Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 september 2012

(M) & hemligstämplandet ger oss klarsyn



Regeringen Reinfeldt har redan tidigare varit fena på att i en hast hemligstämpla material eftersom den har en härskarstil som ogillar mediernas granskning. Jag vet inte om Reinfeldt förutom att skriva den halvfascistiska boken "Det sovande folket" - om oss "mentalt efterblivna" svenskar - också studerat diktatorer och Machiavellis härskartekniker. 

Högerregeringen blir bara sjukare för varje kvartal som går, och nu när DN:s opinionsundersökning bekräftat att Oppositionen fortsätter leda (och åtta av tio svenskar avskyr högerns vinstmentalitet i sjukvårdsfrågor) kan vi se fram mot ännu mer huvudlösa och diktatoriska tilltag. 

I Sverige gör man inte revolution, men valet 2014 kommer att upplevas som en revolution för Fule Fredrik. Det afrikanska talesättet säger att, "ju högre apan klättrar dess längre blir dess fall." Sällan har väl svenskarna vaknat upp så brutalt från en sol-och-vårares insmickrande och silkeslena till insikt om vad han egentligen håller på med, i den faktiska politiken.

Det vore väl fantastiskt om regeringsmegafonen DN i sina forskningar i myndigheters slöseri med skattemedlen hamnar på rak kollisionskurs med sina agendasättare! (Journalistkåren närapå kantrar åt andra hållet i en nyvunnen yrkesstolthet!) (För regeringens hittills värsta S-K-A-N-D-A-L-beteende, se DN, AB, SvD)

Säkerhetspolisens beskyddarinna, "justitie"-minister Beatrice Ask (m), granskades astrologiskt i Förundren er icke över moderaterna i februari i år, men apropå hennes plötsliga rullgardin ned, kan det passa att kort kommentera hennes Sol och Måne i Eldelementet, två nyckelplaceringar som borde tala för total transparens!


Under många år med den västliga astrologin var jag visserligen medveten om att en planet på något sätt ansågs påverkas av det tecken som var dess tillfälliga värd. Det kryllar av enkla läroböcker som radar upp kombinationerna - Venus-i-Väduren, Venus-i-Oxen - och karaktäriserar...ja vad? Planetens inverkan på tecknet eller tecknets inverkan på planeten? Indisk astrologi skulle betrakta alla sammansatta ting som "yogas" eller föreningar. Venus-i-Väduren och Venus-i-Oxen är två helt skilda storheter och har inget att göra med de båda delar som kombinerats.

Samtidigt så ser indisk astrologi "planeten i tecknet" som dess exoteriska eller yttre sida, det triviala skenet. Men behöver knappt ha någon hjärna alls för att naivt peka uppåt och utbrista "månen". Men Månen har också en esoterisk eller inre sida och den avslöjas genom värdtecknets härskare. Den här planeten gör som moderaternas hemliga bidragsgivare: manövrerar ytskenet (de moderata nickedockorna i regeringen Reinfeldt) utan att någonsin ge sig själva tillkänna. 

När nu B.Ask hemligstämplar Säpos räkenskaper är det bara ytterligare en handling som följer exakt samma mörkläggningens mönster. Det finns således sannolikt en annan berättelse, och en berättelse som indierna tog på största allvar, bakom hennes ljusstarka Sol och Måne (kvinnan måste ha varit mycket vacker som ung, mycket ytlig skönhet finns kvar pga. en fördelaktig benstomme).

Bara i ett fall gäller "what you see is what you get", och det är när en planet står i sitt eget tecken. I ett infall av kreativ klarsyn insåg jag i januari i år att den romerska filosofen Plotinus med mer än ett flyktigt intresse för astrologin men också tydligt aristotelisk i sin bildning, kunde sägas uttrycka den senares lära om potentia/acta astrologiskt. 

En planet i härskarläge saknar potential att gå utöver sig själv, den är redan aktualiserad eller realiserad. Den här endimensionaliteten kan vara ett problem eftersom ett allmänt ostyrigt horoskop med t.ex. illgöraren Mars i härskarläge i Skorpionen (för att ta ett exempel av många möjliga) skulle kunna ge en "oreformerbar" eller "förhärdad" brottsling. Mars i Skorpionen är Mars i Skorpionen hela vägen. Uttrycket, "man kan inte lära gamla hundar att sitta", passar också rätt bra.

Nu har inte Beatrice den gamla hundens problematik, hon har förvisso en dold potential bakom sina båda maximalt ljusstarka Ljus, Solen "upphöjd" i Väduren och Månen i Lejonet som en överdramatiserande spegel till vad nu den unga och av sitt egoperspektiv ännu hämmade Väduren nu företar sig. Ask kan upplevas som "bara för mycket" eftersom redan Sol-Vädurens utfall brukar kärva och ligga snett i förhållande till Det Etablerade (Stenbocken).

Och det är just det som är problemet: Solen i Väduren förfogas av en Mars som står i etablissemangets och den råda maktövarens Stenbocken. Ett kristallklart exempel på bloggens "egenmäktighetsvarning" - individer (eller partier) som så hårt pressar sin egen linje att de ter sig som autokrater eller diktatorstyper.

Stenbocken har också mycket med prestige och yttre anseende och är den som vill ha "monopol på problemformulerandet". DN:s granskningar går denna dolda ägare av Beatrice Asks aktivistiska Sol på nerverna och styr nu nickedockan att agera precis tvärtemot den transparenta Solen i Eld. Medan Solen verkar naturligt, genom den positiva polariteten, är dess värdtecken zodiakens kanske mest negativt laddade.

Det är som om ljuset sugs in i människan istället för att gå ut ur henne. Stenbocken blir en skopa mörk och ogenomtränglig jord och Ask har i sin livsgärning (Solen) möjligheten eller potentialen att gå till historien som en formidabel Sanningens Fiende, en mörkläggare av episka proportioner! Frågan är om hon inte i detta nu aktualiserat sin herre Mars dolda potential !!!

Kvinnan är flagrant ur fas med sin omvärld - det skär i hela mitt kroppspsyke när jag ser och hör hennes molande svärta i varje intervjusituation. (Nu är det istället den transparenta Elden som röjer vad som finns på insidan.) Det har att göra med att Månen - den flexibelt reaktiva personlighetssidan - förstärker Solens varje tilltag. Lejonet har dramatikerns natur som en del av sitt väsen - Mån-Lejonet har skördat fler Nobelpris i litteratur än någon annan Måne. 

Och vad Asks sinne förstärker är förstås dess disponent Solen och dess "baksug" som Mars i ultranegativa Stenbocken vittnar om.

Men temat mörkläggning kan faktiskt tas ett steg ytterligare, för även Mars har en disponent, och det är gränsdragaren Saturnus med dess många likheter med Stenbockens psykologi och anspråk på total makt. Och det här nu horoskopet kollapsar helt in i mörkläggningens och diktaturens filosofi, för envåldshärskaren Saturnus befinner sig i det ultimat mörka tecknet, dödens Skorpion!

Och vad innebär det, om inte en ÖMSESIDIG RECEPTION mellan Stenbockens och Skorpionens planetära härskare, ett mäktigt starkt band nere i den negativa polaritetens dödande djup. (Inget gott kommer av att liera sig med den temporala makten när denna visar sig saknar kopplingar till Ljuset och godheten.)

Så vad blev kvar av Asks Sol och Måne i Eld? INGENTING. Jo, de är fortfarande helt transparenta och låter envar se rakt in i kvinnans förgrämda och härsklystna själ. Elden manifesterar till 100% kylan i de två negativa elementen Jord och Vatten. Ask är en värdig medlem i moderaterna, men i mina ögon en mer genuin gammelmoderat - den råa kapitalistens och mycket troligt försvarsindustrins mellanhand. 

De finns dem i Sverige som vill sälja försvarsmateriel till diktaturer och Bofors-minor som spränger benen av barn runtom i världen och de är säkert till 100% moderater. Ask tillhör denna vederstyggliga maffia av undermänniskor. Symboliken i horoskopet bekräftar inte att hon skulle vara någon "själ från ovan" som kommit hit för att göra världen till en bättre plats. Tvärtom, helvetet släppte henne fri på jorden för att i maskopi med andra smådjävlar som Reinfeldt och Borg driva en sådan politik som syftar till att säkra Djävulens makt över människors sinnen. 

Den totala Negationen styr bäst genom att invagga människor i materialistiska drömmar som bara handlar om pengar och konsumtion, så Paradiset lär inte upprättas bara för att svenskarna tröttnat på moderata vårdvinster och ger sossarna makten valet 2014. Den alltför verklighetsnära Katrine Kielos söker i dagens AB försvara "företaget" Löfvens "goda kapitalism". Vissa har det inte i sig att ännu se världen efter kapitalismen. Och det beror på att den visionen också inbegriper ens egen förestående död. Det är det främsta skälet till att människor blir materialister. Den döda Jorden skänker dem ett pseudoliv och en förnimmelse av "stabilitet".

Men Jordmodern är hemsk, för det enda materialismen leder till är död och åter död, och Jordmodern sviker sina barn på varje varv genom att suga livet ur dem och ta allt det hon låtsades ge tillbaka. Jordmodern är, som jag tidigare skissat på, filmvärldens ALIEN, en självisk organism som parasiterar på de levande och eviga själar som råkat förirra sig ner i hennes skuggiga dal. Det är bara att studera man-kvinnan Sigourney Weaver i filmen från 1979 i detalj. 

T.o.m. ALIEN:s "moderskepp" är designat som en livmoder (och fylld av ägg). Filmmakaren har - och inte särskilt subtilt - anslutit sig till en uråldriga mänskliga tradition som ser förkroppsligandet som ett gigantiskt misstag. Människor av biologiskt hon-kön skulle - om de saknar all medvetenhet - här med viss rätt kunna tala om ett fortsatt spridande av misogyna motiv, men det jag talar om är Kräftans princip (Naturen) i kombination med Oxen/planeten Jorden, och kombinationen tittar fram påfallande ofta i samband med imbecilla förklaringar om vad livet är till för. 

Att alla såväl onda som goda kapitalister i Europa just nu verkar vara födda i Kräftan påminner om att det är närigheten som är västerlandets nuvarande modell. Den framväxande Människan kommer inte längre att drivas av vinstmotiv eller närighet överhuvudtaget, eller åtminstone att ha fått proportion på den utsiktslösa viljan att själv överleva i det av högern hopdiktade "allas krig mot alla" och ha infogat humanitet som en högre prioritet än pengar. Den tanken förmår inte ens Kielos, oaktat många bra krönikor, tänka eftersom både hennes sol- och måntecken styrs av pengarnas Venus och dessutom är de båda tecken som utmärkte sig i det nyliga testet av 216 ateister. 

Ateisten kommer att portförbjudas från planeten Jorden i framtiden, och det ska till en oerhört obegåvad (= genomsekulariserad) europé för att inte inse det. Men det är inte stupidots eurabia-fantasi som kommer att realiseras utan en ny religion som ännu inte fått fast form. Den kommer att inbegripa vetenskap OCH insikten om de högre världarna. 

Inse, den alltmer vacklande mänskligheten väntar på en ny Frälsare, vare sig man kallar honom Krishna, Kristus eller den tolfte imamen. Varför islam ser Frälsaren i en tolfte iman kanske djupast kan förklaras av zodiakens tolfte tecken som "tvår världen från dess synd", likt offerlammet Kristus i kristen tradition. Indisk astrologi placerar det fullständiga reningsbadet som leder till moksha eller befrielse från återfödelsens ekorrhjul i det tolfte huset, associerat med det sattviska och potentiellt renande vattnets tecken Fiskarna.


PS. Är det inte rätt talande att JUSTITIA - Saturnus i Vågen - just nu råder på himmelen när Sveriges egen justitieminister med sin Saturnus i syndens Skorpion visar prov på motsatsen till rättrådighet ???

(Alla födda med Saturnus i Skorpionen behöver inte ta åt sig, men för att förstå varför krävs en snabb instudering av bloggens vid pass säkert 7.000 sidor som vederbörande måste ha missat.)


Bonusspaning.

Från en blandad samling med 6.300 horoskop hittar jag förutom Ask följande tio med Solen förfogad av Mars förfogad av Saturnus på samma sätt. Från ljust till mörker och till ännu mer mörker... Namnen ger faktiskt några små aha-upplevelser som vittnar om det beckmörker som ligger bakom Ask och som hon valt att tjäna...

  • Elizabeth II;21.4.1926 - stockkonservativ von Oben-drottning med outvecklad empati (vid prinsessan Dianas död och inför landssorgen)
  • Paul Buchanan;16.4.1956 - remarkabelt dyster skotsk låtskrivare (gruppen Blue Nile)
  • Staffan Engblom;16.4.1956 - någon ovanligt korkad högerkommentar via AB:s FB-spalt
  • Beatrice Ask;20.4.1956 - "justitie"-minister (m)
  • Cecilia Schön Jansson;25.4.1956 - ordf. Sveriges kommunikatörer försvarar sin branschs lukrativa jobb med att mörka, vinkla och snedvrida (så kallad PR)
  • Lars von Trier;30.4.1956 - regissör, trasslade in sig ohjälpligt i pro-nazistiskt svammel och skadade sitt rykte
  • Vladimir Lisin;7.5.1956 - Rysslands rikaste, stålindustrialist
  • Elmer Wayne Henley;9.5.1956 - bisexuell massmördare och torterare
  • Frank Andersson;9.5.1956 - adhd-vilding, fd brottare
  • Trond Sefastsson;11.5.1956 - mutdömd tv4-journalist
  • Staffan Hellstrand;13.5.1956 - ytterligare en dyster men skicklig låtskrivare (se skotten Buchanan ovan).

Personer som Ask tycks hantera sin dragning mot mörker bäst om de håller sig borta från politiken och bara skriver av sig i låttexter. Sämst om de blir journalister och låter mörkret korrumpera dem. De mest skoningslösa kan bli stora imperialister eller stålmagnater och de helt urspårade blir bara sadistiska mördare. Grattis Sverige, sådan är kvaliteten på de politiker du valt dig de senaste åren.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har ju din kommentar, liksom hela denna vidskepliga blogg, inte något med verkligheten att göra. Det finns en ganska stark korrelation mellan kunskap, intelligens och ateism. I din låtsasvärld är det tvärtom.....

Anonym sa...

Kan du hänvisa till någon vetenskaplig källa angående denna starka korrelation?
S

Havsörnen sa...

Korrelation ja. Orsakssamband nej. Självklart finns det fler blint troende på platser med låg utbildning där befolkningen dras till det bergfasta i dogmer och regelsystem. (Dessa individer skulle inte ha kapaciteten att skriva den här bloggen). Ju mer kunskap man får, desto mer skeptisk och ifrågasättande blir man förmodligen. Vilket också betyder att de högst upp i kyrkans hierarki är de minst troende, ex K G Hammar. (Men det finns ju det omvända också. Ateisten Bo Giertz omvändes och blev sedemera biskop). Men det kan också bero på att ju högre upp i hierarkin man kommer, desto mer blir man sin egen Gud.

Ateister har ju också sina gudar: Vetenskapen och Evolutionen.

Att söka bevisa eller förneka guds existens via sin egen upplevda separation från Källan är en logisk kullerbytta. Eftersom Gud är det enda som finns så förnekar man sig själv genom att förneka Guds existens.

I den Nya Tid som står för dörren är ska man tänka med hjärtats intelligens, vilket betyder att mental I.Q. blir ett tämligen ointressant begrepp.

Foliehatten på! :)

Anonym sa...

Själv tror jag det finns hela spektrat av IQ både bland dem som kallar sig gudstroende och dem som kallar sig ateister. Tror inte alls det finns någon korrelation. Både bokstavstroende och ateister har säkert däremot en form av mental blockering mot att tänka på det vis som illustreras i slutet av Havsörnens kommentar. Men det hindrar inte att de kanske kan uppnå höga poäng i ett traditionellt IQ-test.
S