Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 september 2012

Johnny - en hatisk ateists död


Mördade hyresvärdinnan och ramlade sedan mot
sin egen död från hustak. Poetisk rättvisa. (AB)

Trots bloggens flera tester av planeter i zodiaktecken vilka tytt på att det ligger genuin kunskap dold bakom det gamla schemat med planeternas "fall" och "upphöjelser", har Saturnus nobla position i Vågen mest verkat vara en olägenhet! Som bloggare registreras varje fall längst bak i huvudet och i det omedvetna växer en bild fram.

Det började redan med den nya unga generationen svenska politiker där KD-Aron, C-Annie och hennes idol Margaret Thatcher inte verkade ha alla hästar hemma. Bara MP-Fridolin tyckte jag uttryckte värderingar som påminde om den perfekta, dvs. humana rättviseprincipen. Urvalet är naturligtvis för litet men vågar i obalans och bara en med korrekt omdöme, talar inte direkt för Saturnus "upphöjelse" i det här tecknet.

Det är möjligt att individen själv inte alls gynnas av Saturnus i Vågskålarna utan att Saturnus - som traditionen faktiskt också antyder - är en transpersonell kraft som verkar på en större arena än den individualpsykologiska. Nog för att Saturnus "läcker ut" även genom individer, men det är inte där "Själens form" själv befinner sig. 

Världssjälen som kosmisk Domare har att opartiskt hålla hela systemet på rätt köl, vilket enligt indiska myter inte är helt lätt. Periodvis tilltar ateism och människorna vulgariseras. Då tvingas Krishna nedstiga till en lägre verklighetsnivå, som en avatar, och går där tillrätta med mänsklighetens mentala förfall. Den indiska kosmologin har enorma tidsrymder, men Saturnus i Vågen stämmer symboliskt med en passande tid för ett sådant här nedstigande.

Vad en upphöjd Saturnus i Vågen kanske betyder är att dessa är domedagens tider. Att det är under dess upphöjelse falskhet´ och osundhet exponeras och bryter samman. Det är ur Domarens perspektiv Vågen är en perfekt plattform, inte nödvändigtvis för den skröpliga och degraderade människan!

Att studera vilka tv-serier Johnny Lewis med de vattnigt outgrundliga ögonen varit med i, är en stilstudie i västerlandets allt djupare dekadens - en tid där en avatar skulle behövas. Wikipedia listar allt från "Kriminella sinnen" till "Anarkins barn" och "CSI:s brottsplatsundersökningar". Det är BARA MÄNSKLIG SJUKHET på den här skådespelarens meritlista. Och det slutade i mord på hyresvärdinnan och strax därpå hans eget väl förtjänta dödsstörtning från ett hustak.

(Vågen som soltecken tycks ha uppenbara problem med mänsklig godhet eftersom dess intellekt verkar avklinga snabbt när man talar om högre ting. I testet av 216 ateister visar sig Vågen vara en av zodiakens mest primitiva tecken, trots att halva zodiaken nu har nåtts.)

Jag tror vi ser Domaren Saturnus i verksamhet i detta drama - för idioten valde den sämsta tänkbara tid i Saturnus knappt 30-åriga cykel för att rasa uv sig sin inre störning:



Det var förstås Johnnys (bara namnet!) egen 30-årskris, Saturnus som nu var på väg att fullborda sitt första varv.

Problemet var bara att skådisen var född som Fredrik Reinfeldt fast bakfram, Sol och Måne i omkastade positioner. Men Luft och Vatten är dissociativt och eftersom Månen till Solen tecknar livslinjen eller vägen från präglat barn till mogen individualist, finns det separativa tendenser i själva livslinjen. Den kan spricka eller börja glida i olika riktningar när stress uppstår. Stess som t.ex. då tunga och mörka Saturnus fullbordar ett varv. 

Här kastar dessutom både den medfödda och transiterande Saturnus en tung och kontrollerande aspekt mot skådisens rotlösa och flackiga sinne i Vatten. Mycket Vatten kan ge en risk för missbrukarpersonligheter, det har bloggen tydligt upptäckte genom stickprov på nyhetsmaterial. Men även Luft och Vatten i osynk förefaller bära på den risken. Skådisen var hög på någon ny drog när han förvandlades till en bestialisk mördare.

Om man ponerar att mordet och dödsstörtningen inträffade vid lunch eller senare på dagen, befinner sig den transiterande Månen i Lufttecknet Vattumannen, vilket är ett naturligt väsensfrämmande läge för en som är född med sinnet i Vatten. "Underliga tankar" kan aktivera de medfödda Vatten-instinkterna. 

I normala fall Månens 2-2½ dygn snabba passage bara en tid när ett Vatten-sinne känner sig lite ur gängorna och inte presterar lika bra som vanligt, men här har vi alltså Saturnus tryck på Johnnys psyke. Och inte bara Saturnus eftersom Mars i samma tecken sägs bilda en kombination. Det var alltså "tryck" med "aggression" som hängde tungt över hans sinnelag - och hade så gjort en tid.

Jag vill inte ägna mig åt numerologisk spekulation, men indierna gör det tydligen själva i sin astrologi. Och det är faktiskt ett omen i sig (fast taget i sig i flugviktsklassen) att den passerande Månen stod i ett "åttondehusförhållande" till skådisens eget sinne denna dag och påföljande. "Åttan" har alltså en dödskonnotation genom zodiakens själva konstruktion.


Bonusspaning. Andra med samma Sol och Måne

Jag undrar om inte Sol-Vågen och Mån-Kräftan i kombination granskats förr? Nå, nu är datamängden större än 6.300 horoskop, och en snabb granskning av följande 43 tyder på en viss markering av mentala problem.

  • Johan Friedrich von Schiller;10.11.1759 - poet, författare (verksamheter som tycks dra nytta av slirigheten mellan Luft och Vatten...)
  • Samuel Coleridge;21.10.1772 - poet, romantiker, filosof
  • Oscar Wilde;16.10.1854 - poet, författare, dömd för homosexualitet
  • John Dewey;20.10.1859 - ateistisk pragmatist, filosof som föreslog "sekulär religion"
    Leon Trotsky;7.11.1879 - marxistisk revolutionär
  • Ezra Pound;30.10.1885 - poet, sjukt judehatande och inspärrad för sinnessjukdom
  • Felix Bloch;23.10.1905 - Nobelpristagare i fysik
  • Robert Monroe;30.10.1915 - radiostationsägare, ut ur kroppen-pionjär
  • Charles Bronson;3.11.1920 - skådespelare, dyster och av medborgargardetypen (Månen i Kräftan vetter ofta åt ren pöbelinstinkt)
  • Kurt Vonnegut;11.11.1922 - svart, sarkastisk författare
  • Hugh Everett III;11.11.1930 - kedjerökande ateistisk fysiker
  • Hans Furuhagen;12.11.1930 - författare, ateist
  • Pierre-Gilles de Gennes;24.10.1932 - Nobelpristagare i fysik
  • Adi Da Samraj;3.11.1939 - amerikan som blev guru av indisk typ
  • Olle Svenning;1.11.1942 - antimonarkistisk ledarskribent i AB
  • Larry Flynt;1.11.1942 - publicerade grövre och mer pornografisk kvinnoexponering än Playboy, skjuten och efter det förlamad 
  • Catherine Deneuve;22.10.1943 - fisförnäm fransk aktris
  • Philip Pullman;19.10.1946 - ateistisk religionshatande brittisk författare
  • Franz Schmidberger;19.10.1946 - katolsk extrempräst, hävdar fortfarande att judarna begick "mord på Gud"!
  • Göran Färm;17.10.1949 - journalist, svekfull sosse, numera lobbyist
  • Adde Malmberg;6.11.1955 - ståuppkomiker, av hård, kantig och inte värst trevlig typ
  • Kaki (Katherine) Hunter;6.11.1955 - skådespelerska (B-filmer)
  • Veronica Hart/Jane Hamilton;27.10.1956 - porrskådespelerska
  • Martin Timell;13.11.1957 - svensk manlighet
  • Stanley Tucci;11.11.1960 - skådespelerska
  • Hyapatia Lee/Victoria Lynch;11.11.1960 - porrskådespelerska, blev sinnessjuk
  • Saila Quicklund;31.10.1961 - (m)-styrelsen, ljög om kvinnors ökade inkomster under högerregeringen ("dissociationen" som medveten desinformation eller lögn)
  • Mårten Palme;31.10.1961 - nationalekonom
  • Kristina Axén Olin;21.10.1962 - (m) borgarråd, satt i Caremas "etiska råd" ("dissociationen" som total självlögn, att göra ett medan man lever i ett helt annat luftslott)
  • Yasmin LeBon;29.10.1964 - celebritet (ex-popstjärnehustru)
  • Anonym;18.10.1965 - kvinnlig it-konsult, otrogen natur i arv från fadern som spräckte familjen genom omtalad otrohet
  • Jack Phoenix;6.11.1966 - Bi-polär och medicinerad snubbe på nätet, hamnade på hans sajt och den var vettvillig
  • Kirsten Imrie;26.10.1967 - scandal beauty, modell, kokain etc
  • Keith Urban;26.10.1967 - Nicole Kidmans kokainberoende partner till countrymusiker
  • Carl-Michael Edenborg;27.10.1967 - förläggare, snusk och sexuell perversion i snygg förpackning. "Borgerskapets diskreta charm"
  • Katarina Barrling Hermansson;1.11.1969 - statsvetare, försvarade Reinfeldts partipiska (diktatorsfasoner - se boken "Knapptryckarkompaniet")
  • Claes-Henrik Julander;2.11.1969 - riskkapitalist, medgrundare till Pan Capital
  • Ryan Adams;5.11.1974 - hysteriskt överproduktiv musiker, svår tinnitus
  • Thaher Pelaseyed;10.11.1979 - politiker Gbg-(v)
  • Sarah Carter;30.10.1980 - skådespelerska
  • Lynndie England;8.11.1982 - torterade krigsfångar i Irakkriget
  • Johnny Lewis;29.10.1983 - densamme
  • Lindsey Von;18.10.1984 - sport, skidåkerska, glamourvacker

I mars 2010 lyckades jag sålla fram 56 fall med mentala problem ur min horoskopsamling. Idag finns det större fall på bloggen (402 brottsdömda) och det är uppenbart att så små tester är alltför osäkra. Hur många fler med psykisk sjukdom som en definierande del av deras öde som tillkommit på 2½ år har jag ingen aning om. Men om vi säger 6.300 kartor som kan fördelas på 144 kombinationer av Sol och Måne innebär det drygt 43 horoskop per kombination.

Frågan är om det inte är lite väl mycket galenskap i den här listan med just 43 personer? Mördare, sinnessjuka, lögnare? 

Eller kanske är det bara ett helt normalt tvärsnitt som avslöjar hur primitiv och ofärdig människan är när civilisationstypen är av "moderat" typ, dvs uppmuntrar till ett liv med dubbel bokföring och själviskhet som enda ledstjärna. I mina ögon finns ett klart problem när man mixar Kräftans symbol med rättrådiga Vågen, för Kräftan kan eller vill inte hantera ett intellektuellt perspektiv, och kidnappar ofta Vågens sociala talang och intellektuella kapacitet till att skapa efterhandskonstruktioner. Reinfeldt är ett typiskt exempel på en som gjord en dygd av simpel girighet och ett måttlöst "trygghetsbehov" (men bara för sin egen samhällsklass).

Om vi vänder Sol och Måne för att få Reinfeldts positioner, är jag säker på att vi skulle få lika mycket störda "celebriteter". Men Sol-Kräftan med Mån-Våg har, tror jag, redan förekommit i något äldre inlägg. (Det är så mycket information på bloggen nu att det knappt går att hitta tillbaka till gamla insikter! Och bloggaren glömmer t.o.m. bort fantastiskt tydliga bekräftelser på astrologins korrekthet.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow... Sök hjälp.

Anonym sa...

..redan i dag.