Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 september 2012

"Inget brott." Nej, naturligtvis inte!


Allvarligare än den här nyheten, där naturligtvis alla vill att Sverige ska exportera så mycket utan att låta moraliska aspekter väga in, är DN:s nya linje. Precis som Newsmill, som man i en väntjänst låter annonsera i sin högra spalt, tycks DN nu vilja delta i tystandet av bloggosfären. 

DN har slutat låta svenska folket koppla sina bloggar till artikelmaterialet. Jag tror bara jag sett Twinglys blogglogga i anslutning till triviala nöjesartiklar på sistone. Så visar makthavare vad de anser om folket.

Detta innebär att HÖGERN tar ett allt hårdare grepp om nätmedierna enligt den gamla principen om Överhetens envägskommunikation ner till Undersåten. Det handlar om att MONOPOLISERA problemformuleringarna eftersom en livaktig bloggosfär lekande lätt trasar sönder maktens fabricerade förkunnelser genom att ge motfakta och den verkliga bilden. 

Det ligger helt enkelt inte i regeringsmegafonernas och den sittande regeringens intresse att låta folk kommentera ens en nyhet som ovanstående!

*****

Ett lysande exempel på högerns falska information gav Expressen för några dagar sedan, när de berättade om regeringens förslag att ta bort VAB-intyget.


Regeringsmegafonen Expressen är inte ärlig nog att berätta att misstänkliggörandet av folk för fiffel och fusk slog helt slint. Trots extra krångel blev inte barnen mirakulöst friskare än förr (läs: föräldrarna slutade mygla till sig lediga dagar när de var tvungna att redovisa varje snörvel).

Expressen presenterar istället förslaget om slopandet som att det beror på ”merarbete” med papper. Det stämmer säkert också, men det verkliga skälet knystas det inte ens om när man läser en högertidning.

*****

Att nu högerpressen stänger dörren mot bloggosfären hänger naturligtvis samman med att oppositionen under månader visat bättre opinionssiffror och skulle vinna nästa val om trenden står sig.

Eftersom högern är för egoistisk och konsumtionsfixerad för att orka blogga är det därför egentligen oppositionens nyvunna direktdemokratiska inflytande högermedierna och it-fascisterna nu stryper. Någon arabisk vår för svenska folket har de inte råd med. 

Att det sedan är främlingshatarna som förklaras som skälet till att Newsmill knäpper av t.o.m. kommentarspalten vete fan. Det är en förklaring i paritet med Expressens skäl till att regeringens VAB-försök att sätta dit mygelsvensken (precis som de nu vill slå ännu hårdare mot de arbetslösa). Jag ser ett större mönster än så. Regeringens mediokra talskrivare och pr-folk klarar inte oppositionens röster, så de får ta till samma medel som diktaturer använder.

Detta är en skrämmande utveckling, hur makten med antidemokratiska smygåtgärder söker se till att sittande skandalregering överlever nästa val.  Vanligt folk märker ingenting, för de vet inte ens vad yttrandefrihet är, Reinfeldt har tryckt en momssänkt hambugare långt ner i halsen på dessa ök.

Låt oss se hur länge till SvD behåller sin Twingly-funktion för blogglänkar. Den har redan varit trasig i månader - när antalet bloggar överstiger en första flik går det inte längre att bläddra och inspektera alla svenska röster i ämnet. Jag har meddelat SvD det tekniska felet men ett halvår senare står det helt klart att de inte är intresserade av att åtgärda det. 

Sådan är överhetens arrogans: "Håll tillgodo med vad vi gett er, och fungerar det inte kunde vi inte bry oss mindre."

Precis som med regeringen Reinfeldts politik! 

Sverige är under angrepp av en ond demon sedan flera år och det kommer tyvärr inte att bli bättre. Högern kommer att hinna genomdriva 1800-talets slavsamhälle på nytt, och sedan faller hela Västeuropa samman i kaos och blod. Vi är verkligen i slutet av en historisk era.


Tillägg. Situation Sverige år 2012.



På många håll i världen slåss människor för en bit mat, här slåss man för att komma åt lyxprylar till reapris. Hur mycket lägre kan det här folket sjunka?

AB om bluffrean hos Expertkedjan.

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

"Vanligt folk märker ingenting, för de vet inte ens vad yttrandefrihet är, Reinfeldt har tyckt en momssänkt hambugare långt ner i halsen på dessa ök."

Du är sannerligen slagfärdig, Siwert! :)

"Främlingshatarna" har tydligen på ett fiffigt sätt fixat nya kommentarsfält i de etablerade tidningarna som infört åsiktscensur:

http://avpixlat.info/2012/09/19/yttrandefrihet-2-0-avpixlat-lanserar-ny-teknik-for-fria-kommentarer-i-gammelmedia/#more-34560

Seaward sa...

Tack för att du såg igenom fadäsen med att "tycka ner en hamburgare i halsen". Felstavningen gav förvisso en annan och intressant bild.

Jag kan till del förstå motståndet mot ohämmad invandring, särskilt ur kontexten av det megalomaniska och havererade EU-projektet med en fri inre marknad, lösdrivande fattighjon i Europa och en hel världsdel som håller på att bli förslavad av marknadskrafterna.

Det måste man ge dem, att det är friskt och stunsigt att hitta nya kommunikationsvägar.

C.C sa...

Så jäkla bra skriven artikel! Jag satte i halsen när jag för flera veckor sedan läste att du skulle trappa ner/sluta skriva här på bloggen. Sedan du skrev den varningen har du producerat de bästa och mest intressanta och artiklarna jag läst här! Styrkan och passionen har verkligen lyst igenom och man lämnar din blogg en smula klokare för varje gång tack vare de knivskarpa inläggen.

Fortsätt!
C.C