Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 september 2012

Lars Vilks nu officiellt i dårpippin Gellers kader


Med anledning av "konstnären" Lars Vilks senaste uttalande (se AB:s ledarkommentar) finns det anledning på att titta på den New York-baserade judiska islamofoben Pamela Gellers horoskop. En snabb koll av nätet visar hur hennes utspel bevakas av många sajter, bl.a. LoonWatch.com - ungefär "DårfinksÖvervakningen".


Geller är ett slående exempel på hur yttre skönhet går utmärkt att kombinera med ett helt förryckt inre landskap. Gellers födelsetid är dock okänd och dygnet är problematiskt för en astrolog. Inte mindre än tre gånger ändras en eller annan dominant ton! Se här, med Månen som ersättning för det stigande tecknet:



En Oxe vid midnatt med skamlöst subjektivistiska Väduren som sinnelag är inte alls en dålig beskrivning av en obildad människa på gräsrotsnivå. Här upprepas t.ex. det svenska nationalhoroskopets "känslostatus", en märklig blandning av lokal inskränkthet, en grov mentalitet och en hel del undertryckt våld. 

(Någon kulturnation är vi knappast, och under Moderat populiststyre har väl svensken blivit ännu mer kulturhatiskt - nu måste konsten vara kommersiellt och bära sina egna kostnader! Borta är den intressantare tid när konsten fungerade som en vital röst i samhällsdebatten. Storebror - som idag är Marknadskapitalismen - har tagit över.)

Men strax före halvtre på eftermiddagen når Månen Oxens tecken. Med tanke på Gellers judiska arv blir sinnelagets sammangående med den onda stjärnan Algol en träffsäker illustration av en sanslöst bigott populiströst (Oxen är det orala tecknet, talhållaren). Pamela Gellers intelligens är nämligen inte större än att hon kallar Obama en jihadist. Vi pratar alltså om en idiot, ett uppenbart passande sällskap för Lars Vilks begåvningsnivå!

Det här året är Månen i Oxen av mest problematiska sort eftersom dess disponent eller ägare, Venus, förblir kvar i Vädurens extremt perspektivlösa egocentrum. Den här typen av människor klarar ofta inte att hålla isär sina subjektivt grundade åsikter från objektiva fakta. Med Eld som vill tränga fram men möter Jordelementet som en blockering uppstår frustration, kamp och till sist våld. Allt detta bor i Pamela Geller själv - så passande att det finns andra att peka finger mot!

Eftersom oddsen halvtre ännu är rätt goda för Månen i Oxen tror jag på en födelse under dygnets senare del. Faktum är, att accepterar man en vid ord om 7½ grader för den onda stjärnans inflytande, har sinnelaget varit anfäktat sedan bara några timmar in på dygnet! Med Månen i Eld får man istället visualisera de oförenliga elementen som att Eld och Jord skaver mot varandra som två grannar som inte drar jämnt (judar och araber). I vilket fall är Algol uppenbart Satan eller Åklagaren i det här horoskopet: Geller anklagar "dom andra" för de problem hon upplever eftersom hon inte kan tänka klart, som den subjektivist hon är.

Till sist byter även Solen hemvist runt halvsex på kvällen och fokuserar nu "megafon"- och kommunikationstecknet Tvillingarna. Även detta tycks rimligt med tanke på att hon blivit USA:s kanske främsta affischfigur för islamofobin. 

*****

Pamela Geller använder precis samma ord som Björn Ulvaeus gjorde när han ventilerade sitt religionshat, ursäkta ateism, genom frasen att "att ändrades med den 11e september". Man kunde tro att den åldrande ABBA-Björn sitter och läser extremhögersajter nu när han har så mycket tid över och så mycket pengar på bankboken att han inte behöver boka ett möte förrän 11.00 på förmiddagen. Living the sleepy life.

(Referens: det pinsamma avsnittet av pratshowen Skavlan med med den arroganta och rabiata religionshataren Richard Dawkins, vars argument totalt smulats sönder av en mängd mer meriterade forskare, bl.a. brittiske matematikern John C. Lennox. Cellbiologen Stephen C. Meyer är också en intressant röst för dem som inte likt Dawkins likt Satans själv sugit den djupare meningen ur livet genom att förneka tillvaron dess Djup.)

Eftersom Pamela Gellers sinnelag troligen ligger i den territoriella äganderättsinstinktens tecken (Sion - landet Israel!) och sinnet lika troligt är akut förgiftat av Den Onde, ger horoskopet en illustrativ glimt av hur läran om Satans huvud bör ha formulerats. Israeliternas intellektuella toppskikt fördes bort i den babyloniska fångenskapen under det 6e århundradet fvt och räddades efter några generationer av den persiske erövraren Cyrus den Store

Under den här tiden hann Babylons astrologiska tänkande genomsyra intelligentian, vilket kan förklara varför Bibeln alla böcker uppvisar en så förvirrande motsägelsefullhet. Vissa texter hatar grannländernas stjärnskådare medan annan mer eller mindre erkänner att himlavalvet talar till människan genom tecken.

Det är ingen svårt gissning att återvändande intellektuella familjer från exilen förde in ett pro-astrologiskt tänkande och att samma tradition några hundra år senare återfinns i den grupp av präster som låg bakom Dödahavsrullarna och som smidde planer på ett autonomt Israel (nu var seleukidiska härskarna, som uppstått i släptåg på Alexander den Stores härjningar som förtryckte Israel, och snart nog skull en ny Imperialist, Rom, stiga fram på scenen).

Så om Oxen symboliserar "landet vi äger" - denna primitiva vanföreställning som ett materialistiskt sinne stannar vid utan att någon sin nå nästa tecken och Tvillingarnas förmåga att röra sig åtminstone en "dagtur" hit eller dit - då blir förstås den onda Algol smolket i bägaren, Satan som förstör lugnet i landet. Algol blir en främling, en utlänning något som "korrumperar" det statiska livet hos en bofast befolkning som inte längre är medvetna utan lever i samma beteendemönster och tankeslingor som deras föräldrar och förföräldrar. Oxen symboliserar rent medvetandemörker, en total acceptans utan att ställa motfrågor av den omgivning man föddes in i.

Men här ligger också Algol som i rollen som Satan blir en vedersakare som bråkar och ifrågasätter traditionen. Satan har inget eget att komma med, det har inte den rena ondskan, men Gud använder sig av djävlar för att sätta fart på föreställningen, krydda den lite. Därför måste man älska Charlie Sheens irrfärder bland Hollywoods horor och droger. 

Sheen påminner om förfallet i sin bransch genom att likt Satan korrumpera en tendens som redan ligger inneboende i den hedonistiska Oxens tecken - tecknet som gjort denna världen - eller rättare sina sinnesförnimmelser av denna världen till sin avgud. 

I Oxen är ännu nästa tecken Tvillingarna en okänd kvalitet. Helt djurisk är nu inte en människa född i Oxen (eller med sinnelaget där), för som art äger människan rationell själ som djuren saknar - Merkurius. Detta intellekt kan formulera sig en föreställning om även det som inte empiriskt låter sig inspekteras. Även Merkurius i Oxen är ett mänskligt intellekt, låt vara disponerat för ett minimum av tankemöda och ett maximum av praktisk orientering.

Det är lätt att förstå hur judarna kom att betrakta stjärnan Algol som dels den onda materialism som fjättrar människan vid en simpel realism, redan bibelberättelsen om folkets dans runt Guldkalven avslöjar hur lågt simpel avgudadyrkan skattades. Det är inte Oxen/Taurus i termer av ägande eller pengar som åsyftas här, utan enbart den naiva människans identifikation med en materiell avbild och inbillningen att materia kan förändra något!

I en besläktad tanke skulle senare den grekiske naturfilosofen Aristoteles klassificera formlös materia som Ondskan, även om helt formlös materia per definition inte går att iaktta med sinnena och pur ondska därmed sågs som en abstraktion. För judarna var Algol eller Satans huvud den rena Ondskan synliggjord, och det är just Mörkrets formlöshet som förklarar varför Satan är ett ständigt neggo som inte har i sig att bygga något utan bara bryta ner eller förneka värdet av allt och alla. För att rädda Guds överhöghet introducerade judarna Satan som involverad i envig med Ljusets kraft (ärkeängeln Mikael) i en dualism, steget under den ena, odelade Guden.

Det är därför rätt fascinerande att Oxens tecken i sig själv rymmer det döda Jordelementets "svarta hål" varur så bottenlös negativ Ondska verkar (och söker suga in allt mot sin domän) att Oxens palats till och med förintar sig själv! 

Allt materiellt eller som utgår ur ett materialistiskt perspektiv självförstör - se bara hur Sveriges högerregering tappat allt förtroende utan för de verkligt satanistiska svenskar som bara fungerar på teman som "vinst", "egoism" eller "konkurrens". Dessa är brutalt omogna själar på jorden och finns som astrologin beskriver, i varje mänsklig population. Skillnaden är att bara riktigt usla länder låter bottenskrapet ta den politiska makten! Sveriges horoskop har ett kollektivt sinne är detsamma som Pamela Geller enligt horoskop nummer ett. 

Men Sveriges dolda psykdisponent är Mars i tät koppling till Satans huvud i Oxen. Därmed blir svenskarna ett andligt kalhygge. För med härskaren placerad på urberget (Oxen = identifikation med solid materia) blir den kognitivt alerta Månen i Eld bara ett ytligt blickande på tingens utsida. En perfekt grund för land med en oandlig och materialistisk grundton. 

Och rasistisk! Svensk åldersdiskriminering på arbetsmarknaden handlar om något så enkelt som att idealarbetskraften - 30-35 år gammal - vill ha roligt på jobbet. De vill inte bli påminda av sitt pågående fysiska förfall genom en 50-åring i samma rum. Svenskarna kan vara världens värsta rasister och tveklöst har vi säkert någon miljon själar i landet som var tyska nazister för bara 70 år sedan. Nu återfödda i ett land tyskarna alltid gillat och alltjämt lika fördömande när det gäller hudfärg och mängden rynkor. Svenskarna borde faktiskt omyndigförklaras som folk och bara tillåtas rösta politiskt efter en kontroll av allmänbildningen.

På temat islamofobi är det därför lätt att se hur den jordbundna och lokalt fastvuxna Oxen bär sin egen självförstörelse inom sig. Den destruktion Algol signalerar tolkas först som att en "främling kommit in på våran mark" - Sveriges horoskop är på många sätt snarlikt högerextremisten Pamela Geller. Båda är stagnanta varelser som inte förstår tolka omvärlden rätt utan tillgriper sin egna kropps "cellmedvetande" om den biologiska verklighetens sönderfall som bränsle för att anklaga andra.

Den här typen av intelligensbefriade varelser kommer att dö utan att någonsin ha förstått att de bara projicerade och demoniserade sitt eget biologiska sönderfall på andra. De såg löss, bakterier och muslimer där allt som egentligen existerar är dödens element Jorden som verkar för att realisera deras egen, fullt naturliga död.

Satan har också funnit sig en plats inom fysiken och bär där namnet "termodynamikens andra lag" (svenska Wikipedias två fadda meningar i ämnet är så pinsamma att det är bäst att peka mot artikeln på engelska Wikipedia).


Inga kommentarer: