sydafrika mitt under pågående artistembargo mot apartheidregimen kunde jag konstatera att han var medveten om det politiska läget men helt enkelt inte brydde sig. Jungfrun är ett tecken som tenderar att isolera sig i sitt och låtsas som de större sammanhangen inte existerar. 

Det är därför vi får så tydligt dysfunktionella resultat från Nya Moderaterna och deras partiledare, som båda har Jungfrun stigande i öster och med ofördelaktiga planeter som deras respektive signum. Partiet ett uttryck för girigbukarnas sammansvärning (pengarnas Venus i sitt fallna tillstånd) och ledaren själv då som den olyckssaliga spjutspetsen med uppgift att förgifta ett helt folk i själviskhetens ideologi (Mars stigande i öster).

Vad jag bekymrat mig över är att inte Oxen visat mer rasism än den gjort. Tecknet tillhör ju samma lokalt eller fysiskt bundna Jordelement som Jungfrun, men ett steg tidigare och därmed enklare i "designen". Där Jungfrun lärt sig profitera på marken representerar Oxen bara den extremt primitiva instinkt som tror den äger den kroppshydda själen råkar befolka eller det stycke mark Oxen satt sig till ro på. 

Oxen symboliserar således äganderättsprincipen i kraft av dess primitiva identifikation med det slumrande intellektets naiva upplevelse av att vara kropp. Jag har tidigare pekat ut hur tydligt Oxen visar sig bland krämare, som t.ex. soltecknet hos Svenskt Näringslivs vd. BP:s ordförande Carl-Henric "I'm only in it for the money" Svanström är ett annat exempel på den här belastningen som mänskligheten måste växa sig ur.

Givet Oxens fixering vid det "egna territoriet" var det märkligt att inte hitta tecknet överrepresenterat bland de 70-80 främlingsfientliga horoskop, men symbolens inbyggda begränsningar kunde kanske ändå anas i upptäckten att tre av de fyra partiledarna för Nordens främlingsfientliga partier alla var födda i Oxar och den fjärde hade Oxen under svåra planetära angrepp.

Och när jag nu räknar ut horoskopet för Sydafrika under åren som republik med segregation mellan vita och svart som en del av de vitas "privilegium" - en politik oerhört lik de Fredrik Reinfeldt lyckats förgifta den svenska medelklassen med ("vi duktiga etniska svenskar mot landets lägre skikt av bidragstagande losers, svenskar som utlänningar") - då stärks en misstanke om varför inte Oxen syntes bland de främlingsfientliga politikerna utan bara Jungfrun, den snåla och egoistiska som inget vill göra för någon annan om man inte tjänar något på det. 

Det ÄR faktiskt som många Sverigedemokrater med näbbar och klor sökt urskulda sig inför mediernas etiketteringsraseri: främlingsfientlighet och rasism är inte samma sak. Oxen är som sagt en nivå mer primitiv än Jungfrun och det är därför vi faktiskt har Oxar som ledare för sagda typ av parti. Ledarna är så att säga själva den negativa roten till det onda och exkluderande. Oxen är så nära total kortslutning man kan komma och inte för inte lät antikens tänkare stjärnan Algol just i Oxens entré representera det totalt avvisande sinnet. 

Till Algol kom det extrema neggot Satan att knytas, kraften att vägra och vägra och vägra att finna sig i något utifrån kommande. Satan stämmer rätt väl in på Oxen, tecknet som är behagligt enbart när den får idissla gräs och upplever jämvikt med en statisk omgivning. Under förändring krisar Oxen värre än något annat tecken - undantaget dess kompletterande motpol Skorpionen. Det finns en enormt rå brutalitet i Oxen, vilket visat sig i dess överrepresentation (som soltecken) i de 400 horoskop på brottsdömda bloggen gjort.

De som flockas runt Jimme Åkesson och de andra partiledarna är mer lättviktiga individer, och det är därför Jungfrun är en mildare form än den rena rasismen som går på hudfärgen. (Det finns mycket rasism i Oxen som istället bygger på "whigger"-beteendet, vita som låtsas vara negrer därför att de av någon anledning inte alls kan förlika sig med sin hemmiljö. Det säger något om hur primitiva åskådningsformerna är som Oxen är hänvisad till. Zodiaken kommer att öppna upp betydligt mer längre fram på resan. 

Efter Jungfruns "uppluckrade" jord avslutas Jordelementet med Stenbocken där jag aldrig märkt någon antydan till vare sig rasism eller främlingsfientlighet. Den jordbundna varelsen har slutligen uppnått ett visst perspektiv och förnuft.
Jorden räcker till åt alla och Stenbockens största problem är istället fördelningsfrågan, att ge var och en efter behov och med en kritisk blick på hans/hennes prestation eller "yttre" värde utifrån tabeller eller tariffer. Tidsstudiemannen är en ful produkt av Stenbocken under dess härskare Saturnus/Kronos - tidmätaren.

För det vore knappast korrekt att beskriva det mest negativa av de fyra elementen som generösa. Jag bor närmare andra livsmedelsbutiker än Konsum men har börjat gå en bit extra för att jag tyckte kassörskorna var vänligare där än i ICA, som jag har närmast till. Men häromdagen, kanske tionde besöket i den butiken, hamnade jag i en osannolik kö av småaktiga svenskar som gnydde och trasslade om i princip femtioöringar. 

Då såg jag vad antingen fattigdom eller en materialistisk världsbild kan leda till. Den här litenheten i anden är så typisk för de tre Jordtecknen att den indiska astrologin t.o.m. kallar deras tre tillsvarande hus för "resurshusen". Det är en överdriven fixering vid resurser/pengar som gör en människa liten, ful och självisk. 

Rasismen och dess urvattnade version främlingsfientligheten är i grunden en fråga om att människor har blivit materialistiska och ytliga. Europa behöver ett nytt världskrig och betydligt mer lidande i Täby och de andra moderatgettona.

Och hur väl stämmer inte resursfixeringen på de vita i Sydafrika! Rasismen och apartheid-lagarna var väl bara svepskäl för att fortsätta kontrollera landets naturtillgångar, inte minst diamanter denna flickans bästa vän. (Här en bild på en typisk kvinna född i venusianska Oxen och klädd i enbart diamanter.)


Horoskopet för Republiken Sydafrika är pga. okänt klockslag ställt som ett månhoroskop med Månens placering vid dygnets öppning vid midnatt. Inte bara hittar vi landägandets tecken Oxen utan också den formidabelt problematiska fullmåne som gjort Danmark (se horoskop) till ett hatat land i världen. 

Vi har nu två uppenbart rasistiska länder som båda slavar under den "sataniska axeln" eller bindningen till ett liv vars dimensioner i princip bar handlar om att äta, knulla och skita. Det är knappt ens en nivå som matchar de högre djurarterna och ett definitivt underbetyg för den mänskliga kultur som odlas i dessa länder. Man ska också minnas att Danmark var betydligt mer engagerat i slavhandel och kolonier än Sverige, och också närmare i tiden.

Republiken Sydafrika hade också ett perverterat sinnelag eftersom inte bara var Månen fallen i Skorpionen (se överrepresentationen i horoskopen för 161 mördare) utan Mars, sinnets disponent, var även den fallen! 

I en senare närstudie av de 161 mördarna där Mån-Skorpionen så tydligt stod ut (helt i linje med antik tradition) lyfte jag bara ut dessa "fallna" sinnen och studerade hur Skorpionhärskaren Mars stod placerad i vart och ett av dessa 24 fall. Nu är vi nere på så små datamängder att graden av "vetenskaplighet" blir osäker, men jag tror knappast det är någon slump att den vanligaste "sub-nivån" till ett mordiskt sinnelag i dödens Skorpion var just Sydafrikas fallna Mars i revirinstinktens Kräfta eller det primitiva äganderättsbegärets Oxe! Sydafrikas horoskop är med andra ord ett bottennapp i tiden. 

Bloggen rymmer åtskilliga andra studier som visar att 1961 var ett problematiskt år, inte alls något bra år att ombilda en nation eller föda barn. Men jag har i många andra inlägg berört Sydafrika-horoskopets andra materialistiska axel, den mellan Stenbocken och Kräftan och som är distinkt hackordningsmedveten, och behöver inte gå in på den igen. 

Kan dock notera hur en person från Kuba (underklass i Sverige), född under den materialistiska fullmånen Stenbock/Kräfta ryggade tillbaka i skrämsel och äckel, förevisad en bild på en kraftfull afrikansk musiker. Det räckte för att jag skulle veta hur den här hackordningsmedvetna fullmånen beter sig.

Om en latino är låg i de vitas ögon så föds naturligtvis även vissa latinare med tendens att sparka nedåt, och i Mellan- och Sydamerika och Karibien är naturligtvis den svarta befolkningen, den vite mannens forna slavar, bottenskrapet i den sociala hierarkin - t.o.m lägre än latinarna. De här ytliga och primitiva tendenserna att stanna vid det yttre tycks vara Jord/Vatten-axlarnas förbannelse. 

Nu kanske någon undrar varför jag ens ritat in den nobla kungastjärnan Regulus om det gamla Sydafrikas horoskop är så vedervärdigt. Varför komplicera bilden genom att redovisa en synbarligen förmildrande omständighet? Men horoskopet är fantastiskt, för det visar hur t.o.m. den goda Regulus är depraverad. Den står på nästan rät linje, inte med någon planet men väl den planetliknande och aktiva norra månnoden, i Indien betraktad som en girig influens och som ett slags förstoringsglas. Vi har alltså en förstärkning av det "kungliga" i landets horoskop.

Men indierna lär också ut att den aktiva norra månnoden förstärker inte bara eventuella himlakroppar inom tecknet utan också tecknets härskare. Vi måste alltså söka upp Lejonets härskare Solen för att få veta mer om denna "maximerade kunglighet". Och då hamnar vi åter i den gyttjiga och toxiska misär vi redan diskuterat. De här är därför ingen frisk kungavärdighet utan en helt sjuk, låg och simpelt materialistisk kung. Det gamla Sydafrika var kanske det största hån mot den goda härskaren (eller styret) som världen har sett i modern tid.

Så Desmond Tutu vet hur djävlar till politiker ser ut, när han ber oss titta på oss själv, vi självgoda vita som tycker radarparet USA/England och dess marknadskapitalism är en förebild för världen.


Inga kommentarer: