Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 september 2012

Högern är en civilisationsmördare

I Aftonbladet en kort text som nämner ett temanummer i engelska New Scientist nyligen, om hur förstörelsen av mänsklighetens traditionella jämlikhetssamhällen hotar att destabilisera hela vår art. Det är de 99% procenten som kommer att duka under om Svenskt Näringsliv, Borg, Reinfeldt och Nya Moderaterna fortsätter göra svenska folket till åtlöje. Hur passiva, dumma och själviska kan vi vara? Och vad sysslar (s) med? Högerfalangen med nye mållöse partiledaren i spetsen är FÖR vårdvinster, dvs just den mentalitet som håller på att driva västerlandet utför ättestupan.

Att texten i AB är så kort beror troligen på att författaren som jag står inför ett kort abstrakt på webbplatsen och inte har lust att betala för informationen. Pinsamt för AB, men för den här bloggen spelar det mindre roll för den viktiga informationen - klockslaget för publiceringen. Tidningen är baserad i London och det ger oss följande horoskop.



Det egalitära samhällets död är temat och Lejonet i öster signalerar förstås den generösa konungen, den gode ledaren. Kort och gott: den mönsterhärskare som Hammurabis lag från det andra årtusendet vittnar om: ledarens jävla skyldighet att ta hand om de svaga i samhället istället för att som Reinfeldt trycka ner dem så hårt som möjligt med påståendet att det är för deras eget bästa, att de kanske kommer på att de inte är sjuka bara man tar pengarna från dem!

Med utgångspunkt från Hammurabis lag diskuterar den här artikeln goda härskares skuldeftergifter genom historien - väl värd att läsa med tanke på den rena jävelskap som pågår i Europa med en luthersk pennalism i luften när det kommer till Spanien och Grekland trots att det är kapitalismen som är boven och ingen annan.

Vad är det då vi ser i horoskopet om jämställdhetstankens död i vår tid (tack vare demoner som Reinfeldt, en man som VILL se fattiga och sjuka kräla i stoftet). Jo Lejonet i öster, den älskande konungen som vill allas väl, håller inte måttet. Solen är i själva verket Fredrik Reinfeldts Sol i Kräftan, symbolen för dem som bara håller de egna om ryggen och inte bryr sig om övriga samhället! 

Således ett nytt horoskop som bekräftar vad jag sagt många gånger; att Kräftan är ett ojämlikhetens tecken. Dess partiskhet gör den olämplig för maktpositioner. I den "naturliga" zodiaken är det också dess motpol, Stenbocken, som ockuperar det tionde huset för politisk makt. Åt Kräftan är givet att ta hand om det privata, hemmet. Kissblöjorna! 

Kräftan är naturens närighet och måste därför hållas i kontroll av ett rådligt ledarskap. I historien har nu denna parkombination kommit att bli feminismens missnöje med patriarkala samhällsstrukturer, vilket naivt skulle kunna tas som "kräftorna mot stenbockarna". 

I själva verket är feminismen en stenbocksföreteelse, ett uttryck för makthunger och därmed inte någon representant för Kräftan eller femininiteten. Demonstrativa feminister är män som råkat födas i kvinnliga kroppar, en 100%-ig kvinna kräver inte ens sin egen rätt. 

Kräftan är idel underkastelse men också en aldrig sinande ström av impulser och begär. Kräftan är ett fruntimmer som vill ha allt hon ser, nöjd möjligen några minuter innan nästa "behov" sätter in. Även konsumtionsinriktade män är "kärringar" av samma skrot och korn. Tecknet är ryggradslöst och leder till totalt sammanbrott om det inte balanseras mot passionsfria men i gengäld makt- och organisationslystna Stenbocken. 

Och i Europa har vi just nu Kräftor på ledande poster i de tunga länderna, Tyskland, England, till höger och i sossevänstern i Sverige, samt i Frankrike. Den franske socialisten verkar dock vara ett intressant undantag från det sagda, men den massiva dominansen av Kräftan på ledande stolar i Europa stämmer exakt med New Scientists dödförklaring - i Kräftans tecken - av det goda samhället just i våra dagar.

Det goda jämlikhetssamhällets död illustreras perfekt av att Lejonets tecken inte har något bra stöd från sin egen planet Solen. Än mer skrämmande blir det när man inser att horoskopet i så hög grad liknar det för Svenskt Näringsliv, en av de agenter för civilisationssammanbrottet som för mest oväsen i den svenska högerägda pressen.

Svenskt Näringsliv förvandlas till Girighetens Organisation,
förespråkare för de 1% som vill ha allt.

Satan, kontrollens Saturnus, förmögenhetens Jupiter och
det begärande Månsinnet - allt koncentrerat till Maktens hus!
Detta horoskop skildrar jordens undergång.

Problemet är Oxen i härskarställning. Den irrationella instinkten att vilja äga. Som synes har det nu förlöpt ett Jupitervarv sedan Svenska Arbetsgivarföreningen lämnade den svenska modellen och samarbetade med LO och facken, bytte namn till Svenskt Näringsliv och blev ett aggressivt språkrör för den Store Satan själv

Men vad som händer idag, är lyckligtvis att Saturnus inte längre står i Oxen utan i Vågen. När New Scientist publicerar insikten att sådana samhällen går under som som Reinfeldt, pr-tricket Nya Moderaterna och Svenskt Näringsliv nästan helt lyckats genomföra i Sverige, då står Saturnus just på gränsen att nå Domedagens tecken Vågen. Faktum är att det är frestande att använda tillfället för New Scientists artikel som ett argument MOT den indiska Lahiri-korrektionen. Saturnus i Jungfruns 30e grad är mer exakt 29°43', bara 17 bågminuter före teckenbytet. 

Det här är inte första gången jag upplever att den sideriska zodiaken ligger aningen snett. Första gången jag skrev om det var INNAN den här bloggen startat, vid tiden för terrorattentatet i Mumbai i december 2008 (undangömd artikel på svenska). Jag var kanske väl snabb ute med att vilja reformera den sideriska zodiaken med tanke på hur lite jag kunde (och fortfarande kan i ämnet) och hade inte sett hur många andra som genom tiderna brottats med samma fråga. Men även vid senare tillfällen har jag tyckt att zodiaken saggar lite.

Först nyligen läste jag att den främsta indiska auktoriteten B.V. Raman var av samma åsikt. Enligt hans korrektion hade Saturnus redan äntrat den rättvisa domens tecken då New Scientist publicerade sitt temanummer om västerlandets moraliska haveri.

Notera skillnaden i sinnelag mellan Svenskt Näringsliv och den alarmerande artikeln i New Scientist. De svenska smådjävlarna har sitt sinne (Månen) tätt uppbundet till makten och förmögenheten. Artikeln har ett fritt sinne i klarsynta Skytten och här tycks det goda femte huset räcka för varningens ord, fastän Månen är avhängig av sin härskare Jupiter, som således representerar en satanisk förmögenhetskoncentration vid toppen.

Ja, man kan säga att Månen i Skyttens Eld bara kastar ljus över detta ohållbara förhållande i tionde makthuset. Svenskt Näringsliv och de medlemmar som så totalt köpt Fredrik Reinfeldts lojalitet och politiska inriktning kan således smaka på verkligheten i det de håller på med: civilisationens undergrävare. Och det ska till en Satan att så helt sakna positiva kvaliteter. Närmare den ontologiska Ondskan än sittande regering och deras hemliga bidragsgivare kommer vi inte. Sverige är höljd i djupt mörker och i Stockholm är befolkningen fullständigt förvillad pga. sin omotiverade självkärlek.


Inga kommentarer: