Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 september 2012

Kvinnlighet - ett Djävulens påhitt



Helt utan insikt i Nina Björks författarskap eller feminismens labyrintartade förgreningar, finner jag DN:s reportage om en av sina sparkade medarbetare fascinerande för det sätt på vilket texten följer Nina Björks horoskop. Om det ritas upp enligt den ursprungliga zodiaken från Babylon, vilken är densamma som västerlandets men korrekt justerad vart år pga. jordklotens märkligt vaggande rörelse. 

Bara ett tydligt stickprov: Som 29-åring blir hon riksfeminist genom sin analys av begreppet ”kvinnlighet”. Hon "fann att det var ett påhitt. Något som förtryckt kvinnor i generation efter generation. Något påklistrat för att behålla mannens makt."

Man kan på goda grunder anse Satans huvud (stjärnan Algol) för att representera den bibliska Åklagaren, med funktionen att ömsom förkasta, ömsom korrumpera i syfte att ställa själen mot väggen (och finna sig själv). I den meningen tjänar även Ondskan ett högre och gott syfte, även om inte alla övertygats av den här förklaringen till teodicéproblemet ("Hur kan en Gud som kallas god tillåta all ondska i världen?")

Feminister är väl i allmänhet ateister dvs. naturalister, eftersom i deras föreställningsvärld Gud måste vara påfallande lik en skäggig gubbe som skyddar Patriarkatets maktstruktur. Studier av de religioner som institutionaliserats ger naturligtvis stöd för ett sånt ytligt avfärdande, men förklarar inte varför religionens väsen INTE söker upprätthålla något gubbvälde utan tvärtom avskaffa den världsliga maktens inflytande över människors sinnen och liv. Den religion som säger åt en medborgare att lyda övermakten - typ lutherdomen - är helt klart en korrumperad religion som tagit parti för denna världens herre, med vilken den upproriske Jesus tveklöst avsåg Djävulen själv. 

Således uppstår den delikata situation att en militant feminist som hävdar patriarkatets ondska själv visar sig vara grundlurad av Satan, skaparen av bländverk och falska inbillningar!

Men det är en separat fråga. Det som fascinerade mig är att Nina Björk numera kallar sig antikapitalist, vilket den här bloggen helhjärtat kan sympatisera med. Det finns en annan mänsklighet som ligger i startgroparna, med en helt annan värdeskala som inte bygger på konsumism och förvillad tilltro till att "valfriheten" - företag i konkurrens med varandra - någonsin lett till eller någonsin kommer att leda till bättre produkter. 

När såg du senast en produkt bli bättre över tid? Vad vi får är produkter som bantas ner, börjar tillverkas av sämre material, allt för att hålla den heliga profiten högst. Skulle en teknisk innovation leda till framsteg, var så säker på att den manicken placeras i en oåtkomligt hög prisklass så att de rikaste kan leka status tills innovationen betalat av sig. 

Efter en tid rinner landvinningen ner och implementeras i fattighjonens produkter - de där blinda slavarna som röstar höger och tror de har del av det goda livet! Vilka ömkliga människor som frivilligt blundar för vilka losers de är i det totala marknadskapitalistiska systemet. Det enda regeringar som Reinfeldts kan göra, är att dra mattan under fötterna på de allra svagaste. Då känner medelklassen återigen att de åtnjuter någon slags privilegierad tillvaro! Förledda dårar är de.

*****

Det är fascinerande att se Nina Björks Sol i Oxen - den normala symbolen för total identifikation med konsumtionssamhället - och hur den både talar mot konsumtionsfixering och via DN:s miljöskiss visar sig vara ett offer för Oxens normala böjelse för en ständigt pågående sinneskonsumtion: Hon tänder vid intervjuns början genast en cigg med hänvisning till att hon inte kan tänka annars.

(När jag slutade röka för 7 år sedan BÖRJADE mina tankar äntligen fungera, om man undantar tre riktigt nervösa veckor medan giftet lämnade kroppen. Tänk hur olika det kan vara! Har Nina Björk aldrig ens räknat med omställningsperioden?)

Det finns faktiskt en ömsesidig reception i horoskopet mellan den intellektuella verksamhetens Merkurius och njutningsplaneten Venus så att det orala konsumtionskreaturet Oxen fjättrar den mer högflygande Tvillingarna vid ren fysikalitet.

Möjligen vinner Oxen på detta men Tvillingarna förlorar definitivt i tankehöjd. Jag hittade horoskopet beräknat redan 2008 med en marginalanteckning om "metodologisk förvirring" men har glömt vad den anteckningen syftade på.

Hur ska man fatta Satans stjärna i horoskopet? Så många kartor har bloggen redovisat med Algol i en huvudroll att det är uppenbart att den verkar byta skepnad beroende på horoskopets allmänna karaktär. I verklig astrologi finns det inga enkla regler, allt påverkar allt annat! Käpphästarna tjänar bara så långt, men de kanske måste förkastas som det provisoriska arbetsmaterial de är.

Till att börja med kan man se Solen som i grunden korrumperad av en gradexakt konjunktion med den store Förvillaren själv! Det finns något i grunden skadad i feministens intelligens - eller hennes syn på män (ett av Solens primära attribut, sociologiskt betraktad). 

Men likt Bibelns Åklagare kanske hon vanställer verkligheten i ett gott syfte? Kastar ett underminerande solljus över företeelserna? Att "kvinnlighet" skulle vara ett patriarkalt koncept för att styra halva mänskligheten är ett vanvett av samma dignitet som unga introverta män med alltför mycket tid framför datorn drabbas av. En tanke lika trovärdig som eurabiafiktionen.

Även Månen eller sinnelaget får sig en törn av den häcklande och förvrängande Satan eftersom Månen i Lejonet är en utmärkt dramatiker. Detta är den enda sinnelagsplacering som direkt reflekterar Solen eller människans andliga själ. Det visade sig på ett lite oväntat sätt i studiet av samtliga Nobelpristagare i litteratur där Mån-Lejonet uppenbart belönas oftare än något annat sinnelag för dess förmåga till stor dramatik. Nina Björk är en storsäljande svensk feminist och befinner sig således i gott sällskap. Hon är en av de utvalda när det kommer till att ge andra en läsupplevelse.

Men det hon dramatiserar är alltså en Sol vanställd av Satan, en falsk verklighet utan öppningar uppåt/inåt mot den verkliga Solen. Hon ger den falska materialismens berättelse om "männens" monopol på livet. Solen = ledarskap, som via Jordelementets prosaiska sätt att enbart se till det som presenterar sig i denna världen förvisso i huvudsak utövas av biologiska manskroppar.

När samma häcklande, distorderande Algol för henne att uttrycka motbilden till Sol-Oxens normala fixering vid pengar och ägande, är det således som instrument för en högre sanning hon säger detta. Här finns uppenbarligen en medvetenhet om Människans primat som inte tydligt framgår av horoskopet.

Med Månen som substitut för det verkliga stigande tecknet i öster är karten mer exakt än bara veckotidningars solteckensastrologi (för att inte tala om att veckopressen använder den västerländska, defekta zodiaken). T.ex. uppträder nu en intressant ANTIKAPITALISTISK spänning mellan andra huset för "mina pengar" och det åttonde huset för "partnerns pengar". Vanligen brukar Jord och Vatten ge gyttjig materialism, men här är planeterna som synes illgärningsmän båda två. Hatets eller krigets Mars i 2a pengahuset och restriktionens eller principens Saturnus i 8e huset för andras tillgångar. 

*****

Lejonet i öster är inte en äkta ascendent utan en månascendent, men ger just därför en vink om sinnelaget eller attityden till pengar. Då Lejonet i den indiska läran om planeternas verksamma natur gör Mars verksamt god, ska detta hat räknas som en av Nina Björks tillgångar. Det är inte ondska utan helig vrede!

Faktum är att Mars är Lejonets yoga karaka, "signifikatorn på en förening". Det som förenas är ett världsligt starkt hörnhus (från Lejonets perspektiv äger Mars det fjärde huset) och ett andligt förpliktande dharma-hus (här: horoskopets bästa hus, det nionde huset för högre medvetenhet, religion och filosofi). 

Föreningen mellan själens andliga plikt - skälet till att den till att börja med valde det här jordelivet - och möjligheten att förverkliga sin natur i det externa (via ett världsligt starkt hörnhus) gör att vi faktiskt kan släppa problemet med vad som är äkta eller korrumperad/twistad presentation i den sataniska Solen. 

När man finner att krigaren Mars är äger det nionde och väljer att rikta striden mot det primitiva huset där förvirrade själar tror de är på jorden för att "äga" och "konsumera" tills de trillar ner i graven, då vet vi att hennes sinne är friskt och inte sjukt. I samband med komplexa och svårtydda horoskop brukar jag alltid låta det nionde huset, det som den hellenistiska astrologin kallade Gudens hus, avgöra om människorna har sanktion från övervåningen för det de håller på med. Oavsett om det ser ut som prosaisk materialism eller resonemang helt inifrån en mental krymplings världsbild (ateism, marknadskapitalism, etc).

Detta är nu bara månascendentens friande av Nina Björks sinnesförmögenheter (eller åtminstone rättfärdigandet av hennes "heliga krig" - Mars - mot andra ekonomihuset, ett hus som av de hellenistiska astrologerna kallades "Dödsrikets port" - tala om att peka med hela handen!

Som motsats kan vi t.ex. se Fredrik Reinfeldts, vars ständigt småhungriga Måne ligger i 2a pengahuset. Det är mot sådana förfallna själar Nina Björk idag riktar Mars skarpa svärd, om än hämmat (och kanske effektiviserat) av den formmedvetna Saturnus. Hon skulle aldrig skriva en så spretig, flammande men obegriplig text som den här. Jag tror Saturnus mot Mars i många fall disciplinerar individen. Sen finns den grupp där aggressionen är ond och Saturnus bara leder till repression. Hos dessa kreverar istället Mars som våld och kanske kvinnomisshandel (se t.ex. det här nyliga horoskopet för Rhiannas tölp till föredetting.)

*****

Utöver en månascendent bör också en den indiska solascendenten testas och naturligtvis den fysiska ascendenten - den enda ascendent som västerländsk astrologi använder sig av. I den här ovetenskapliga kommentaren till Nina Björks nyfunna antikapitalism nöjer jag mig med att Månen (sinnet) ger henne rätt i sin inställning. Hon sätter fingret på något väldigt sjukt i samhället.

Man kan titta länge på horoskopet för vad som borde vara hennes ärkefiende, Svenskt Näringsliv, och fundera över varför hon gör Satan bra och varför de giriga arbetsgivarna kollektiv bildar en ond fan.

Svenskt Näringsliv och korruptionen av civilisationen

Det är en uppgift för ett helt kapitel, men så mycket kan dock sägas: Titta på den "verksamt goda" Mars som likt en underdog kämpar för sitt liv mot det tionde huset för arbetsgivare och den politiska makten. 

Gissa sedan vem som blir vinnare och förlorare i det spel Svenskt Näringsliv söker driva? Satan kommer att lura dig i slutändan, du lille löntagare. Så du kan redan nu börja träna på att se hur det här spelet egentligen är upplagt. 

Månen för innerlighet i det plattaste av hus, det för yttre status och ytterligare tillplattat av överhetens formalism kan bara tyda på en sak: Svenska Arbetsgivarföreningen uppfann sig på nytt som Svenskt Näringsliv precis som moderaterna några år senare gjorde en makeover. 

Deras syfte är att lyfta svenska folket (Månen = massan) ut till en ytans nivå (tionde huset saknar allt djup) och reducera dem till döda konsumtionsslavar som bara lever VIA de prylar de köper för att bli en "någon". Ett sövt OCH sociopatiskt folk! Själv drivs den här lobbyorganisationen av en död Sol i åttonde dödshuset. 

Solen i åttonde indikerar hypotetiskt ett livsuppdrag som är det sista i en serie av misslyckade liv och den här gången leder livslinjen rakt in i döden. Antingen så att entiteten vaknar ur sin sömn och pånyttföds i någon riktning eller går under i sin vanartighet. 

Inget tyder på något annat än att Svenskt Näringsliv kommer att ändra sig från de aggressivt näriga slavdrivare de allt mer börjat framstå som (vill ha "högutbildade" och "unga" men inte betala för sig). Svenska folket nu börjat genomskåda rötan i högermentaliteten. De är ju så klantiga dessa giriga och maktlystna varelser! Lööf, Reinfeldt med flera. 

De flesta svenskar presterar bättre än så här så hur i hela friden skulle en reklambyrå nu kunna vända steken ÄNNU EN GÅNG och på nytt dupera massan? Ingen kan väl ha missat att högern parasitera på vänsterns lösningar för att rädda det som räddas kan. Men vem vill ha falska varelser i regeringen? Bättre rösta på en visionär politik till att börja med än en som misslyckas med allt och enbart för att få behålla makten söker nalla lite godbitar från den andra sidan?










Inga kommentarer: