Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 september 2012

Kvinnomisshandlande sångaren Chris Brown

Apropå ett rådligt tilltag i England (AB) en snabb koll på R&B-artisten Chris Browns horoskop, han som misshandlade flickvännen och tillika kända artisten Rhianna svårt. Att födelsetiden är känd gör det extra intressant eftersom det är just förvarsinstinktens tecken Kräftan som stiger i öster då han föds. 

Jag har länge misstänk att detta dämpade och ibland rent timida tecken står för mycket kvinnovåld eftersom männen själva så att säga är kärringar och känner sig hotade i tid och otid. Och det kanske jag också skulle göra om jag var korkad nog att välja en hora till flickvän.

Chris Browns horoskop uppvisar alla de tecken på en skitstövel som bloggen har vaskat fram genom flera år av tålmodigt granskande skandalkändisarnas planetplaceringar. Det är absolut ingen slump att kvinnoplaneten Venus ligger i Vädurens 30 och sista grad ytterst nära den onda stjärnan Algol.

Och när man ser att hans kungliga godhet är blockerad av den halshuggna (bestraffade) Draksvansen då visar bara dessa två fixstjärnor en ytterligt nedsatt känsla för manlig ridderlighet.


Vad om våldets och aggressionens Mars? I ett Lufttecken kan man tänka sig en som hetsar upp sig bara genom att tänka på något: "Går hon bakom ryggen på mig?" Det är kanske inte en slump att han har Mars i ett dubbelt tecken och i det tolfte huset för hemliga sexuella eskapader...

Nu söker kyliga Saturnus kontrollera och hämma Mars, men som alla vet brukar de här tillkämpat coola typerna vara de galnaste. Att axeln ligger mellan fiendens eller olyckans sjätte hus och den onda demonens tolfte (ibland kopplat till mentala störningar), höjer ju inte attraktiviteten direkt.

Men Mars eller våldet är bara yttringen. Det finns alltid ett skäl därbakom. Och för det söker vi efter Mars disponent, Tvillingarnas härskare Merkurius.

Och det är nu vi är tillbaka i zodiakens mest primitiva del, för Merkurius är oerhört expanderad (via Jupiter) och i Oxen betyder detta att mannen har ett SJUKLIGT ÄGANDEBEHOV. Det säger sig själv att det är de som tror sig äga sin kvinna som slår dem när de varit "olydiga". Baserat på astrologin skulle man faktiskt kunna kastrera delar av mänskligheten, möjligen leder det till att aggressiva gener minskar i släktet. Dvs. om man är så ignorant att man tror det är generna som är orsaken till något.  

Gener är inte mer orsak till vår natur än stjärnorna är det. Precis som astrologin är det bara en visuell "undertext" till våra liv. En begripliggörande lära eller religion om man så vill. Precis som potenta tankar kan förändra verkligheten själv har förstås också genläran potentialen att stöpa om tillvaron, men gener är bara redskap för våra föreställningar, de har absolut inget egenvärde. Då är det nog viktigare att hålla sig på god fot med de planetära gudarna...

I själva verket måste Chris Brown vara en primitiv och rå sälle som levt som en usling i tidigare liv, och så till den milda grad att t.o.m. horoskopet för hans återfödelse till jorden visar hur illa det är ställd. En Satan mot kvinnor/Venus och ingen som helst kontakt med vad som gör en människa kungligt god!

Det här horoskopet kan vara ett bra jämförelseobjekt för att se om det MÅSTE blir så här illa varje gång. Men notera att det är ett sällsynt sjukt horoskop eftersom det dessutom är nymåne i Väduren. Också Sol och Måne som man och kvinna baseras på våldets Mars som i sin tur "ägs" av den äganderättsliga Oxen. Och inte glömma den våldsamma och brutala problematik som Venus i fri Eld antyder när den ligger så nära Satan i det bundna och ofria Oxen. Chris Browns mamma blev själv slagen av sin man, så det går utmärks att läsa in allt detta även i hans barndomsupplevelser.


Inga kommentarer: